- 13 Nisan 2012
- 1.270
- 527
- 323
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #69.921
Herkese merhabalar, gerek burada gerek özelden mesaj atıp gitme diyen herkese çok teşekkür ederim
bazen alınganlıklarımız olabiliyo, normaldir sanırım, üzüldüğüm şey oğlum düştü yazmama rağmen geçmiş olsun diyen kimsenin olmamasıydı
neyse sağlık olsun geçti gitti diyelim
inşAllah aranızda olacam tekrardan
bu arada tekrar yazayım oğlum bu ay sadece 330ge almış
ek gıdalara başladık
sabah10-10buçuk gibi meyve püresi
öğlen 2 gibi sebze çorbası veya bebek tarhanası
gece yatmadanda kaşık maması pirinç unu verdi doktorumuz
tabi aralarda anne sütü alımına devam ama eskisi gibi çok değil sütüm
sebze çorbasınıda patates havuç pirinç(veya irmik) hergün olmak şartıyla içine hergün farklı bir yeşil sebze eklenerek çok az suda haşlayıp blendırdan çekip
içine 1 tatlı kaşığı saf zeytinyağı eklememizi istedi
ben henüz ek gıdaya geçmedim ,bi yandan çok istiyorum bi yandanda korkuyorum yapabilecekmiyim diye.bana çok karışık geliyor nedense.sizlerden öğrenirim artık.zaten ara ara bişeyler yazan oluyor ya onların tariflerini not etmeye başladım.
özellikle hugo bu konuda çok tecrübeli anladığım kadarıyla.
zaten doktorumuzda liste verirse yaparım heralde.
elimde liste olmadan çok karıştırırım.neyi nezaman vereceğimi bilemem.
[/QUOTE
Maşallah kilosuna
Boyu kaç hiç bir fikrim yok :)
İlk altı ay boy ölçümü yapmıyoruz dedi hem dokrtorumuz hem sağlık ocağı
Sizin boyunuzu ölçtüler mi ?
ozaman tekrardan hoşgeldin diyelim..
birdaha küsmek yok ona göre:)))
çok sevindim canım..
oğlunmu düştü???!!!!
aay çok geçmiş olsun.bişeği yok umarım..off bu dönemlerinde çok dikkat etmemiz lazım((
ben henüz ek gıdaya geçmedim ,bi yandan çok istiyorum bi yandanda korkuyorum yapabilecekmiyim diye.bana çok karışık geliyor nedense.sizlerden öğrenirim artık.zaten ara ara bişeyler yazan oluyor ya onların tariflerini not etmeye başladım.
sağol canım , düştü ama çok şükür bir sıkıntı olmadı
bizim kilo alımımız az birde ramazan başlayınca süt iyice azalır diye başladık ek gıdalara
zaten ben sadece akşamları mamasını yediriyorum diğerlerini sağolsun annem yapıyor :)
merhaba mozp hoşgeldın tekrardan :)) ben kendım yavas yavas geçiyorum ek gıdalara. 4 gundur öğleden sonraları çorba verıyorum. bugun evde un olmayınca nısasta ile yaptığım domates çorbasını yedı kızım :)) tarıf soyle
1 yemek kaşığı zeytınyağı,1 adet bahçe domatesı,ıkı kup seker buyukluğu kadar kaşar , yarım çay kaşığı nısasta ve yarım çay bardagı su
önce domatesı rendeden geçırdım. taneler buyuk geldı gozume blendırdanda geçırdım.kasarı rendeledım. zeytınyağını cezveye koydum. uzerıne domatesı ekledım. hafıf tıkırdayınca suyu ılave ettım.pışmeye yakın kasarı attım içine. en sonda nasastayı mınıcık su ile karıştırdım ve çorbaya ekledım. 2 dakıka daha kaynattım.piştikten sonra kaşarlar kaybolsun dıye tekrar blendırdan geçirdim. valla kızım hepsını bıtırdı. tadına baktım gayet guzel olmuştu :) çorbalara tuz eklemıyorummm
hoşbuldum canım sağol :) dr.umuz eğer domates vereceksen içinin çekirdeklerini çıkarıp dışının etli kısmını ver dedi
çekirdekler blendırdan çekilsede tam parçalanmadığı için rahatsız edebilirmiş,
bu ay çorbalarını sadece sebzeden yiyecek, önümüzdeki ayda kıyma eklenecek çorbalarına
ıevet canım inan çoook rahatladım ve annelık içgüdülerimle kızımı amelıyat ettırmedığım için çook mutluyum..meleğim şimdi oyun halısında bıcır bıcır oynuyoır:)) senınkı sevmedı degıl mı oyun halısını.bu arada ek gıdaya geçiş donemı nasıl gıdıyor. masallah benım kızım verdığım hersey iştahla yıyor. malum ramazan gelıyor. oruç tutacağım sonrada okul açılacak. inş bir an once alışır ek gıdaya bebeişim...
