2012 Şubat Anneleri

bu arada tekrar yazayım oğlum bu ay sadece 330ge almış
ek gıdalara başladık
sabah10-10buçuk gibi meyve püresi
öğlen 2 gibi sebze çorbası veya bebek tarhanası
gece yatmadanda kaşık maması pirinç unu verdi doktorumuz
tabi aralarda anne sütü alımına devam ama eskisi gibi çok değil sütüm

sebze çorbasınıda patates havuç pirinç(veya irmik) hergün olmak şartıyla içine hergün farklı bir yeşil sebze eklenerek çok az suda haşlayıp blendırdan çekip
içine 1 tatlı kaşığı saf zeytinyağı eklememizi istedi

ozaman tekrardan hoşgeldin diyelim..
birdaha küsmek yok ona göre:)))
çok sevindim canım..
oğlunmu düştü???!!!!
aay çok geçmiş olsun.bişeği yok umarım..off bu dönemlerinde çok dikkat etmemiz lazım((

Son düzenleme:
merhaba mozp hoşgeldın tekrardan :)) ben kendım yavas yavas geçiyorum ek gıdalara. 4 gundur öğleden sonraları çorba verıyorum. bugun evde un olmayınca nısasta ile yaptığım domates çorbasını yedı kızım :)) tarıf soyle
1 yemek kaşığı zeytınyağı,1 adet bahçe domatesı,ıkı kup seker buyukluğu kadar kaşar , yarım çay kaşığı nısasta ve yarım çay bardagı su
önce domatesı rendeden geçırdım. taneler buyuk geldı gozume blendırdanda geçırdım.kasarı rendeledım. zeytınyağını cezveye koydum. uzerıne domatesı ekledım. hafıf tıkırdayınca suyu ılave ettım.pışmeye yakın kasarı attım içine. en sonda nasastayı mınıcık su ile karıştırdım ve çorbaya ekledım. 2 dakıka daha kaynattım.piştikten sonra kaşarlar kaybolsun dıye tekrar blendırdan geçirdim. valla kızım hepsını bıtırdı. tadına baktım gayet guzel olmuştu :) çorbalara tuz eklemıyorummm

oyun halısında durmuyo hemen sıkılıyo dönüyo bağırıyo kızıyo
iki gündürde kendini sıkma huyu var mesela kucağıma almamı ister almazsam bağırıyo sıkıyo kendini

oyun halısında durmuyo hemen sıkılıyo dönüyo bağırıyo kızıyo
iki gündürde kendini sıkma huyu var mesela kucağıma almamı ister almazsam bağırıyo sıkıyo kendini

hergün yeni bir huy çıkarıyolar zaten, bizimkide oyun halısında durmuyo, yüzüstü dönüp zemindeki puantiyeleri ısırmaya çalışıyo :)

benim bebeğimi tarif ettin inan ki... hepsi bu ara böleler demek ki!

hergün yeni bir huy çıkarıyolar zaten, bizimkide oyun halısında durmuyo, yüzüstü dönüp zemindeki puantiyeleri ısırmaya çalışıyo :)

milletinki oyun halısında bıcır bıcır oynar durur benimki ya koyduğumla bir döner yada iki dakika sonra sinirlerip oyuncaklarıyla kavga eder üstelik pat pat vuruyo sinirden ve banada vuruyo
bugün emzirirken artık neden kızdı bilmiyorum kendini geri geri attı emmek istemedi bende zorladım tıktım ağzına
sonuç göğüslerimi parçalayacaktı bianda saldırdı elleriyle nasıl sıkıyo sinirden çok canım yandı eşim bile geldi noluyo diye

canım benimki o kadar değil
bizdede eskiden süt içsem koliği çok olurdu bu sebepten sütü bırakmıştım
sadece yoğurt yediğinde oluyo başka bişey yediğinde olmuyo
doktora gidince sorucam bakalım

arnazar dooktor konusunda bende senin gibi düşünüyorum
oğlumun ilk doktoru ısrarla günde bir iki kere mama verelim anneyi dinlendirelim deyip durdu ve ısrarla aptamil diyo
bizde ne bilelim cahilllik verdik aptamil
ağır geldi söylüyorum o zaman aptamil comformil ver diyo illa aptamil
onuda verdik bu sefer çocuk beyenmedi içmedi emmedi
en sonunda smaya geçtik şahsen memnun kaldım
başkasının bebeğinede sma yaramamış aptamil yaramış mesela
bazı doktorlar mamaya yönlendiriyo
doktorumuz farklı şimdi ve ek gıdaya geçeriz demişti her doktor farklı konuşuyo

bende aynı durumdayım üstelik benimki başkasında durmuyo bir süre sonra arıza çıkarıyo ve gelincede bana yapmadığı kalmıyo iki gün çektirir bana
o yüzden evdeyim dışarı çıksak bile sağı solu belli olmaz benimkinin güvenemiyorum

tarhana yedirebldinmi canım
benimki hiç sevmedide

güzelmiş bende deneyeyim
patateslede çok güzel olur sanırım

öncelikle tekrar geldiğin için tşk ederim.yazdıgını okuyunca resmen cok utanmıstım ya.oysaki yazdıklarını okuduğumu biliyorum,gerçi senin sorunun da okunup da cevap yazılmamasıydı di mi :) kusura bakma kendi adıma olurmu?çok sewındım valla...ek gidaya ben de başladım.veriyorum meyve puresı,yoğurt,kaşık mama ve bazen corba.benim doktorum bana şunu söylemişti:blendır icat edılmemiş gibi davranacaksın yoksa ilerde sıkıntıyı sen çekersin.aslında haklı da.cok buyuk taneler olmadıktan sonra bebekler puturlu seylerı yutmayı da öğrenmeli ki bizimkilerin içinde bulundukları ay aralığğı o öğrenme için krıtık dönem...sen bilirisin tabi de benimki sadece bi tavsıye...kolay gelsin şimdiden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…