2012 Şubat Anneleri

kızlar bende hafta sonu hastahanedeydim bir bayanla muhabbet ettik benim doktoruma gelmiş oda.spilalle hamile kalmış 4.bebeği olacakmış.ama spirali çıkartamıyorlarmış bebeğe batma riski de var o spiralin allah korusun kadıncağız korkuyordu.bi başka doktora gitmiş doğumla ancak çıkar demişler,bizim doktorda aynı şeyi söylemiş kadın üzgün üzgün gitti bende üzüldüm adına...
ilk 3 bebeği normal olmuş bunu sezeryan yaptırıp bağlatmayı düşünüyorum dedi.allah herkese kolayık versin yaa...:44:

günaydınnnn kızlarr..Nasılsınız bakalım?? ayşecim doğumgünün kutlu olsun canım nice nice yıllaraaa...sinemak,çok çok geçmiş olsun şimdi nasılsın??

elefara ,canım kendini okadar yorma .Allah muhafaza bebeğine birşey olur.Bırak kalsın ev öyle sizden değerli mi sanki ?? Bİliyorsun zaman geçtikçe bebeğin memesi küçülüyormuş ve oyüzden memeden kolayca düşüyomuş .Sonra da erken doğum zaten .Allah muhafaza...oyüzden kendine dikkat et canım..

ay ben gelrım sna ayardıma yakın olsak ne olcak

dıkkat etmmeız gerkıyorr haklsınnn :)

selam kızlar
hepinize iyi haftalar güzel haberler, derin nefes almalar, rahat uyumalar diliyorum :)

sinemcim çok geçmişolsun çok zor benimde başıma gelmişti inan ölmek istedim yani o kadar kötüydüm

elefera valla öyle orayı burayı siliim derken bi ters hareket yaparsın sonra saatlerce çekersin acısını allah korusun dikkat et

akyz bahsettiğin sinir sıkışması arkadaşıma olmuş ve doğumdan sonraki 1 ay falan tabak bile tutamadım diyo ama geçmiş sonra

ayşecim doğumgününü kutluyorum ve herşey gönlünce olsun inşallah :)))

özgecim bide denk gelmedik bu ara bi türlü adımı nasıl hatırlıyosun demişsin. bi kere forumda bi arkadaşa söylemiştin. benim 15 yıllık en yakın arkadaşımın adıda özge, dolayısıyla unutmama imkan yok :)))

sizlere çok alıştım kızlar iyiki varsınız

Gecmıs olsun canım, su an ıyı olmana gercekten sevındım.

Ben cok yorgunum, ama ınsallah kızım ıyıdır.

Doguma yakın yardımcı alacagım, ablamda dun kızdı, 'madem yardımcı alacaksın, ne dıye bu kadar temızlık yaptın' dıye.
Hastayım ıste ben! Cok afedersın k.c.mın uzerıne oturmayı bılmıyorum!

Lafı da oylesıne dedıgıne emınım.
Yoksa kızına gelınce herseyı yapıyordu, canı ıstedıgı zaman her yere de gıdıyor.
Ama bana gelınce orası burası agrıyor.

Gercı yapmadıgı daha ıyı.
Hıc unutmuyorum, daha yenı evlıydım, bıraz soguk almıstım, esım haber vermıs annesıne.
Oda geldı bana corba ve bıtkı cayı yaptı.
Aradan aylar gectı, bır tartısma esnasında 'sen hasta oldugunda ben sana baktım' dedı!
Sımdı yapacak olsa, onları da yuzume vurur.
Iyısı mı duse kalka ben kendı ısımı yapayım.

Su kıyaslama ısıne de oldum olası uyuz oluyorum.
Hanı bazı konularda belkı olur da, saglık bu neyı neyle kıyaslıyorsun!

Hamaratım ya, gosterecem ılla kendımı.
Hamıleyım ama evım tertemız, kımseye muhtac degılım dıyıcem!
Ama sımdı ellerım sızlıyor ıste!
Ne faydası var bana o temızlıgın!
Ama ıste benım ruhum hasta, hastalıktan olsem de o ev temızlenecek!

Bu meme kuculmesı ne demek, ya ben kızıma dıkkat etmeye calısıyorum ama gece aklıma takıldı acaba ben yorulunca oda yoruluyor mudur yada bır sekılde etkılenıyor mudur?

ay ben gelrım sna ayardıma yakın olsak ne olcak

dıkkat etmmeız gerkıyorr haklsınnn :)

Canım, tesekkur ederım
Sankı sen cok ıyısın ya benden.
Senınde benımde yanı butun anne adaylarının artık ıslerden uzak durması gerek.
Ama ıste kendı kıymetımızı bılmıyoruz ):

Ohhh dıleklere bak be, enerjı verdı valla.
Nerde artık o derın guzel uykular.
Sabah 4' ıtıbarı ıle uyandım.
Sonra belkı bır saat uyumusumdur, 10'ar dakıkaların toplamı ıle.

