- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #5.181
kızlar biraz temizlik yaptık kendimi çok yormadım ama kasıklarım ağrıyorrr bide wc ye gittim şimdi sapsarı akıntım geldi (afedersiniz) normaldir demi;???umarım problem yokturrrr???
[
Bu arada arkadaslar progestan kullananlarınızdan, bası sıddetle donen oldu mu?
Ben sabah ıs yerımde kullandım, 10 dk sonra oyle bır basım dondu kı!
Esıme haber verdıler, gelıp benı aldı.
hosgeldin sefa geldin Allah tamamina erdirsin canimmerhaba arkadaşlar nasılsınız bende 1 haftayı gecti hamileligimi ogreneli bugun doktordaydık ve kesemızı gordum subat 27 dogum tarıhımız bebegim annesiyle aynı günde dogcakk benim mucizem 4+3 teyiz bugun aslında mart 7 ama doktorum subat sonu mart bası alırız dedı sezeryan oldugum ıcın bende 27 subat olsun benımm dogum gunum dedım tamam dedı doktorumdaa yupppi cok mutluyum kesemızıde gorduk bugun 2 hafta sonra kalp atısı ıcın gıdecegım ve buyumus olacak mucızem ozamana kadar
bundan sonra sana erro ecrin diyecem bananee bananeeekızzzlarr hepinizee tesekkürr ederimmm cokkkkkanlatmak bilee rahatlattı benii cünküü kendimi anlatacagım kimse yokk kayınpederim hastahanede. birazdan esimm onlara verdigim ısırgann tarifininn suyunu hastaneye götürücekmişş.. ama kimse benimm arayıpp buldugumu da hatırlayıpp bi tesekkür etmio neysee ii olsunda adamcagızz.. ikinciyi alamıcak cünküü.. yarım yarım aldıgı halde kaldıramadı.. amaa ibrahim saracoglu ben anlatır anlatmazz adamm telefonda dedii olmaz kemoterapi kızım diyeee.. ısırganı içirr bişi olmazz amaa asıl kürü yapıcaklarını yapsınlar madem o zamann vericem dedii.. bu durumda benn pazartesi ararım yinee.. artıkk otlarlaa ugrasıcazz yapcak bişi yok.. benn saracoglu na cok güveniyorumm.. uyumakk cok iyi geldi bana sanki yaa kabuss ta görmedim ilk defaaa gideyimm bebek için bi iki parca bişi alayımm hafta içiii.. sanırım bu kendimii ii hissettircekkk.. dgruu söylüyosunuzz madem elimde bi tek bebegim varr bende onla ilgileneyim artıkk.. hem kafamm dagılır.. zaten alıncakk bi sürü sey var. simdiden baslasamm anca biterr.. bebegimii tabiki cokk seviyorumm ama arada böle bende error veriorum iştee
normal canim bende de arasira oliiikızlar biraz temizlik yaptık kendimi çok yormadım ama kasıklarım ağrıyorrr bide wc ye gittim şimdi sapsarı akıntım geldi (afedersiniz) normaldir demi;???umarım problem yokturrrr???
hosgeldin sefa geldin Allah tamamina erdirsin canim
bundan sonra sana erro ecrin diyecem bananee bananeee
normal canim bende de arasira oliii
kızlar oruç tutabilecekmiyiz? Yaa inş tutarız...
geçmiş olsun canım düşük riskin neydn kaynaklanıyor bende de lekelenme vardı progestan ve dinlenme ile yeni yeni atlatıyorum ilaç çok başdönmesi ve uyku yapıyor canm inş kısa sürede atlatırsın
Doktorum bana özellikle akşam yatarken iç demişti aşırı uyku ve halsizlik yapar diye..Bende akşam yatarken içiyorum çok şükür bir yan etkisini görmedim ama sabahları zor uyanıyorum, haptan mıdır bilmem..:S
kızlar oruç tutabilecekmiyiz? yaa inş tutarız...
kızlar mide bulantılarımı sürekli bişeyler yiyerek hafifletiyorum ama ne zaman su içsem fena oluyorum.buna süt ayran meyve suyu da dahil.her türlü sıvı alımında 15-20 dk kendime gelemiyorum.yatıyorum ne yapsam da bunu çözsem bi önerisi olan var mı?
kızlar mide bulantılarımı sürekli bişeyler yiyerek hafifletiyorum ama ne zaman su içsem fena oluyorum.buna süt ayran meyve suyu da dahil.her türlü sıvı alımında 15-20 dk kendime gelemiyorum.yatıyorum ne yapsam da bunu çözsem bi önerisi olan var mı?
allahım yardımcın olsun cnm çok zor olsa gerek..banada bir sürahi su yetmiyor günde ayrana bayılıyorum bi tek süt hiç içmedim gaz yapar diye..valla aklıma hiçbişey gelmiyor en önemli şeyde su keşke içebilsen..gerçi çorbalardan yeterli su almaya çalış belki işe yarar valla üzüldüm senin için yaa çok zor şu günlerimiz bir geçse..benimde sabah halsizliğim çok var..
merhaba arkadaşlar nasılsınız bende 1 haftayı gecti hamileligimi ogreneli bugun doktordaydık ve kesemızı gordum subat 27 dogum tarıhımız bebegim annesiyle aynı günde dogcakk benim mucizem 4+3 teyiz bugun aslında mart 7 ama doktorum subat sonu mart bası alırız dedı sezeryan oldugum ıcın bende 27 subat olsun benımm dogum gunum dedım tamam dedı doktorumdaa yupppi cok mutluyum kesemızıde gorduk bugun 2 hafta sonra kalp atısı ıcın gıdecegım ve buyumus olacak mucızem ozamana kadar
kızlar oruç tutabilecekmiyiz? yaa inş tutarız...
hem sicak hemde gunler uzun tutamayiz benceekızlar oruç tutabilecekmiyiz? yaa inş tutarız...
kis olunca evet de yazin cok zorrrrrbenim 3 aya denk geliyo inş tutarım yaa
Hamilelik Aylarına Göre Orucun Etkisi Nelerdir? Hamileler Ne Zaman Oruç Tutabilir?
