2012 Şubat Anneleri

bu aradaa sizee doktorumun bana verdigi beslenmee programınıı yazayımmm.. sarküteri sormuss bi arkadass onada yardımcı olurrr...

_katkı maddesi içeren gıdalarr yasakk(hazır corba ,hazır meyve suyu,et suyu tabletleri gibii)
_toxoplazma riskinin önlemekk için sebze ve meyvelerr cok ii yıkanacakk, evde evcil hayvanı olanlar asılarınıı ihmal etmeyecek,cig et (sosis,cig salam, sucuk gibii) kesinlikle yasakk!! sucukk ii pişirilerekk arada yenebilir ama
_günde 2.5_3 lt su içilmeli
_iyotlu tuz kullanınn
_fetüs içinn zehirli maddeler içerenn kızartılmıss besinlerdenn (fast food patates kızarması gibii)uzak durun
_ögünlerde cayy kahve tüketmeyinizz.. yemeklerdenn en az 1.5 saat sonra taze demlenmişş acık ve mümkünse limonlu olarakk tüketin. zencefil, kusburnu, ıhlamur,limon gibi caylar gebelikte güvenilir olarak günde 500_750 ml tüketilebilir.. kusmanızz ve bulantınızz varsaa zencefil cayı iyi gelecektir
_sebzelerin,makarna eriste gibi kuru baklagillerinn vitaminini kaybetmemesi adınaa pişen suyunu dökmeyin(vitaminlerininn kaybolmaması için).. kuru baklagilleri 8_10 saat öncesinden ıslatırsanızz gaz sorunu olmayacaktırr..
_katı yag yerine sıvı yag kullanınn bunlarını da mümkünse aynı oranda karıstırarak kullanın
_balıkk fetüsün mental gelişiminii etkileyecegindenn haftada 1_2 gün mutlaka tüketin.
_sigara ve alkoll yasakkk!!!!!!

kabız olanlarrr: özellikle armut,kayısı,erik gibi bagırsak hareketlerini hızlandıran meyveler ilee sebzeyi bol tüketiniz.. tam tahıl ürünleri tüketinn.beyaz pirinc yerine esmer pirinc, beyaz ekmek yerine kepek ekmegi gibi..haftada 2_3 gün kuru baklagil tüketinn.daha fazla sıvı tüketin, aynı saatlerde yemekk yiyinn ve egzersizz yapınn

mide yanması olanlarrrr: son 3 ayda genelde ortaya cıkar. az az sık sık 5_6 ögün seklinde yiyin.. cay ,kahve, kakao gibi kafeinli besinlerdenn uzak durunn.. baharatlı, yaglı,kızarmıss yiyeceklerdenn uzak durun

bulantı ve kusma içinn: sabahh yataktan hemen kalkmayın..eger bulantı hapı verilmişşse kalkmadan için.. basucunuza koydugunuzz yada esinizin getirecegii cubuk kraker,bisküvi,grissini, beyaz peynir veya canınızz ne istiyorsa kalkmadan yiyinn.. cay sütt canınızz ne istiyorsa onuda yatakta içebilirsinizz.. içeceklerii corbalarda dahil pipetle içersenizz daha az bulantıya yol acar..büyük ögün yemeyin. komposto,ayran gbi sıvıları cok alınn ancak ögünlerkle birlikte almayın. mide doldurulmamalı az ve sık yenmelidir. mümkün oldugunca mutfaga girmeyinn.. bol sıvı alın.. bebek zaten bu dönemde sizden beslenecektirr aldıgınızz sıvı daha önemlidirr bol sıvı alınn.. eger kusmalar günde 2 den fazla ise, su içemiyorsanızz, idrarınızz koyu renk ve az cıkmaya basladıysa doktora basvurun.

hamileler için örnek menü:

sabah:
1 bardak süt,1 yumurta,1 dilim peynir, 1 tatlı kasıgı bal, 1 dilm ekmek, 5 zeytin, 1 domates,1 salatalık,maydonoz, yesil biber,dereotu vs.

ara: 1 meyve ,1 bardak ayran,1 ince dilim ekmek

öglen: 1 porsiyon etli kurubaklagil yemegi, 1 porsiyon pilav ve ya makarna, 1 bardak ayran, 1 porsiyon salata, 1 orta dilim ekmek, 1 adet meyve

ara:1 dilim ekmek, 1 dilim peynir, domates ve salatalık, 1 meyve

aksam: 1 porsion et,balık veya tavuk (sebzeli), 1 porsiyon zeytinyaglı sebze yemegi, 1 bardak ayran, 1 porsiyon salata, 1 orta dilim ekmek

gece: 1 su bardagı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı, 1 porsiyon meyve

[

Bu arada arkadaslar progestan kullananlarınızdan, bası sıddetle donen oldu mu?
Ben sabah ıs yerımde kullandım, 10 dk sonra oyle bır basım dondu kı!
Esıme haber verdıler, gelıp benı aldı.

