- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #69.521
anne sütü arttıran dua“Fîhâ enhârun min mâin ğayri âsinin ve enhârun min lebenin lem yeteğayyer ta’muhu ve enhârun min xamrin lezzetin lişşâribîne ve enhârun min aselin musaffen ve lehum fîhâ min kulis semerât.
Bu ayeti bir kâğıda yazarak göğsünüzün üzerinde taşıyın. Oldukça etkili ve faydalıdır.
Anlamı;
İçinde bozulmayan sudan ırmaklar, tadı değişmeyen sütten ırmaklar, içenler için lezzet veren şaraptan ırmaklar ve süzme baldan ırmaklar vardır ve orda onlar için meyvelerin her türlüsünden vardır.
yok canım hiç düşünmüyorum allah olmayana versin
arkadaşlar havuçç suyu veriliyomu
dua için çok sağol hugocum hemen deneyecem
başka çocuk düşünmüyosan yaptırılabilir bence, insanın kendini iyi hissedip özgüveninin yerinde olması güzel bişey ama o kadar ameliyat ağrısı çekmeye değermi onuda araştırmak lazım bence
havuzç suyu hiç vermedik, kayısı elma ve şeftali veriyoruz, çok seviyo benim miniğim
arkadaşlar havuçç suyu veriliyomu
ben uzun süreli kucağımdada tutamıyorum malesef bende bel fıtığı başlangıcı ve ileri derecede siyatik olduğu için heme kalçam tıtıluyor ayaktayken özellkile.ve benim bebeğim geçen ay 9.5 kiloydu bu ay nekadar oldu bilmiyorum.çok ağır.bu ay pek almamış gibi geliyor bana.
yere minder gibi bişey mi yapsam acaba?hem yumuşak olur biraz hemde soğuk çekmemiş olur.
bizimde bu çarşamba 5.ay kontrolümüz var.ek gıdaya büyük ihtimalle baaşalarız.nerden başlıcam,nasıl yapıcam hiç bilmiyorum.bana çok karışık geliyor.neti nezaman verecewğimi hiç bilmiyorum.inşallah bizim doktorda bi liste verir.kafama göre ayarlayamam gibi geliyor.
hay maşallah tosun paşaymış seninki.benimki daha yeni 9 kılo oldu.sağlıklı olsunlar daaaa...
yere minder yapabilirsin bence mantıklı yani bizimki kürsüsünde çok mutludüşme ihtimali de yok hem,gerine gerine yatıyo...
doktorunuz verir büyük ihtimalle bi liste sonuçta bbilmiyoruz ki ne yapalım ne yapmayalım.benimki anlatarak yazdı.saat 10 gibi meyve suyu veya püresi.14te sebze corbası.17de yoğurt yatarken de tahıllı muhallebi.önce az az tabi ama bakalım.doktorum bılmıyo ben gecen aydan baslamstım o yuzden az z vermem heralde,alıştı cnku meyveye de yoğurda da.sadece corbayı 2-3 kaşık veririm önce.yarın havuclu patatesli pirinçli yapcam bakalm denicem en azından.bikaç gün snra kabak eklerım.doktorun söledıklerını yazarım sana olmazsa sen bi doktora git bakalım o yazmazsa bişiler demezse ben sana benım doktrun yazdıklarını yazarım...:13:
merhabalar
HUGOCUK bebeğin kolikli oldugu için sanırım 2. bebeği düşünmüyorsun ancak bu günleri o kadar çabuk unutacaksınki. ben eleferanın eşine kızgınlığına rağmen bile 2. çocuğa karar vereceğini düşünüyorum. zaman zaman hepmiz eşimize kızıyoruz ya da çok yoruluyoruz buna rağmen çoğu kişi 2. çocugu yapıyor. neyse çocuk kararının değişebileceğini farz edersek karın gerdirme ameliyatı yaptırma derim. hemşire br arkadaşım yaptırmıştı. dr çocuk yapmayacaksın demiş, dikişleri için çok zararlıymış. epey de uzun bir kesik vardı. ileride kararın değişirse kötü olur. ayrıca karından yağ aldırıp, gerginleşmişti ancak popo, basen, gıdı aynen duruyordu. eski yönteminle zayıflarsan her yerden gider.
