2012 Şubat Anneleri

günaydınlar herkese,
gününüz aydın mutlu güzel geçsin inşallah diyerek başlayalım güne,

merhaba kızlar bende şubat annesi olacağım hayırlısıyla 8 yıllık tüp bebek ve aşılama serüveninden sonra doğal yolla hamile kaldım allahın bize mucisesi diyorum.
hosgeldın tebrıkler canım hayırlı olsun:))
merhaba kızlarr
benide listeye eklermisinizzzzz
sat 19 mayıs
dün tekrar doktora gittim kesemiz 12mm olmuş 5+3 günlük şu an bebişim
heyecanla kalp atışlarını duymayı bekliyoruzzzzzzzz

hayırlı olsun canım tebrıkler hosgeldın aramıza

kizlar dra gittim.kese gorundu vajinal ultrasonla normalde 5+5de kalp atislarinida gorebilmesi lazimdi ama kese yeni olusmus 3-4 haftaya uygun. kanimi aldi yarin cikcak degerler.bide haftaya cuma bidaha bakalim dedi.cok moralim bozuk..

canım uzme kendını bende 5+5 de gıttım bu hafta sadece kese gorundu ,bır hafta sonra tekrar gel kalp atısını duymak ıcın dedı, ınsallah haftaya gıdıcem tekrar ve duyarım sende ınsallah haftaya duyarsın merak etme uzme kendını normal bu.

kızlar bende akfama takmak istemiyorum ama 5+3 oldum mide bulantım hala yok ...
sizce ters giden bişilermi var yaa...SAT bana yakın olan arkadaşlar sizde bulantı başladımı acaba?

canım benımde mide bulantım yok, sat 19 mayıs, endişelenmeyelım, arkadaslarımızda normal dıyor ,bakalım hayırlısı olsun ınsallah hepimiz için:))

İkizlik yumurtanın bölünmesiyle alakalı olduğundan anneyle ilgili...Ben de eşimin ailesinde ikizlik olduğunu duyduğumda araştırmıştım ama, o şekilde okumuştum
Hadi bakalım, biri kız biri erkek olursa, bir avazda hem kızın hem oğlun olur, süper olur

evet hayatım 2 tane aldım birini akşam eve gider gitmez yaptım diğerinide sabah erkenden hiçbişi yemeden içmeden yaptım ama ne yazık ki tek çizgi negatifti

ben yumurta catladıktan sonraki (luteal faz)13. gün yaptım negatif cıktı, ertesi gün 14. gün pozitifti silik bir sekilde, hemen kan testine gittim 247 cıktı ilk sonuc yani bir önceki idrar testinde her halukarda cıkması gerekiyordu hassaslık 20 beta-hcg yazıyordu... yani diyeceğim o idrar testleri biraz geç veriyor pozitifi sanki..

Son düzenleme:

Şimdi 247 kandaki değer...Kanda çok yükseldiği zaman idrarla atılmaya başlıyor, belli bir değeri aştığında yani...
20 IU/ml hassaslık idrardaki hormon için geçerli. Kanda yüksek ama idrara henüz o kadar taşmamış anlamına geliyor...

Evet hayatım bende öyle biliyorum.
Cinsiyetlerini bende çok merak ediyorum tabi önce sağlıklı olsunlar inşallah.

hmm..:26: tamam o zaman, idrarda gec pozitif vermesi doğal yani... (boşuna erkenden idrar testi yapıp moral bozmaya gerek yok herhalukarda)

kizlar sagolun ama derdim kalpatislarini duyamamakdegil. kese 3-4haftalik bi kese gibi ben dun 5+5dim. yani daha minicikti. ayrica dr makinasi yeni ise ve vajinal bakiyosa normal sartlarda 5+5de kalp atisi gorulur.. kan sonuclarimi bekliyorumsimdi, 10gun sonrada ultrason var bakalim nasi geccek 10gun

hmm..:26: tamam o zaman, idrarda gec pozitif vermesi doğal yani... (boşuna erkenden idrar testi yapıp moral bozmaya gerek yok herhalukarda)

Evet çok doğru. Kiminde geç döllenme oluyor, kiminde idrarla atılma süresi uzuyor...
Kanda baktırmak en garantisi...
Genellikle yumurtlamadan 12-14 gün sonra kanda yükselmiş oluyor...Döllenmiş yumurtanın rahme ulaşıp tutunmasıyla bhcg hızla artmaya başlıyor...

yaniğ canlar şimdi ben gidip kan testimi yaptırıyım diyosunuz 3 gün gecikmeyle çıkar mı sizce kan testinde yoksa beklım mı bırkaç gun daha ne dıyosunuz yanı gıder yaptırırım sorun dıılde negatıf cıkması benı uzuyo bıras sankı hıc olmıycakmıs gıbı hıssedıyorum böyle umutsuzlanıyorum o zaman ne dıyosunuz tecrubesı olanlar beklım mı gidim mi yaa offf çok zormuş?

