- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #5.581
günaydın kızlar......hamileliğimin başından beri hafif hafif mide bulantılarım vardı.dün komşum kendine tavuk döner alırken yazık bana da acımış almış.yemez olaydım dünden beri felaketim yemez olaydım.resmen kusarken bayılacak gibi oluyorum kendimi zor tutuyorum.şimdi telefonda eşime anlattım ne kadar kızdı bu sıcakta heryerden alınan tavuk yenir mi diye?ve adam haklı.......aman siz siz olun yemeyin ben yandım siz yanmayın.....hepimize hayırlı günler ......ben bugün gazi üniversitesinden randevu almıştım ilk hamile olduğumu öğrendiğimde oraya gideceğim.bakalım neler diyecekler....gelince yazarım.ayrıca bblau (umarım yanlış yazmadım)ben oldukça kilolu başladım hamileliğime ve çok tırsıyuorum sana zahmet olmazsa bana dr verdiği beslenme listesini yollar mısın şimdiden muckkkk
kızlar kramp şeklinde kasıklarda ağrınız varmı...
günaydın kızlar......hamileliğimin başından beri hafif hafif mide bulantılarım vardı.dün komşum kendine tavuk döner alırken yazık bana da acımış almış.yemez olaydım dünden beri felaketim yemez olaydım.resmen kusarken bayılacak gibi oluyorum kendimi zor tutuyorum.şimdi telefonda eşime anlattım ne kadar kızdı bu sıcakta heryerden alınan tavuk yenir mi diye?ve adam haklı.......aman siz siz olun yemeyin ben yandım siz yanmayın.....hepimize hayırlı günler ......ben bugün gazi üniversitesinden randevu almıştım ilk hamile olduğumu öğrendiğimde oraya gideceğim.bakalım neler diyecekler....gelince yazarım.ayrıca bblau (umarım yanlış yazmadım)ben oldukça kilolu başladım hamileliğime ve çok tırsıyuorum sana zahmet olmazsa bana dr verdiği beslenme listesini yollar mısın şimdiden muckkkk
Yollarım tabi tatlım...Değişim listesini evde unutmuşum yalnız, akşam hepsini bir yazayım sana. Yani neyin yerine ne yiyebilirsin o liste...
Ben de oldukça kilolu hamile kaldım...Bu listeyle bebeği çok güzel beslersin ve gereksiz kilo almazsın dedi. Uyması da kolay, ekmek ağırlıklı çünkü aç kalmıyorsun...
Fındığından meyvesine hepsi de var...
Bende istiyorumm tatlım
Bu arada kilolu hamile kaldık diyorsunuz kaç kilosunuz sorması ayıptır ?
Bende istiyorumm tatlım
Bencede farklı bir doktora git tatlım..
Arkadaşların dediği gibi geç döllenmede olabilir.
Benimki mesela Sat a göre 9 haftam bitti ama ultrasyonda doktor 8 haftalık görüyor ve ben kendi hesabıma göre 7 haftalıkken kalp atışını duymak için gittiğimde doktor kalp atışı yok dedi nasıl kötü oldum bir hafta sonra gittim doktor şimdi yedi haftalık embriyosu var ve kalbide atıyor dedi.. doktorların hiç birine tam güvenmiyorum malesef.. ki doktorumuda değiştirmek istiyorum ama burda doğru dürüst doktor yok...
Ben 85 kiloyum. Boyuma göre en fazla 70 kg olmam lazım...Epey kilolu hamile kaldım.
Ama kas oranım çok fazla olduğu için öyle dehşet kilolu durmuyorum, tahmin edelenler en fazla 75sindir diyorlar...Boyum da uzun...
Ama sonuçta riskli....Ben 2-3 gündür epey korktum. Şeker, tansiyon, tiroit derken.Rabbim beterinden esirgesin bizleri.
Bu arada sana da yollayacağım. Özelden msj atıcam sizlere...Şimdi beslenme listesini ve yasakları yollayayım, değişim listesini de arkadan yollarım evde kalmış o.
inş. canım ya çok dua edin bana çok istiyorum bu bebeği
Günaydın arkadaşlar,
Birkaç gündür yazamadım...TSH değerim rutin kan tahlilinde gebeler için istenen sınırın biraz üzerinde çıkınca doktorum endokrinoloji bölümüne sevk etmişti.
Koskoca İstanbul'da özel hastaneler dahil endokrinoloji servisi olan hastaneler iki elin parmağını geçmediği için öncelikle hastane ve randevu bulmak çok zor oldu.
Güç bela Başkent Üniversitesi hastanesinde yer buldum. Doktorum TSH,T3,T4 testlerini yeniden istedi. Ayrıca bunların antikor değerlerini de.
Bir de tiroit ultrasonu istedi benden...Hepsini yaptırdım. Şükür ki, TSH 2,96'dan 1,33'e gerilemiş ve antikorlarım da düşük çıktı. Ultrasondan da temiz sonucu alınca rahatlayarak bu sayfayı kapadım ama Cuma'dan beri bana biraz stres olmadı da değil.
Çünkü TSH hormonu anneden bebeğe geçiyormuş ve fiziksel ve zeka gelişimini doğrudan etkiliyormuş. İlk ve ikinci 3 aylardaki TSH değerlerimiz çok önemliymiş.
Bu değerin normal sınırı 0,55-4,82 arası ama gebelerde en fazla 2,5 olması isteniyor. Üzerindeyse mutlaka endokrin uzmanına görünün deniyor.
Sizlerle bu önemli bilgileri paylaşmak istedim.Sizler de değerlerinizi kontrol edin, aklınıza takılan birşey varsa doktorlarınıza başvurun....
Benim şekerim de üst sınırda çıktı. 15 gün sonra açlık ve tokluk kan şekerimi yeniden ölçtüreceğim.
Bu arada bir metabolizma ve fizyoloji doktoruna da gittim Başkent Üniversitesi hastanesinde. Beslenme uzmanı. Bana bir liste çıkardı ve gereksiz kilo almadan bebeği beslemenin püf noktalarını anlattı.İsteyen olursa paylaşabilirim...
evet THS çok önemli benimde üst değerde çıktı ilaç tedavisine başladım ancak beni doktorum endokrinoloji bölmüne değil dahiliyeye gönderdi:S ultrason fln da çekilmedi:SS
Kaç çıktı canım?
Ben 56 kiloyum ama çok fazla kilo almak istemiyorum ki canım her gördüğümden istiyor..sonumu ii görmüyorum..
Teşekkür ettim..
TSH'i kacinci haftada baktirdiniz kizlar...? Benim haberim bile yok bundan.. :26:
evet THS çok önemli benimde üst değerde çıktı ilaç tedavisine başladım ancak beni doktorum endokrinoloji bölmüne değil dahiliyeye gönderdi:S ultrason fln da çekilmedi:SS
Gebelik başlangıcında verilen kan testleri var ya canım, orda bakıldı. Benim 8. haftada bakıldı, geç kaldı bir hafta kadar aslında...6-7. haftalarda veriyor doktorlar kan testlerini. Hatta keseyi görür görmez verenler var.Kan testi vermemiş miydin?
Gebelik başlangıcında verilen kan testleri var ya canım, orda bakıldı. Benim 8. haftada bakıldı, geç kaldı bir hafta kadar aslında...6-7. haftalarda veriyor doktorlar kan testlerini. Hatta keseyi görür görmez verenler var.Kan testi vermemiş miydin?
Bende istiyorumm tatlım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?