2012 Şubat Anneleri

aradaşlar bu arada kaç kilo ile hamile kaldınızz...
ben galiba biraz tombiş olacağım:) 58 kilo ile hamile kaldım boyum 1,62 :)))
sizler ortalama kaç kilo ile hamiş kaldınız?

Boyum 1,53. 49 kilo ile hamile kaldım şimdi 48im, ama çok yemeye başladım sonumu iyi görmüyorum :18:

Aaaaaaa içmen lazımm! Bebek susuz kalır, bak su bitiyor erken doğuma alıyorlar, onla alakası var mı bilmiyorum ama yine de iç, su en gerekli şey canım ya.Çayı da arada sırada çok açık içebilirsin.

Haklısın canım ):
Bende yanıma bır sıse alsam cok ıyı olacak.
Yavas yavas ıcerım en azından.

aradaşlar bu arada kaç kilo ile hamile kaldınızz...
ben galiba biraz tombiş olacağım:) 58 kilo ile hamile kaldım boyum 1,62 :)))
sizler ortalama kaç kilo ile hamiş kaldınız?

Bende sısko olacagım (:
Kılom 54 ama boyum kısa ): 1,53
Cok ekmek yemeyecegım, bol bol meyva tuketecegım ben.
Hem daha saglıklı olur, hem ekmek yemeyınce gereksız kılo almam.

kızlarrrrrrrrrrrrrrr nolurrrr bişeyler söleyin sabahtandır wc ye gidip gelmekten helak oldum bu ishal beni mahvetti:50::50::50:üstelik bebeğime bi etkisi olur diye de çooookkk korkuyorummmmmmmmm:50::50::50::50:

Sen ne kaar pozitif şeker bişeysin yaa:)))kocaman karnımdan korkmuyorum demişssin bide:))bende çok korkuyorum..benim senle surekli konuşmam lazım:))

:17::60:Ne demek seve seve konuşurum, benimde korkum var ama ben de doğumdan korkuyorum :18:Ama içerde kalcak değil ya elbet çıkacak birşekilde diyip kendimi oyalıyorum.Karnımız şişsin daha göbüş resimlerini koyacaz :66:

Yaaa merhaba canlar facebook grubu mu kuruldu ya hiç haberim yok :((((:14:
canim henuz ekleme asamasindayiz bir sey yazdigimiz yok gruba eklenenler subat annelerini davet etsin

Facebook' da uye olup herkese aciklayacak kadar olduk mu biz ya? Benim hamile oldugumu daha hic kimse bilmiyor, hele ki is yerinde 3.aydan once soylemek niyetinde degilim. Karnim cikar da anlarlar diye cekiniyorum. Siz herkese soylediniz mi is aile arkadaslar?
valla henuz bir sey yazilmiyor grubu toparliyorz canim

kızlar normalde akıntınız oluyomu?oluyosa rengi nasıl??????
pismis yumurta aki koyu kivamda ayni ole geliyr bazen

merhaba kızlar.dün sabah şiddetli bi baş dönmesiyle uyandım ama öyle böyle değil başım çok dönüyordu.ardından mide bulantısı ve defalarca kusma başladı yesem de yemesem de çıkarıyordum.artık küf kokuyordu ağzım.eşimi aradım geldi.hastaneye gittik.doktor 3 aya kadar normal dedi 1.5 ay daha böyle devam edebilir dedi.serum yazdı.bu seni ayağa kaldırır rahatlarsın yoksa geçmez dedi.acile gittik 1.5 saat yattım serum yedim.sonra doktorun yanına gittik bi daha bulantı hapı verdi.o yüzden dün hiç giremedim foruma.allah yaşatmasın bi daha ne diyim

canim gecmis olsun dikkat et kendine
Ama ben kız ıstıyordum ):
Erkek olursa kesın esımle tartısırım.
Cunku adam tutturdu 'babamın adını koyacagız' dıye.
Daha ortada bebek yokken dıyordu, hadı dıyordum hamıle kalınca benı uzmez.
Haberı aldı, soku atlattı, basladı aynı seylerı soylemeye.
ayy canim sorma benim esim hem annesinin adini hemde babsinin adini koydu bide ikinci isimleri var biz ikinci isimleri kullaniyoruz kayinvalideler de soylemecektiniz neden koydunuz diye kizdilar bize:63:

teyzecikler günaydınnnnn:42::42::42:

Biz geldik ama birazdan mercimeğimizi naz yapmazsa görmeye gideceğiz...Size bi sorum olacak vajinal ultrason düşüğe neden oluyormuş büyükler bana sakın baktırma sabret karından baktır dedi sizce doğrumu buuu:26:
canim alakasi yok esinle iliskiye giriyor ve sarsiliyorsun acik yazmak gerekirse sadece aletle iceri giriyor ve bebgin oldugu bolgeye bakiyor drlar benim 3 gebeligimdede ben baktirdim sorun yasanmiyor merak etmeee

Gunaydın arkadaşlar:))ben hamilelikle alakalı hiç bir belirti yaşamıyorum henuz ama endişelerimi atamıyorum bir turlu..dun gece işten eve gittim gene ağladım eşimde surekli telkin etmeye çalışıyor beni...umarım bu donemi çabuk atlatırım.bu endişeler 9 ay surmez inşallah..yoksa ne yapcam bilmiyorum..belki size garip gelicek ama hamileliğin son aylarından korkuyorum..ya kımıldayamazsam yürüyemezsem kocaman bi karnım olcamm içimde bir canlı olcak..sizin bu tarz endişeleriniz oluyor mu acaba
yok ole dusunme kacinilmaz koca gobek falan yine eski halimize donuyoruz cok sukur yapmasam ben yapmam 4 . gebeligim benim cok sukur

Ya kızlar ben gunluk ped kullanıyorum akıntım icin. 2 gundur sarı sarı oluyor pedim. :53:
Gecen gun de iliskiden sonra tuvalette 2 damla k.rengi bisey akıp gittigini gordum. Esime soyledim bisey olmaz dedi gecistirdi =/
esinle iliskiye giridikten sonraki iki gun sari akinti gelir canim merak etme

Bende kendimi tanıtmam gerektiğini düşünüyordum..henuz dun uye olduğum için beni tanıyan yok..anladığım kadarıyla biçok kişi birbirini tanıyor:))ben istanbulda yaşıyorum ve bi tekstil firmasında modelist olarak çalışıyorum..31 yaşımdayım ve 8 senelik evliyim:)Allah nasip ederse bu ilk bebeğim olucak..daha once panik atak tedavisi gordum ve hamilelik doğum korkularım yüzünden hiç çocuk düşünemedim..artık yüzleşmek zorunda olduğum bi doneme girdim:))İsmim de bagnur:))facede bagnur74@hotmail.com olarak beni bulabilirsiniz..:))
canim seni bulamamdim ben gurbet melek eklersin

ben günde 2,5 litre içiyorum...
doktorum 2 lt tavsiye etti ama ben garantici yaaa 2,5 olsun dedim:)))))
2 lt normal asirisina kacma bence bu sefer bobrekler o fazla suyu atmak icin ugrasiyormus kotu sonuclar dogurmasin 2 lt iyi canim

Ben su ıcmıyorum ):
bır kac bardak acık cay ıctım, aslında onu da onu da korkarak ıcıyorum.
Cay ve kahve bebegıme zarar verır mı?
[/QUOTE]
cay ve kahve kansizliga sbeb olur canim icme cok cok istersen haftada bir icebilirsin acik oda