Op.Dr. Murat Keskin hamilelik aylarına göre orucun etkisini ve oruç tutan anne adaylarının dikkat etmesi gereken durumları şöyle özetliyor:
“İlk 3 ayda genelde bulantı ve kusmayla birlikte anne adayı yeterince beslenemez. Ayrıca hamilelerin oruç tutmasıyla birlikte özellikle sıvı yetersizliği, hipoglisemi ve ona bağlı bayılma veya aşırı halsizlik çok daha belirginleşir. 3. ve 5. aylar arasında daha rahat hamilelik yaşanması nedeniyle oruç için en uygun hamilelik ayları 3 ve 5. dir. Son aylar bebeğin hızlı büyüdüğü ve kilo aldığı dönemlerdir. Bu aylar da uzun süren açlıklar hem bebeğin az kilo almasına, hem şeker düşmesine, aşırı sıvı kaybına bağlı olarak bebekte sıkıntı ve bazen bebek kaybı olabilir. Bu dönemde özellikle dikkat edilmelidir. Anne adayının hamilelikle birlikte ilave bazı tıbbi sorunları da mevcutsa oruç tutmak ciddi sorunları tetikleyebilir. Bunlar şeker hastalığı, hipertansiyon, aşırı kansızlık ve erken doğum tehdidi gibi durumlardır. Bu sorunlar varsa oruç tutmak oldukça zararlı ve tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Oruç tutan anne adayları; özellikle aşırı baş dönmesi, baygınlık hissi veya bayılma gibi belirtiler gösterirse mutlaka uzanmalı ve şekerli bir sıvı almalıdırlar. Eğer tedbir alınmazsa ve gerekli sıvı ve şeker desteği sağlanmazsa annede beyinle ilgili sorunlar ve halisünasyon görülebilir. Bebekte ise ani kan şekeri düşmesine bağlı kalp ritminde bozulma ve bazen bebek kaybına neden olabilir. "
canim karpuz yee bide dondurmaa beni ikisde rahatlatiyorrrr biliyormusunuz dondurma kalsiyum zengini hemmmmmkızlar mide bulantılarımı sürekli bişeyler yiyerek hafifletiyorum ama ne zaman su içsem fena oluyorum.buna süt ayran meyve suyu da dahil.her türlü sıvı alımında 15-20 dk kendime gelemiyorum.yatıyorum ne yapsam da bunu çözsem bi önerisi olan var mı?
canim benim tabloya bakarak bilgilerini bana yolla ekleyim hosgeldin sefa geldin canimmerhaba arkadaşlar burası baya kalabalıkmış:) aslında ben forumda 2012 şubat annelerine yazıyorum ama bu akşam sizi keşfettim iki tane var herhalde hem burası biraz daha kalabalık sanırım:) benimde son adet tarihim 17 mayıs 27 haziranda doktora gittim kese oluşmuş. ama bebeği göremedikbir hafta 10 gün sonra tekrar gel dedi 14 ünde rendavum var bakalım inşallah şimdi göreceğiz bebeğimizi:) benim sabahları biraz bulantım oluyor ama henüz hiç istifra etmedim bol bol su içiyorum karpuz yiyorum sadece çok çabuk halsiz düşüyorum böyle sızıp kalıyorum. Hepimize hayırlısı olsun beni de listeye eklerseniz çok sevinirim:)
gurbet güzeli estagfurullah canım biraz emri vaki gibi oldu ama saol....
hepiniz cok saolun arkadaslar...inanıyorum bigün rabbim benimde melegimi gönderecek demekki saglıklı degilmiş....sizde okuyup sakın moralinizi bozmayın iyiler kadar kötü haberlerde illaki olacak ama siz üzülmeyin inşş hep iyi haberler verin birbirinize...
28 yaşındayım, ilk bebeğimiz, son adet tarihim 17 mayıs, doğum 25 şubat çok şükür kesemizi gördük:)
merhaba arkadaşlar burası baya kalabalıkmış:) aslında ben forumda 2012 şubat annelerine yazıyorum ama bu akşam sizi keşfettim iki tane var herhalde hem burası biraz daha kalabalık sanırım:) benimde son adet tarihim 17 mayıs 27 haziranda doktora gittim kese oluşmuş. ama bebeği göremedikbir hafta 10 gün sonra tekrar gel dedi 14 ünde rendavum var bakalım inşallah şimdi göreceğiz bebeğimizi:) benim sabahları biraz bulantım oluyor ama henüz hiç istifra etmedim bol bol su içiyorum karpuz yiyorum sadece çok çabuk halsiz düşüyorum böyle sızıp kalıyorum. Hepimize hayırlısı olsun beni de listeye eklerseniz çok sevinirim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?