2012 Şubat Anneleri

mirac_kandili-resim.jpg

Arkadaşlar sizler ne iş yapıyosunuz
sanırım çoğu arkadaş çalışıyo...:102::102::102:

Bende kendimi tanıtmam gerektiğini düşünüyordum..henuz dun uye olduğum için beni tanıyan yok..anladığım kadarıyla biçok kişi birbirini tanıyor:))ben istanbulda yaşıyorum ve bi tekstil firmasında modelist olarak çalışıyorum..31 yaşımdayım ve 8 senelik evliyim:)Allah nasip ederse bu ilk bebeğim olucak..daha once panik atak tedavisi gordum ve hamilelik doğum korkularım yüzünden hiç çocuk düşünemedim..artık yüzleşmek zorunda olduğum bi doneme girdim:))İsmim de bagnur:))facede bagnur74@hotmail.com olarak beni bulabilirsiniz..:))

ben devlet dairesinde memurum muhasebeciyim bu kafayla hesap hiç cekilmiyor valla bi sıfır fazla koymuşum 90 000oynamış :))) anlıyacagınız nanay gülüm nanay yedim ayvayı halsizim uyumak istiyorum dygbl muhasebeciymş bende maaşları hazırlıyorum :)

bende bi holdingte çalışıyorum
yönetici asistanı:)

bankacıyım ben canım. tam dikkat gerektiren bi iş ama bu kafayla burası pek çekilmiyo :(

ahaha doğurana kadar bizi kovmazlarsa ne guzel:))

:nazar::nazar: maşallah o zaman minnoşlara akıllı olcaklar...
bende iyiyim fazla bi şikayetim yok şükür..bugün biraz hafif bulanır gibi oldum ama düşünmüyom..en büyük yardımcım erik...

üstünde durma canım, bişeyler atıştır sık sık. bende erik çok yedim iyi geliyo, şimdi de karpuza dadandım.

Merhaba arkadaşlar,

Geçen cumartesi ikinci bir doktora gitmiştim ve o akıntıdan bir enfeksiyon şüphesi oalbilir demişti ve örnek almıştı. Sonuçta candida glabrata diye bir çeşit mantar çıktı. Fakat benim çok bir sıkıntım yok aslında hiç sıkıntım yok. normal beyazımsı bir akıntı var çok yoğun değil bir de hafif bir kaşıntı olmuştu şu ara kaşıntı da yok. Neyse ikinci doktorum fitil verdi iki adet. Gebelik kategorisi C. Pek beğenmedim. İlk doktorum canesten krem kullan dedi. Bayağı dirençli bir türmüş. Canesten de kategori B. İlk doktorum kesinlike bu haftalarda ilaç tehlikeli olur sadece kremi kullan dedi. İkinci ise hiç bir şey olmaz ben hep veriyorum dedi. İlginçler yani. Neyse bu mantar, enfeksiyon vs önemliymiş gebelik süresince. O bakımdan eğer bir tereddütünüz varsa vajinal muayeneden kaçmayın bence. Gerçi benim hiç rahatsız olduğum bir durum yoktu ama enfeksiyon çıktı işte.

bi kaç zaman sonra burada bebeklermizin testlerini konuşuyor olacağız, daha sonra cinsiyetlerini, ağırlıklarını, isimlerini, , normal doğummu sezeryanmi:)))
ne kadar çok muhabbet bizleri bekliyor hamişler:):64::64:

Son düzenleme:
ARKADAŞLAR BEN BUGÜN DAHİL OLDUĞUM İÇİN SİZE HENÜZ KIYAFET KONUSUNU TARTIŞACAK KADAR YOL ALAMADIM:)
AKLIMDA BEBEĞİM VE KENDİMLE İLGİLİ O KADAR ÇOK SORU VARKİ, ÖNCE BU KONULARDA SİZDEN FİKİR ALMAK İSTİYORUM...
BEN 5 HAFTALIK HAMİLEYİM(SAT 23 MAYIS):nazar: AMA HİÇ MİDE BULANTIM YOK, ACABA TERS GİDEN BİŞİLERMİ VAR?
LÜTFENNN CEVAP VERİN....:59:
canım benım bende 5+5 günlük hamileyim ve mide bulantım yok benımde
yalnız değilsin yani banada sağolsun burdakı arkadaslar destek oldular inşallah bebişlerimiz cok ıyıdır merak etme:)))

Ama ben kız ıstıyordum ):
Erkek olursa kesın esımle tartısırım.
Cunku adam tutturdu 'babamın adını koyacagız' dıye.
Daha ortada bebek yokken dıyordu, hadı dıyordum hamıle kalınca benı uzmez.
Haberı aldı, soku atlattı, basladı aynı seylerı soylemeye.

ay canım bende asla istemezdim kayınpederimin ismini cunku o da hıc haketmıyor Allah korusun benım esım tam tersı kendı adını ıstıyor erkek olursa kız olursada benım adım olacakmıs ben ıstemıyorum ama bakalım hayırlısı olsun nasıp yasayıp gorecegız artık,inş.senın esınde vazgecer ılerıde sen ıstedıgın ısmı koyarsın bebegıne....

