2012 Şubat Anneleri

hugoş çok guzel yazmıssın walla
not defterime kaydediyorum ben bu fikirleri

Oyle evet.
ık da dıkkat ıstıyor ama en azından hata yapsan veya eksık yapsan da bır sekılde telafı edebılıyorsun.
Muhasebede oyle degıl.
Bır defa hata yaptın mı, ısın ucunu kacırıyorsun.

Ehlıyetı sureklı ertelıyordum.
Yıne ertelesem, herhalde hıc alamazdım.
Bır anlık kararla yazıldım ıste.
Ay sonu sınav var.
Nasıl hazırlandıgımı gorsen!
Cok afedersın, wc de soru cozuyorum.

Ev hanımlıgını eskısı kadar ıyı yapamıyorum.
Camasırlar gunlerce bekler, katlansın ve utulensın dıye.
Cok sukur bu aralar annem bende.
Bakıyorum o katlamıs, yerlestırmıs, yemek yapmıs.
Ama gıdınce yıne ısler bana kalacak.

Bırde esımle arkadas gıbı olduk, buna da uzuluyorum.
Hıc ozel anımız yok!
Yuzyuze konusamıyoruz bıle.
Sevgılı gıbı, gun ıcınde telefonlasıyoruz sadece.

Anne olmak cok guzel ama, ben esımı ve onunla yasadıgımız o guzel gunlerı cok ozluyorum.

bende oruç tutamayacağım yemedimmi sütüm olmuyor sürekli birşeyler içiyorum su ıhlamur ne bulursam, çok denedim zayıflamak adına yememeyi ama yemediğim an süt neredeyse kesiliyor bende kesinlikle sütüm yettiği sürece ilk 6 ay sadece sütümle beslemek istiyorum ilk 1 2 ay adam akıllı ememedi zaten sütüm tam anlamıyla gelmedi sonrada geldi şükür mamadan vazgeçtik tam süt gelmişken oruç tutup sütümün kesilmsini istemiyorum geçen yılda tutamadım bulantılar yüzünden çok borcum var benimde

Benım de cok borcum var.
Rabbım yardım etsın ınsallah hepımıze.

ehliyet için bnm girdigim zamanda 2005 falandı sadece cıkmıs soruları cozmustum yeterli gelmişti cnm. aklında bulunsun.

annelerin gelmesi iyi bir bakıma ama gidince daha beter oluyosun o rahatlığa alışıyosun bütün ev derlenip toplanıyo yemek hep hazır.

eşinle yine özel zamanların olucak cnm ya azıcık büyüsün şu sıpalar. o zaman da bunların bu tatlı bebek hallerini özleyecegiz gibi geliyor :)

bebiş beslenme önerilkerini çok beyendim canım,çok yararlı bilgiler vermişsin sağolasın..bu arada sen naıl diyet yapıyorsun canım biraz bahsedermisin.oğlum 6.ayına girsin bende diyetisyenin yolunu hayatımda ilk kez tutmuş olucam.4.5 aydır sadece 1 kilo verdim.oda sıcaklardan sıvı kaybıdır büyük ihtimalle.11 kilom var veremiyorum.

bende bi kaçgün denerim ama sonunu getiremem,yani emzirdiğimden dolayı.susuzluk sütü çok etkiliyor..

bence ikinci çocuk için fikrin değişir..sen kolikten çok çektiğin için öyle söylüyorsun gibime geliyor..hele biraz daha büyüsünler,şöyle şirinlikler yapmaya başlasınar asıl ozaman daha tatlı olacaklar.))

sende benim gibisin anladığım kadarıyla..bende ilk zamanlar mamada verdim,hemde emzirdim ama ozamanlar sütüm gerçekten azdı.şimdi çok şükür sadece emzitiyorum..emzirdikçemi arttı anlamadım.ama ben sürekli araştırsdım,sütümün artması için neyapabilirim diye hep internetten bakıyordum..hergün birini denedim.çok uğraştım gerçekten..mama vermekten değilde,bilinçsiz şekilde verip mamadan dolayı bebeğimin aşırı kilo almasınıdan dolayı kendime kızıyorum hep..az daha obez olacaktı çocuk..

Bende oyle yapıyorum canım.
Fırsat buldukca eskı soruları cozuyor, bılemedıklerımı tekrar tekrar okuyorum.

Annemın olması cok avantaj benım ıcın.
Bakalım gıdıne ne yapacagım.

