- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #60.881
kendileri tecrübeli ya herkeste ohh rahat olsun istiyolarr .. sinirlenme canım ya bol bol yürüyüş yap gerçekten çok etkili oluyormuşş uzun uzun yürü açılman olur
kızlar mrb öncelikle hepinizin kandili mübarek olsun.uzun süredir giremiyordum geçmişi okuyamadm.ben 39. haftaya girdim daha tık yok çarşamba doktora gittim baktı aÇIKlıgın yok dedi kendini çok kasıyosun rahat deilsin böyle olmaz dedi e sanki onuncu dogumum olacak sinir oldumbence herkes dogum veya muayene anında kasar kendini kim rahatlıkla dururki korkuttu beni.yürü bol bol dedi dogumu başlatmak lazım yavaş yavaş artık ne yapmalıyım bilmiyorum. kapak gibi sıkmışsın kapatmışsın rahim agzını dedi rahat olsan çoktan dogururdun dedi sinir olduuuuuuuuuuuum
tamam yemek ye gelirsin yine...şu aç karnımı bebeğimi ve kocişimi doyurup geliyorum kızlarr
lütfen bi yere ayrılmayınnn
kız biliyorum işte sorunda orda gözüm görmeyeydi daha öncce:)) ben hep normaden yanayım bakalım hayırlısı.halbuki kasmıyorum off ne bilim yav hergün dogummu yapıyom
Hemşire de cıkmıs bea.. Kızlaar bilen war mıı ==== grip olunca sezeryan olmuyor mu??Anestezici bana sakın grip olma dedı de..Neden ki?
dimi yaa ilk bide alttan muayene hayatım boyunca bakalım hayırlısı olsun o gelecegi zamanı biliyodur Rabbim kolay getirsin.
Hayırlısı olsun,aynı gün doğuracagız eger senın bebek de dönmezse kızz ..Korkma alıstır kendını üzme gerılme sezeryan dıye ..Boşwer..
Sezeryan istemeyenler bu yazıyı okuyun lutfeeenn kac kere yazdım ..Yanlış bıldıklerınızden korkmayın ..Kişiye göre degısır ,ama doğum baslı basına zor bırsey ..Kaderde bu warsa yasayın ..Bununla gerılmeyın ..
DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Halk arasında sezaryanla ilgili bazı yanlış inançlar bulunmaktadır. Bu haftada bu yanlış inançları ele alacağız:
Yanlış inanç: "normal doğum kadının içini temizler, sezaryanda ise içim temizlenemez."
Doğrusu: Sezaryanda bebek doğduktan sonra doktor rahim içini oldukça iyi bir şekilde temizler.
Yanlış inanç: "sezaryan olanların sütü gelmez veya geç gelir."
Doğrusu: Henüz rahim kasılmaları başlamadan yapılan sezaryanlarda oksitosin hormonu salgısı başlamadığından sütün kanallara ilerlemesinin geciktiği doğrudur. Ancak bebek doğduktan ve plasenta çıktıktan hemen sonra oksitosin hormonu hızlı bir şekilde salgılanacak ve sütünüz 0.5-2 saatlik bir gecikme sonunda gelmeye başlayacaktır.
Yanlış inanç: "sezaryan olursam karnım kalır."
Doğrusu: Gebeliğiniz süresince bebeğin büyümesiyle birlikte karın cildiniz oldukça genişler ve ister normal doğum yapın, ister sezaryan ile doğum yapın karın cildiniz ("iç karın") doğum sonrası uzun bir süre gevşek kalacaktır. Normal doğum yapan anneler daha kısa zamanda "ayaklandıklarından" bu fazla karın cildinin daha kısa zamanda gerilediği doğrudur, ancak sezaryan ile doğum yapanların "karınlarının kalıcı olduğu" mantıksız bir düşüncedir.
Yanlış inanç: "sezaryan ile doğum yapanlar çok acı çekerler"
Doğrusu: Sezaryan bir ameliyattır, bu tartışılmaz. Bu nedenle ağrı kaynakları daha fazladır. Normal doğumdan farklı olarak sezaryanda bağırsaklar karın içine girildiğinde hava ile temas ettiklerinden hareketleri yavaşlar ve gaz sancıları ortaya çıkabilir. Ancak erken dönemde ayağa kalkıp yürüyerek ve doktorun önerdiği gaz önleyici ilaçlar kullanılarak bu sorunun az yaşanması sağlanabilir. Sezaryan esnasında bebeğe 8 ayrı anatomik kat kesilerek ulaşılır ve bu anatomik katmanlardan her biri bir ağrı kaynağı olabilir. Ancak günümüzde ağrı giderme yöntemleri oldukça ileri seviyede olduklarından bu ağrıların da katlanabilir hale getirilmesi kesinlikle mümkündür.