Doktorum bana özellikle akşam yatarken iç demişti aşırı uyku ve halsizlik yapar diye..Bende akşam yatarken içiyorum çok şükür bir yan etkisini görmedim ama sabahları zor uyanıyorum, haptan mıdır bilmem..:S

Neyse arkadaşlar ben işten çıkıyorum yarında evdeyim izinliyim.. Herkese sağlıklı günler..

hosgeldin sefa geldin Allah tamamina erdirsin canim

bundan sonra sana erro ecrin diyecem bananee bananeee

kızlar biraz temizlik yaptık kendimi çok yormadım ama kasıklarım ağrıyorrr bide wc ye gittim şimdi sapsarı akıntım geldi (afedersiniz) normaldir demi;???umarım problem yokturrrr???
normal canim bende de arasira oliii

benim 3 aya denk geliyo inş tutarım yaa

Hamilelik Aylarına Göre Orucun Etkisi Nelerdir? Hamileler Ne Zaman Oruç Tutabilir?
Op.Dr. Murat Keskin hamilelik aylarına göre orucun etkisini ve oruç tutan anne adaylarının dikkat etmesi gereken durumları şöyle özetliyor:
“İlk 3 ayda genelde bulantı ve kusmayla birlikte anne adayı yeterince beslenemez. Ayrıca hamilelerin oruç tutmasıyla birlikte özellikle sıvı yetersizliği, hipoglisemi ve ona bağlı bayılma veya aşırı halsizlik çok daha belirginleşir. 3. ve 5. aylar arasında daha rahat hamilelik yaşanması nedeniyle oruç için en uygun hamilelik ayları 3 ve 5. dir. Son aylar bebeğin hızlı büyüdüğü ve kilo aldığı dönemlerdir. Bu aylar da uzun süren açlıklar hem bebeğin az kilo almasına, hem şeker düşmesine, aşırı sıvı kaybına bağlı olarak bebekte sıkıntı ve bazen bebek kaybı olabilir. Bu dönemde özellikle dikkat edilmelidir. Anne adayının hamilelikle birlikte ilave bazı tıbbi sorunları da mevcutsa oruç tutmak ciddi sorunları tetikleyebilir. Bunlar şeker hastalığı, hipertansiyon, aşırı kansızlık ve erken doğum tehdidi gibi durumlardır. Bu sorunlar varsa oruç tutmak oldukça zararlı ve tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Oruç tutan anne adayları; özellikle aşırı baş dönmesi, baygınlık hissi veya bayılma gibi belirtiler gösterirse mutlaka uzanmalı ve şekerli bir sıvı almalıdırlar. Eğer tedbir alınmazsa ve gerekli sıvı ve şeker desteği sağlanmazsa annede beyinle ilgili sorunlar ve halisünasyon görülebilir. Bebekte ise ani kan şekeri düşmesine bağlı kalp ritminde bozulma ve bazen bebek kaybına neden olabilir. "

kızlar oruç tutabilecekmiyiz? Yaa inş tutarız...

valla kızlar doktorlar bize günde 2.5 lt su öneriyorlar
oruç tutarsak bütün gün su içemeyeceğiz, havalar çok sıcak, günler uzun...
Ben bebeğimi riske atmamak için tutmayı düşünmüyorum
rabbim bağışlasın...
Borcumu öderim inşallah doğumdan hemen sonra

Sagol canım benım.

Bılmıyorum kı, doktor net olarak dusuk yapıyorsun da demedı, hamdolsun.
Sadece, dusuk olabılır dedı, bunu da ılk 3 ayın rısklı olmasından oturu soyledı sanırım.
Cunku 'su an hersey normal gorunuyor, ama acık renkte kan gorursen kork' dedı.
Sabah cok az bır sey kan gordum, panık oldum.

Gercekten ınanılmaz derecede bas donmesı yaptı progestan.
Odamda da yalnızdım, ne yapacagımı sasırdım, yan ofıste bırbırımızden pek de hazzetmedıgımız bır arkadası aradım mecburen :86:
Daha da ıs yerımde kullanmam, kullansam da hazırlıklı olurum
.