bir arkadasım da gögüs küçültme ameliyatı olmuştu. dr çocuk yapmaman gerekiyor demiş. çocugu yapınca memeler eski haline dönmüş, karnına kadar inmiş.
kararını verirken iyi düşün derim...
ben uzun süreli kucağımdada tutamıyorum malesef bende bel fıtığı başlangıcı ve ileri derecede siyatik olduğu için heme kalçam tıtıluyor ayaktayken özellkile.ve benim bebeğim geçen ay 9.5 kiloydu bu ay nekadar oldu bilmiyorum.çok ağır.bu ay pek almamış gibi geliyor bana.
yere minder gibi bişey mi yapsam acaba?hem yumuşak olur biraz hemde soğuk çekmemiş olur.
bizimde bu çarşamba 5.ay kontrolümüz var.ek gıdaya büyük ihtimalle baaşalarız.nerden başlıcam,nasıl yapıcam hiç bilmiyorum.bana çok karışık geliyor.neti nezaman verecewğimi hiç bilmiyorum.inşallah bizim doktorda bi liste verir.kafama göre ayarlayamam gibi geliyor.
hay maşallah tosun paşaymış seninki.benimki daha yeni 9 kılo oldu.sağlıklı olsunlar daaaa...
yere minder yapabilirsin bence mantıklı yani bizimki kürsüsünde çok mutludüşme ihtimali de yok hem,gerine gerine yatıyo...
doktorunuz verir büyük ihtimalle bi liste sonuçta bbilmiyoruz ki ne yapalım ne yapmayalım.benimki anlatarak yazdı.saat 10 gibi meyve suyu veya püresi.14te sebze corbası.17de yoğurt yatarken de tahıllı muhallebi.önce az az tabi ama bakalım.doktorum bılmıyo ben gecen aydan baslamstım o yuzden az z vermem heralde,alıştı cnku meyveye de yoğurda da.sadece corbayı 2-3 kaşık veririm önce.yarın havuclu patatesli pirinçli yapcam bakalm denicem en azından.bikaç gün snra kabak eklerım.doktorun söledıklerını yazarım sana olmazsa sen bi doktora git bakalım o yazmazsa bişiler demezse ben sana benım doktrun yazdıklarını yazarım...:13:
yarın bi gidelim bakalım liste verecekmi bizimkide..vermezse, sizin listelerinize uyarım:))))
sağol canım..
günaydıınn..
kızlar dün akşam kk da gezinirken 'kadın doğum 'bölümünde bi yazı okudum.
başlı k bu: lösemi olupta hamile olann varmı!
görür görmez içim bi tuhaf oldu.
7 yıldır lösemi ,kadın,doktor kontrolünde hamile kalmış.hamile kalıncada lösemi tedavisini yarıda bırakmış.doğal olarak hastalığı ilerlemiş,iliklerine kadar gitmiş.burnu falan kanıyormuş.bebeğini 28-mi 30 mu haftada erken doğumla alacaklarmış.
bebeğimi göremeden ölmekten korkuyorum diye yazmış.
offffff içim çok kötü oldu okuyoynca.dua bekliyor.
kızlar bizde dua edelim.allah yardımcısı olsun.inşallah bebeğine sağlıklı sıhatli kavuşur
allah şifa versin..
günaydıınn..
7 yıldır lösemi ,kadın,doktor kontrolünde hamile kalmış.hamile kalıncada lösemi tedavisini yarıda bırakmış.doğal olarak hastalığı ilerlemiş,iliklerine kadar gitmiş.burnu falan kanıyormuş.bebeğini 28-mi 30 mu haftada erken doğumla alacaklarmış.
kızlar bizde dua edelim.allah yardımcısı olsun.inşallah bebeğine sağlıklı sıhatli kavuşur
allah şifa versin..
günaydıınn..
allah şifa versin..
kızlar dün eşimede dedim kesin bir cevap vermedi
karın gerdinme ameliyatı olmaya karar verdim
ağır bir ameliyat komple karnımı yaptırcam yağ aldırcam
siz ne dersiniz
kızlar taşınıyorum... taşınacağımız semt belli fakat evi daha tutmadık ama şimdiki ev sahibine 2 haftaya kadar çıkıyoruz dedik. bu sebeple akşam eşya kolilemeye başladım. Allah yardımcım olsun, bebekle zor olacak biraz ama sıkışmayalım diye şimdiden başladım toparlanmaya.
