- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #60.841
Hayırlısı olsun,aynı gün doğuracagız eger senın bebek de dönmezse kızz ..Korkma alıstır kendını üzme gerılme sezeryan dıye ..Boşwer..
Sezeryan istemeyenler bu yazıyı okuyun lutfeeenn kac kere yazdım ..Yanlış bıldıklerınızden korkmayın ..Kişiye göre degısır ,ama doğum baslı basına zor bırsey ..Kaderde bu warsa yasayın ..Bununla gerılmeyın ..
DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Halk arasında sezaryanla ilgili bazı yanlış inançlar bulunmaktadır. Bu haftada bu yanlış inançları ele alacağız:
Yanlış inanç: "normal doğum kadının içini temizler, sezaryanda ise içim temizlenemez."
Doğrusu: Sezaryanda bebek doğduktan sonra doktor rahim içini oldukça iyi bir şekilde temizler.
Yanlış inanç: "sezaryan olanların sütü gelmez veya geç gelir."
Doğrusu: Henüz rahim kasılmaları başlamadan yapılan sezaryanlarda oksitosin hormonu salgısı başlamadığından sütün kanallara ilerlemesinin geciktiği doğrudur. Ancak bebek doğduktan ve plasenta çıktıktan hemen sonra oksitosin hormonu hızlı bir şekilde salgılanacak ve sütünüz 0.5-2 saatlik bir gecikme sonunda gelmeye başlayacaktır.
Yanlış inanç: "sezaryan olursam karnım kalır."
Doğrusu: Gebeliğiniz süresince bebeğin büyümesiyle birlikte karın cildiniz oldukça genişler ve ister normal doğum yapın, ister sezaryan ile doğum yapın karın cildiniz ("iç karın") doğum sonrası uzun bir süre gevşek kalacaktır. Normal doğum yapan anneler daha kısa zamanda "ayaklandıklarından" bu fazla karın cildinin daha kısa zamanda gerilediği doğrudur, ancak sezaryan ile doğum yapanların "karınlarının kalıcı olduğu" mantıksız bir düşüncedir.
Yanlış inanç: "sezaryan ile doğum yapanlar çok acı çekerler"
Doğrusu: Sezaryan bir ameliyattır, bu tartışılmaz. Bu nedenle ağrı kaynakları daha fazladır. Normal doğumdan farklı olarak sezaryanda bağırsaklar karın içine girildiğinde hava ile temas ettiklerinden hareketleri yavaşlar ve gaz sancıları ortaya çıkabilir. Ancak erken dönemde ayağa kalkıp yürüyerek ve doktorun önerdiği gaz önleyici ilaçlar kullanılarak bu sorunun az yaşanması sağlanabilir. Sezaryan esnasında bebeğe 8 ayrı anatomik kat kesilerek ulaşılır ve bu anatomik katmanlardan her biri bir ağrı kaynağı olabilir. Ancak günümüzde ağrı giderme yöntemleri oldukça ileri seviyede olduklarından bu ağrıların da katlanabilir hale getirilmesi kesinlikle mümkündür.
Sezaryan normal doğumdan farklı olarak bir ameliyattır ve normal doğuma göre daha karmaşık olması doğaldır. Günümüzde anne adayları çok çeşitli nedenlerle bebeklerini sezaryan ile dünyaya getirmektedirler. Çağdaş tıp anne adayının bu doğum şeklinden en güvenli ve en konforlu bir şekilde faydalanmasına olanak verecek kadar ileridedir.
[
canım uzun zamandır normal dogum ıstemedıgını korktugunu vs okuyorum sezeryanla ılgılı ne kadar fazla kısı sezeryan olursa okadar kendını ıyı hıssedecegını dusunuyorsun sanırım yalnız sunu unutmakı herkes kendını bellı bır psıkolojıye hazırlıyor ve bununla devam etmesı bence en guzelı ayrıca yazdıgın yazı gebelık orgdan alıntıdır ve ben o yazıların hepsını hatım edelı aylar oluyor kımsenın yanlıs bıldıgı bırsey yok yanı merak etme netıcede ordada yazdıgı gıbı sezeryan bır amelıyattır ancak ters bır durumda bızde doktorumuzun tavsıyesı ıle sezeryan olmayıda kabul edebılırız sen sezeryan olmayı bastan kabul etmıs olabılırsın bana gore bu bır korkaklık belırtısıdır eger ters bır durum yoktur ama sen buraya yanlıs bıldıklerınızden korkmayın yazana kadar yazmazdım bu yuzden dusunmeden yazılanların gerı donusunun ne olabılecegını lutfen ıyı dusunun.