Canım aslında böyle ağlayığ zırlayarak hem bebeğimize hemde kendimize zarar veriyoruz ama elimizde değil...Hamilelik psikolojisi insanı bu hale sokuyor sanırım...
Canım bu bebek bizim için bir mucize Şubat'ta İzmir'de Doç. Dr. Fatih Şendağ'a gittik, bana dediği senin fsh ın çok yüksek yumurta rezervin yok denecek kadar çok azalmış hemen tüp bebeğe başlamamız gerek o da hemen tutmayabilir, bir iki denemede belki olur ondan da sende biraz fazla ilaç kullanıcaz buda maliyeti arttıracak dedi, odasından çıktığımda dünyam başıma yıkılmışt, artık hayattan zevk almıyordum...Ki ben 3 yıllık evliyim ve geçtiğimiz kasım ayına kadar korundum, kasımdan beri bebek düşünmeye başlamıştık ilaç kullanıyordum daha öncesinde ...Haziran temmuz gb tüp bebek tedavisine başlayacaktık ki, Rabbim bu mucizeyi verdi bana, öğrendiğimde mutluluktan tüm gün ağladım o test sonucum aklıma geldiğinde hala gözlerim doluyor :emir_bebek:
Yani anlayacağın bebeğim tanrının bana vermiş olduğu bir mucize, onun için ona birşey olmasından çok korkuyoruz ( eşimde benimle aynı duyguları yaşıyor ) korkularım bundan dolayı... Sakın canım sana birşey olur diye üzülme rabbim sana da ne güzel bir mucize vermiş, bunun tadını çıkarmaya çalış...Düşünsene göbeklerimiz büyüycek güzel güzel hamile kıyafetleri giycz, sonra bebeğimiz doğduğunda onunla uyuycaz, emziricez yürümeye başladığında elinden tutup parklara götürücez..Biz artık birer anneyiz canım, tek düşündüğümüz şey yavrularımız olsun...Hamile olduğumu öğrendiğimden beri tüm hayatımı bebeğime göre ayarladım...Doktorum bana tam olarak ilişkiyi yasaklamadı ama ben ya yavruma birşey olursa ya sonrasında kanamam olursa korkusuyla 2 aydır kocacımla kardeş gb uyuyoruz, çünkü sonrasında yaşayacağım vicdan azabını, pişmanlığı taşıyamam...Benim korkularım böyle işte...Lütfen sende kendine birşey olur diye üzülme...Hamilelik bize çok yakışacak, çok güzel anneler olacağız ve bebeğimizi bir avazda doğuracağız :66: :emir_bebek::nazar: Anlaştık mı :emir_bebek: Beni düşün çok zor şartlardan geçerek bu bebeğe sahip oldum, rabbim sana hiç sıkıntı çekmeden bu duyguyu yaşattı, onun için üzülma canım benim...Hepimzi çok iyi anneler olucaz, kesinlikle iyi anne olamaz mıyım gibi düşünceleri aklına getirme, daha yeni hamilesin ondan öyle şeyler düşünüyorsundur....Mutlu ol, anlaştık mı :emir_bebek::nazar:

kızlar ben bir anda birden çok alıntıyı nasıl yapacağımı bilmiyorum o yüzden direk böyle yazıyorum,
eylülcüm çok haklı bagnurum.
hamilelik zaten bedenimizi yoracak, en azından psikolojik olarak bunları kendimize yapmayalım.
Bence korkularından arın ve bu anların tadını çıkar hayatım, eminim doğmdan sonra bu evhamlarına güleceksin, hatta hepimiz güleceğiz.
Bu mucizeyi yaşamak isteyen ama bir türlü kısmet olmayan arkadaşlarım var,
çok şükür bizler aramadan Allahımız nasip etti.
Benimde eşim küçükken inmemiş testis ameliyatı olmuş ve genelde bu ameliyatı geçiren çoğu kişide sperm bulunamıyor.
Benimde geçmişteki sağlık durumum pek parlak değil, 2004 de tüberküloz oldum, ilk okuldan beri süre gelen kalp rahatsızlığım var,
kalp dr um eskiden hamile kalman çok sakıncalı diyordu,
2008de evlendiğim ilk ay sistit şikayetimdem dolayı Dr'a gittim ve böbreğimde tümör bulundu, kanser ihtimali çok yüksekti.
Sonra kanserden iki babamızıda kaybettik.
Yani hastalıklarla o kadar iç içeydimki, yinede bir gün olsun içimi çürütmedim.
Allahıma havale ettim herşeyi, hayırlısını istedim.
Şimdi çok şükür ki hakkımızda hayırlsı olduğuna inandığım bir hamilelik yaşıyorum,
benim şartlarımda bunları yaşamak bir mucize. bir mükafat belki de.
O yüzden yaşadığım bu her anın tadını çıkarark şükür ediyorum.
Nasılsa herşeyi Allahımızdan istiyoruz, Hayırlısı olsun diye dua ediyoruz.
Aslında bu şartlara göre belki hepinizden çok benim evham yapmam lazım, kalbim için olsun çünkü çoğul gebelik yaşıyorum
ve inşallah son ana kadar Allahım kucağımada almayı nasip eder.
Ama bu günleri iki şekilde yaşayabiliriz,
ya herşeyi kafaya takarak, hem kendimize hem çevremizdekilere sindirmeyerek, bebeklerimizi de üzmek cabası..
ya da Allahtan gelen herşeyin hayırlı olduğuna inanarak, bize bir can emanet ettiğini düşünerek, elimizden gelen herşeyin en iyisini yaptığmıza inanarak mutlulukla yaşamak...
ben ikinci seçeneği alıyorum ve onca olumsuzluktan sonra bu anların tadını çıkarmak istiyorum. Tevekkel olun arkadaşlarım.