ya kızlar belkı bana kızacaksınız ama ben ne olursa olsun mama takvıyesı taraftarı degılım. benım kızım 4 subat doğumlu ve 6000gr.çoğu kişi bılıyor kızım kusmaları yuzunden bır turlu hızlı kılo almadı. ama götürdüğüm hiçbır doktorda gelışımı yavaş sen bırde mama ver demedi. özellıkle marka belırterek mama oneren doktorların bu fırmalarla anlaşmalı olduğunu düşünüyorum. bana göre mama yerıne ek gıdya geç bol bol meyve ver. organık olmasına dıkkat et. onuda pazardakı küçük satıcılarda (köyden gelen) kolaylıkla bulabılırsın.
canım ben gulben ergenın programında dınlemıştım. çam yağı ve lımon yagı ortamdakı sıneklerı uzaklaştırırmış. hanı bıldığımız raid ın 45 gecesı varya onu boşaltıp içine bu yağlardan bırını koyarsan yada hap seklınde olan beyazlayınca attığımız ilaçlar varya o beyazlaşana bu yağlardan dokup makınaya koyarsan sıneklerı uzaklaştırıyormuş. ben çam yağını aldım ama daha yapmaya fırsatım olmadı. aklıma bırsey daha geldı acaba bu yağları su ile karıştırıp dırek vucuda sıksak off etkısı yaratır mı acaba. bebeklere dırek bu suyu sürsek nasıl olur kı...
oyun halısında durmuyo hemen sıkılıyo dönüyo bağırıyo kızıyo
iki gündürde kendini sıkma huyu var mesela kucağıma almamı ister almazsam bağırıyo sıkıyo kendini
canım sen bayağı eskiymişsin şimdi çıkmam lazım biraz baktım bloguna çok hoş görünğor akşama iyşce incelerim
benim blogum Minik Asya
bir bakın bakalım begenecek misniz
oğlum çok huysuz mıy mıy mıy
çıldırmış gibi diş etlerine saldırıyo kaşıyo
diş kaşıyıcıda kullanmadı sevmedi
çıksada rahatlasak artık
ağzının suları akmıyo eskisi gibi azaldı
oyun halısındada hiç oynamıyo ne zaman koysam hemen dönüyo bi süre öyle duruyo sonra sıkılıyo ağlıyo
çeviriyorum sonra hemen yine dönüyo
dönünce dursa onuda yapmıyo
hergün yeni bir huy çıkarıyolar zaten, bizimkide oyun halısında durmuyo, yüzüstü dönüp zemindeki puantiyeleri ısırmaya çalışıyo :)
günaydın kızlar...
kaç gündür yazamadım..ama ara ara okuyordum yazdıklarınızı.dün yazacaklarımı işaretledim sırayla tam yazacakken oğlum uyandı,öylece bıraktım kalktım,birdahada giremedim ..
