2012 Şubat Anneleri

sen zamanında çok üzüldün şimdi başkaları üzülsün

ya bu arada bişey anlatcam size
ben arkeoloğum bahsetmiştim daha önce
ve evlenmeden önce çalışıyodum
mesleğimi yapmassamda büyük bir fabrikada güzel bir işim vardı
ama eşimi çok sevdim şartlar uymadı işimi bıraktım
eşim eğer kpssyi kazanırsa gidicez burdan başka şehre
burda iş imkanları kısıtlı ama başka şehirde iş bulabilirsem çalışmak istiyorum
eşimde diyoki para kazancam çalışcam diye ufacık çocuğu bakıcıya kreşe yolla sonra o çocuk neler yaşar o bakıcı nasıl bakar nerden bilicez sen otur evde bebeğe bak yetiştirelim diyo hangimiz haklıki

Canim, ben de kizim dogana kadar bankada calisiyordum ve istanbul'da bir devlet univ.nin 4 yillik bolumunden mezunum. Bence bebegin en azindan 4 yasina gelene kadar onu sen buyut, senin dogrularin-yanlislarinla buyusun. Cocuklar ayni hamur gibi, ne sekil verirsen onu aliyorlar. Ben de calismayi tekrardan cok istiyorum. Insaallah oglum 4 yasina falan geldiginde, sartlari uygun bir is bulursam calismayi, en azindan sosyal bir faaliyette bulunmayi cok istiyorum.
Cok darda degilseniz onu sen buyut, annesiyle, anne sevkatiyle buyusun.

haklısın canım
çok şükür darda değiliz
annem aklımı çeliyo işte
gençken işine başla sonra zor olur deyip duruyo
bebeğe ben bakatım diyo
oğluma aşırı düşkün öyle böyle değil deliriyo oğlum için
istiyoki oğluma kendisi baksın yanında büyüsün
başka kardeşimde yok benim tek çocuğum dolayısıyla ilk torun o da var
ya eşimde çok rahatına düşkün işten gelir yemeği dört dörtlük ister çayı kahvesi herşeyini hazır ister önüne ve çok dağınık
eşimde diyoki çocuk büyüyünce işe girsen bile rahatım kaçtımı çıkarsın işte diyo
ancak devlete girersen veya dükkan açarsan o zaman tamam diyo
neyse bakalım zaman ne gösterecek memo bir büyüsünde bakarız

uzun zamandır gorusemıyoruz. ınanamıyorum gecmıse baktım
hemsıre hamılemı bu ne acele kız:) hadı hayırlı olsun arkadasım cok sevındım allah tamamını erdırsın:)
bız ıyıyız bı yaramazlık yok sukur. gn gectıkce hızlıca buyuyoruz
yanlız 4 gundur kaka yapamıyordu aksam zorlattım masak-j maflor kayısı zeytın yagı herseyı denedım bıraz zorla
yaptırdım umarım cabuk duzelır baskada sorun yok
hepınızı kocaman opuyorum
allah'a emanetsnız.. :)

evet canım ya bankada bazen okumaya fırsatım oluyo ama yazacak kadar vakit kalmıyo, ancak zaman bulabildim özledim buraları ve sizleri :)

eğer imkanınız iyiyse eşine katılıyorum kendi çocuğunu kendin büyütmek gibisi olmaz bence
akşam işten eve geliyorum annem anlatıyo bugün şunu yapmayı keşfetti , bunu yapmayı öğrendi diye, insanın içi gidiyo niye bunları ilk kez yaparken ben yanında değilim diye üzülüyosun
kimse bebeğinin gelişimini kaçırmak istemez, hele imkan varken sadece çalışmak içinse bence bebeğine öncelik ver

Son düzenleme:
uzun zamandır girmiyordum foruma. 11 haziran da dedemi 24 haziranda çok sevdiğim komşumuz(42) ve kızını(20) kaybettik trafik kazasında. trafik kazasını izlemişsinizdir haberlerde. çağlayanda feci kaza 3 ölü diye çıktı haberlerde. işte komşumuz ve kızı o kazada öldü. şoka girdim resmen, inanamadım, tam 1 hafta oldu cenazeleri gömüleli, off kızlar geride kalanların hali perişan. ölen kadın melek gibiydi, kimseyi kırmaz, sessiz sakin iki evladına deliler gibi düşkündü, ve kızıyla aynı anda öldü, kızını da alıp melek oldu uçup gitti. Allah rahmet eylesin,mekanları cennet olsun inş. Dedeme de çok üzüldüm ama bu genç yaşta gelen ölümler beni epey hırpaladı. hayatın ne kadar boş olduğunu tekrar anladım.

hemşire ve dünyam, arkadaşlar Allah bebişlerinizi sağlıkla, huzurla, neşeyle kucağınıza almayı nasip etsin. ne güzel olmuş, inanın çok mutlu oldum,süpersiniz. evet arka arkaya ikiz gibi büyütmek zor ama ikisi bir arada büyüyecek, ve biz 2. çocuğu düşünürken sizin uykusuz ve koliksiz günleriniz başlamış olacak. bence arka arkaya bebek sahibi olmak çok daha iyi bir fikir. ben hep ikiz olsun ikisi bir arada büyüsün istemiştim, ara verince zorlanıyormuş insan. biz iki kardeşiz, kardeşimle aramda tam 16 yaş var, annem bakamamıştı kardeşime düşünün o kadar zorlanmıştı.

