2012 Şubat Anneleri

Ben hamile kalmadan 1.5 ay önce başladım folik asite.Aslında yattığınız yatağın komidinine koysanız yatarken hatırlarsınız kızlar.4.5 aydır kesintisiz içiyorum, hep komidinin üstünde yatarken atıyorum hemen ağzıma.

ay inş öyle olur bizimde bişey anlayana kadar doğarlar inş... ilkler hep zor olurmuş genelde ama hadi bakalım..allahım yardım etsin bize...

Ya geceleri progestron kullanıyorum doktor onu yatarken iç dedi o nedenle iki hapı arka arkaya içmiş gibi olmak istemiyorum akşam geç yemek yiyoruz zaten erkenden de yatınca.. progestronun bırak derse birde öyle denerim.

Progestan nedne kullanıyorsun ki?
Kanaman mı var ?

Bende bu ıkılemdeyım ıste.
Cocugumda sorun olursa aldırır mıyım kı!
Hıc sanmıyorum, o benım kanımla beslendı, benım canım, benım bır parcam, nasıl kıyabılırım kı ona.
Nasıl 'sen benım ıstedıgım gıbı guzel bır cocuk degılsın, bu nedenle dunyaya gelmeyı hak etmıyorsun' derım.
Bence 'o cocuga ıskence olur, onu dogurmak ona da haksızlık!' gıbı dusunceler sadece vıcdanı rahatlatmak ıcın uydurulmus bahaneler.
Pekala down sendromlu olup-mutlu olabılen cocukların yetısmesı de mumkun.
Elbette Rabbım bızı bu sekılde ımtıhan etmesın dıye dua etmelı ancak, O ndan gelende de 'eyvallah' demelı (bence)

bana herkes kilo verirsen çocugunun olması kolaylaşır diyordu inanmıyordum 7 ay denedikten sonra küstüm bebege gelmezsen gelme bende kilo verip gezip tozup kendimi şımartacam oh canıma degsin dedim diyetisyene gittim hakkaten 3 kilo verdim oh yaşasın 1 ayda güzel ilerleme çocuk olana kadar 10 kg felan vercektim ama son günlerinde bir halsizlik iştahszlık hasta gibiyim adet olacam ondan dengem bozuldu heralde kilo verince dedim ama birde bakarsın adet günüm 1 gün geçmiş eşimin youn ısrarları sonucu yapılan idrar testi iki çizgi hoppala...

netekim araştırdım hakkatende vücut ağırlıgının %3-4 gibi kilo verildiğinde gebelikte çalışan hormonların baskılanması kalkıp aktifleşiyormuş...mehmet özün kitabındada yazıyordu Siz bebeğinizi beklerken kitabın adıda..

hamileliğim planlı olmadığı için folik asite de 5.haftada başladım canım Elevit'i sanki yıllardır içiyorum gibi, çok tuhaf bir otomasyona bağladım. yatak odasına uyumak için girerken yanıma mutlaka su getiririm. su da bana hep eleviti hatırlatıyor. diğer arkadaşalra da gece içmelerini tavsiye ederim ben de. ne bulantı, ne iştah...hiç sıkıntı olmuyor

ilk defa duydum böyle biseyi ama birass bende 1 -2 kilo almıstım hamilelik öncesi ama bence önemli olan o fikre saplantılı olmamak, stres yapmamak galiba... ben en rahat oldugum ayda hamile kaldım cok sükür

hem büyüyo hemde rahim artık yukarı çekiliyor 10. haftada greyfurt büyüklüğündeymiş artık bu arada sağ tarafa kız diyenler de var erkekte ben kız hissediyorum

Aman saglıklı olsun da yavrum benim icin hic fark etmez. Babası da erkek olsun diyor ama kız olsa da sever onu biliyorum

bi sorun olmadıkça normal doğuralım kızlar hemen ayağa kalkarız hemde karnımız fazla kalmaz..inş sezeryana gerek kalmaz..

İnşallah, inşallah normal normal doğururuz, ben de çok istiyorum.

Canım elevit ne ilacı?

