2012 Şubat Anneleri

ha ha ha halley ve nutellayı birlikte mi yedin. direk intihar edeyim demişsin.
hanfendi ben de senin yüzünden sabahları aç karnına şekersiz kahve içiyorum senin yaptığına bak
ama bir gram yağ yakılmazsa esra erol falan bilmem hesabını sana sorarım

sıçrama olayına gelince benim eşim olsa kafayı yemişsin sen falan derdi. evde durdukça bişey buluyorsun derdi. o sıçrama biz de de var ve uykuya dalamıyor, erken uyanıyor ama benim aklıma hiç nöbet olayı gelmedi. siz mi hassassınız ben mi fazla rahatım. ama ben de var sanırım rahatlık.

canım arkadaşım hassasiyetin için teşekkür ederim. dün çok zor çok yıpratıcı birgündü. kendimi yapayalnız, terk edilmiş, sahipsiz ve son derece çaresiz hissederek aldım bebeğimi annemden. inanır mısın hani o yağmurda sokağa bırakılmış minik kedi yavruları olur ya nereye gideceğini bilemez işte aynen onlar gibiydim. sessiz sedasız hiç konuşmadan bitirdim dünü, oğlumu yıkadım kendimde duş aldım ve uyuduk. dedim ki yarın yeni bir gün olacak, sabah uyandım, oğlumla ilgilendim, 8 de babaannesi geldi attım kendimi duşa giyindim süslendim çıktım evden. bir daha dünü yaşamamak için anneme hiç yaklaşmamaya kara verdim. inan o hep aynıydı.

geçenlerde eşim oğlumu almış anneme gitmiş (eşimle ailemin arası gayet iyidir, eşim saygıda kusur etmez asla) bana dedi ki illa sende gel, annen çay demledi, balkonda içicez. zar zor kabul ettim gittim. baktım annem gitti arka odaya yattı uyuyacakmış, "anne ben buraya sizinle vakit geçirmeye geldim, evim darmadağınıktı, uykusuzdum, kalktım geldim" dedim. cevap aynen şöyle "bana ne yatıp uyusaydın yada temizlik yapsaydın , beni sıkmayın hiç gelemem sıkıntıya, çayı demledim otur iç kocanla" dedi ama cümleleri oturdu resmen.
yani ben ne yaparsam yapayım biz annemle olamıyoruz(babam ve oğlum filminde bir türlü babasıyla olamıyorlar ya)
defalarca yaklaştım, konuştum yok yok yok. babamla evlendiğine ve babamdan 2 çocuk dünyaya getirdiğine bin pişman. belki ondan böyle davraanıyor bize.
arkadaşları için ölür, arkadaşları arasın biz bildirmeyelim delirir. onalar için yemekler hazırlar, çaylar demler ama bize yemin ederek söylüyorum düşman gib davranıyor. ne desek tersliyor.

bana düşen eşime , işime ve oğluma dört elle sarılıp hayatıma devam etmek....

:)))))))
aaa önce sabah şekersiz kahvemi içtim ve arkasından o saydıklarımı yedim!:)))))

birdahamı tövbe!dediğin gibi resmen intihar!o tatlı krizi anları insana böyle şeyler yaptırııyor işte..birdaaha yok!

benim aklımada hiç epilepsiymiş,bilmem neymiş hiiiç gelmedi.internette okuyunca ,ben hastalık konusunda biraz pimpirikliyimdir ,korktum..
eşimde öyle diyor durduk yere saçma sapan bişeyler çıkarıyorsun diye..
demek seninkindede oluyor.normal bişeydir inşallah..

;((((((( canım allah yardımcın olsun..inşallah birgün annende sizin değerinizi anlar..ve yaklaşımı değişir.
babamla evlendiğine ve iki çocuk dünyaya getirdiğine pişman demişsin!ama sizin ne günahınız varki?(((
kardeşin evlimi,onada davranışı aynımı?
ben olsam(sakın yanlış anlaşılmasın,kendi fikrim) her nekadar annemdir ama uzun bi zaman hiç uğramazdım ,çocuğumuda götürmezdim ,iyice kendimi ve torununu özlettirdim.ozman kendi gelecektir..

