- 24 Şubat 2011
- 913
- 6
- 68
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #52.741
hemmen anlatıyımm hazır uyuyorlarken :))
33 haftamızda sancılarım başladı benim, doktoru aradık hemen hastaneye çağırdı. Daha doğrusu ben sancının ne demek olduğunu bilmiyormuşum bebeklerin kasılma hareketi sandığım hareketler aslında doğum kasılmalarıymış, bir gece ateşim çıktı ve ıkı dakikada bir o kasılmalar olmaya başladı hemen doktoru aradık, hastaneye çağırdı nst ye bağladılar, yavrularımın kalp atışları sancı esnasında 130 lardan 200 lere çıkıyordu birde 2 bebek için 40 dk boyunca ona bağlı kalıyordum sürekli nstdeydim o gece hastanede.
sen nasıl dayandın bu sancılara doğumun başlamış dediler, sonra doktorum bir ik hafta daha onları tutabilmek için serumlar iğneler ve o çiğer geliştirici iğne vurdurdu.sabah 4 boyutlu ultrasona girdik, bir bebeğimin plesantasındaki akım azalmıştı 25 in üzerinde olması gereken değer bende 21 çıktı, onu takip etmek istediler sancılarım azalınca evimize döndük, yanlış hatırlamıyorsam premar diye bir ilaçda verdi. 3 gğn sonra yine çağırdı, bebek hareketleri azalırsa, kanama vs olursa su gelirse hemen arayıp geliceksiniz dedi,
bende çok evham yapan tip değilimdir, ama ayın 19uydu gerçekten çağlamın hareketleri azaldı,gece illa olurdu wc ye kalkınca o zamanda olmadı. çikolata yedim yine yok.
hemen gece 4 de hastaneye gıttik doktora ulaştılar yine nst ye bağlandım, sabaha kadar öle geçti. sancı eskisi kadar yoktu ama oldumuda yüksek çıkıyordu yine serum takıldı,
yatışım yapıldı. ben hala eve döneriz diye bekliyordum, sabah yine 4 boyutlu ultrasona girdik bebeğimin beslenmesi kan akımı iyice azalmış olduğu için, doktorum dünyaya gelmelerinin daha iyi olacağını aksi halde riske gireceğini söyledi. küvözde rahatlıkla kalacakları dönem dedi, 33ü bitirdik 34'e girdiğimiz gündü. yarın sabah doğuma alıcam dedi ben şoklardayım tabee sonra odadan çıktı dr. 5 dk sonra yine geldi ve duygucum hazırlan 15 dk sonra doğuma alıyorum dedi :S :S
spinal anestezi ile kuzucuklarımı görerek dünyaya getirdim, ağlamalarını duydum harika bir duyguydu. ÇAğla 1970 Azra da 2100 gr doğdular. Azra bir hafta küvezde kaldı solunumu için, Çağlayı ertesi gün yanımıza verdiler. Ama Azramı hastanede bırakıp eve gelmek çok koydu, hergün gittim süt sağdım. Sonunda onu da aldık şu anda yanımda karyolalarında mışıl mışıl uyuyorlar, 16 günlük oldular bile. bugün ikinci banyomuzu yaptık... UYkusuzluğa dayanamayan ben, günde 2-3 saatlik uyku uyumuyorum.
Allah hayırlısıyla en doğru zamanda evlatlarınızı kucağınıza almayı nasp etsin. O kokuları yok mu dünyadaki herşeyden güzel....
33 haftamızda sancılarım başladı benim, doktoru aradık hemen hastaneye çağırdı. Daha doğrusu ben sancının ne demek olduğunu bilmiyormuşum bebeklerin kasılma hareketi sandığım hareketler aslında doğum kasılmalarıymış, bir gece ateşim çıktı ve ıkı dakikada bir o kasılmalar olmaya başladı hemen doktoru aradık, hastaneye çağırdı nst ye bağladılar, yavrularımın kalp atışları sancı esnasında 130 lardan 200 lere çıkıyordu birde 2 bebek için 40 dk boyunca ona bağlı kalıyordum sürekli nstdeydim o gece hastanede.
sen nasıl dayandın bu sancılara doğumun başlamış dediler, sonra doktorum bir ik hafta daha onları tutabilmek için serumlar iğneler ve o çiğer geliştirici iğne vurdurdu.sabah 4 boyutlu ultrasona girdik, bir bebeğimin plesantasındaki akım azalmıştı 25 in üzerinde olması gereken değer bende 21 çıktı, onu takip etmek istediler sancılarım azalınca evimize döndük, yanlış hatırlamıyorsam premar diye bir ilaçda verdi. 3 gğn sonra yine çağırdı, bebek hareketleri azalırsa, kanama vs olursa su gelirse hemen arayıp geliceksiniz dedi,
bende çok evham yapan tip değilimdir, ama ayın 19uydu gerçekten çağlamın hareketleri azaldı,gece illa olurdu wc ye kalkınca o zamanda olmadı. çikolata yedim yine yok.
