- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #69.501
kızlar taşınıyorum... taşınacağımız semt belli fakat evi daha tutmadık ama şimdiki ev sahibine 2 haftaya kadar çıkıyoruz dedik. bu sebeple akşam eşya kolilemeye başladım. Allah yardımcım olsun, bebekle zor olacak biraz ama sıkışmayalım diye şimdiden başladım toparlanmaya.
canım yoğurt yapmaktan vazgeçme bence fırında yap tutmama ihtimali olmuyo yada arzumun weewellin yoğurt makineleri çok uygun onlardan kullanabilirsin
ama hazır yoğurtlar kireç gibi bebişe yedirme bence
Biraz arastirdimda weewell gordum 70 tl kullanan varmi arkadaslarfikirverirseniz sevinirim
uzun zamandır girmiyordum foruma. 11 haziran da dedemi 24 haziranda çok sevdiğim komşumuz(42) ve kızını(20) kaybettik trafik kazasında. Trafik kazasını izlemişsinizdir haberlerde. çağlayanda feci kaza 3 ölü diye çıktı haberlerde. Işte komşumuz ve kızı o kazada öldü. şoka girdim resmen, inanamadım, tam 1 hafta oldu cenazeleri gömüleli, off kızlar geride kalanların hali perişan. ölen kadın melek gibiydi, kimseyi kırmaz, sessiz sakin iki evladına deliler gibi düşkündü, ve kızıyla aynı anda öldü, kızını da alıp melek oldu uçup gitti. Allah rahmet eylesin,mekanları cennet olsun inş. Dedeme de çok üzüldüm ama bu genç yaşta gelen ölümler beni epey hırpaladı. Hayatın ne kadar boş olduğunu tekrar anladım.
hemşire ve dünyam, arkadaşlar allah bebişlerinizi sağlıkla, huzurla, neşeyle kucağınıza almayı nasip etsin. Ne güzel olmuş, inanın çok mutlu oldum,süpersiniz. Evet arka arkaya ikiz gibi büyütmek zor ama ikisi bir arada büyüyecek, ve biz 2. çocuğu düşünürken sizin uykusuz ve koliksiz günleriniz başlamış olacak. Bence arka arkaya bebek sahibi olmak çok daha iyi bir fikir. Ben hep ikiz olsun ikisi bir arada büyüsün istemiştim, ara verince zorlanıyormuş insan. Biz iki kardeşiz, kardeşimle aramda tam 16 yaş var, annem bakamamıştı kardeşime düşünün o kadar zorlanmıştı.
kızlar b,şey sorucam:
gün içinde bebeğinizi nerde tutuyorsunuz:yerdemi,yataktamı,ana kucağındamı,oyun halısındamı,kendi kucağınızdamı,yüz üztümü,sırt üstümü.....
be artık yer bulamıyorum..her yerden sıkılıyor.bii ara yere bıraktım,temiz bi çarşaf serdim ama uzun süreli öylede duradı..ne yapıcam şaşırdım..oyun halısındanda sıkılır oldu..
kızlar merhaba
kızım 20 haftalık oldu meme emmiyor devam sütüde istemiyorum kasık mamalarını seviyor onlarda aldım içine devam sütü koyup yediriyorum , artık ek gıdaya gecme zamanı geldi sanırım meyve püreleri fln yediriyorum.sizin bebeginzkaç aylık ve neler veriyorsunuz? yogurveriyormusunuz ve nasıl yapıyorsunuz
kızlar taşınıyorum... taşınacağımız semt belli fakat evi daha tutmadık ama şimdiki ev sahibine 2 haftaya kadar çıkıyoruz dedik. bu sebeple akşam eşya kolilemeye başladım. Allah yardımcım olsun, bebekle zor olacak biraz ama sıkışmayalım diye şimdiden başladım toparlanmaya.