O tümör ameliyatını olmadan önceki gece sabaha kadar uyuyamamıştım,
daha 1 aylık evliydim, evimde çeyizlerim asılıydı ve dr'lar yüzde 90 kötü huylu demişlerdi.
netten yaptığım araştırmalarda böbrek tümörünün yenme şansı sıfırdı. çünkü tedavi kabul etmiyordu.
Ailem tabiki yanımdaydı ama o gece yüreğimde en çok Rabbimi hissettim.
Dualar ettim. Yine hayırlısını istedim ondan.
Ben Rabbime çok güveniyorum, o benim için en iyisini kararlamıştır.
tabiki sizler içinde...

bir söz vardı geçen gün internette,

ve o gün bugündür daha da doğru geliyor,
'Strese girenin imanından şüphe ederim' diye.
Aslında tüm kuruntularımızı sıyırp atmamız için öyle güzel söylenmiş bir söz ki. çok da doğru.
umarım beni yanlış anlamamışsınızdır kızlar.
Hepimizin iyiliğini istiyorum.
Hepimiz için dualar ediyorum.
Kimsenin inancına dil uzatmıyorum, hepimiz aynı endişeleri yaşıyoruz.
Sadece bu anların tadını çıkarın istiyorum...
hepinizide çooooooooooooooooook seviyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Oooh, yarasın (:
Keske bende o kadar su ıcebılsem ):

canım bana en son cuma gunu gıttıgımde doktor 5 haftalıksın dedı ınternete gebelık hesaplayıcılar varya ona sat ımı yazıp gırdıgımde 5+5 cıkıyor,
ama bugun saat 17.00 doktorla randevumuz var bugun sorarım olmazsa tekrardan bakalım ne dıyecek hem kan testıde yaptırdım bakalım onun sonucu ne cıkacak ınsallah guzeldır de sıze guzel haberler verırım yarın:))))
ozaman sen bugun 5+6 sın o hesaplayıcılara göre:))

kızlarrrrrrrrrrrrrrr nolurrrr bişeyler söleyin sabahtandır wc ye gidip gelmekten helak oldum bu ishal beni mahvetti:50::50::50:üstelik bebeğime bi etkisi olur diye de çooookkk korkuyorummmmmmmmm:50::50::50::50:

Ben 1 yemek kaşığı türk kahvesine limon sıkıp yenilince ishali kestiğini duymuştum.İshalin bebeğe bir etkisi olmaz canım, ben kabız oldum düşün daha fena, afedersin ıkınmaktan tüm kaslarım ağrıdı çok şükür Allah öyle bir yaratmış ki tuvalet için ıkınınca dahi bebeğe birşey olmuyor.

