2012 Şubat Anneleri

toplam kaç şeker aldın kuzum sen?
bir de lohusa şerbet takımı işini naptınız?

Canım sana da çok geçmiş olsun..
Dün bişeyin yokmuş sanırım..
ne dedi doktorun yalancı ağrılar mıymış?

Birde neden erken ayrılacaksın anlamadım..
ben 27 sinde ayrılıyorum ya sen

Yalancı agrı da demedı.
Sadece dogumla ılgısı olmadıgını soyledı.

Fakat 'artık dınlenmen gerek, kendını yorarsan bebek erken dogabılır' dedı.
Esımde 'hocam, kendısını cok yoruyor, bırseyler soyleyın' dıyınce, kızdı ıyıce.
'Evım temız olsun, bebegım erken gelse de olur mu dıyorsun?
Onu kuvezde bırakıp, evıne gıtmek zorunda kaldıgında cok uzuleceksın.
Artık dınlenme vaktın geldı, bebegın dogunca dıledıgın kadar temızle evını' dedı.

Ben bugun yıne ısteyım tabıı!
Hafta sonuna kadar duzenlı gelecegım.
Haftaya da zaman zaman gelırım.

Galıba esımın aılesı bıraz daha ıyı, bu durumda.
En azından bebegım ıcın epey birseyler aldılar.
Zaman zaman da olsa kayınvalıdem arar.
Hatta bıraz once aramıs, toplantıda oldugum ıcın yanıt veremedım.
Ama keske dun oglunun ısten eve donmesını bekleyıp, onu arayacagına benı arasaydı.
Uzulmezdım bende en azından.

Rabbım ıslah etsın esının aılesını.
ınsallah senın evladın hayırlı olur.
Hem esıne hem aılesıne karsı.
Bu dengeyı saglamak cok guc ama ımkansız degıl.

Geçmiş olsun ucuz atlatmıssınız
Sagol canım benım.
Cok korktum ama hamd ettım Rabbıme, bızı korudugu ıcın.

bozanın Faydaları

Birçok besin öğesini içinde barındıran; A, B, C ve E vitaminleri bakımından da çok zengin olan boza hamileler için çok faydalıdır. Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan bozanın hamile bir kadın açısından ne kadar faydalı bir içecek olduğunu biliyor muydunuz? Gelin hep birlikte bozanın mucizevi faydalarına göz atalım;

Bozanın içinde bulunan laktik asit bakterileri bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirir.
Hamileler ekşi değil tatlı boza içerlerse gaz yapmaz. Tatlı bozanın anlamı yeni mayalanmış boza anlamına gelir. Bozacıda içerken ya da marketten boza alırken mutlaka tarihine dikkat edin. Ve en yeni olanını tercih edin. Aldığınız bozayı 1 hafta içinde tüketebilirsiniz fakat 2 – 3 gün içinde ekşitmeden tüketirseniz miğdeniz hiç rahatsız etmez.

Bir büyük bardak boza yaklaşık 200 gr. Kalori içerir. Çok fazla kilo almamak için haftada 2 ya da 3 bardak boza içmek yeterli olacaktır.
Tarçınsız boza olmaz… Gaz söktürücü, vücut direncini arttırıcı, gribi önleyici, kan şekeri dengeleyici ve iştah açıcı özelliklerini de gözönünde bulundurursak bol bol tarçın eklemeyi de unutmayın. Ayrıca bozaya koyacağınız bir avuç sarı leblebi de miğdeniz suyunu çeker ve hiç gaz yapmaz.
Doğumdan evvel düzenli olarak boza içerseniz sütünüzün artmasını sağlar.
Doğumdan sonra da kalorisini de gözönünde bulundurarak belli miktarlarda bebeğinize süt yapması için içmenizde fayda var.

Boza neden süt yapar?

içeriğindeki karbonhidrat, protein ve B vitamini nedeniyle süt yapımına yardımcı olmaktadır.