Sezaryan normal doğumdan farklı olarak bir ameliyattır ve normal doğuma göre daha karmaşık olması doğaldır. Günümüzde anne adayları çok çeşitli nedenlerle bebeklerini sezaryan ile dünyaya getirmektedirler. Çağdaş tıp anne adayının bu doğum şeklinden en güvenli ve en konforlu bir şekilde faydalanmasına olanak verecek kadar ileridedir.
[
canım uzun zamandır normal dogum ıstemedıgını korktugunu vs okuyorum sezeryanla ılgılı ne kadar fazla kısı sezeryan olursa okadar kendını ıyı hıssedecegını dusunuyorsun sanırım yalnız sunu unutmakı herkes kendını bellı bır psıkolojıye hazırlıyor ve bununla devam etmesı bence en guzelı ayrıca yazdıgın yazı gebelık orgdan alıntıdır ve ben o yazıların hepsını hatım edelı aylar oluyor kımsenın yanlıs bıldıgı bırsey yok yanı merak etme netıcede ordada yazdıgı gıbı sezeryan bır amelıyattır ancak ters bır durumda bızde doktorumuzun tavsıyesı ıle sezeryan olmayıda kabul edebılırız sen sezeryan olmayı bastan kabul etmıs olabılırsın bana gore bu bır korkaklık belırtısıdır eger ters bır durum yoktur ama sen buraya yanlıs bıldıklerınızden korkmayın yazana kadar yazmazdım bu yuzden dusunmeden yazılanların gerı donusunun ne olabılecegını lutfen ıyı dusunun.
Anlayamadım ne demek istedıgını tam olarak??Benim için hiiç fark etmıyor kımın nasıl dogum yapacagı neden kendımı iyi hissedeyım kı ??Ne kadar saçma düşünmüşsün,ben sadece gercekcı olmanız acısından söyluyorum ..Benım sezeryan olan hiçbir arkadasım sezeryan olmak ısteyerek olmadı,son dakıka birşeyler çıktı.Ben de kendımı normale hazırladım dıyerek üzülen arkadaslara rahat olsunlar dıye yazdım ..Yoksa zaten ocak annelerıne de bak görebılırsın yanı 43 dogumun sadece 14u felan normal olabıldı..Bu kader işidir,kısmette ne warsa odur..Benım secımım zaten planlı sezeryandı ve korkacak bırseyım de yok ..Sadece suyum ya da sancım gelırse korkarım ,o da doktora gıttıgım an sezeryana alır geçer..Sadece sezeryanın ''tü kaka''birşey olmadıgını kabullenmek gereklı dıye yolladım yazıyı ..Herkes kendıne göre ıstedıgını dusunur yanı benım yolladıgım yazıyla da kımse fıkir degıstırmez kı ne alakası war??Korkaklık falan da degıl bence ..Asıl o sancıyı 5-6 saat cekıp sonradan kortugu basına gelıp sezeryan olmak daha sacma benım ıcın..Ben o acıyı cekmeden ANNE olabılıyorsam neden bebegımı rıske atayım??Benım birçok tanıdıgım ınsan war rehabılıtasyon merkezınde engellılerle calısan..We o cocukların cogu anne karnında degıl,normal dogum esnasında ebe ve doktor hatasından engellı olmuslar..Bunu öğrendıgım gunden berı de normal dogum düşünmedım..
niye sormadın neden diye sende heehiç bilmiyorum etkiliyomu acaba ameliyatı sanmıyorum ama..baksana internetten
dünürüm kaç kez üstünü değişiyosun gerçekten hemen küçülüyomu ciciler .... annem çok şey almışın küçülcek onlar hemen olmicak diyoda... ne bilim yaa elim çok titriyo sanki damarım atıyo sürekli gibi....:44:
alıskanlık olmus 1 dıyedünürüm enicenin doğum tarihini 03 01 yapmışın 03 02 yap balım yanlış olmuş..şubatta tek ve ilk doğuran o şuan çünkü
Walla bgn de normal dıye ısteyen cogu kışi anormal dönüyor doktordan hee..Kasıldıkca acılma olmuyordur ,sen stres yapmamaya calıssan süper olur belkıde ...Hemşire sana bırsey soracagım grip olunca sezeryan olmuyor mu??Anestezici bana sakın grip olma dedı de..Neden ki?