Canım aslında böyle ağlayığ zırlayarak hem bebeğimize hemde kendimize zarar veriyoruz ama elimizde değil...Hamilelik psikolojisi insanı bu hale sokuyor sanırım...
Canım bu bebek bizim için bir mucize Şubat'ta İzmir'de Doç. Dr. Fatih Şendağ'a gittik, bana dediği senin fsh ın çok yüksek yumurta rezervin yok denecek kadar çok azalmış hemen tüp bebeğe başlamamız gerek o da hemen tutmayabilir, bir iki denemede belki olur ondan da sende biraz fazla ilaç kullanıcaz buda maliyeti arttıracak dedi, odasından çıktığımda dünyam başıma yıkılmışt, artık hayattan zevk almıyordum...Ki ben 3 yıllık evliyim ve geçtiğimiz kasım ayına kadar korundum, kasımdan beri bebek düşünmeye başlamıştık ilaç kullanıyordum daha öncesinde ...Haziran temmuz gb tüp bebek tedavisine başlayacaktık ki, Rabbim bu mucizeyi verdi bana, öğrendiğimde mutluluktan tüm gün ağladım o test sonucum aklıma geldiğinde hala gözlerim doluyor :emir_bebek:
Yani anlayacağın bebeğim tanrının bana vermiş olduğu bir mucize, onun için ona birşey olmasından çok korkuyoruz ( eşimde benimle aynı duyguları yaşıyor ) korkularım bundan dolayı... Sakın canım sana birşey olur diye üzülme rabbim sana da ne güzel bir mucize vermiş, bunun tadını çıkarmaya çalış...Düşünsene göbeklerimiz büyüycek güzel güzel hamile kıyafetleri giycz, sonra bebeğimiz doğduğunda onunla uyuycaz, emziricez yürümeye başladığında elinden tutup parklara götürücez..Biz artık birer anneyiz canım, tek düşündüğümüz şey yavrularımız olsun...Hamile olduğumu öğrendiğimden beri tüm hayatımı bebeğime göre ayarladım...Doktorum bana tam olarak ilişkiyi yasaklamadı ama ben ya yavruma birşey olursa ya sonrasında kanamam olursa korkusuyla 2 aydır kocacımla kardeş gb uyuyoruz, çünkü sonrasında yaşayacağım vicdan azabını, pişmanlığı taşıyamam...Benim korkularım böyle işte...Lütfen sende kendine birşey olur diye üzülme...Hamilelik bize çok yakışacak, çok güzel anneler olacağız ve bebeğimizi bir avazda doğuracağız :66: :emir_bebek::nazar: Anlaştık mı :emir_bebek: Beni düşün çok zor şartlardan geçerek bu bebeğe sahip oldum, rabbim sana hiç sıkıntı çekmeden bu duyguyu yaşattı, onun için üzülma canım benim...Hepimzi çok iyi anneler olucaz, kesinlikle iyi anne olamaz mıyım gibi düşünceleri aklına getirme, daha yeni hamilesin ondan öyle şeyler düşünüyorsundur....Mutlu ol, anlaştık mı :emir_bebek::nazar:

seni okurken gozlerim doldu şimdi:))çok teşekkur ederim ve anlaştık..:))

Ben de 54 kiloyla hamile kaldım boyum 158
Gecen hafta 55 kilo olmustum ama boyle her yedigimi cıkarmaya devam edersem o 1 kiloyu geri vericem herhalde :14:

Ben 1 yemek kaşığı türk kahvesine limon sıkıp yenilince ishali kestiğini duymuştum.İshalin bebeğe bir etkisi olmaz canım, ben kabız oldum düşün daha fena, afedersin ıkınmaktan tüm kaslarım ağrıdı çok şükür Allah öyle bir yaratmış ki tuvalet için ıkınınca dahi bebeğe birşey olmuyor.

annemde senin gibi düşünüyo canım ya evt aslında kabızlık da sıkıntı ama işte bu da sıkıntı veriyo banaaaaaa

ayy canim sorma benim esim hem annesinin adini hemde babsinin adini koydu bide ikinci isimleri var biz ikinci isimleri kullaniyoruz kayinvalideler de soylemecektiniz neden koydunuz diye kizdilar bize:63:

...

cay ve kahve kansizliga sbeb olur canim icme cok cok istersen haftada bir icebilirsin acik oda[/B]

Eger oyle bırsey olursa, bende ıkıncı ısım koyduracagım.
Ama kendı babamın adını :27:
Ve sureklı o adla hıtap edecegım.
Bana ne ya, sıkıntıyı ceken ben, onur duyan onlar olacak.

Haftada bır mı? ):
Cok az degıl mı?
Gunde bıre ındırsek, en azından kahvaltıda ıkı bardak ıcsem?
Caysız kahvaltı mı olur?

He kızlar bu arada, Ramazan ayında oruc tutacak mısınız?

canım bana en son cuma gunu gıttıgımde doktor 5 haftalıksın dedı ınternete gebelık hesaplayıcılar varya ona sat ımı yazıp gırdıgımde 5+5 cıkıyor,
ama bugun saat 17.00 doktorla randevumuz var bugun sorarım olmazsa tekrardan bakalım ne dıyecek hem kan testıde yaptırdım bakalım onun sonucu ne cıkacak ınsallah guzeldır de sıze guzel haberler verırım yarın:))))
ozaman sen bugun 5+6 sın o hesaplayıcılara göre:))

O zaman benımde 5 haftalıktır.
Bız pazar gunu ogrendık cunku.
Oh oh, bebegıme kavusmama daha az zaman var :64:

Bugun ne ıcın randevun var?

Bende ıkınmaktan korkuyordum, zararı yok yanı oyle mı?

Back
X