2012 Şubat Anneleri

allah acil sifalar versin kardeslerine tatlim..cok uzuldum dualarimiz seninle cerenim

İstersen telefonda bir sor, telefonla ulaşma imkanın varsa...Tutumu nasıl bilmiyorum ters midir?

Arkadaslar bır sorum olacak.
Bahsı gecen testlerı yaptırmanın (sgk lı ) malıyetı ne kadardır?

Son düzenleme:

Canım benim iyi niyetini anlıyorum sakın beni yanlış anlama olurmu önceliklee....
Sana verilen beslenme listesini paylaşman yanlış bence belki iyi bir örnek olabilir ama bir çok kişi bunu yanlış uygulayabilir çünkü bildiğim kadarıyla o beslenme listresi boy kilo rahatsızlıklara göre belirleniyo yani senin bünyene göre herkesin bir değilki bünyesi Allah korusun eksik alınan bir besin yada yanlış uygulanan bir beslenme şekli bebeği kaybetmeye kadar varabilir bu konuda dikkatli olalım arkadaşlarrr

Dr um bana değerlerden falan bahsetmedi sadece herşey yolunda kan tahlilinde hiçbir sorun yok dedi

Evet kan tahlillerinde, hormonlar kısmında yer alıyor bu TSH. TSH,T3,T4,Vitamin B12 filan var o kısımda.
Tam kan sayımı yapıldı, toxo-rubella-hepatitler filan bakıldı ya o tahlillerin içinde...
Ben TSH yüksek olunca geçtiğimiz cumadan beri bir dolu testti, ultrasondu uğraştım da...Şükürler olsun iyi çıktı...
Resmen check-up olduk yalnız Bakılmadık yerimiz kalmadı

selam kizlar benim aklima birsey takildi..folik asiti gunde 3 tane almak fazla degilmi..yani ben gunde 1 tane aliyorum o da multivitaminin icinde...benim bildigim hamilelikte gunde 0,4 mg yani 400 mcg almak yeterli..cok fazla folik asit almaninda bebege olumsuz etkileri var internetten okuyabilirsiniz...gunde 3 tane folik asit alan arkadaslar kac mg aliyorlar bir baksinlar diyorum...ya da ben mi yanlis biliyorum biri beni duzeltsin

Tatlım biraz kilo aldım, hamile kalmaya calisirken ve kaldıktan sonra normalde 49 kilo idim 51 oldum suanda 53 kilodayım.. Boyum 1.66 gibi... 2 ay önce annemde seker cıktı oda baslangicinda henuz ama doktor bunu duyunca zaten daha pıtpıtları görürgörmez hemen seker testide istedi...sınırdasın dikkat et demisti iste..

ama gelgör ki benim canım hamile kaldığımdan beri durmadan o yasaklı seylerden istiyor... yani normalde de hiç aramazdım öyle seyleri ... bir tek light cola severdim....

Dahada yememeye calışıcam artık mecburen....

Anladım cnm dr bişey yok dedi bende kurcaalamadım sizde değerlerden bahsedince merak ettim sağol cnm bnm

tatlım 2 farklı marka var sanırım birinde günde 3 tane alın diyorlar (folic plus).. digerinde günde 1 adet (folbiol)
benim bildigim bu.. birde icinde folik asit bulunan multi-vitamin (elevit)

bildigim bazı doktorlar vermiyorlar bile... ama benim gittigim bütün doktorlar siddetle tavsiye etmislerdi...

Belki haklısın cnm ama dr um devam dedi sorun görseydi vermezdi heralde zaten bırakacağın zamanı dr söyler merak etme

banucum, sende de tsh, seker filan bakildi mi?
yurtdisindansin diye okumustum, yanlis hatirlamiyorsam... ondan soruyorum canim...

ben kan testini hamile kalmadan onceki ay yaptirmistim canim...hepsine bakiyorlar bildigim kadariyla..hersey normal gorunuyordu bende...hamileykende 2 hafta once 3 tup kan 1 tup idrar aldilar hala sonucunu bekliyorum bakalim.. ama ben biraz erken yaptirmis oldum bazi nedenlerden..normalde 12. haftada yapiyorlar kan testlerini..burda 3 ay dolmadan seni hamileden saymiyorlar..dusuk tehlikesi gectikten sonra ciddiye aliyorlar herseyi...dogrumu yanlismi tartisilir...bende pek emin degilim valla..niye sordun sendemi yurtdisindasin?

Son düzenleme:

himm simdi anladim..tamam o zaman demekki folic plusta dozaji az tutmuslar..ya dedim yoksa benmi yanlis biliyorum...saol tatlim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…