Gunaydın guzel anneler.. :3:

Mirac kandiliniz mubarek olsun. Allah bu Mubarek gunde herkesin istegini yerine getirsin insallah.

herkese günaydınlar ve herkesin mirac kandili mübarek olsun inşallah Allahım hepimizin bebeklerine ve bizlere sağlık veriri sağsalım bebeklerımızı doğurmamızı nasip eder insallah.amin....

ahaha doğurana kadar bizi kovmazlarsa ne guzel:))

vallahi sorma canım,

bende bursada Selçuk Ecza Deposundayım, muhasebede.
İşim hepiniz gibi aşırı dikkat gerektiriyor.
Sabahları bankalara bakıyorum, ödemeleri yapıyorum, kaç kez kontrol ediyorum.
Çünkü sabah saatlerinde maymun gibi oluyorum, hep esniyorum :))

yaz bide ayakları şişmeye başyalayan varmı kızlar?
dünde bugünde şişiyor, akşamları ne kadar hayava diksemde gün içinde hep oturmaktan yine olucak sanırım.
Tuzluda yemiyorum çok.

Hamileliğin ilk ve son ayları kendinize tatil yasağı koyun

ESRA TÜZÜN

Hamileliği yaz aylarına denk gelen ve içi kıpır kıpır olan anne adayları dikkat! Gebeliğin ilk ve son ayları tatil için tehlikeli. Uzmanlar; ilk 10 haftada düşük, son sekiz haftada da erken doğum riski nedeniyle hiçbir hamileye tatil önermiyor..

Ferti-jin Tüp Bebek Merkezi Koordinatörü Dr. Seval Taşdemir yaz hamileliğiyle ilgili soruları yanıtladı:

* Hamileliğin kaçıncı ayında tatile çıkabilirim?
Hamileliğin ilk ve son ayları tehlikelidir. İlk onuncu haftaya kadar düşük riski olduğu için, tatil hiçbir hamileye önerilmez. Bir de son 8 hafta erken doğum tehdidi nedeniyle tatile çıkmak sakıncalıdır. Diğer dönemlerde de gebeliğin seyri ve hastanın durumuna göre, değişiklik olabilir. Hiçbir sorun yaşanmıyorsa tatil önerilir. Gebelikte kanama ve erken doğum tehdidi varsa doktor kontrolünde kısa mesafeli tatiller önerebiliriz.

* Hangi anne adayları için tatil riskli olabilir?

* Düşük yapanlar

* Rahim ağzı yetmezliği

* Dış gebelik öyküsü

* Erken doğum öyküsü

* Plasental anomaliler (bebeğin eşine ait problemler)

* Vajinal kanama veya düşük tehdidi

* Çoğul gebelik riski

* Gebelik zehirlenmesi

* Hipertansiyon, diyabet (şeker hastalığı), kalp hastalığı, diğer organ sistemlerine ait kronik hastalığı ve ağır anemisi (kansızlık) olan gebelerin özellikle yurtdışı ve uzak yerlere seyahat etmekten kaçınmaları gerekir.

ne güzel çalışıyosunuz ....:68:
bende bütün gün evdeyim:97::97::97:

bence hiç evdeyim diye üzülme..bak ben sağlıkla bebeğimi dunyaya getirince 4 ay sonra onu bırakıp çalışmaya başlamak zorunda kalıcam..maddi imkanlarımız benim evde durmama uygun değil..sen bebeğini kendin büyütüceksin..ayrıca sabahları kalkıp işe gelmek bu donemde berbat bişey:))o yuzden sendeiyi yonden ba durumuna hiç bozma moralini:)

kızlar iççamasırı konusu olmus gecmıs yazılarda sıze tavsıyem,
pierre cardin külotları dikişsiz ben onlardan kullanıyorum o kadar esnek ve rahatkı anlatamam
3 lu yada 5 lı bı pakette satılıyor ben 5 lı lerınden almıstım 20-25 tl dı sanırım fıyatı ınanılmaz memnunum.bılgılerınıze...