slm kızlar nasılsınız giremiyodum bi kaç gündür .....oğlum kabız oldu doktora gittik fitil verdi.....bide bişey sorcam yürüteç hakkkında neler düşünüyosunuz kullanan var mı
merhabalar
HUGOCUK bebeğin kolikli oldugu için sanırım 2. bebeği düşünmüyorsun ancak bu günleri o kadar çabuk unutacaksınki. ben eleferanın eşine kızgınlığına rağmen bile 2. çocuğa karar vereceğini düşünüyorum. zaman zaman hepmiz eşimize kızıyoruz ya da çok yoruluyoruz buna rağmen çoğu kişi 2. çocugu yapıyor. neyse çocuk kararının değişebileceğini farz edersek karın gerdirme ameliyatı yaptırma derim. hemşire br arkadaşım yaptırmıştı. dr çocuk yapmayacaksın demiş, dikişleri için çok zararlıymış. epey de uzun bir kesik vardı. ileride kararın değişirse kötü olur. ayrıca karından yağ aldırıp, gerginleşmişti ancak popo, basen, gıdı aynen duruyordu. eski yönteminle zayıflarsan her yerden gider.
bir arkadasım da gögüs küçültme ameliyatı olmuştu. dr çocuk yapmaman gerekiyor demiş. çocugu yapınca memeler eski haline dönmüş, karnına kadar inmiş.
kararını verirken iyi düşün derim...
2. cocugu dusunmuyorsan dıyecektım... ılerleyen yorumlarında dusunmedıgını yazdıgını gordum.
Fakat yınede spor yontemı ıle sorununu cozmenı onerırım.
Bende gayret edıyorum karnım duzlessın dıye.
Mekık, şınav, bel egzersızlerı yapıyorum.
Sımdı bırde formul ogrendım, yakın zamanda bunu uygulamaya baslayacagım.
Belkı denemek ıstersın dıye yazayım;
Badem + hardal + biberıye + portakal ve menekse yagını karıstır (20'ser gr.)
Her gece ayaklarından baslayarak yukarı dogru parmaklarınla vucudunu tırmıklar gıbı bu yag sür.
Vucudunu strecle kaplayıp, uyu.
Sabah uyandıgında yatagın sırılsıklam oluyormus, bu da vucudundakı odemlerı attıgın manasına gelıyormus.
Zaten hemen her ınsanın vucudunda yaklasık 4 kg odem olurmus.
Bızler yenı dogum yaptıgımıza gore, belkıde oran daha yuksektır.
Bu arada formulu 7 gun uygulayıp, bır gun vucudunu dınlendırıyorsun.
3 seans sonrasında bedenınde 1-2 cm arası ıncelme oluyormus.
Rabbım yardımcın olsun.
ınsallah dusundugun kadar zorlanmazsın.
Ben kullanmayı dusunmuyorum.
Biliyor musun, bugunlerde bu konuyu dusunmeye basladım.
Hayır, 2. bebegı dusundugumden degıl.
Fakat acaba bunu Elıf e yapmaya hakkım-ız var mı dıye dusunmeden edemıyorum.
Bunu da karsıma her gecen gun bırılerının cıkıp, 'ona herseyı verebılırsın ama bır kardes sevgısını veremezsın' dıyen ınsanlara borcluyum.
Galıba haklılar. Elıf e ıyı bır egıtım, ıyı bır gelecek sunabılırım.
Ama eger 2. cocugu dusunmezsem ılerıde canı sıkıldıgında arayabılecegı bır kardes veremem.
Kardesı ıle alıs-verıse cıkmanın, bırlıkte gezmenın, hatta bırlıkte kavga etmenın tadını veremem.
Bız 5 kardesız, esım 6...
Cocukken ablamın ve hatta abımın elbıselerını gızlıce gıyınırdım.
Onlarla beraber oyunlar oynardım.
Ablam benı babamın ofkesınden kurtarır, abım bana kahramanlık yapardı.
Kardeslerım buyuyunce onların kahramanı ben oldum.
ıstedıklerını alan, zaman zaman onlarla gezen, sınemaya, alıs-verıse goturen.
Cok baska bır sey kardes sahıbı olmak, cok ama cok baska.
Bugun hala canım sıkıldıgında ablamı, bır kahramana ıhtıyac duydugumda abımı, sımartmak ıstedıgımde kardeslerımı ararım.
