2012 Şubat Anneleri

bulantıalr yüzünden bir şey yiyemediğim için çok sorun yok benim açımdan ama dıaşrda kesinlikle çok güvenseniz bile et yemeyin bence bu sıcaklarda. ayrıca doktorum bana çiğ et yemeyeceksin dedi. ve dışarda dönerlerin ne kadar pişirildiğini bilmeye imkan yok. zaten hayatımda yol üstü bir yerden, büfe tarzı yerlerden hiç bir şey yememişimdir. şimdi gittiğim sayılı restorantlardan da bir şey yemiyorum çünkü onlara bile güvenmiyorum. bu mide bulantılarının üzerine bi de midemi bozamam. bir de doktorum dışarda salata, sebze, meyve yemeyeceksin dediydi. ben zaten çok titiz olduğum için tamamen kesitm dışardan yemek olayını. gerçi evde yemek olayını da kestim 3 haftadır peynir ekmek 6 öğün boyunca.

kızlar kramp şeklinde kasıklarda ağrınız varmı...

Var tatlım var olmaz mı..
Ara ara gidiyor ama..
Şuan mesela çok feci ne ayakta gezebiliyorum nede sandalyede oturabiliyorumm
Ayakta gezinince ister istemez elim karnıma gidiyor sanki bir şey olacak.. ki İş yerindeki millette yanlış anlıcak ..

Yollarım tabi tatlım...Değişim listesini evde unutmuşum yalnız, akşam hepsini bir yazayım sana. Yani neyin yerine ne yiyebilirsin o liste...
Ben de oldukça kilolu hamile kaldım...Bu listeyle bebeği çok güzel beslersin ve gereksiz kilo almazsın dedi. Uyması da kolay, ekmek ağırlıklı çünkü aç kalmıyorsun...
Fındığından meyvesine hepsi de var...

Bende istiyorumm tatlım

Bu arada kilolu hamile kaldık diyorsunuz kaç kilosunuz sorması ayıptır ?

Bende istiyorumm tatlım

Ben 85 kiloyum. Boyuma göre en fazla 70 kg olmam lazım...Epey kilolu hamile kaldım.
Ama kas oranım çok fazla olduğu için öyle dehşet kilolu durmuyorum, tahmin edelenler en fazla 75sindir diyorlar...Boyum da uzun...
Ama sonuçta riskli....Ben 2-3 gündür epey korktum. Şeker, tansiyon, tiroit derken.Rabbim beterinden esirgesin bizleri.

inş. canım ya çok dua edin bana çok istiyorum bu bebeği

Amin Tatlım..

Bu arada sana da yollayacağım. Özelden msj atıcam sizlere...Şimdi beslenme listesini ve yasakları yollayayım, değişim listesini de arkadan yollarım evde kalmış o.

Ben 56 kiloyum ama çok fazla kilo almak istemiyorum ki canım her gördüğümden istiyor..sonumu ii görmüyorum..
Teşekkür ettim..

inş. canım ya çok dua edin bana çok istiyorum bu bebeği

İnşAllah tatlım ii haberler alırsın..

Merhaba arkadaslar,

Bu aralar sızlerden bıraz uzak kaldım.
Umarım hepınız ıyısınızdır.
Bız, bebısımle ıyıyız (en azından ben oyle ınanıyorum)
Ama ınanılmaz uykusuzum ): Artık uyku yetmıyor bana.

evet THS çok önemli benimde üst değerde çıktı ilaç tedavisine başladım ancak beni doktorum endokrinoloji bölmüne değil dahiliyeye gönderdi:S ultrason fln da çekilmedi:SS

Ben 56 kiloyum ama çok fazla kilo almak istemiyorum ki canım her gördüğümden istiyor..sonumu ii görmüyorum..
Teşekkür ettim..

Canım boy/kilo oranını ve BMI’ni bilmiyorum ama sana yolladığım liste sana belki az gelebilir kalori olarak….
Bu liste aşağı yukarı 1700-1800 kcal’lik bir liste…Bu listeyle doktorumun öngörüsü 8-9 kg alarak gebeliğimi tamamlayacağım doğrultusunda…
Ama sen eğer normal sınırlardaysan 12-14 kg gibi almalısın, bebeğin gelişimi açısından bu da önemli…
Bir de benim kalsiyum ve demir depolarım da iyi çıktı şükür, o yüzden bu liste pek koymayacak bana…
Gerçi biraz incelersen, hiç bir şeyden de kısmıyor…Kıstığı tek şey faydası olmayan hatta zararı olan şeyler…
Sen belki tatlı da ilave edersin bu listeye o zaman sana epey uygun olur. Benim şekerim üst sınırda olduğundan şekeri meyveden alacağım sadece…

TSH'i kacinci haftada baktirdiniz kizlar...? Benim haberim bile yok bundan.. :26:

Gebelik başlangıcında verilen kan testleri var ya canım, orda bakıldı. Benim 8. haftada bakıldı, geç kaldı bir hafta kadar aslında...6-7. haftalarda veriyor doktorlar kan testlerini. Hatta keseyi görür görmez verenler var.Kan testi vermemiş miydin?

evet THS çok önemli benimde üst değerde çıktı ilaç tedavisine başladım ancak beni doktorum endokrinoloji bölmüne değil dahiliyeye gönderdi:S ultrason fln da çekilmedi:SS

Ben bılmıyorum bu THS nedır? ):

Gebelıgı dogrulamak ıcın yaptıgımız kan testı degıl dımı?
Benım bebegım 7 haftalık oldu, sat.a gore, gıdıp test mı yaptırmalıyım?
Ama doktor bana bırsey demedı ):

yok canim ben kan testi hic yaptirmadim..
6. haftada gidip keseyi gormustum.. O zaman da test filan soylemedi doktor...
Ben rahat rahat takiliyordum acikcasi, simdi son birkac sayfada yazilanlari gorunce strese girdim... Ben cok bilgisiz kalmisim pek cok konuda.. Keske daha onceden burayi okusaydim....:18::18::18:

Bende istiyorumm tatlım

canım boyum 167 kilom ise 84 çok istedim bari 80 olupta hamile kalayım diye ama malesef olmadı.şimdi de 85.5 oldum bakalım hayırlısı.en azından çok kilo almazsak bu da kar.ben bu arada çıkıyorum dr gideceğiz de teyzeleri:)

Dahiliye de bakıyor zaten aslında, dahiliye altında bir dal endokrin ama özel uzmanlaşanlar da var...
Belki kan testlerini yeterli görmüşlerdir ultrasona gerek duymamışlardır.
Benim elle muayenede nodül gelmedi ele ama tiroit bezi biraz büyük gibi usg çekelim dedi doktor.
Benim kan testleri normal sınırlarda, sadece gebelerde daha düşük olmasını isteriz dediler. Yani 0,55-4,82 referans değeri yazıyordu, benim 2,96 çıktı.
Ama 2,5 altına düşsün dediler. Bir de benim 4 ay önce adetin 2.günü yaptırdığım tahlillerde de yüksekmiş onu da dikkate aldılar. Ama tahlilin bakıldığı makinadan makinaya da değişir dediler.
Gerçekten de dünkü tahlilde 1,33 çıktı. Antikorlar da düşük çıkınca ilaç vermiyorum dedi doktor…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…