bence hiç evdeyim diye üzülme..bak ben sağlıkla bebeğimi dunyaya getirince 4 ay sonra onu bırakıp çalışmaya başlamak zorunda kalıcam..maddi imkanlarımız benim evde durmama uygun değil..sen bebeğini kendin büyütüceksin..ayrıca sabahları kalkıp işe gelmek bu donemde berbat bişey:))o yuzden sendeiyi yonden ba durumuna hiç bozma moralini:)

:( evet bencede, evde olmanında çok büyük avantajları var...uykun geldiğinde uyursun, mide bulantını evde yaşıyosun, herşeyden ötesi bebeğime kim bakıcak sorunun yok..sen büyüteceksin doya doyaa....

vallahi sorma canım,

dünde bugünde şişiyor, akşamları ne kadar hayava diksemde gün içinde hep oturmaktan yine olucak sanırım.
Tuzluda yemiyorum çok.

Hamileliğin ne kadarlıktı ki senin ayakların şişiyor şimdiden..aynı donem değilmiydik ..

vallahi sorma canım,

Tuzluda yemiyorum çok.

yok canım bende bi sıkıntı yok. Ama tuzu tamamen bıraktım, çok su içip çok wcye çıkıyorum. Etkisi olur sanırım. Bide yürüyüş yapmak istiyorum ama gücüm yetmiyo halsizlik çok var bende.

Günaydın, Kandiliniz Mübarek olsun kızlar bu gece ettiğiniz tüm dualar kabul olsun :16:

gözünaydın canım görmüşsün bebeğini çok sevindim.kalp atışlarını da duymuşsun maaşallah.kaç haftalık oldun sen şimdi canım.yani kaç haftalıkken duydun kalp atışını:54::54::54::54:

Çok sağol tatlım gördüm, duydum nihayet :nazar:Biz biraz geç gittik aslında 7+5de. Ama 3 sn.den fazla dinleyemedik benim heyecandan titreyen karnım ve bitmek bilmeyen kikirdemelerim yüzünden, çok sevindim tutamadım kendimi:17:
Geçmiş olsun bu arada bulantıların artmış :26:

Gunaydın arkadaşlar:))ben hamilelikle alakalı hiç bir belirti yaşamıyorum henuz ama endişelerimi atamıyorum bir turlu..dun gece işten eve gittim gene ağladım eşimde surekli telkin etmeye çalışıyor beni...umarım bu donemi çabuk atlatırım.bu endişeler 9 ay surmez inşallah..yoksa ne yapcam bilmiyorum..belki size garip gelicek ama hamileliğin son aylarından korkuyorum..ya kımıldayamazsam yürüyemezsem kocaman bi karnım olcamm içimde bir canlı olcak..sizin bu tarz endişeleriniz oluyor mu acaba

Aklıma geldi, 5+4den itibaren aynı ruh hali bende de vardı.Yemek yerken sofrada gözlerim dolar ağlardım, ama kalbini duyduktan sonra tüm endişelerim yerle bir oldu, uçtu gitti umut doluyum şimdi.Darısı başına, inan o bebeğini görünce bir başka hissedeceksin :69:Ben de kocaman karnım olsun istiyorum, benim boyum kısa 1,53 felan düşün koca karnımdan korkmuyorum buna rağmen, çok sevimli olucam bence :79:

Tarifi çıktı aldım, hemen deniycem :)) kayınvalidem de çok güzel tutturur bu hamuru.

Şimdiden afiyet olsun canım, Kayınvalideni geçmen dileğiyle :1:

ne güzel çalışıyosunuz ....:68:
bende bütün gün evdeyim:97::97::97:

Ben de buna özeniyorum :31:

Dünyam80 canım akıntıyı sen sormuştun sanırım, benim de bazen sarı olabiliyor, bu aralarda da sıklaştı.Ama kahverengi lekelenme plesanta devri sırasında olurmuş diye okumuştum.Kırmızı olmadığı sürece korkulcak bir durum yok diye biliyorum.Ama için rahat etmezse gir bak ultrasona.

Aradım sımdı canım.
Normal oldugunu, agrı kesıcı kullanmamam gerektıgını soyledı.
Dayanacagım artık, na'palım.
Aman bebegım bana tutunsun da, agrıya katlanırım ben.

elefera merhaba sanırım ortak noktalarımız cok ılgımı cektıde,
benımde bugun 5+5 ,sat 19 mayıs,eşim 1981 ,ben 1980 dogumluyum:))) :13:

Back
X