2012 Şubat Anneleri

nasıl ya testlerin yapılmadı mı:SS bir sürü test var 2 tüp kan aldılar benden testler için. İşte ne bilim neye bağışıklığın var neye yok herşey çıkıo daha ileriki aylarda da bağışık olmadığın hastalıklara göre aşı yapılıo:S

hiiii, benim de 15 gün sonra tekrar bakıcaklar işte. Kk da okuduğuma göre daha önce bikaç kişi mağdur olmuş bu konuda.

Yok canım gebeliği doğrulamak için yaptığımız beta hcg…O gebelik hormonu.
Bu bahsettiğim gebelik kesinleştikten sonra yapılan testler. Kan ve idrar tahlilleri. Belki 40-50 kalem tahlil yapıyorlar. Benden 6 tüp kan aldılar.
TSH ve türevi hormonlardan tut da,tam kan sayımına, B12 vitaminine, şeker, kolesterol gibi şeylere, hepatitlere, AIDSe, rubella ve toxoplasmaya, kan grubuna, idrar kültürlerinde enfeksiyon olup olmadığına bakıyorlar.
4-5 sayfa tahlil sonucu verdiler bana…

aynen bana da, evet bi de idrar var ki idrar hemen hemen her ay bakılması gerekiyormuş

yok yapilmadi canim... cok kizdim doktora simdi.. hem de ozel muayeneye gitmistim..:84::84: 6. haftamda yapabilirdi di mi? tam 5+6 iken gitmistim.. kesenin olcusune gore 5+3 demisti... cok erken diye mi yapmadi ki?

hemen hemen her gun lekelenme de var bende... 5. haftadan beri...:18::18::18:

valla benden bu testleri 5+5 de verdi. herşeyi kontrol edelim dedi. tam 500 tl verdim testlere:S

Tesekkur ederım bılgılendırdıgın ıcın.
Pekı ne kadar sure de bıtıyor bu testler?
Ve ne zaman yaptırmalıyım?

slm kızlar nasılsınız?????bebişler nasıl???ya benim evdeki bütün bardaklar kaşıklar kokuyoooooooooo:)))))yani bana öle geliyo sanırım makineden 2 kez yıkıyorum yetmedi elimde yıkıyorum yinede kokuyo sanki ya ufffffffffff(((

Ben de bir sürü doktor değiştirdiğim için geçe kaldı ama hemen yaptırıp yaptırmayacağını sor bakalım canım...
Ben tsh biraz yüksek çıkınca keşke dedim hemen yaptırsaydım diye, çok şükür atlattım ama sorunsuz...
İdrar kültürleri de çok öenmli arkadaşımızın dediği gibi, idrar yolu enfeksiyonu gebeler için riskli...
Bol su içmeliyiz o sebeple.

valla benden bu testleri 5+5 de verdi. herşeyi kontrol edelim dedi. tam 500 tl verdim testlere:S

ben de bebek düşünmeye başladığım zaman doktora gitmiştim. ozamandan yapılmıştı testler. keseyi görmeye gittiğimizde doktora onların sonuçlarını gösterdim, hepsi yapılmış zaten başka bişeye gerek yok dedi.

Allah hepimizi sağlıkla bebişlerimize kavuştursun inşallah. 6+4 üm ben de

Hemen hemen aynıyız canım seninle...O zaman sana benim liste uyar...Ama sen yine de doktoruna sor istersen o programı....
Bende meyve hariç şeker yok glukoz değerim biraz sınırda olduğundan...Belki sen tatlı eklersin, sütlü tatlı filan.

Bi seyden cekmedim su TSH dan cektigim kadar.
Bende fiziksel bir rahatsizlik yoktu aslinda suphelenmemin sebebi boynumdaki troid bezinin siskin durmasiydi,
nitekim bir adet nodulum varmis, 7 sene once usg, test sonrasi hapa basladim, sonra yurtdisina tasindim, hapi biraktim, burda bi doktora gittim o da ihtiyacin yok zaten icme dedi, sonra cocuk yapmaya karar verince gene baktirdim ki ust sinirda gene ilaca basladim bu sefer 1,5 a geriledi, bu superdi. Mayis ayinda her zamanki kontrollerimi yaptirmak icin kan verdim amanin bi de ne goreyim 6.2 olmus benim TSH. Ilac almama ragmen. iki gun sonra da suphelenip gebelik testi yaptim zaten meger ondanmis bir aydir ilaci artirdik yarin test yapilacak insallah dusmustur, dediginiz gibi dikkat edilmesi gerekiyor, kisirlik ve dusuk tehlikesi var, bebegin gelisimine olumsuz etkisi var, bir ihtimal bebege de geciyor zaten dogar dogmaz bebegi kontrol ediyorlar cocuk doktorlari.
Demem o ki, o hormon oyle beter bisey mideden goze, deriden tansiyona, kilo alimina, terlemeye etki etmedigi sey yok gibi. Kontrol edilmesinde fayda var.
Istanbul'da oturanlar icin doktor onerim de olacak, Prof. Dr. Levent Kabasakal. Kendisi nukleer tip uzmani, ama dahiliye de bakiyor bu hastaliga kadin dogumcular sevk ediyor. Siz danisin doktorunuza. Insallah normal cikar, yarini bekliyorum ben de...

'Gebelik hormonlarının etkisiyle daha kolay sinirlenen,huzursuz ve keyifsiz bir insana dönüşmüş olabilirsiniz.Bunlat geçici belirtilerdir.Çevrenizdekilerden anlayışlı olmalarınıisteyin' kızlar bu turkcell den gelen mesajjj şimdi gerçekten çok çekilmez hissediyorum kendimi çok sinirli oldum yaaaa

Tesekkur ederım bılgılendırdıgın ıcın.
Pekı ne kadar sure de bıtıyor bu testler?
Ve ne zaman yaptırmalıyım?

Kan alıyorlar 5 dk filan sürüyor. Kan tahlilleri ertesi güne çıkıyor. Hatta aynı gün veren yerler de var...
İdrar kültürü 1-2 güne kadar çıkıyor.

cnm koku hassasiyeti bende de çok aşırı seviyede var normalde çok alerjik bi insanımdır, burnum tıkalıdır hep ve pek koku da almazdım. ama son bi haftadır yolda yürürken 1 sn liğine yanımdan geçen insanların bile parfümlerini/ter kokularını almaya başladım. evde çok sevdiğim bi oda spreyim vardı, onun kokusuna bile tahammül edemiyorum artık. yani güzel kötü farketmiyo benim için

16. hfatada biter genelede canim benim su an benim azaldiiii
allaha sukur benimkide azaldi biraz...

bende iciyodum ama azaldi azaldi hic canim istemedi sonra... ama simdi bulantilarim hafifledikce canim istiyo gibi...bende cok isterse bi nefes aliyorum

bende cok fazla yazamiyorum bu aralar ama gecmisi takip ediyorum. canim sikkin bu aralar biraz. sorun sorun sorun... baskalarinin sorunlarinin donup dolasip benim evime tasmasindan nefret ediyorum... kocam uzuluyo o uzulunce ben uzuluyorum ben uzulunce bebegim uzuluyo niye ya ne haklari var evimin huzurunu kacirmaya puuuffff cok uzgunum

Ben bu aksam saglik ocagina gideyim o zaman...:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…