- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #5.661
kızlar siz ne testinden bahsediyorsunuz tiroite falan bakılıyo kan değerinden bunlarımı söylüyorsunuzzzz
kızlar dün girdim ama zamanım yoktu yazamadım çok kötüyüm demiştim ya cts gecesi ailem trafik kazası gecirdi kardeşim beyin kanamasıyla hastaneye yattı 2 beyin ameliyatı gecirdi hayati tehlikesi devam ediyor 3 gündür ne halde oldugumu bilmiyorum kendimi unuttum abimin kolu omzu kırık kafası dikişli ama o iyi kardeşimin durumu ağır cok kötüyüm aglamaktan bi hal oldum hastane bahcelerinde kaldım bebeğim ne durumda bilmiyorumben tatil için otel ararken şimdi en iyi beyin cerrahı kim onu arıyorum bugün gözünü actı kardeşm cok şükür allahıma binlerce kez şükrediyorum onu bize bagışladıgı için hala yogun bakımda görüştürmüyolar henüz 21 yasında bugün kendi doktoruma gidicem bebeğim için umarım iyidir ve umarım hala benimledir cok zor günler geciriyorum kanama falan olmadı cok korktum üzüntüden düşer diye ama umarım kalp atışlarını tekrar duyarım bana dua edin nolur saat 3 de randevum var çok korkuyorum kötü bişey duymaktan ne ailem ne de ben buna dayanamayız ilk torun ve herkes onun gelmesini bekliyodu en basta dayıları çok üzülüyorum durduramıyorm kendimi ağlıyorum zaten benden herşeyi saklıyolar üzülmeyeyim diye hastaneye bile götürmüyolar evde abime bakıyorum hastaneye gitsekde almıyolar yanına offf gelen giden evde onlarca kişi var kafam kazan gibi gecmeyen bi bas agrsı var ilaçda içemiyorm uyuyamıyorum şuan aglyorum benim için dua edin rabbim kardeşimi ve bebeğimi bana bagışlasın.. :'(
ya şimdi ne yapsam bilemedim, adam gördü TSH yi simdilik bir sorun yok demisti simdi tekrar haftaya gidicem kontrola ....simdi telefonda acip bisey desem ..... bilemedimm.. haftaya kesin tekrar test isterim zaten...
tesekkür ederim hersey icin saol tatlım...evet benimde testimi yeniden yapıcak onu belirtmişti sonrada beslenme uzmanına gönderecekmiş sonuca göre...
pikepolat'cım mesajını aldım, 10 dk. dolmadığı için burdan yazayım dedim...Kesinlikle bu malzemelerin tamamı benim de çok sevdiğim şeyler...
Fazla kilon var mı peki, bir de ailede şeker hastası varmı? 1. dereceden ve ya 2.dereceden akrabalarda?
Benim halam,amcam, kuzenlerim şeker hastası...Bu da beni risk grubuna sokuyormuş...
Endokrin uzmanı (fazla kilom da olunca), şekerim de yüksek çıkınca bir metabolizma ve fizyoloji uzmanına yönlendirdi.Sağolsunlar hamile olduğumu duyunca hemen bir ara randevu verdiler bana...
Vücut analizim yapıldı. Kas oranı hiç fena değil ama yağ oranı çok fazla dedi.Liste çıkardı ve yasakları belirledi işte.
Listede herşey var, normalde yemediğim kadar çok...Ama kiloyu yapan ve vücudun dengesini bozan bu yasaklar işte.
Bebeğe de bize de zerre kadar faydası olmadığı gibi zararı da çokmuş.
Arkadaslar bır sorum olacak.
Bahsı gecen testlerı yaptırmanın (sgk lı ) malıyetı ne kadardır?
Dr um bana değerlerden falan bahsetmedi sadece herşey yolunda kan tahlilinde hiçbir sorun yok dedi
pikepolat'cım mesajını aldım, 10 dk. dolmadığı için burdan yazayım dedim...Kesinlikle bu malzemelerin tamamı benim de çok sevdiğim şeyler...
Fazla kilon var mı peki, bir de ailede şeker hastası varmı? 1. dereceden ve ya 2.dereceden akrabalarda?
Benim halam,amcam, kuzenlerim şeker hastası...Bu da beni risk grubuna sokuyormuş...
Endokrin uzmanı (fazla kilom da olunca), şekerim de yüksek çıkınca bir metabolizma ve fizyoloji uzmanına yönlendirdi.Sağolsunlar hamile olduğumu duyunca hemen bir ara randevu verdiler bana...
Vücut analizim yapıldı. Kas oranı hiç fena değil ama yağ oranı çok fazla dedi.Liste çıkardı ve yasakları belirledi işte.
Listede herşey var, normalde yemediğim kadar çok...Ama kiloyu yapan ve vücudun dengesini bozan bu yasaklar işte.
Bebeğe de bize de zerre kadar faydası olmadığı gibi zararı da çokmuş.
evet seker, TSH sonuclarından bahsediyoruz bide araya sekeri kattık birazzz...sen yaptırdın mı? iyi cıkmışdır insallah...
Evet kan tahlillerinde, hormonlar kısmında yer alıyor bu TSH. TSH,T3,T4,Vitamin B12 filan var o kısımda.
Tam kan sayımı yapıldı, toxo-rubella-hepatitler filan bakıldı ya o tahlillerin içinde...
Ben TSH yüksek olunca geçtiğimiz cumadan beri bir dolu testti, ultrasondu uğraştım da...Şükürler olsun iyi çıktı...
Resmen check-up olduk yalnızBakılmadık yerimiz kalmadı
selam kizlar benim aklima birsey takildi..folik asiti gunde 3 tane almak fazla degilmi..yani ben gunde 1 tane aliyorum o da multivitaminin icinde...benim bildigim hamilelikte gunde 0,4 mg yani 400 mcg almak yeterli..cok fazla folik asit almaninda bebege olumsuz etkileri var internetten okuyabilirsiniz...gunde 3 tane folik asit alan arkadaslar kac mg aliyorlar bir baksinlar diyorum...ya da ben mi yanlis biliyorum biri beni duzeltsin
selam kizlar benim aklima birsey takildi..folik asiti gunde 3 tane almak fazla degilmi..yani ben gunde 1 tane aliyorum o da multivitaminin icinde...benim bildigim hamilelikte gunde 0,4 mg yani 400 mcg almak yeterli..cok fazla folik asit almaninda bebege olumsuz etkileri var internetten okuyabilirsiniz...gunde 3 tane folik asit alan arkadaslar kac mg aliyorlar bir baksinlar diyorum...ya da ben mi yanlis biliyorum biri beni duzeltsin
banucum, sende de tsh, seker filan bakildi mi?
yurtdisindansin diye okumustum, yanlis hatirlamiyorsam... ondan soruyorum canim...
Yaptırdım canım bugün çıktı sonuçlar dr umu aradım maşaallah hepsi normal dediii
tatlım 2 farklı marka var sanırım birinde günde 3 tane alın diyorlar (folic plus).. digerinde günde 1 adet (folbiol)
benim bildigim bu.. birde icinde folik asit bulunan multi-vitamin (elevit)
bildigim bazı doktorlar vermiyorlar bile... ama benim gittigim bütün doktorlar siddetle tavsiye etmislerdi...
masallahgözünaydın tatlım... iste endise hiç bitmiyor haliyle birtaraftan ..bitaraftan da ne kadar rahat olsak o kadar iyi tabii ki... gel-git oluyo aklım...dengeyi bulmaya calışıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?