tatlım yazdığım gibi eşimle ailemin arası gayet iyi, hiç sorunları olmadı bugüne kadar. bu tamamen onların bencil ve rahat yapılarından dolayı. bu arada destek olduğun için, duyarlılığın için ayrıca teşekkür ederim

eşin annenle konuşsa,madem araları iyi belki onu dinler,davranışları değişir..
senin için çok üzülüyor falan dese,nebiliyim işte anne yüreği yumuşar belki..

bende aynısını yapmayı düşünüyorum arkadaşım. dün eşime dedim bu çocuğu kucaklayıp kucaklayıp anneme götürme, doğdu doğalı daha bir kere benim evime gelip torununu sevmedi, hele bana sakın anneye gidelim deme dedim. (eşim sevecendir, insanları olduğu gibi kabul eder) bu arada kız kardeşim daha 13 yaşında aramızda tam 16 yaş var. kardeşimi hiç istememişti, ben o zaman 16 yaşındaydım, çok ağladım benimde kardeşim olsun diye ve babam aldırmasına izin vermedi de öyle doğdu benim kuzucuğum

eşin annenle konuşsa,madem araları iyi belki onu dinler,davranışları değişir..
senin için çok üzülüyor falan dese,nebiliyim işte anne yüreği yumuşar belki..

geçen gün annemi ve babamı akşam yemeğine götürdük, annemin elinde bir kitap yanında getirmiş(dini). bana bir yer açtı oku bakalım şu sayfaları dedi, annenin bebeğine hamile kalışından, bir annenin bebeğini bir kere emzirdiğinde 40 tane köle azad etmiş gibi sevap kazandığından, annenin emeğinden, anneye bir off dahi demenin günah olduğundan bahsediyor sayfalar. bende okudum dedim ki eğer Allah bize evlatlarımızı veriyorsa ki öyle, ve onlar bize emanetse anneye de sonsuz görevler düşüyor. bu emaneti en iyi şekilde taşımak zorunda anne. ve anneyle evlat arasındaki iletişim taaaa doğumda başlıyor(hatta anne karnında) ve çocuğunla arandaki ilişki annenin verdiği sevgiye ilgiye bağlıdır dedim. sen ne demek istiyorsun dedi, yooo sadece şimdi okuduklarımı kendi okuduklarım yaşadıklarım ve gördüklerimle sentezleyip bu sonucu çıkardım dedim. yani ben sürekli duygularımı ifade ediyorum bazen hırçınlaşarak bazen bir yazı bazen bir mesajla ifade ediyorum ama annem aslaa hatasını kabul etmez, tatmin olmayan bir egosu vardır

haklısın yeşil zeytine bayılıyorum ama

benim annemde bu kadar olmasada umursamazdır.
yani tek fark yüzüme söylemez.
'herkes doğurduğuna baksın der,yanınagittiğimizde eşimle gezmek isteriz başbaşa 3 yaşında kızımzı brakalım demiştik bi kere ağzmızın payını aldık.
boşver yani arkadaşım.
Anneme saygıdakusur etmemeye çalışıyorum,ama sadece Allah rızası için.
o kadar,sende öyleyap,gitsin..

aşkı memnu daki firdevs hanımın bi başka versionu yani:)

ooo,arkadaşım sen yeterince gaza gelmemişsin sanırım.

bende bazen öğlen çok hafif yerim akşam üstü elime ne geçerse yerim açlktan,onungibiolmuş.
bi daha yok tamama mı?

ben sürekli duygularımı ifade ediyorum bazen hırçınlaşarak bazen bir yazı bazen bir mesajla ifade ediyorum
bak burda dediğini ben ergenlikten itibaren yaptım biliyomusun.
ama elime hiç bişey geçmedi,aksine hep aramızda gerginlik.
hep değerli olabilmek için annemin beni sevmesi ,iyi davranması gerektiğini düşündüm.
hatta 5 yıl önce bundan kaynaklı bi rahatsızlığım çıktı.
ahhh ahhh
anneme şuan çok üzülüyoum,
gördüm ki o çok mutsuz,ömrünün geçip gitmiş olduğunun farkında ve bir bana değilherkese KÖTÜ...
şimdi benden ne isteseyapıyorum.
benim maddi durumum hepsinden iyi hep maddi istekleri olur,off demeden yapıyorum
bi gün yapmıycak olsam açar ağzını yumar gözünü
ama ben susarım.
dedim ya,o benim annem,
benim imtihanım.