Ve cocuk yaslardayken 5 kardesız demek ne kadar gururumu kırıyorduysa bugun keske bi' 5 kardesım daha olsaymıs dıyorum.
O nedenle galıba haklısın, gunun bırınde esımı affetmesem de Elıf e bu haksızlıgı yapmamak adına 2. cocugu dusunebılırım.
Fakat esımın burnu bıraz daha surtsun dıye bu dusunce degısıklıgını epey bır zaman paylasmayacagım.
O nedenle hugocuk, bence cok ıyı dusun.
2. cocugu kendın veya esın ıcın ıstemeyebılırsın.
Fakat bebegını nelerden mahrum edecegını bır dusun ve kararını oyle ver.
Herhalde esının hatası benım esımın hatası kadar buyuk degıldır (ALLAH korusun)
ınan bana ben hala kuskular ıle yasıyorum ve hala esımle zaman zaman bu nedenden dolayı tartısıyorum.
Fakat dedım ya galıba kendı ofkeme yenılerek Elıf e karsı bencıllık yapmam buyuk bır hata olacak.
Bu konu ıle ılgılı yazacaklarım bu kadar.
Sımdı benım bır sorum olacak;
Ust kat komsumun 9 aylık bır oglu var.
Banyo yaparken cok aglıyor.
Bende gecenlerde 'bıze getır, bırlıkte oynatarak yıkayalım' dedım.
Bu aksam gelecekler, kucuk bır havuz almıstık, onun ıcınde Elıf ıle oynatarak yıkayacaktım.
Ama dun aksam esıme bunu soyledıgımde beklemedıgım bır tepkı ıle karsılastım.
Kesınlıkle aynı havuza gıremeyeceklerını soyledı.
'Onlar henuz bebek' desem de, ıkna edemedım.
'Bugun bebek, yarın cocuk, sonra genc kız olacak, olmaz!' dıye cıkıstı.
Ve bana da bu kadar rahat oldugum ıcın kızdı.
Sızce esım haklı mı, ben mı cok rahatım esım mı cok pımpırıklı?
Ve sımdı tavsıyenız nedır?
canım bence eşin haddinden fazla pimpirik yapıyor abartıyor ne alakası var
gerekirse senin kızı sokma o diğer bebek yıkansın oynasın ayyy çok şaşırdım
2. cocugu dusunmuyorsan dıyecektım... ılerleyen yorumlarında dusunmedıgını yazdıgını gordum.
Fakat yınede spor yontemı ıle sorununu cozmenı onerırım.
Bende gayret edıyorum karnım duzlessın dıye.
Mekık, şınav, bel egzersızlerı yapıyorum.
Sımdı bırde formul ogrendım, yakın zamanda bunu uygulamaya baslayacagım.
Belkı denemek ıstersın dıye yazayım;
Badem + hardal + biberıye + portakal ve menekse yagını karıstır (20'ser gr.)
Her gece ayaklarından baslayarak yukarı dogru parmaklarınla vucudunu tırmıklar gıbı bu yag sür.
Vucudunu strecle kaplayıp, uyu.
Sabah uyandıgında yatagın sırılsıklam oluyormus, bu da vucudundakı odemlerı attıgın manasına gelıyormus.
Zaten hemen her ınsanın vucudunda yaklasık 4 kg odem olurmus.
Bızler yenı dogum yaptıgımıza gore, belkıde oran daha yuksektır.
Bu arada formulu 7 gun uygulayıp, bır gun vucudunu dınlendırıyorsun.
3 seans sonrasında bedenınde 1-2 cm arası ıncelme oluyormus.
Rabbım yardımcın olsun.
ınsallah dusundugun kadar zorlanmazsın.
Ben kullanmayı dusunmuyorum.
Biliyor musun, bugunlerde bu konuyu dusunmeye basladım.
Hayır, 2. bebegı dusundugumden degıl.
Fakat acaba bunu Elıf e yapmaya hakkım-ız var mı dıye dusunmeden edemıyorum.
Bunu da karsıma her gecen gun bırılerının cıkıp, 'ona herseyı verebılırsın ama bır kardes sevgısını veremezsın' dıyen ınsanlara borcluyum.
Galıba haklılar. Elıf e ıyı bır egıtım, ıyı bır gelecek sunabılırım.
