- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #59.761
sigarayı unutuunn
bebişiniz karnınızda nefes alıyo
bir damla nikotin bile ona zarar verirr
doğumdan sonrada unutunn emzirirken sütünüzden geçiyo bebeğee
siz en iyisi sigarayı tamamen unutunn kıslarr
:)) az kaldı çıkarcam de valla ben bugünkü sohbetler yazılar falan doğumdan sonrası için nerdeyse şimdiden strese girdim.
canlarım aklınıza getirmeyin şu mereti
yarın çocugunuz içtigi zaman söz söyleme hakkınız olmaz
hayatınıza tekrr sokmayın yazık etmeyin bebişlere
çok iyi 7 kilo canım agrıların geçince hareketlenirsin daha çok verirsin spora bile gerek kalmaz gibi geliyor ama
ama sarkmalar olailir göbekte tedbir almak lazım
arkadaşım incir kürü yapıyo kefirde içiyo bolda su
sütü çok hiç sıkıntı çekmiyoo istersen sende dene canım
mrb herkese geçmişi okuyordum. nst ye ve usg ye girdim. 38+6 da olmama rağmen nst çok düzgün çıktı. kasılmalar falan yok. bebk de 3700 olmuş.
ben viva nın yazdıklarına takıldım. en korktugum şey doğum sonrası denilen post partum depresyonu. ben de olacakmış gibi geliyor. Allah yardımcımız olsun valla. zaten son haftalarda iş yerinde her şeye geriliyordum. eşimi bi kaşık suda boğasım geliyordu. çok şükür izne ayrılıp dinlenince iyi geldi. ancak şu hastane ve ev kalabalığı ve misafir ağırlama derdi benim de gözümde çok büyüyor ve her an ağlayasım geliyor. bir de şubatın 16. da tayin yerimiz belli olacak, 15 gün içinde oraya gitmek zorundayız. kış günü ev taşı falan neyse ondan da geçtim. herkes bir anda gelecek uzağa gidersek gelemzler diye.
viva sıkıntılı günlerini ne kadar zamanda atlacaksan yaz. kısa zaman olursa biz de moral buluruz. doğumdan sonra burda sohbetlerle destek oluruz birbirimize.
canım anlayışsız insan çok benim burda hiç akraba yok arkadaşlarda 1 haftadan önce gelmezler
annem ve kız kardeşim var yanımda
kayınvalidem annen yanında olursa daha rahat edersin onun tecrübesi daha fazla ben kalabalık etmiyim sonra geleyim dedi,şok oldum çok meraklı biridir ama saolsun düşündü beni,gelsede öyle her işime karışmaz
bizim akrabalar hep yurtdışnda oldugundan çogu yazın görmeye gelecek anlayacagın hiç stresli degilim, olsun istyorum bu yüzden hemde hemeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen tabi saglıklı olarak
ah canım şuan zaten içmem öle bişey yapmam 9 aydır içmedim ama sanki doğumdan sonra şeytana uycakmışım gibi geliyo inşallah uymam çünkü allah nasip ederse bide emzircez aynı şeyde işte bazen stres sıkıntı ne biliyim aklına geliyo insanın.bebişin cicişleri hayırlı olsun bu arada iyi günlerde kullanın canım.
evet zaten sarkmaya müsait bi vücudum var, korse falan kullanmayı düşünüyorum kısmetse
bana kayısı kompostosu boza falan içiriliyo şuan :)))
bide hastaneden bi reçete verdiler içinde bi bitki çayı var, süt arttırıyomuş onu kullanıyorum
canım hakkaten kadın vücudu için eşi olmayan bi süreç ve hormonlarda inanılmaz değişim oluyo.
ne kadar mantık kurmaya çalışırsan çalış vücudun dengesinde yaşanan bu değişim yüzünden ister istemez sıkıntı üzüntü bunalım yorugnluk vs yaşanıyo. çocuğuma bakınca herşeyi unutuyorum :)))
tahammülsüzlük gerginlik ve başa çıkmayacağın korkusu sarıyo bazen
ama herşey geççek yaaa ben önemsemiyorum
benden tavsiye herkesi konuşturma çünkü gerekli gereksiz herkes müdahale ediyo sana
çocuğu öyle tutma yok efendim altını şöyle bezle şöyle uyut
üstüne bunu koy altına bunu ser onu ye bunu iç
bir anne içgüdüleriyle yavrusuna tüm tavsiye edilenlerden daha iyi bakar, kimseyede ihtiyacımız yok
hatta az önce kayınvalideme bağırdım çünkü ne zaman bebek ağlasa zırt odaya geliyo
nooluyo diyo
emz,rmedinmi
altınımı değiştirmedin
gazımı var
üşüttünmü
eee yeter dedim çıkarmısınız dışarı
zaten stresliyim bide sizlemi uğraşcam dedim
valla alınırsa alınsın benim akıl sağlığımdan önemli değil ..
ay valla ne güzel ne mutlu sana ne anlayışlı kayınvalide,inşallah bide bebişini sağ sağlim kucağına aldınmı ohhh değme keyfine rabbim hayırlısını versin.doğumdan sonrasını en rahat sen geçircen inş.maşallah sana yaza kadar toparlanırsın zaten.sen hiç bekleme yapma sağdaki pırtlat çıksın:))
canım 9 ayy uzun bir süree bunca zaman içmediysen sonrada içmezsin
ağzına bir kere bile sürmee
çok zararlı senin içindee
inşallah tahmin ettigim gibi olur canım,
yarın doktora gidecem bakalım kiosu fazla derse yine alın ozaman ben beklemekten sıkıldım dicem bakalım yarın ola hayrola
kızlar bana müsade
bebişi besliycek inek annesi :)))
evet canım çok zararlı irademe sahip olmam lazım güçsüz olmamak gerekir.
Selam kızlar ben de dogum yapmıs bulunuyorum.
Cuma gecesi Saat 23:50 itibariyle oglum hayata gozlerini actı.
Normal dogum oldu cok sukur saglıklıyız ikimiz de.
Oglum 38+6 da 3270 gr 50 cm dogdu.
viva bebeğinin resmini mi koydu hani nerde?
bide kızlarr canınız sigara mı çekti yasaklıyorum size düşünmeyi bile.. aklınızdan bile geçirmeyin ki hazır 9 aydır içmiyoken daha sonrada içmeyin bence nasıl fikir ama..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?