merhaba arkadaşım...kucağımda tutuyorum genelde.yere bi tane yatak yaptım evin en serın odasında orda yatırıyorum mamasını falan yedırıyorum orda.oyun halısında oynuyo ama kesınlıkle ana kucağımsı şeylerde durmuyo.bacaklarını yere kadar indirip yerden destek alıyo ve düşmesine çok az kalıyo o yuzden onda bırakmıyorum kesınlıkle.allahtan babası da evde oluyo onun kucağı da var tabi sadece anne kucağı değil :)
[/COLOR]
merhaba canım.benim bebeğim de 20 haftalık oldu.bugün vardı 5.ay kontrolu.doktor ek gıdaya başlayabılırsınn dedi çnkü benm çocuğumda cok az anne sutu alıyo ustunu devam sutuyle tamamlıyoruz.tabi benim başıma doğumdan sonra çok kötü şeyler geldi o yuzden böle oldu ama nasip kısmet..vardr bi hayrı elbet.neyse sorunu cevaplamak için yazıyorum güya nelerden bahsedıyorum...doktyor bana dediki tuz salça şeker ve baharat yasak.blendırın icat edılmediğini düüşün herşeyı ondan çekıp çocuğa yedrme.ilerde zorlanırsın dedi.elma armut şeftalı kayısı püresi yapıp yedir,snra yoğurda başlayablrsın dedi.kendin mayala ama imkanın yoksa sütaş babymıx yoğurt varms onu ver dedi ama ben kenddim mayalicam..çorba yap dedi.sehriye olur yayla çorbası olur tavuk suyu corbası olur ama tabı bunlar salçasız ve tuzsuz.bi de yemeklerıne 1 2 çay kasıgı yağ kanulmalıymış.yağ sinir hücrelerini geliştiriyomus.ben havuc suyu sıkınca içine koyuyodum yağ ama corbasına da katmak lazmmış.bi de dedki patates havuç kabak önce 2sıyle başla ama 2 gun sonra 1 cesit sebze daha ekle dedi.hem farklı seylere alışsın hem de eğer bişiye alarjısı varsa neyden etkılendgnı anlayabılesın dedi.45 dk pişir sonra da ezip yedir dei.bu sebzelere irmk yada pirinç de katabilirsin dedi.gece uyumadan önce de tok tutsun dıye tahıllı mama varmıs ondan ver istersen dedi.ayyyy ne cok sey demiş yaa.aslnda bi liste yapıp verdı elıme ama yanmda değpil şimdi...yardmcı olabılmısımdır umarım.
bir süre sonra heryerde sıkılıyorlar
yeni oyuncak istiyodur yaramaz
ancak girebildim benim yaramazdan
bugün havuçla patates haşladım püresini vercem iki kaşık filan
beşinci aya girincede muhallebiye başlıcam buzluktaki sütlerle
daha önce burda süt arttıran dua vermiştim
ben onu yazdım kağıda ve göğsümde taşıyorum
ondanmıdır yoksa başka bişeydenmi bilmem ama sütümde arttı
ek gıdayada başlamış bulundum
kızlar dün eşimede dedim kesin bir cevap vermedi
karın gerdinme ameliyatı olmaya karar verdim
ağır bir ameliyat komple karnımı yaptırcam yağ aldırcam
siz ne dersiniz
slm kızlar nasılsınız giremiyodum bi kaç gündür .....oğlum kabız oldu doktora gittik fitil verdi.....bide bişey sorcam yürüteç hakkkında neler düşünüyosunuz kullanan var mı
ancak girebildim benim yaramazdan
bugün havuçla patates haşladım püresini vercem iki kaşık filan
beşinci aya girincede muhallebiye başlıcam buzluktaki sütlerle
daha önce burda süt arttıran dua vermiştim
ben onu yazdım kağıda ve göğsümde taşıyorum
ondanmıdır yoksa başka bişeydenmi bilmem ama sütümde arttı
ek gıdayada başlamış bulundum
kızlar dün eşimede dedim kesin bir cevap vermedi
karın gerdinme ameliyatı olmaya karar verdim
ağır bir ameliyat komple karnımı yaptırcam yağ aldırcam
siz ne dersiniz
başka çocuk düşünmüyomusun canım
anne sütü arttıran dua“Fîhâ enhârun min mâin ğayri âsinin ve enhârun min lebenin lem yeteğayyer ta’muhu ve enhârun min xamrin lezzetin lişşâribîne ve enhârun min aselin musaffen ve lehum fîhâ min kulis semerât.
Bu ayeti bir kâğıda yazarak göğsünüzün üzerinde taşıyın. Oldukça etkili ve faydalıdır.
Anlamı;
İçinde bozulmayan sudan ırmaklar, tadı değişmeyen sütten ırmaklar, içenler için lezzet veren şaraptan ırmaklar ve süzme baldan ırmaklar vardır ve orda onlar için meyvelerin her türlüsünden vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?