2012 Şubat Anneleri

Tamam belkı dogrudur.
Belkı de tamamen farazıdır.
Fakat bır ınsanın ılk kez duydugu savı sorgulamaya hakkı yok mu?
Ben mı cok kafama takıyorum, yoksa arkadasım haklı mı?

ilk defa duydum böyle biseyi ama birass bende 1 -2 kilo almıstım hamilelik öncesi ama bence önemli olan o fikre saplantılı olmamak, stres yapmamak galiba... ben en rahat oldugum ayda hamile kaldım cok sükür

Hamıle kaldıgım donemde kılomda belkı ufak tefek degısıklık olmustur.
Ama ben yıne de buna baglamıyorum.
Bende fıkır olarak rahat olunmasının etkılı oldugunu dusunuyorum kı, o donemler bıraz daha sakındım.
Ama bır donem cok gergındım, bunu arkadasımla paylassam bır de bunun ıcın fırca yıyordum.
Yok, ben cok kırıldım ona

Yaptırmamak ıcın kesın kararını verdıysen, soyle bence.

aaaa ikimizin de bebekleri aynı gündeler...11+2 benimde dogruum değilmi dunyam 80

aynı fikir deyim bende normal istiyorum ama benim özel ssklı hastanem...

Bence o arkadaşın seni kıskanıyor gibi kıskanmayı biz genelde somut birşey olarak algılıyoruz halbuki hasedlik denen şey öle fenadırki yıllardır arkadaşlık yaparsın senin ellerini tutuşunu bir gülüşünü bile kıskanır o yüzden senle sürekli didişir seni üzmek ister çok bencildir çünkü sende onu rahatsız eden şeyler vardır..Hiçüzülme basit bir konudan sıkıntı yaşadığın kişiyle zaten istediğin samimiyeti yakalayamazsın güvenemezsin yeni arkadaşlar edin bence o kişiyi de çok takma ve nazara karşıda dikkatli ol

evet seviyordum hemde cok cnm. o görsün die hızlıca hamile kaldımm ama ömrü yetmedii. esimde erkek olursa babamın adını koyucaz dio. tamamm dedim ama yanına baska isim istemio. benim esiminde iki adı var biri babasının adı. biz digerini kullanıyoruz. yine babasının adını koyalım ama yanına bişi daha koyalımm benn cocuga nasıl nihat dicem. kayınvalidem falan da diyemez yani.. ne olcak bilmiyorum. gerci kıza da ecrin istiyodum onada olmaz dio.. cinsiyet belli olsundaa uzun uzunn konuscaz bunuu

Evet canım =)
Normalde 11 haftalıgız suan ama 2 farklı doktora gittim ikisi de 2 gun buyuk gorunuyor dedi 11+2 suan o yuzden =)

Ben her gittigimde usg 5 gun daha önde ölçtü ama dr onu değil son addet tarihini baz almamızı söyledi.sat a göre 11+2 usg ye göre 12+0 ve beliritleri takip ediyorum usg haklı gibi çıkıyor ama sağlıklı olduktan sonra önemli diil. zaten belli bir haftadan sonra ölçümler daha sağlam olacaktır.

bu arada ikili testte usg dekiense lcümünü falan kendi doktorum yapıomuss içim rahatldı.. ama kanı baska yerde yaptırmamm gerekio. iki laboratuvar adı verdi. biri 65 2 günde geliyo, biri 80 1 haftada geliyo sonuclar.. ankaraya gidiomus.. benim ilk gittigim doktorda 120 tl. ikisinin aynı gün olması gerekiomus. devlet hastahanesinde yaptırıcam bende nie bosa para vereyim kan için. ama randevu nasıl aynı güne denk gelcek o sorun

bir yazıda ölmüş yakınlarınızın adını çocuklarınıza koymayın çünkü onlar yeni bir hayatla yeni bir canla dünyaya geliyor ölmüş yakınlarımızın adını onlara koymak hem kötü enerji yaratıyormuş bende çocukların bundan etkilendiği söyleniyormuş..o yüzden ben asla çevremde ölmüş akrabalarımın adını koymam..onlar o isimle yaşadı ve öldü yeni bir cana tekrar aynı ismi vermek bence yanlış..çünkü o ölen kişi değil.. büyüdüğündede senin bu ölen dedenin adı babannenin adını sana koydular diyecekleri için etkilenecektirler bence...merak etmekle birlikte..bence herkes kendi ismiyle hatırlanmalı..anılmalı..

