- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #5.601
Kaç çıktı canım?
yok canim ben kan testi hic yaptirmadim..
6. haftada gidip keseyi gormustum.. O zaman da test filan soylemedi doktor...
Ben rahat rahat takiliyordum acikcasi, simdi son birkac sayfada yazilanlari gorunce strese girdim... Ben cok bilgisiz kalmisim pek cok konuda.. Keske daha onceden burayi okusaydim....:18::18::18:
Dahiliye de bakıyor zaten aslında, dahiliye altında bir dal endokrin ama özel uzmanlaşanlar da var...
Belki kan testlerini yeterli görmüşlerdir ultrasona gerek duymamışlardır.
Benim elle muayenede nodül gelmedi ele ama tiroit bezi biraz büyük gibi usg çekelim dedi doktor.
Benim kan testleri normal sınırlarda, sadece gebelerde daha düşük olmasını isteriz dediler. Yani 0,55-4,82 referans değeri yazıyordu, benim 2,96 çıktı.
Ama 2,5 altına düşsün dediler. Bir de benim 4 ay önce adetin 2.günü yaptırdığım tahlillerde de yüksekmiş onu da dikkate aldılar. Ama tahlilin bakıldığı makinadan makinaya da değişir dediler.
Gerçekten de dünkü tahlilde 1,33 çıktı. Antikorlar da düşük çıkınca ilaç vermiyorum dedi doktor…
Ben bılmıyorum bu THS nedır? ):
Gebelıgı dogrulamak ıcın yaptıgımız kan testı degıl dımı?
Benım bebegım 7 haftalık oldu, sat.a gore, gıdıp test mı yaptırmalıyım?
Ama doktor bana bırsey demedı ):
Yok canım gebeliği doğrulamak için yaptığımız beta hcg…O gebelik hormonu.
Bu bahsettiğim gebelik kesinleştikten sonra yapılan testler. Kan ve idrar tahlilleri. Belki 40-50 kalem tahlil yapıyorlar. Benden 6 tüp kan aldılar.
TSH ve türevi hormonlardan tut da,tam kan sayımına, B12 vitaminine, şeker, kolesterol gibi şeylere, hepatitlere, AIDSe, rubella ve toxoplasmaya, kan grubuna, idrar kültürlerinde enfeksiyon olup olmadığına bakıyorlar.
4-5 sayfa tahlil sonucu verdiler bana…
nasıl ya testlerin yapılmadı mı:SS bir sürü test var 2 tüp kan aldılar benden testler için. İşte ne bilim neye bağışıklığın var neye yok herşey çıkıo daha ileriki aylarda da bağışık olmadığın hastalıklara göre aşı yapılıo:S
yok yapilmadi canim... cok kizdim doktora simdi.. hem de ozel muayeneye gitmistim..:84::84: 6. haftamda yapabilirdi di mi? tam 5+6 iken gitmistim.. kesenin olcusune gore 5+3 demisti... cok erken diye mi yapmadi ki?
hemen hemen her gun lekelenme de var bende... 5. haftadan beri...:18::18::18:
Yok canım gebeliği doğrulamak için yaptığımız beta hcg O gebelik hormonu.
Bu bahsettiğim gebelik kesinleştikten sonra yapılan testler. Kan ve idrar tahlilleri. Belki 40-50 kalem tahlil yapıyorlar. Benden 6 tüp kan aldılar.
TSH ve türevi hormonlardan tut da,tam kan sayımına, B12 vitaminine, şeker, kolesterol gibi şeylere, hepatitlere, AIDSe, rubella ve toxoplasmaya, kan grubuna, idrar kültürlerinde enfeksiyon olup olmadığına bakıyorlar.
4-5 sayfa tahlil sonucu verdiler bana
yok yapilmadi canim... cok kizdim doktora simdi.. hem de ozel muayeneye gitmistim..:84::84: 6. haftamda yapabilirdi di mi? tam 5+6 iken gitmistim.. kesenin olcusune gore 5+3 demisti... cok erken diye mi yapmadi ki?
hemen hemen her gun lekelenme de var bende... 5. haftadan beri...:18::18::18:
valla benden bu testleri 5+5 de verdi. herşeyi kontrol edelim dedi. tam 500 tl verdim testlere:S
canım boyum 167 kilom ise 84 çok istedim bari 80 olupta hamile kalayım diye ama malesef olmadı.şimdi de 85.5 oldum bakalım hayırlısı.en azından çok kilo almazsak bu da kar.ben bu arada çıkıyorum dr gideceğiz de teyzeleri:)
4,6 çıktı canım, 7. haftada tespit edildi. sabahları bi tane hap içiyorum 50 mg lık. 15 gün sonra tekrar test yapılcak işte:S
Tesekkur ederım bılgılendırdıgın ıcın.
Pekı ne kadar sure de bıtıyor bu testler?
Ve ne zaman yaptırmalıyım?
slm kızlar nasılsınız?????bebişler nasıl???ya benim evdeki bütün bardaklar kaşıklar kokuyoooooooooo:)))))yani bana öle geliyo sanırım makineden 2 kez yıkıyorum yetmedi elimde yıkıyorum yinede kokuyo sanki ya ufffffffffff(((
allaha sukur benimkide azaldi biraz...16. hfatada biter genelede canim benim su an benim azaldiiii
bende iciyodum ama azaldi azaldi hic canim istemedi sonra... ama simdi bulantilarim hafifledikce canim istiyo gibi...bende cok isterse bi nefes aliyorumkızlar sıgara ıcenınız varmıydı
zorlandınız mı cok bırakırken
benım hala canım ıstıyor bazen nefsımı koreltmek ıcın bır fırt cekıyorum tıksınmıyorum
ama esım falan ıctıgınde kokudan tıksınıyorum
valla benden bu testleri 5+5 de verdi. herşeyi kontrol edelim dedi. tam 500 tl verdim testlere:S
Ben de bir sürü doktor değiştirdiğim için geçe kaldı ama hemen yaptırıp yaptırmayacağını sor bakalım canım...
Ben tsh biraz yüksek çıkınca keşke dedim hemen yaptırsaydım diye, çok şükür atlattım ama sorunsuz...
İdrar kültürleri de çok öenmli arkadaşımızın dediği gibi, idrar yolu enfeksiyonu gebeler için riskli...
Bol su içmeliyiz o sebeple.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?