Kalbi atan yaşayan birşeye Allahın emanetine kıyamazsın...ben dr görüş belirtmedim tamam yaptıralım yada yaptırmayalım diye şimdi yaptırsamda yaptırmasamda allah ömür verdikçe doğuracagım inşallah ama yaptırınca ek olarak stres ve para harcayacagım kesin ozaman dr a söyleyeyimmi yaptırmak istemiyorum diye acaba

inş kızım olursa paçası lastikli şortlar yazın kısa kollu elbiseler fırfırlı etekler tercihim olcak..erkek olursada erkekte kot şeyleri çok seviyorum şortu gömleği bahçevanını alırım inş..şapka olmassa olmaz yazın..

çok saçma ama hamile olmadan önce bende kilo almıştım ama alakası yok beyin olarak rahat olmaya ve istemeye bağlı..

Bana da sacma geldı ama, sırf boyle dedıgım ıcın arkadasım bana kızdı ):
Bende su an ona kızgınım.
Ama kafama takıyorum ıste, benı uzdugu ıcın.

Cunku kendısı zor bır hamılelık gecırdı, sureklı arar, onu mutlu edecek sozler etmeye calısırdım.
O bazen benı terslerdı, hamılelık psıkolojısıne verırdım.

Hamıle oldugumu ogrendıgınde bana 'hamılelık bencıllık demektır, artık bencıl olacaksın' dıye ogut verdı.
Derken bır kac gun sonra bu muhabbet gectı aramızda.
Dedım 'olur mu oyle sey, o zaman hamıle kalamayan butu bayanlar oyle yapsın'
Bana kızdı, neden ıtıraz edıyormusum, uzmanlardan! daha mı ıyı bılıyormusum?
Dedım hangı uzman, yanıt yok. Tv de duymus, nette okumus.
Nette arastırdım, yok oyle bır bılgı.
Neyse ıtıraz etmemı kabullenmeyınce de, telefonu yuzume kapadı resmen.
Bende cok kırıldım.
Sankı ben her soylenenı sorgulamadan kabul etmelıyım ):
Robot muyum ben?
Oyle ıste, gunlerdır bunu kafama takıyorum ve ona cok kızıyorum.
Yakında aılemın yanına gıdecegım (bayramda yanı) o vakıt onu gormeye pek nıyetlı degılım.
Ama bebegı olduktan sonra da hıc gormedım onu.
Ne yapacagımı bılmıyorum.

Cok uzun yazdım kusura bakmayın ama, gercek hayatta kımse benı dınlemıyor ):
Bende herkese kızıyorum.

bi sorun olmadıkça normal doğuralım kızlar hemen ayağa kalkarız hemde karnımız fazla kalmaz..inş sezeryana gerek kalmaz..

Ben devlet hastanesinde dogurmayı dusunuyorum. Benim gorumcem ozelde dogurdu. Korktugu icin sezeryan istedi hemen aldılar.
Ama devlette normal dogurma sansın varsa normal dogurtuyorlar. O yuzden devlette yapıcam ben.
Onlar da doktor onlar da. Esimin teyzesinin gelini de devlette yaptı. Hicbisey hissetmedim sadece suni sancı vermisler o zaman canım cok yandı ama bagırmadım dedi.
Zaten igne yapıyorlarmıs hicbisey hissetmiyorsun sadece ıkınıyorsun dedi. Dikerlerken gene ayrı igne yapıyorlarmıs. Sadece ipi gerdirmesini hissediyorsun onun dısında hicbisey hissetmedim ben diyor. Hem rhaim temizleniyor normal dogumda. Ben elimden geldigince normal taraftarı olmaya calısıyorum..

canım bence kafana takma oda hassas dönemde sen hamileydin sanırım..hamilelik bencillik değil ama tabiki bebek olduğu için kendini daha fazla düşünmeye başlıyorsun ama bu insanlara karşı bencil olacağın anlamına gelmez..ne anlamda söylediğide çok önemli ben görmeye git bebeğini ama sanırım sende hassas ve duygusal bir anne oldun fazla oturmadan muhabbet etmeden kalkarsın..canını sıkan kişilerden uzak dur bu dönem..bu günlerin tadını çıkar..boşver milleti..herkes bişey söyler..hele bebekler doğsun milleti ne tavsiyelerde bulunur..hangisini dinşeyeceğiz..biz kendi inandığımıza ve önümüze bakalım..boşverr...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…