Kız ben dedım kı nasılsa grıp olmam sandım ama bgn grıp oldum ya korktum şimdik ..Biz 39 mu olduk bugun canım yaa..Senın doktor randewun 7si miydi?Senden bır gun sonra hayırlısıyla ıns benım dogum olacak ..
NİHLE hoşgeldınn..Dünürler kavustu sonundaa ...Kocan izindeydı bgn nasıl gectı tek mıydın ..
Kız ben dedım kı nasılsa grıp olmam sandım ama bgn grıp oldum ya korktum şimdik ..Biz 39 mu olduk bugun canım yaa..Senın doktor randewun 7si miydi?Senden bır gun sonra hayırlısıyla ıns benım dogum olacak ..
NİHLE hoşgeldınn..Dünürler kavustu sonundaa ...Kocan izindeydı bgn nasıl gectı tek mıydın ..
Slm kızlar 01.02.2012 çarşamba günü saat 17:15 da spinal anesteziyle doğum yaptım doğum hıkayemı genişçe daha sonra paylaşırım inşallah...sabah saat 7 gibi başladı sancılarım sıklaşınca 9 gibi gittik hastaneye normal doğum için 7 saat çok sancı çektim ama olmadı..Kendimde hemşireyim, ebe arkadaşlar normalde öğlen vakti doğurman gerekiyıyordu dedıler doktorum bebeğin başının takıldığını ve gelmediğini söyledi..oysa açılmam 7 cm olmuştu bıle herşey yolundaydı..ne yapalım Rabbim bunu yazmış sağlık-hayırlısı olsun... 16:30 gibi beni sezeryana aldılar herşeyi gördüm yaşadım kızım 3,300 kg ve çok tatlı teyzeleri...Eşim arkadaşına doğumu kameraya aldırmış çok acayıp ve heycan dolu :) şu an çok sancım var ama herşeye değer diyorum...bebeğim anında emmeye başladı ama şu an bi sıkıntım var memelerim bomba gibi süt doldu ve başları sızlıyor.çok gergin sancı yapıyo oda..pompa ile sağmamıza rağmen hala fışkırıyo..maşaallah deyin :) devamını ve sorularınız olursa yazarım...
Slm kızlar 39+5 haftamda, 01.02.2012 çarşamba günü saat 17:15 da spinal anesteziyle doğum yaptım doğum hıkayemı genişçe daha sonra paylaşırım inşallah...sabah saat 7 gibi başladı sancılarım sıklaşınca 9 gibi gittik hastaneye normal doğum için 7 saat çok sancı çektim ama olmadı..Kendimde hemşireyim, ebe arkadaşlar normalde öğlen vakti doğurman gerekiyıyordu dedıler doktorum bebeğin başının takıldığını ve gelmediğini söyledi..oysa açılmam 7 cm olmuştu bıle herşey yolundaydı..ne yapalım Rabbim bunu yazmış sağlık-hayırlısı olsun... 16:30 gibi beni sezeryana aldılar herşeyi gördüm yaşadım kızım 3,300 kg ve çok tatlı teyzeleri...Eşim arkadaşına doğumu kameraya aldırmış çok acayıp ve heycan dolu :) şu an çok sancım var ama herşeye değer diyorum...bebeğim anında emmeye başladı ama şu an bi sıkıntım var memelerim bomba gibi süt doldu ve başları sızlıyor.çok gergin sancı yapıyo oda..pompa ile sağmamıza rağmen hala fışkırıyo..maşaallah deyin :) devamını ve sorularınız olursa yazarım...
allah analı babalı büyütsün cnm çok sevindim iyi olmana aman herkese deme sütüm var diye nazar değer...maşallah...sübhanallahh.....bebeğinde iyi ohh ohh darısı başımıza...doğum tarihide çok güzelmiş...
beyza doğdu demek yanlış söylemedim dimi bebeğinin ismini..canım Allah analı babalı büyütsün.. sütünede maşalla... doğum hikayeni bekliyoruzz.. demek şubatın ilk annesi enicee değil sen mişsin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?