hemen gece 4 de hastaneye gıttik doktora ulaştılar yine nst ye bağlandım, sabaha kadar öle geçti. sancı eskisi kadar yoktu ama oldumuda yüksek çıkıyordu yine serum takıldı,
yatışım yapıldı. ben hala eve döneriz diye bekliyordum, sabah yine 4 boyutlu ultrasona girdik bebeğimin beslenmesi kan akımı iyice azalmış olduğu için, doktorum dünyaya gelmelerinin daha iyi olacağını aksi halde riske gireceğini söyledi. küvözde rahatlıkla kalacakları dönem dedi, 33ü bitirdik 34'e girdiğimiz gündü. yarın sabah doğuma alıcam dedi ben şoklardayım tabee sonra odadan çıktı dr. 5 dk sonra yine geldi ve duygucum hazırlan 15 dk sonra doğuma alıyorum dedi :S :S
spinal anestezi ile kuzucuklarımı görerek dünyaya getirdim, ağlamalarını duydum harika bir duyguydu. ÇAğla 1970 Azra da 2100 gr doğdular. Azra bir hafta küvezde kaldı solunumu için, Çağlayı ertesi gün yanımıza verdiler. Ama Azramı hastanede bırakıp eve gelmek çok koydu, hergün gittim süt sağdım. Sonunda onu da aldık şu anda yanımda karyolalarında mışıl mışıl uyuyorlar, 16 günlük oldular bile. bugün ikinci banyomuzu yaptık... UYkusuzluğa dayanamayan ben, günde 2-3 saatlik uyku uyumuyorum.
Allah hayırlısıyla en doğru zamanda evlatlarınızı kucağınıza almayı nasp etsin. O kokuları yok mu dünyadaki herşeyden güzel....
yok cnm sakın ol derın nefes al olmadı ortam musaıtse doga sesı kus sesı bı muzık ac ıste dagıt kafanı..
Ne yazık kı.TATLIM hamilelik senin hormonlarını epeyce etkiledi sanırım. bence eşine odaklanma, ondan hiç ama hiçbirşey bekleme. onlardan birşeyler bekledikçe üzülen biz oluyoruz. ben eşime odaklandıkça acı çektim hep. ilgi alaka bekledikçe üzüldüm. sonra kendime bebişimle bir dünya kurdum. işime gücüme baktım, böyle yapıncaa baktım benim kociş etrafımda dolaşmaya başladı. seni anlıyorum çok çok iyi, çünkü bende eşine epey aşıklardanım.
Ben lohusa halımı dusunemıyorum.bende bazen senin gibi düşünüyorum((bide bunun lohusalık dönemi var umarım bu psikolojiden çabucak kurtuluruzzz
Bu kadar karamsar olma canım,bırak akısına ...Ben de eşim süslenerek işe gidderken sinir oluyorum..Acayip kıl oluyorum çip takıp takip etsek keşke...Ama nerdeeeAma,sen işe de dewam ediyorsun..Ewde olsan neler kurarsın kimbilir,hele lohusa depresyonuna girsen ohoo..Hemen silkin kendine gel canım bak bebeğe az kaldı ona adapte ol..Doğumdan sonra ikinizin de en çok ilgilendiği sey o olacak ..O bizlerden daha aciz ve ilgiye muhtac cünki yazıkk.. Bana dün kuaförum eşimi gördu ''ayy boylu poslu çok da yakısıklıymıs kızz işin çok zor senın ,bunu bırakmaz kızlar''demez miii??Ayyy çıldırdımmmm gerçektennnn...Elimde olsa kafasını sakalını kazıtcam sıçana döndürecem kocamı ...
kızlar ben geldim gidicem hemen oğlum bırakmıyor
yaramaz bi durum varmı
yok canım... 2.doğumumuzda oldu berfin bilgen de doğum yaptı..
başka bi havadis yok
sen nasılsın?
kızlar selammm, kaderde şubat değil aralık annesi olmak yazılıymış
açılışı ben yaptım sanırım dimi??
merhaba aselcim çok şükür bu zamana geldik senin ilerlemiş zaten bayaa 36 haftalık olmuşssun ne güzel maşallah bu su işi çok yordu bizi ama çok şükür bu zaman geldik benimde 34 haftam yarın bitiyor dünde doktora gittim çok şükür iyimiş bizim kız suyuda sınırda ama fena değil idare ediyor dedi doktor :) inşallah bir paroblem olmadan bitiririz şu bir kaç haftayı
aaaaaaaaa onu okumadım
kaçıncı haftadaydı nasıl oldu ???????