şimdi bi bakayım dedim ..
dün ikinci reglimi oldum.geen ayki tarihe göre 11 gün geçti.tam düzene girmedi sanırsam.kasıklarım ağrıyor ölüyorum.
oğlum artık akşamları 8.30-9 arası uyuyor.akşam yine o saatlerde uyudu.
gece 1.30 da uyandı,emzirdim hemen uyudu yine.4.30 da uyandı 6 ya kadar uyamadı.6 da uyudu 8 de yine uyandı.şimdi ağlıyor..
neyse sonra görüşüürüz kızlar..
karnı acıktı sanırım.demir damlasını vermiştim,hemen emzirmiyim diye oyalıyordum zaman geçsin diye.
birazdan emzirip,yıkıyıp,uyutucam.bende işlerime bakıcam.
görüşürüz...
mozp:bence gitme derim,herkes yazdığına artık cevap alamıyor ki..bak bende şimdi yazıyorum ama yazan yazar yazmayan yazmaz.ben içimdekini paylaşıyorum,rahatlıyorum..
bizi birbirimizden eniyi kim anlarki..
mide rahatsızlığı olan arkadaşımın bebeği ne tekaratrdan geçmiş olsun..ameliyat olmayaacağına çok sevindim..inşallah kendiliğinden atlatıcak..
sende rahatlamışsındır..
hugo:
benim kuzenimde süt alerjisi çıktı.ama başka belirtileride vardı onda.sürekli gaz şikayeti vardı.annesi bile süt içse,yoğurt yese bebek rahatsız oluyordu.yüzü falan şişyormuş hep.inşallah seninkinde yoktur canım.bende bi ara tedirgin olmuştum..ben hala yoğurt vermedim bebeğime.varsa belli olur ozaman.
test falan yapmışlardı.
ıevet canım inan çoook rahatladım ve annelık içgüdülerimle kızımı amelıyat ettırmedığım için çook mutluyum..meleğim şimdi oyun halısında bıcır bıcır oynuyoır:)) senınkı sevmedı degıl mı oyun halısını.bu arada ek gıdaya geçiş donemı nasıl gıdıyor. masallah benım kızım verdığım hersey iştahla yıyor. malum ramazan gelıyor. oruç tutacağım sonrada okul açılacak. inş bir an once alışır ek gıdaya bebeişim...
ya kızlar belkı bana kızacaksınız ama ben ne olursa olsun mama takvıyesı taraftarı degılım. benım kızım 4 subat doğumlu ve 6000gr.çoğu kişi bılıyor kızım kusmaları yuzunden bır turlu hızlı kılo almadı. ama götürdüğüm hiçbır doktorda gelışımı yavaş sen bırde mama ver demedi. özellıkle marka belırterek mama oneren doktorların bu fırmalarla anlaşmalı olduğunu düşünüyorum. bana göre mama yerıne ek gıdya geç bol bol meyve ver. organık olmasına dıkkat et. onuda pazardakı küçük satıcılarda (köyden gelen) kolaylıkla bulabılırsın.
canım ben gulben ergenın programında dınlemıştım. çam yağı ve lımon yagı ortamdakı sıneklerı uzaklaştırırmış. hanı bıldığımız raid ın 45 gecesı varya onu boşaltıp içine bu yağlardan bırını koyarsan yada hap seklınde olan beyazlayınca attığımız ilaçlar varya o beyazlaşana bu yağlardan dokup makınaya koyarsan sıneklerı uzaklaştırıyormuş. ben çam yağını aldım ama daha yapmaya fırsatım olmadı. aklıma bırsey daha geldı acaba bu yağları su ile karıştırıp dırek vucuda sıksak off etkısı yaratır mı acaba. bebeklere dırek bu suyu sürsek nasıl olur kı...
kizlar merhaba tekrar..dogumdan sonra isten ciktim simdi ben ve kizim hep evdeyiz..birtek haftasonu annem geliyor aksam kizim uyuduktan sonra disari esimle cikabiliyoriz...siz gun icinde cikabiliyomusunuz..yok uyku yok meme saati aman rutini bozulmasin derken hep evdeyim kendimi bazen hapis gibi hissediyorum bunalima gircek gibi oluyorum benzer seyler hisseden var mi..ben mi anormalim...
