2012 Şubat Anneleri

Canım elbette buna dikkat ediyorum. Dikkat ettiysen listeyi açıktan paylaşmadım, zaten yiyecek isimleri zikretmeye bir arkadaşımızın uyarısından sonra çok özen gösteriyorum...
Özelden paylaştığım herkesi ki bu sadece 3 kişi konu hakkında uyardım, doktorunuza danışmadan uygulamayın, kalorisini check edin mutlaka diye.
Zaten liste de gebelerin bebeğini sağlıklı beslemesi için verilen bir liste.Bir kısıtlama,diyet listesi değil.
Diyetisyen tarafından değil, bir tıp doktoru, metabolizma uzmanı tarafından yazıldı...
Şahsıma özel alınan önlemler ayrı,onları zaten özelden de olsa paylaşmıyorum kimseyle.
Bu sadece ideal bir gebelik kilo alımı yaşamak ve bebeği sağlıklı beslemek için söylenmiş olan genelgeçer bir beslenme programı. Şahsıma özel kısmı ayrı.
Yasaklara gelince, bilinen yasaklardan çok farklı değil. Kilolu veya zayıf, bebeğini sağlıklı beslemek isteyen her hamilenin yememesi gereken şeyler.
Sizler de çok iyi bilirsiniz, çok aşırı zayıf değilseniz, alacağınız 12-14 kilodan fazlasının bebeğinize hiç faydası yok...
Yasakları yemenizin bebeğinizin organ ve zeka gelişimine büyük olumsuz etkileri var...

Bir de bir püf nokta paylaştım meyve yerken dikkat edilemesi gerekene dair, o da genelgeçer bir kuraldır.

Bu vesile ile birkez daha ikaz ediyorum arkadaşlar, 3 kişi ile paylaşmış olduğum beslenme programını uygularken mutlaka dokorunuza danışınız.

sende saol sekercim nasılsın buarada?

aminnn insallah Allah cümlemize nasip etsin....

bi kac gundur iyidim aslinda mide bulantim gecti sanmistim hatta ama dun aksam itibari ile bomba gibi geri geldi..bugun hic keyfim yok aslinda...midemin yanmasi yanmadigi zamanlarda da bulanmasi fena yapiyor beni...midemi sokup atasim var:26: sende durumlar nasil ?

ya bende hiç öyle çok bulantı olmadı (malesef mi desem iyi ki mi desem bilemedim) ara ara böğürtü gibi seyler oluyor... ama mide yanması cok oluyor... benim encok göğüslerim cok acıdı aşırı sekilde oda biraz daha yavaşlamaya başlıyor gibi... sen deniz bilekliği taktım iyi geldi demistin? işe yaramıyormu tatlım artık? neyse bundan sonra azalmaya baslıcak sanırım hersey... 2-3 hafta daha sabır..
(Rabbim sağlıkla o günleri ve doğurmayı göstersin bizlere inş.)

Canım lekelenmen varsa bir dk bile bekleme git hemen dr a Allah korusunnn

2 haftadir benim lekelenme var canim.. tr'ye dugune gittim, geldim ev tasidim.. cok yoruldum.. ondan oldugunu saniyorum... yarin gitcem insallah canim... benimkide yanimda olsun hem...:26:

aynen oyle kizlar... tr'deki gibi dikkat edilmiyor malesef...

Ben bunu doktorumla teyit ettim...Günde 3 tane alanlar folic plus alıyorlar.Ben de önceden onu kullandım.Ama doktorum onun mideyi yorduğunu söylemişti.Folbiole geçirdi.
Folbiol alanlar da günde bir tane alıyorlar.
Günlük doz 5 mg yazıyor benim folbiol kutusunda...

Canım sen hangi testlere para ödedin???

valla 2 tüp kan aldılar bi de idrar testi yaptılar.bak yazim yapılan testleri rapor yanımda

kan sayımı
otomatik hemogram
glukoz
alanin aminotransferaz
asparlat aminotransferaz
troid (TSH)
idrar kültürü
hepatit B antijeni
hepatit B antikoru
hepatit C antikoru
toxoplasma antikoru
IgG
IgM
rubella antikoru

böle bişiler işte:d

Biz geldikkkkk, çizelgemdeki bebişim büyümüş

Cerenim Allah acil şifalar versin, hayırlı haberlerini bekliyoruz.

Bende cızelgeye bakıp, mutlu oluyorum.
Hatta her hafta gelısecek organlarını takıp ederek, bebegımızın agzından babasına mesaj gonderıyorum.

Rabbım hepımıze bebeklerımızın buyudugunu gormeyı nasıp etsın.

iyi iyi memnun ol haline seker valla cok zor..sen keyfini cikartanlardansin ne guzel masallah benimde goguslerim cayir cayir yaniyorlar sanki dokunamiyorm....bilekligimi hic cikarmiyorumki...butunlestim resmen onla yinede bulaniyor iste..cikardigimi hic dusunemiyorum bile :) evet az kaldi allah sihhat ve sabir versin hepimize..

Tamam canım aynı testi bende yaptırdım özel medicabılde beş kuruş almadılarrr tuttum bu hastaneyiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…