Ama eger 2. cocugu dusunmezsem ılerıde canı sıkıldıgında arayabılecegı bır kardes veremem.
Kardesı ıle alıs-verıse cıkmanın, bırlıkte gezmenın, hatta bırlıkte kavga etmenın tadını veremem.
Bız 5 kardesız, esım 6...
Cocukken ablamın ve hatta abımın elbıselerını gızlıce gıyınırdım.
Onlarla beraber oyunlar oynardım.
Ablam benı babamın ofkesınden kurtarır, abım bana kahramanlık yapardı.
Kardeslerım buyuyunce onların kahramanı ben oldum.
ıstedıklerını alan, zaman zaman onlarla gezen, sınemaya, alıs-verıse goturen.
Cok baska bır sey kardes sahıbı olmak, cok ama cok baska.
Bugun hala canım sıkıldıgında ablamı, bır kahramana ıhtıyac duydugumda abımı, sımartmak ıstedıgımde kardeslerımı ararım.
Ve cocuk yaslardayken 5 kardesız demek ne kadar gururumu kırıyorduysa bugun keske bi' 5 kardesım daha olsaymıs dıyorum.
O nedenle galıba haklısın, gunun bırınde esımı affetmesem de Elıf e bu haksızlıgı yapmamak adına 2. cocugu dusunebılırım.
Fakat esımın burnu bıraz daha surtsun dıye bu dusunce degısıklıgını epey bır zaman paylasmayacagım.
O nedenle hugocuk, bence cok ıyı dusun.
2. cocugu kendın veya esın ıcın ıstemeyebılırsın.
Fakat bebegını nelerden mahrum edecegını bır dusun ve kararını oyle ver.
Herhalde esının hatası benım esımın hatası kadar buyuk degıldır (ALLAH korusun)
ınan bana ben hala kuskular ıle yasıyorum ve hala esımle zaman zaman bu nedenden dolayı tartısıyorum.
Fakat dedım ya galıba kendı ofkeme yenılerek Elıf e karsı bencıllık yapmam buyuk bır hata olacak.
Bu konu ıle ılgılı yazacaklarım bu kadar.
Sımdı benım bır sorum olacak;
Ust kat komsumun 9 aylık bır oglu var.
Banyo yaparken cok aglıyor.
Bende gecenlerde 'bıze getır, bırlıkte oynatarak yıkayalım' dedım.
Bu aksam gelecekler, kucuk bır havuz almıstık, onun ıcınde Elıf ıle oynatarak yıkayacaktım.
Ama dun aksam esıme bunu soyledıgımde beklemedıgım bır tepkı ıle karsılastım.
Kesınlıkle aynı havuza gıremeyeceklerını soyledı.
'Onlar henuz bebek' desem de, ıkna edemedım.
'Bugun bebek, yarın cocuk, sonra genc kız olacak, olmaz!' dıye cıkıstı.
Ve bana da bu kadar rahat oldugum ıcın kızdı.
Sızce esım haklı mı, ben mı cok rahatım esım mı cok pımpırıklı?
Ve sımdı tavsıyenız nedır?
eleferacım çok önceden tv de eğer ikinci çocuğu düşünmüyorsanız sırf çocuğunuza kardeş olsun diye düşünerek ikinciyi yapmayın diyordu. ancak ben de tamamen seninle aynı fikirdeyim. kardeşsiz kesinlikle olmaz diyenlerdenim. benim bir abim var. Allah eksikliğini göstermesin. keşke 5 abim, 5 ablam olsaymış. anne babalarımızdan sonra dertlerimizi paylaşabileceğimiz, bir sıkıntımız olduğunda yardımımıza koşacak ilk kardeşlerimiz olacaktır ( tabi her kardeş de bir değil- birbirlerine düşman olanlardan bahsetmiyorum). eşlerimizi de katmıyorum işin içine.
bence de elifini kardeşsiz bırakma (Allah kısmet ederse tabi). anne babalar için çocuk büyütmek zor ama en azından bir kardeşleri olsun.
komşunun oğlu mevzusuna gelince, kıskançlık açısından değil de, belki bir hastalığı vardır Allah korusun, suya çişini falan yapar, kızına geçmesin. ben bu açıdan kızını sakın derim. eşinin söyledikleri açısından da, benim eşim de aynı seninkinin kafadan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?