amin cnm.....sağolasın senin sıpada büyüsün inşş
geçmiş olsun kızlar size yaaa çok zor olmalı... alerjik bişey sanırsam keşke cildiyeye gidip kremini alsanız yoksa geçmez zaman öyle... kaşın kaşın..oğlumda kasığıma baskı yapıyo şuan yavvv
dunyam nasılsın canm
gozun aydın öncelıkle
durumun nasıl epizyotomı yapıldımı dikişleriin falan zorluyormu???
bi sürü krem verdiler biliyo musun hemde vucut losyonu akşam resmen eşimle 1 saat vücudumu yağlıyoruzz ama hiççç bişeyy olmuyo gece kalkıp ağlıyorumm hem kaşınıyorum diye hemde uyuyamıyorum diye.. senin oğlunda çıkmaya zorluyo desene
Sagol Cok sukur iyiyim. Allah size de nasip etsin hayırlısıyla dogurmayı..
Dikislerimde arada bir yanma oluyor, o da normalmis 15-20 gun dikisler dusene kadar olurmus. Onun dısında cok sukur bir sıkıntım yok.
masallah canım ne guzel normal yoldan hallettın ınsallah bende yasarım o gunu tam olarak kac haftaydın sancını nasıl anladın? cok soru sordum ama umarım vaktın vardır..
O gun Tam 38+6 haftalıktık.
Gece 2 de karın agrısı basladı adet sancısı gibi uyuyamadım 2 den beri. Sıklıgı fazla yoktu ama uyutmuyordu agrı.
Sonra aksama dogru agrım cogaldı. saat 18:30 da 5 dk da 1 e dustugunu fark ettim. Agrı giriyordu adet sancısı gibi birden saplanıyordu kasıklarıma sonra gecince bisey olmamıs gibi ayaga kalkıyordum. 5 dk sonra bir daha.. Sonra 19:30 da gittim hastaneye (devlete) acılman yok falan dedi. Ben istemedim devleti bana 2 gun yatıs verdiler dogm yok daha diye. 23:00 da devletten cıktık. 23:30 da ozele gittik. 23:50 de oglumun aglayıslarını duydum :)
Herkese merhabalar ve hayırlı kandiller.Misafir olarak sizleri izlemekteydim hep.Belki biraz faydam olur diye yazıyorum artık.
Bukle ve baby idi sanırım kaşındıgınızı soylemissiniz kızlar.Ben de aynı durumdaydım sizle.3-4 gundur deli gibi kasınıyordum artık kollarım ve bacaklarım kaşınmaktan kabarmışlardı. Çarşamba doktora gittim bunun için karaciğerden şüphelendi tahlil istedi şükür bir sorun çıkmadı.vitaminleri kesmemi alerjik olabileceğini soyledi.Ovadril diye bir krem verdi simdi sükür rahatım siz de en kısa zamanda doktorunuza bi gidin.Karacigerle ilgili birşeyse sarılığa dönüşüyor sonrasında...
dünürler mi buluştuu
ayyy çok duygulandım
gitmiş galiba yaasenin dünürde hiç gelmiyo naptı ikizçelerini acaba
cok sağol canım gayet ıyı anlatmıssın olayı yanı 4 5 gune bende yasayabılırım aynı sancıları allahım hayırlısıyla gelsın kuzucuklarımız senın oglunuda facede gordum orda dammex yazan benım gercı sadece okuyorum dıger kısılerı tanımıyorum senden baska oglusunu Allah analı babalı saglıklı buyutsun ınsallah sanada sıfa versın cnm hayırlı kandıller..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?