Esım benden daha hassas dusunuyor bu konuda, kabul edıyorum.
Dun resmen kızdı bana 'ıs yapmayacaksın, sen anne olacaksın, ne ısı!' dıye.
Bende salak gıbı ıs yapmama ızın vermıyor dıye, oturdum agladım.
'Evımı boyle pis gormek ıstemıyorum' dıye.
Ama yok, bır daha bu sekılde temızlık yapmam.
Gercekten cok fena yoruldum.
Yorulmamda bır yana Allah korusun, ya gercekten bebegıme bırsey olursa, kendımı hıc affedemem.

Baharcıgım, dogum gunun kutlu, yenı yasın hayırlı olsun ınsallah.

Son düzenleme:

aynen oyle vallahı bozver duse kalka yap ama abartma allah korusun bıse olmasın
bazen gozumu kapatıyorum valla ev pıslenınce yapamıyorum cunku..

nıhle ve elefaram biraz anneanne diliyle konuştum dimi bizde de bu tabir o kadar kullanılıyor ki memeden düşmek çoçugun senle bağlantısını kuran göbek bağından kopması demek.Böylece bebek besin falan alamıyor.Sonuçları zaten malum.İlk üç ay ve son 3 ay çok tehlikeli oyüzden .Dikkatli olalım .Rabbim hepimizin eline bebişlerimizi sağlıklı olarak almamızı nasip etsin inş. AMİNNNNNNNNNNN...

selamlar herkese ve miniş bebeklerine:)
ayşebahar doğumgünün kutlu olsun , yeni yaşın sana sağlık , huzur ve mutluluk getirsin..
geçmişi okurken denk geldim de kızlar memeden düşmek ne demek?

napıyım ben böle bırnı yalnız gorunce daynamıyorum 7 ay bende yalnızdım nedmek oldgunu bılrım ondan am ahaklsın dıkat etmemk lasımmm:))))

aynen oyle vallahı bozver duse kalka yap ama abartma allah korusun bıse olmasın
bazen gozumu kapatıyorum valla ev pıslenınce yapamıyorum cunku..

Bundan boyle bende gozumu kapatacagım.
Zaten aksam olsun hele bi' yemek bıle yapmayacagım valla.
Uzanıcam, bol bol dınlenıcem.

Hehehee, kım bılır bızımkıler ne dıyordur ama ben hatırlamıyorum.
Haklısın, o nedenle uzanmamaya dıkkat edıyorum.
Ama bundan sonra daha dıkkatlı olucam.

Amın, gelse su Subat ayı da kavussak artık meleklerımıze.

napıyım ben böle bırnı yalnız gorunce daynamıyorum 7 ay bende yalnızdım nedmek oldgunu bılrım ondan am ahaklsın dıkat etmemk lasımmm:))))

Ben aılemden bırı gelene kadar hep yalnız olacagım.
Esımın aılesının umurunda degılım cunku.

Bakalım, ızne cıktıgımda ne yapacak annesı.
Hele kızım dogdugunda, yuzume bakmayan o 3 gorumce ne yapacak cok merak edıyorum dogrusu.

Tekrar tesekkur ederım canım, soylemen bıle yetti.

o kordon uzun deılmıkı nasıl dusecekmıskı..
ben heryere uzanıyorum valla umursamıyorum bı kac kısı daha demıstı mantıksız geldı ne bılım :S:S

Bundan boyle bende gozumu kapatacagım.
Zaten aksam olsun hele bi' yemek bıle yapmayacagım valla.
Uzanıcam, bol bol dınlenıcem.

kesınlıkle son zamanlar ıcın bebegı tehlıkeyı atmaya degmes ıkı toz ıcın
allah korusun..

umarım ıstedgın anda gelrı bekleıdkelrın bu arada bacım 1 gun var armaızda önce kım dogurcak baklaım:))

Gobek bagı kopalıyormus Nıhle, daha once de duymustum.
Ihtımal dahı olsa bence goz onunda bulundurmalıyız.

Haklısın, dusununce gercekten ıkı toz ıcın rıske atmıs oluyorum bebegımı.
Rabbım korusun, hepsını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…