2012 Şubat Anneleri

Canım gecmıs olsun.
Benım boyle bır tecrubem ya da bılgım olmadıgı ıcın sana yardımcı olamıyorum.
ınsallah bılenler yardımcı olur.

İyiyim canım çok şükür, sen nasılsın? Keyifli geçiyor mu hamilelik?
bende hamd olsun tatlım.. fena degil, kusma yok bende ondan biraz daha iyi gibi galiba...

Hayırlı olsun, gercekten bambaska bir mutluluk bebegi, kalp atımlarını, hareketlerini vb. ekranda görmek...

banuesra.. tatlım düsük tehlikesi yoksa bir sakınca yok dedi ucak icin (kanama vb. yoksa)

Arkadaslar bende bugun normal kontrole gittim, cok sükür simdilik hersey yolunda görünüyor Temmuz 25 inde 2'li test icin randevu verdi... Rabbim yardımcımız olsun cümlemizin...

Evet canım aynen dediğin şekilde diye biliyorum.Netten araştırıp okumak gerek, henüz 2'li testi yaptıracağımdan 3'lüyü araştıramadım açıkcası:26:Allah korusun sorduğun sorunun ihtimalini düşünüp, aldırırım veya aldırmam diye büyük konuşmak istemiyorum, o an ne yaparım inan hiç bilmiyorum, düşünmek bile korkutuyor beni, Allah'ım sen esirge bizlerden.

günaydınnnnnn

inş. anneler ve bebişler iyidir.
birsey sormak istiyorum 6.haftadan sonra eşinizle birlikte oluyormusunuz?
birde karnınızın üstüne yatıyormusunuz bisorun olurmu sizce?

Günaydın canım.Biz 7+4den itibaren birlikte olduk.Haftada 1 olmak şartı ile.Çok şükür bir problemle karşılaşmadım.

Hayırlı olsun, gercekten bambaska bir mutluluk bebegi, kalp atımlarını, hareketlerini vb. ekranda görmek...

[/B]

Cok tesekkur ederım.
Ben kalp atıslarını da goremedım ):
Doktor, cok guc gordugunu benım goremeyebılecegımı soyledı.
Acıkcası, bende bebegımın saglıklı oldugunu ogrendıkten sonra cok onemsemedım.

benim araştırmalarımdan anladığım kadarıyla bu testler sadece risk oranı veriyor. Yani bebek kesin down sendromlu vs diye bir şey söyleyemiyor bu testler. sanırım en kesin bunu söyleyebilen amniyosentez onun da düşük oranı yüksek. örneğin 2 li test veya 3 test yaptırdınız size doktor risk oranı 1/200 ama aslında sizin yaşınızıda bu oranın 1/1000 olması lazım. buda risk oranınız artmış demek ama yine kesin bir şey yok. hep bu oranlar var.

doktor görmüs sonucta, önemli olan var olması doğrusunu yapmıssın, Allah korusun yavrularımızı..

Yani bizim telaş bitmeyecek, keseyi görelim rahatlayalım, kalbini duyalım, 2'li,3'lü testler...Endişelenmemek çok zor.Annemin zamanında hamile kalmak varmış :)

ben yazmıştım cevap ama ben de candida glabrata çıktı. ilk muayenelerim vajinaldi doktor kızarıklık var dedi. kaşınıt var mı dedi var dedim ama çok fazla değil dedim. neyse test için örnek aldı. sonuçta candida mantarı çıktı. canesten krem kullanıyorum. sürekli çamaşırımı değiştiriyorum. bir de günlük ped kullanıyorum onu da gün içinde değiştiriyorum. kızarıklık ve kaşıntı varsa doktor örnek alıyor test için. canesten biraz işe yarıyor gibi. ama çok inatçı bir türmüş geçse bile tekrar çıkıyormuş.:84:

elefera cım benimde burcum balık balık erkeğini sevmem ama kızı iyidir inş. sağlıklı sıhhatli bir kızım olur diyorum....

Kızlar ben 2 li 3 lü testlere girmeyeceğim onun yerine ayrıntılı usg ye girmek istiyorum sizlerinde bilgisi olsunnn

Nidennn :26:Ayrıntılı usg zaten ileri dönemde olmuyor mu? Ay çok kafam karıştı ya.

Kizlar gunaydin....

Midem cok kotu, ise gidemedim.... Sizde de boyle oluyor mu? Ilaclardan midir nedir...:26:

ben işteyim 5 dakika önce kustum. demir hapı, folik asit, vitamin vermişti doktor hiçbirisini içmiyorum çünkü onalrı da kusuyorum. zaten geçen hafta içme dedi doktor demir hapı artırırmış mide bulantısını. ben çok çekiyorum bu kusmadan. geçen hafta serum takıldı. şimdi de emedur tablet içiyorum doktor verdi sabah akşam aç karna biraz bi şeyler yiyorum onu içinde. bu sabah içmedim kustum işte.

Nidennn :26:Ayrıntılı usg zaten ileri dönemde olmuyor mu? Ay çok kafam karıştı ya.

Canım 2 li ve 3 lü testlerin doğruluk payı %60 olduğu için yanlış çıkınca anneleri çok strese sokabiliyo 2 arkadaşım bi halamda yaşadım bunu testlerde çocuğun sakat olduğu çıkmış çok üzülmüşler ama boşuna şuan bebekler nur topu gibi sapasağlammmmO testleri yaptırıpta kendimi hiç strese sokmayacağımmm

Allaha sukur kusma olmadi benim.... Ama hep midem bozuluyor, ishal oluyorum... (kusura bakmayin, detayli yazmak zorunda kaldim.:26:)
Dunden beridir de kotuyum... folik asit + vitaminler kullaniyorum...
Bu durumu engellemek icin ilac filan arastirsam iyi olacak galiba...:26:

Çok doğru aslında ya.Doktor elini birkaç milim oynatsa yanlış ölçse, sonuç yanlış çıkıyormuş..

İshalin çoksa eğer dr una sorarak reflor kullanabilirsin cnmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…