Uyku halıne alıstım canım ben.
Pekı basında donuyor mu ılacı kullanınca?

kızlar oruç tutabilecekmiyiz? yaa inş tutarız...

Ben tutmaya nıyetlenıyorum ama, esım karsı cıkıyor.
Aslında sanırım tutmamak bebeklerımız ıcın daha ıyı olur.
Butun gun vıtamın almadan nasıl gelısecek kı bebıslerımız?

kızlar mide bulantılarımı sürekli bişeyler yiyerek hafifletiyorum ama ne zaman su içsem fena oluyorum.buna süt ayran meyve suyu da dahil.her türlü sıvı alımında 15-20 dk kendime gelemiyorum.yatıyorum ne yapsam da bunu çözsem bi önerisi olan var mı?

allahım yardımcın olsun cnm çok zor olsa gerek..banada bir sürahi su yetmiyor günde ayrana bayılıyorum bi tek süt hiç içmedim gaz yapar diye..valla aklıma hiçbişey gelmiyor en önemli şeyde su keşke içebilsen..gerçi çorbalardan yeterli su almaya çalış belki işe yarar valla üzüldüm senin için yaa çok zor şu günlerimiz bir geçse..benimde sabah halsizliğim çok var..

Son düzenleme:

canım aynı durumdayım bende. yemeklerden sonra hemen uzanıyorum yoksa cıkaracak gibi oluyorum. ama uzanınca 10-15 dk sonra geçiyor. sanırım başka bir cözümüde yok gibi.

ben her sabah ve akşam süt içiyorum koca bir bardak ama evet cook gaz yapıyor bu defada gaz sancıları ile boğusuyorum ne yapsakki :18:

Merhb galba seninle ayni sayiliriz benimde dogumum 28 subata geliyo gerci internette oyle soyluyo dr a gidemedim daha yurt disindayim ben Dun nasil sevindim bebegimi gorucem diye goremedim yaaa ayin 7 sine verdi randevuyu sadece acil olunca bakarlarmis sinir oldum napalm bekliycez artik kizlar insallah bir gun buraya bebeklerimizi saglikli sihhatli kucagimiza alincada yazariz cok simariklar die sikayet ederiz insallah bu arada ayin 12 sindede turkiyeye geliyorum insallah ordada gidicem dr a ordan geldigimde bebegim 4. Aya giricek yani zamanin nasil gectigini pek anlamiycam galiba

tabiki tutmayacagız bu sıcak yaz gününde zaten gün cok uzun 15 saat susuz ve ac sıcakta durmak yasak bebeğimize işkenceolur tansiyonumz düşer alah korusun kötüolur bende her yıl hepsinitutarım ama hamileyken olmaz kış olsa neyseee idare edilir ama bu kadar su kaybıyla bu kadar saat kesinlikle olmaz ben tutmayacagım bunun günahı yok zaten calışıyorum izmirdebide bu kadarsıcakta o kadar saat duramam dayanamam yazık yavrumaa allah biliyo bişey olmaz

merhaba arkadaşlar burası baya kalabalıkmış:) aslında ben forumda 2012 şubat annelerine yazıyorum ama bu akşam sizi keşfettim iki tane var herhalde hem burası biraz daha kalabalık sanırım:) benimde son adet tarihim 17 mayıs 27 haziranda doktora gittim kese oluşmuş. ama bebeği göremedik bir hafta 10 gün sonra tekrar gel dedi 14 ünde rendavum var bakalım inşallah şimdi göreceğiz bebeğimizi:) benim sabahları biraz bulantım oluyor ama henüz hiç istifra etmedim bol bol su içiyorum karpuz yiyorum sadece çok çabuk halsiz düşüyorum böyle sızıp kalıyorum. Hepimize hayırlısı olsun beni de listeye eklerseniz çok sevinirim:)

hem sicak hemde gunler uzun tutamayiz bencee

kis olunca evet de yazin cok zorrrrr

canim karpuz yee bide dondurmaa beni ikisde rahatlatiyorrrr biliyormusunuz dondurma kalsiyum zengini hemmmmm

canim benim tabloya bakarak bilgilerini bana yolla ekleyim hosgeldin sefa geldin canim

canım Allah sana yüregine yarasir, sağlıkla dogurmayı nasip edecegi hayırlı bir evvlad versin insallah...

Allah tamamına erdirsin, hayırlı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…