80 tane aldım lohusa bardağımıda kendim alıp süsledim ilk defa pek marifetli sayılmam ama yaptım bi tepsimi süslicem o kaldı

teşekkürler canım,
ben de bir çözüm bulayım artık şu işlere:)

kırmızıçilek bu faydalı paylaşım için teşekkürler..
bozayı hamileliğim öncesinde de çok severdim,hamileliğim esnasında da bolca tükettim
yarasın bebişlerimize

ay evet bu bilgiye benimde çok ihtiyacım var...
Bilen biri yokmu bir kere eczaneye sormuştum baya yüksek bir fiyat söyledi almamıştım.

ben kızımda lansinoh göğüs kremi kullanmıştım yine aynısından aldım. çok etkili. ama doğumdan önce kullanmayı düşünmüyorum. çünkü göğüs uçlarını uyarıp erken doğuma neden olabilir diye. 10 gr lık olanını 12 liraya aldım.

Geçmiş olsun şeker..
Dikkat et dinlen lütfen...
doktor haklı...
bebeği sensiz bırakma..
Çok yorma kendini
yavaş yavaş yap
stres yapma kendine
Çokta düşünme eşinin ailesini...

Canım çekti alacağım alacağım işten sonra alacağım..
Teşekkürler çilek....

80 tane aldım lohusa bardağımıda kendim alıp süsledim ilk defa pek marifetli sayılmam ama yaptım bi tepsimi süslicem o kaldı

Ne marifetlisin pomak sen..
80 tane bardak mı aldın şeker mi süsledin

gögüs kremi aldınız mı? hangisini önerirsiniz? birde bu kremi kullanmaya nezaman baslamamız gerekiyor?

ay evet bu bilgiye benimde çok ihtiyacım var...
Bilen biri yokmu bir kere eczaneye sormuştum baya yüksek bir fiyat söyledi almamıştım.

ben 2 hafta önce aldım kızlar ve kullanmaya başladım
yeni doğum yapan arkadaşım önermişti çok rahat etmiş dğum yapınca benimde en azından
gögüs ucu kaşıntılarım geçti sizde başlayın rahat edin valla

LANOLIN kremi

slm kızlar dün bende bebek şekeri aldım 50 tane aldım inşallah yeter....bide bebek süsleri var ya onun yerine duvar saatini süslemişlerdi onu aldım 10 m tül aldım kapıya ancak 10 m gidiyormuş maşallahlardan aldım balonlar falan bakalım artık

kızlar ben yaklaşık 2 aydır göğsüme bepanten sürüyorum...doğumdan sonra emzirirken yara oluyormuş heparkadaşlar bepanteni tavsiye ettiler bende onda kullanıyorum inşallah faydası olur

gögüs kremi aldınız mı? hangisini önerirsiniz? birde bu kremi kullanmaya nezaman baslamamız gerekiyor?

Göğüs için kesınlıkle lanolısh denen kremı al canım herkes bunu tavsıye edıyor,üstelık o kremı durulamadan da emzırebılıyorsun bebegını ..Bı 10 gun önce basla surmeye fazla catlamasın göğüslerın..Acıyormus sonra..56gramlık al ,12 gramlık cok kucuk pek yaramıyor..

ben normal doğum düşündüğüm için herhangi bi gün vermedi ama 27şubatta gelmezse bebek hala o zaman başka yollara bakarız demişti.. sana verdi mi canım?

Bende o kremi kullaniyorum gercekten cok etkili, arkadaslar sun sizin haftalariniza bakiyorumda saskinlik icine dusuyorum cogu zaman sun kucagimda olan bebegim hala karnimda olucakti Allahin bir muclzesi bu ben oyle yorumluyorum, gece nobetlerimiz basladi uykusuz geceler bizi bekliyor uyur gezer gibi geziyorum ortada:)

[ı][/ı]kızlarr bugun odanın kalanını halletmeye calısıyorum ve sızın ıcın fotolar da cekerek ıs yapınca hala bıtıremedım..üstelık hala kuruyup ütü bekleyen esyaları da var bebegımın ...tam olmadı ama olsun..bıtırınce bır kısmını yukleyecegım...vısco yatak önerısı olan war mı marka olarak ??daha yatagının içini yapamadım ...ühüü...

Canım bebeğin günün çoğunu uykuda geçirmesi lazım aslında şu an..
Durumu nasıl?
Gece mi uykusuz gündüz mü uyuyor..
Kilosu nasıl
Erken doğdu malum..
Sen nasılsın
Sütün geldi mi?

Canım send e merakta bırakma ekle resimleri..
Kendini lütfen bu kadar yorma canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…