Benım karnım, aslında karnım degıl de, sey daha asagılar bazen pıt pıt yapıyor, rıtmık bır sekılde.
Dun yaklasık 1 dk oyle oldu, bıraz once de 10 sn. kadar oyle oldu.
Acaba bebegım ıcerde sıkısıyor mu?
Artık hareketler azaldı, cok hıssedemıyorum, zaten fırsat da bulamıyorum ):
ınsallah ıyıdır, dimi
Benım karnım, aslında karnım degıl de, sey daha asagılar bazen pıt pıt yapıyor, rıtmık bır sekılde.
Dun yaklasık 1 dk oyle oldu, bıraz once de 10 sn. kadar oyle oldu.
Acaba bebegım ıcerde sıkısıyor mu?
Artık hareketler azaldı, cok hıssedemıyorum, zaten fırsat da bulamıyorum ):
ınsallah ıyıdır, dimi
canım bebişin hıçkırığı o hissettiğin.canını sıkma ciğerleri gelişiyor.Bi de emme refleksini geliştiriyormuş.Onu geliştirirken de sıvıdan yutuyormuş sanırım.O da hıçkırık yapıyormuş,bende de sık sık oluyor.Yerleri daraldı tatlım artık ee bi de yoğunsun ve sanırım benim gibi çok stresli bi hamilelik geçiriyorsun.Bebiş de bundan etkileniyor doğal olarak.İçini ferah tut.Anormal birşeyi olsa mutlaka belli eder kendini.Biz çalıştığımız için çok dinleyemiyoruz,hareketlerini takip edemiyoruz.Ama emin ol ,onlar içeride rahatlar :))))
iyidir tatlım benimde oluyor öyle pıt pıt...
rabbim öyle güzel dizayn etmişki herşeyi o orda sıkışmaz merak etme sen...
büyüdüğü için bebişlerimiz hareketleri o yüzden azalıyor..ama hareket ettiklerinde sert oluyor önceki gibi tık yapıp bırakmıyor dimi..
saki içimde balık var gibi
Oyledır dımı?
Bu aralar kordona takmıs durumdayım.
Allah'ım, sankı butun olumsuzluklar benı bulacakmıs gıbı gelıyor.
Streslı vede uzgun
Ben esımın benı anlamadıgını dusunuyorum, esım de benım onu.
Aynı konusları konusmaktan da bıktım...
Evet, bazen oyle eglencelı oluyor kı.
Onu ızlemek ıcın ıs yerınde bıle fırsat kolluyorum.
Ama aksamlar daha guzel.
Acıyorum gobusumu, karnım oynadıkca ben mutluluktan ucuyorum.
Ve galıba ben dogumdan sonra butun gun onunla olamadıgım ıcın cok uzulecegım.
Cok alıstım ona ben.
kızlar bebeğe park yatak almıştık fakat içinin yatağına karar veremiyorum visko olanlardanmı alsam yoksa yataşınkilerden mi birde süngerler var ne yapsam acaba:26:sizler nasıl aldınız???
ben visko aldım. yataşınkileri bilmiyorum açıkcası
bu kız bugun cok asagı bastırıyor neden kı acaba?
sureklı cıısm gelıyor gıdıyorum mınıcık bıse yapoıyorum
kordon konusunu takma kafana canım ya
insan kafa kurdukça hep okonuya odaklanıyo..
bide senin eşinle olan diyaloğun aslında çok hoş kız naz mı yapıyonuz yoksa birbirinize?
Kızlaar sizin yazdıklarınızla aldım gazı koşa koşa gittim aldım çizmelerimi 70 TL'ye..Ama var yaa resmen bacağımdan girmedi,adam da deneyin dedi,dedim ne gerek war seneye giyebileceğim..Ayy nasıl moralım bozuldu anlatamam resmen ayak bılegımın ustune bıle gecemeyen bır cızme aldım seneye için ..:2:
Ama moralıme ıyı geldı yenı bişey almıs olmak da...Dün tunık ,elbise falan bakmıstım da tekı bıle güzel olmamıstı ..Artık alıswerıs yapmamaya karar werdım zaten olmuyor aynalar da küs bedenimize..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?