ek gıdalara başladık
sebze çorbasınıda patates havuç pirinç(veya irmik) hergün olmak şartıyla içine hergün farklı bir yeşil sebze eklenerek çok az suda haşlayıp blendırdan çekip
çok sevindim canım..
oğlunmu düştü???!!!!
aay çok geçmiş olsun.bişeği yok umarım..off bu dönemlerinde çok dikkat etmemiz lazım((
ek gıdalara başladık
[/QUOTE
yok tatlım ne tecrübesi işte bişeyler yapmaya çalışıyorum
yoğurt iyiydide işte kusturuyo çok geğiriyo ve her seferinde kusuyo
merhaba mozp hoşgeldın tekrardan :)) ben kendım yavas yavas geçiyorum ek gıdalara. 4 gundur öğleden sonraları çorba verıyorum. bugun evde un olmayınca nısasta ile yaptığım domates çorbasını yedı kızım :)) tarıf soyle
1 yemek kaşığı zeytınyağı,1 adet bahçe domatesı,ıkı kup seker buyukluğu kadar kaşar , yarım çay kaşığı nısasta ve yarım çay bardagı su
önce domatesı rendeden geçırdım. taneler buyuk geldı gozume blendırdanda geçırdım.kasarı rendeledım. zeytınyağını cezveye koydum. uzerıne domatesı ekledım. hafıf tıkırdayınca suyu ılave ettım.pışmeye yakın kasarı attım içine. en sonda nasastayı mınıcık su ile karıştırdım ve çorbaya ekledım. 2 dakıka daha kaynattım.piştikten sonra kaşarlar kaybolsun dıye tekrar blendırdan geçirdim. valla kızım hepsını bıtırdı. tadına baktım gayet guzel olmuştu :) çorbalara tuz eklemıyorummm
çok sevindim canım..
oğlunmu düştü???!!!!
sağol canım , düştü ama çok şükür bir sıkıntı olmadı
bizim kilo alımımız az birde ramazan başlayınca süt iyice azalır diye başladık ek gıdalara
zaten ben sadece akşamları mamasını yediriyorum diğerlerini sağolsun annem yapıyor :)
hoşbuldum canım sağol :) dr.umuz eğer domates vereceksen içinin çekirdeklerini çıkarıp dışının etli kısmını ver dedi
çekirdekler blendırdan çekilsede tam parçalanmadığı için rahatsız edebilirmiş,
bu ay çorbalarını sadece sebzeden yiyecek, önümüzdeki ayda kıyma eklenecek çorbalarına
tatlım kilo alımının yavaş olması sütün azlığından değilse eğer napsan almıyo kilo
misal benimki inanırmısın o kaşık mamasının içine 1 bütün şeftaliyi püre yapıp ekliyorum hepsini yiyo bir tabak yer
boğazı iyi ama işte kilo alımı yavaşladı dönmeye başlayınca
1 aydır dönüyo ve sürekli kendini ittiriyo gitmeye çalışıyo çok çabalıyo kilo alımıda yavaş yani napimm
öncelikle tekrar geldiğin için tşk ederim.yazdıgını okuyunca resmen cok utanmıstım ya.oysaki yazdıklarını okuduğumu biliyorum,gerçi senin sorunun da okunup da cevap yazılmamasıydı di mi :) kusura bakma kendi adıma olurmu?çok sewındım valla...ek gidaya ben de başladım.veriyorum meyve puresı,yoğurt,kaşık mama ve bazen corba.benim doktorum bana şunu söylemişti:blendır icat edılmemiş gibi davranacaksın yoksa ilerde sıkıntıyı sen çekersin.aslında haklı da.cok buyuk taneler olmadıktan sonra bebekler puturlu seylerı yutmayı da öğrenmeli ki bizimkilerin içinde bulundukları ay aralığğı o öğrenme için krıtık dönem...sen bilirisin tabi de benimki sadece bi tavsıye...kolay gelsin şimdiden...bu arada tekrar yazayım oğlum bu ay sadece 330ge almış
ek gıdalara başladık
Yazı dilini çok sevdim, çok eğlenceliydi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?