uzak olmakta yarar var bence.
aslında onlar en çok bizi seviyolar biliyomusun?
bize o yüzden acı çektiriyolar.
affet gitsin
çoook rahatlarsın
emin ol
ve onun gibi olma...

evet, bende ne yaptıysam olmadı. evet, daha bozuldu aramız. Neden? çünkü emek veriyorsun birşeyler düzelsin istiyorsun,
kaç yaşına gelirsen gel dayanacak bir omuz istiyorsun. kaç yaşına gelirsen gel ana kuzusu olmak istedğin zamanlar oluyor. dünyada tüm aksiliklerin seni bulduğunu düşündüğün anlarda yalandanda olsa övülmek , benim kızım bitanedir lafını duymak istiyorsun. dün bana diyor ki eeee çocuk büyütmek kolay değil, böyle bundan sonra. bende dedim "neden hep hayatımda ki her başlangıç ve zorlukta beni yapayalnız bırakıyorsun, bu kadar güçlü olmak zorunda bırakıyorsun beni, neden benim hayatım hep zor olmak zorunda, neden bir kez olsun benim adıma iyi birşeyler yapıp hayatımı kolaylaştırmıyorsun, arkadaşlarının sorunları olduğunda sabahlara kadar telde konuşup onlara mesajlar atmayı biliyorsun, el iyisisin "dedim, hala diyor ki eee hayat böyle acımasız farzet ki ben yokum, var olan birşeyi yok sayacak kadar güçlenmedim henüz dedim ve yina ağlaya ağlaya işe döndüm

farzet ki yok
gerçekten,annenle kırgın duracağına,orta karar bi ilşki(hatta bizim resmi diyebilirim)
ama stres yok.
bazen bana bebğim felan der,ben sadece gülerim
çok soğuksun sen ya der.. pehh
ben annemden asla bişey istemem.
kardeşlerimin tüm sıkıntılarına ben koşarım
hiiiçç üstüne alınmaz.

ya kızlaar benim oğlum 4.5 aylık
alttan iki dişi çıktı
şimdi üsten iki tane geliyo
çok ağlıyo
ne yapacağımı bilemiyorum

maşallah canım ya baya erken çıkarmış senin bebişin
doktora bi danış istersen rahatlatıcı jel veriyorlar

alttan iki dişi çıktı
çok ağlıyo

canım o diş çıkacak yere dentinox jel sür, günde 3 defa uygula. ama tabi ne yaparsan yap tam çözüm değil. benim oğlumunda iki dişi çıkacak alttan, baya kabarmış. oyy küçük minicik kuzum benim

yok canım ben hamile değilim, onu dünyam için demiştim.

sen bizi boşver, sen nerdeydin onu söyle, 1 ayı geçmiştir sanırım sen ortadan kaybolalı, bebek iyi degil mi, bir sorun yok.

canım iyiyiz çok saol. taşındım da evi yerleştirme işleri falan, bide internet yeni geldi.
sizler nasılsınız ??

kızlar merhaba bebeğim 4 ay 20 günlük
bugun doktor ek gıdaya baslayacagımı syledı
sabah once anne sutu daha sonrakı ogunde ıse beyaz peynır pekmez ve etıcıcıbebe ver dedı
genelde meyve ıle baslanır dıye bılıyorum sızler nasıl yapıyorsunuz

selam millet ben geldim :118:
aslında bugün dönecektim ama benimki dün akşam arızaya bağladı gece babam geri getirdi bizi
iki gün çok iyiydi gezdik filan sonra evinimi özledi nedir durmadı hiç

alttan iki dişi çıktı
çok ağlıyo

hay maşallah! benim oğlum da 21 haftalık,el sürekli ağızda,sürekli tükürük akıyo,ne bulsa ağzna goturuyo,dişlerini kaşıyo ama diş bi türlü çıkmıyo anlamadım neden.çıksa bi türlü çıkmasa bi türlü...inşallah rahatlar bi an önce...

bazen bizde de oluyo hatta çoğu zaman.ilk 6 ayda normalmiş bunlar refleks yani.uykuda da oluyo uyanıkken de.ben de çok arastırdım.doktora da sordum.moro refleksi deniyo hatta.zamanla gececektir.korkulacak bişi yok.güzel düşünelim güzel olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…