canım başınız sağolsun. Allah sana da, komşunuzun ailesine de sabırlar versin. çok üzüldüm vallahi. insanı böyle ani ölümler daha da bir yıkıyordur. Allah kimsenin başına vermesin.

günaydınn..canım öncelilkle ölen hem deden hemde komşuların için başın sağolsun..allah sabır versin.
.o kazayı ben hatırlıyorum canım!hem haberlerde izlemiştim hemde şöyle bişey oldu:
benim kardeşim 112 hemşiresi .şişli,mecidiyeköy,okmeydanı,taksim civarına hep onların birimi bakıyor.o kazanın olduğu gün kardeşim nöbetteymiş,tamda o civerdan geçiyorlarken ben aramışım onu neyapıyorsun,iyimisin diye. abla bi kaza var sonra görüşürüz dedi.sonradan öğrendim bende onların ekipbi gidecekmiş tam ama daha yakında acil bi olay çıkınca son anda başka bi ekibi göndermişler.tesadüfe bakarmısın meğer senin tanıdıkallrının kazazıymış...((

başın sağolsun canım Allah sabır versin

kızlar b,şey sorucam:
gün içinde bebeğinizi nerde tutuyorsunuz:yerdemi,yataktamı,ana kucağındamı,oyun halısındamı,kendi kucağınızdamı,yüz üztümü,sırt üstümü.....
be artık yer bulamıyorum..her yerden sıkılıyor.bii ara yere bıraktım,temiz bi çarşaf serdim ama uzun süreli öylede duradı..ne yapıcam şaşırdım..oyun halısındanda sıkılır oldu..

ayy tesadüfe bak yaa öyle iyi insanlardı ki ölenler. hala apartmana girerken tüylerim diken diken oluyor. hala aklımda, oğluşum doğdu,3. gün geldi tebriğe. kışlık yelekler örmüş, bütün kış giydirdim oğluma, düğünümde melekli bir kolye takmıştı.
tüm takıları satmıştım sadece o kolye duruyordu, bir türlü elim gitmemiş demek ki

evet çok tesadüf olmuş canım..(

kadıncağızdan bebeğine ve sana hatıra kalmış onlar..
allah rahmet eylesin..böyle genç ve ani ölümler insanı çok etkiliyor.

ayy tesadüfe bak yaa öyle iyi insanlardı ki ölenler. hala apartmana girerken tüylerim diken diken oluyor. hala aklımda, oğluşum doğdu,3. gün geldi tebriğe. kışlık yelekler örmüş, bütün kış giydirdim oğluma, düğünümde melekli bir kolye takmıştı.
tüm takıları satmıştım sadece o kolye duruyordu, bir türlü elim gitmemiş demek ki

kızlar merhaba
kızım 20 haftalık oldu meme emmiyor devam sütüde istemiyorum kasık mamalarını seviyor onlarda aldım içine devam sütü koyup yediriyorum , artık ek gıdaya gecme zamanı geldi sanırım meyve püreleri fln yediriyorum.sizin bebeginzkaç aylık ve neler veriyorsunuz? yogurveriyormusunuz ve nasıl yapıyorsunuz

Canim ben herseyi veriyorum mevye ezip veriyorum seftali muz erik v.s gece cici bebe katiyorum mamasina 3-4tane yogurt mayalayip veriyorum ama ikinci yogurdum fiyasko oldu bu gidisle pes edip normal bi yogurt vericem az kaldi.kasik mamasi veriyorum meyveler felan seviyo muzlu yogurt veriyorum cilekliside var hero baby sutlu pirincli veriyorum.hepsini bi gunde deil ama birgun mevye ve gece cicibebe diger gun yogurt sutlu pirincli seklinde on gun sonra corbaya baslicam insallah.danino hic vermedim vermemde curuk curuk meyvelerden yapiliyo arti icinde katki maddesi cok fazla arti israil mali arti sadece musluman ulkelerde satiliyo sebebi ney.se artik esimde izin vermiyo zaten haslarina dahi hic yedirtmez beeklere onermez herkesin kendi tercihi tabi

canım yoğurt yapmaktan vazgeçme bence fırında yap tutmama ihtimali olmuyo yada arzumun weewellin yoğurt makineleri çok uygun onlardan kullanabilirsin
ama hazır yoğurtlar kireç gibi bebişe yedirme bence

canım yoğurt yapmaktan vazgeçme bence fırında yap tutmama ihtimali olmuyo yada arzumun weewellin yoğurt makineleri çok uygun onlardan kullanabilirsin
ama hazır yoğurtlar kireç gibi bebişe yedirme bence

allah allah yoğurtlar neden tutmuyoki
ben tam tutturuyorum
mayasını fazla koyuluyosa filan ondan olabilir
ben meyve püresi kavanozuna yarım çay kaşığı maya koyuyorum tam tutuyo
3 saati geçirmiyorum
3 saat sonra baktığımda hala tutmamışp suluysa termosun içinden yavaşça çıkarıyorum yoğurdu ve termosun içindeki suyu ısıtıp hemen yoğurdu geri koyup kapatıp sarıp biraz daha bekletiyorum tamamdır

bir süre sonra heryerde sıkılıyorlar
yeni oyuncak istiyodur yaramaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…