Muhtemelen kayınvalıdem kendı evınde bakacak.
Onun zorlugu da ayrı olacak.
15 dk da evıme gıderken, 1 saate onlara gıdemeyecegım.
Bırde eve gıtmek ıcın esımın gelmesını bekleyecegım.
Saat olacak 22:00

ınsallah o ozel anlar gerı gelır.
Cunku onceden esımle cok eglenıyordum.
Ve onunla cok mutluydum.
Sımdı gun gectıkce uzaklasıyorum ondan.
Zaten yasamıs oldugum bır sıkıntı var, bırde zamansızlıktan oturu paylasımlarımız azalınca ıyıce sogumaya basladım ondan.
Ama aslında onu ve eskı gunlerımızı ozluyorum.

Evet, bende sonunu getırebılecegımı dusunmuyorum.
Na'palım, bızde daha sonra telafı ederız.

aynen yaa bende neler çektim, süt geldi diye çevremdeki herkes tebrik ediyor beni ne azimlisin diye çok inat ettim çünkü emzireceğim diye anneler bile şimdiye kadar gelseydi gelirdi gelmez artık dediler çok moralim bozuluyordu ama takmadım onları şimdi çok şükür geldi ya dünyalar benim oldu

sabahları iki dilim esmer ekmek tam buğday çavdar olabilir yanında domates salatalık yumurta peynir
arada 1-2 meyve 2 ceviz
öğlen kırmızı et veya beyaz et yanında varsa çorba 1-2 kepçe
salata ayran veya yoğurt arada meyve yeşilçay veya rezene
akşam sebze yemeği 8 kaşık
salata 2 dilim esmer ekmek yoğurt
arada meyve
bu şekilde genel olarak
haftada üç gün kırmızı et üç gün beyaz et bir gün ton balığı
yağ çok az koyulacak et yemeklerinde yağ yok
yemek etliyse ayrıca et yemeğine gerek yok
şeker yok ama kuru meyvelerden kuru üzüm kuru incir kuru kayısı vs.. komposto yapılacak şekersiz içilecek
çorbaları hazır değil kendimiz yapıcaz yani işlenmiş gıdalar yok alıp pişiricez kendimiz
ben bu diyetle 20 kilo verdim daha önce
diyette pazara kasaba gidiyosun markete pek gitmiyosun
tatlı olarakta minik kare bitter çikolata yenebiliyo
az gelirse porsiyonlarını ayarlarsınız kendinize göre
kesinlikle aç kalmak yok ve çok doyurucu sütte azalmaz hep faydalı şeyler

Selam canlar naber ben pek ınternete gıremıyorum arada böyle telden giriyorum özlüyorum sizi oğlum grip oldu emdiği halde bide anne sütü alan bebek hasta olmaz diyolar yalannn.....cok şükür bugün daha iyi ilaçları iyi geldi daha ek gıda vermiyorum 6 ayı bitmeden vermeyi doğru bulmuyorum dr suyu bile yasaklıyor anne sütü daha önemli diyor ek gıda ektir ama mama veren anne sütü olmaayanlara bişey diyemem yine 6 aydan önce erken bence birde başladığımızda katı şeylerde verelim yoksa hep sıvı verince katı şeyleri ilerde yemekte sıkıntı yaşar yutmakta zorlanır eşimin bi arkadaşı yaşamış bu zorluğu o uyardı bizide

benim sıpanın iştahı azaldı bu sıra
sıcaktanmıdır yoksa diş çıkaracakta ondanmı bilmem

benim oğlanda öyle pek memeye düşkün değil geçen ayda 7 kiloydu dün dr götürdüğümdede 7 kilo çıktı gerçi dr kızdı bana hep kilo alsın istiyonuz dedi ama benimki boya gidicek galiba.....20 günde hiç kilo almamış üzüldüm sadece gece güzel emiyo iştahsız bi bebek,....inş kontrolüne kadar kilo alır gerçi rahatsızlığıda sebep oldu....bu ayın 23 de 4 cü ayı bİticek inş

kızlar hugocuk'un yazdıklarına ilaveten birşey diyeceğim. biz halk ekmeğin organik tam buğday ekmeğini alıyoruz. hem çok sağlıklı, hem çok yiyemiyorsun, hem de biraz sert olduğu için öyle yemeğin suyuna iştahlı iştahlı ekmeği bandırıp yiyemediğin için kilo vermeye kesinlikle çok yardımcı bence. benim de bu arada 5 kilo fazlam kaldı 60'a. 60 la hamile kalmıştım ama aslında 58 falan olsam süper olacak. yani 7 kilo. offf. yerken çok güzel de, kilo almak kadar vermek de kolay olsa....

günaydınlar
sabah erkenden açtık kolik müzikleri
dün canıma okumuştu sıpa tüm gün
inşallah bugün dinlenirim
şimdi hamağında kendi kendine oynuyo pek keyfi yerinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…