Slm kızlar gncelleme ıcın bana msj atarsanız sevınırım yenı gelen arkadaslar da yazsınnlar bılgılerını yazayım msj atamayanlar sureklı yazsınlar bılgılerı ben gordugum zaman yazarım ıns

Evet hamıle oldugumu bılıyordu.
O da bebegını yenı aldı kucagına, 40 + gunluk.
Bencıllıgı su anlamda soyluyor, 'yattıgın yerden kıpırdama, bırak butun ıslerı esın yapsın' v.s.
Mesela o hamıleyken evıne gıttıgımde, uzanırdı yastıgını bana duzelttırırdı, boyle olmalıymısım.

Bırde ne hedıye alacagım konusu var.
O benden once evlendı, o zaman bekardım, ceyrek altına gucum yettı, onu aldım.
Ben evlenırken annesı geldı 'senın hedıyenı X takacak, ben havlu getırdım sana' dedı.
Tamam, onemlı degıl de ne dıye vurgu yapıyorsunuz kı!

Sımdı ceyrek alsam, bılıyorum o da cocuguma ceyrek getırecek.
Ben sevmıyorum oyle, ben sana bunu aldım, sende bunun aynısını al.
Kıyafet alsam dıyorum?
Sozde 25 + yıllık arkadasım ama bazı huylarını hıc sevmıyorum.
Hamılelıgın etkısı ıle de daha bır alıngan olmaya basladım.

Haklısın aslında.
Yıllarca arkadaslık yapman, senı kıskanmayacagı manasına gelmez.
Mesela; o evlendıkten kısa bır sure sonra ben yurt dısına gıttım.
Annesı ve o; 'evlenmeseydım bende gıderdım, ne var yanı' demeye basladılar.
Evlendım, sımdı guzel bır ısım var.
Bazen bır muhabbet gecıyor, dıyorum kı 'bugun toplantı vardı da...
'aayyy ne kadar havalısın sen oyle, toplantısı varmısmıs ' yapıyor.
Yada ozel telefonumda konusurken sırket hattım calıyor, 'bekle sırketten arıyorlar' dıyorum,
'Allah'ım mıllette senı bırsey sanacak' dıyor.
Bu arada kendısı de ogretmendır.

Hamıle oldugunu bılıyor muydu pekı?
Bencede ıkı ısımlı olması daha avantajlı olur bebısın ııcn.
ınsallah esın ve senın ıcınıze sınen guzel bır yol bulursunuz ısım konusunda.

Son düzenleme:

ya evet ben o acıdan düsünmemiştim. yani bebegi ögrendigimizdede erkek olursa nihat babamın ismi demişti ama o zaman yasıodu kayınpederim. gerci ben istememm demişti rahmetli. nihat dogan yüznden de isme antipati kazandım yaaa tabi yine cok isterse onu kıramamm yanında ikinci bi isme zorlayabilirim ancak.. oguz u begendim meselaa

senbilirsin tabi ama bence eşini ikna et sanırım eşinin adıda nihat bu devir böyle geldi böyle gitmek zorunda değil..o kadar erkek ismi varki güzel belki vazgeçer..gerçi benimkide çok seçici ama..napıcaz bakalım...

a evet allah tan ögrendi hatta ilk duydugunda aglamıs işyerinde rahmetlii zaten 1 ay sonra hastalık cıktı 10 günde de vefat etti. neyse yerini nur mekanını cennet etsin.. hiç üzmedi yormadı benii...

Kesin zor doğum yapmıştır, öyle hasta gibi yatıp, yastığını başkası değiştirsin diye beklerse ohooooo, sen ona aldırma, her işini kendin gör.Son dediklerine göre hakikaten bir çekememezlik sezdim.

elefera kusura bakma ama o kadar çatlak bir kıza nasıl dayandın onca sene...yattığı yerden eşine eziyet etcek hee..feministmidir nedir? hayat eşlerimizle güzel hastayken zaten bakarlar ama hamileyim diyede onlara işkence etmek ne kadar doğru rabbimin huzurunda...allah akıl fikir versin gitme o zaman yada kıyafet al.. o şimdi senin kıyafetinide beğenmez...ne bilim o kadar senelik arkadaş can ciğer olur..teselli eder..üzmez..benimde var bitane erzurumdalar kaç senedir.. gelcem bebeği görmeye ne yapıyor teyzesi yesin onu diyor..facede konuşuyoruz..anlayamadım..tuhaf..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…