Canını sıkma canım. Geç döllenmedir.
Benim de neredeyse 6. haftamda kese ancak göründü tabi SAT'a göre.
Doktor 4,5 haftalık gibi şu an demişti.Ama arayı çabuk kapadı. Şimdi 1 hafta geriden geliyor, o da geç döllenme+geç yumurtlama olduğundan...
Öyledir mutlaka.
Ayrıca ben vajinalden kalp atışlarını 6+5ten gördüm. 5+5 kalp atışı için erken bence.

Kan testi beklenen adet gününde çıkıyor canım...
3 gün gecikmede çıkması lazım.

akşam iş çıkışı uğrıyım o zaman bi hastaneye ufff ya ya yok derse(((

Canım benim ben seni çok iyi anlıyorum, çok yaşadım ben bu gel gitleri...
Kanda baktırırsan çıkan sonuç %90 doğrudur. (Geç döllenme, geç yumurtlama için küçük bir opsiyon bıraktım)
Ama istersen 10 gün bekle.
Çünkü eğer geç döllenmeyse değerin düşük çıkar ve bu sefer yükselecek mi yükselmeyecek mi, düzenli katlayacak mı stresi yaşarsın…
Ben bu bebeğimi sağlıkla doğurayım inşallah, ikincide adetimi 10 gün geçmeden gitmeyceğim…
Çünkü benim geç yumurtlama ve değerim düşük çıktı, ne dış gebelik demedikleri kaldı, ne bozulmuş gebelik demedikleri kaldı, ne de düşük…
Ama bekleyip 10 gün sonra gitseymişim direkt keseyi görecekmişim, hiç paniklememe gerek kalmayacakmış…
Doktor da bazen çok bilmek de iyi değil keşke geç gelseydin demişti…
Ama ilk bebekte heyecan yapıyor insan…
Sen kararını ver canım…

kalp atisi duymak icin bi kalbe ihtiyaC var zaten bizim gordugumuz bi nokta kdr gebelik kesesiydi zaten--

kalp atisi duymak icin bi kalbe ihtiyaC var zaten bizim gordugumuz bi nokta kdr gebelik kesesiydi zaten--

Canım kalbine çürüklük getirme bence...
Benim de işte ancak o kadar bi kese göründü, içinde bebek filan yoktu,adetimi 10 gün geçmişti.
Bundan da yaklaşık 2 hafta sonra kalp atışını duyduk...
Yani adetimi 23-24 gün geçe....SAT'ım 23 nisan, kese görünme zamanı 4 haziran, kalp atışı 16 haziranda duyuldu...
Normalde 28 ocakta doğurmam lazım ama Şubatın 2. hafatsında görünüyor şu an...
Yani geç yumurtlamış olamaz mısın?
O cihazlar eski de olsa yeni de olsa 28 günlük sikluslara ayarlı...
E mesela benimkisi 35 güne çıkmış...Bu bebeğim sağlıksız demek değil ki...Sadece herşey geç görülüp duyulacak demek...
Öyle olamaz mı senin de. Maneviyatını bozma canım...

aciklamalarin icin cok tesekkur ederim ama doktor diyorki reglleri duzensiz olanlarda yumurtlama bilinmez benim hep 28gunde bir olur reglm. sonraaa iki kere kaza oldu o ay o ikisinden biri birisi reglimin 9. günü ogundur muhtemelen diyordum cunku digeri reglime 5gun kala beklenen reglme yani 28gunde bir olacaksa eger diger turlu 1hafta kala doktor onun tutmasi cokk zoor sanmiorumndedi. zaten ben dra su gundu dedigim icin kafalar karisiyor yani o 9.gunde olan tutmussa gec yumurtlama degil erken yumurtlama oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…