2012 Şubat Anneleri

sanırım bebeğimde süt alerjisi var kızlar
ne zaman yoğurt yedirsem kusuyo bir süre sonra hemde bayağı kusuyo
doktora gidince sorucam
ilk zamanlarda ne zaman yoğurt süt yesem içsem o gün çok huzursuz olur koliği şiddetlenirdi

Yoğurdu inek sütünden yaptığını yazmışsınız, kusmasini engellemek için devam sutunu dene ıstersen. Gerçekten inek sutunu sindiremiyor olabilir.

tek badiyle tutuyorum canım ona rağmen çok terliyor
uzun kolluyla da pek fayda etmedi
uyuduğunda uykusu tam derinleşmeden aldığım için ben tülbenti koluma yerleştirene kadarda uyanır(
bi süre böyle idare edicem artık ona karar verdim
bikaç güne orduya döncem orda bu güneşi sıcağı arasakda bulamayız zaten
ah ahhh bu süt derdi yüzünden aylarca yeyip içmediğim şey kalmadı
kafayı bozmuştum artık sütüm az diye
kaşıkla saçma sapan mama takviyesi yapmaya çalıştım neymiş biberona alışırmış memeyi bırakırmış
şimdi sütüm arttı kızım biberonada alışmadı ama beni yinede emmiyor emmiyorrrrrrrrr işte
anladımki herşey nasip kafaya çok takmamak lazım
olmazsa olmuyor işte
yapmadığım şey kalmadı hatta şu öcü gibi korkuttukları biberonu alsın diye ne kadar uğraşıyorum ama nafile
yakında okullar açılacak biberonda almıyor ve ben hala emsin diye uyutmak zorundayım
bu yüzden bende yavaş yavaş ek gidaya geçtim

arnazar hoşgeldin bende bebeğini merak ediyordum
çok sevindim çok geçmiş olsun canım
herzaman bi kaç doktora göstermekte fayda var
kime inanıcaz belli değil
canım buaralar herkes tatilde geçmiş birikincede okumak zor oluyor ondandır yani
aramızda ol bence
bu keçi sütünü bende çok merak ediyorum olurmuki acep diye
inek sütünden mayalıyorum ben
meyveleride haşlamıyorum rendeleyip suyunu veriyorum şimdilik
kayısı zaten püreye dönüyor onu direk veriyorum

canım bi arkadaşımın bebeğindede süt alerjisi vardı ama onun bebeğinin eli yüzü yara içindeydi
senin bebeğindede varmı öyle bişeyler

Canım sen bu yukarda bahsettiin kadar çok ve çeşitli ek gıdayı doktora sorarak mı verdin yoksa kafana göre mi veriyorsun.
Daha çok küçük bebişler sen tarhana içirdim tiksindi diyorsun
Sadece senin yediğin yoğurt yada süt bebeğin emdiği sütten geçip de ona alerji yapmaz
Bence yedirdiğin gıdalar yapıyo olabilir.
Yani besin alerjisi olabilir geçmiş olsun
Senin yediğin yoğurttan önce sen bebeğin kendine yoğurt veriyorsun bunu hiç düşünmedin mi?
Muhallebiyi pekmezle tatlandırmaktan bahsediyorsun mesela pekez bu sıcakta o çocuğu yakar
bence dkkat etmelisin.
Özür dilerim işine karışmak tabi ki istemem ama lütfen doktora danış
Benim hem annem hem kayınvaldem ek gıdaya geç biz zamanında verdik bişey olmadı diyor tabi ki bu şekilde büyümüş milyon tane çocuk var
Sağlık ocağı da dördüncü aydan sonra tatır dedi
Ama benim şahsen kendi fikrim ek gıdaya ne kadar geç geçilirse o kadar iyi
Bu arada sütüm yetmiyor diyebilirsin ama zaten sütün yetmediği yerde devam sütü ile takviye yapmalısın ek gıda ile değil.

ayy lütfennnn,hayırrrr(

Canım buraya biraz da içini dökmek için yazmalısın.
Ben dışardan baktığımda herkes kafasına göre takılıyor böyle görüyorum
Bu arada ben çok sık yazmıyorum ama kendi alıntıladığın iki post da da bir sorun yok ki cevaplansın
Soru sarsaydın cevapsız kalmazdı diye düşündüm.
Paylaşmaya devam et bence
Yazmazsan da kendine iyi bak bebişini öpyorum.

meyveleri pişirmek mantıklı gelmedi bana ben olsam çiğ verirdim bunu bence doktoruna sormalısın.
Süt konusuna gelince bence keçi sütü

yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum
ve diyorum ki kimse bilerek isteyerek anne sütünden mahrum bırakmaz bebeğini...sağlık olsun...

Dediğin gibi yeter ki sağlıkla büyüsünler gerisi hikaye

Okullar açılana kadar ek gıdaya geçişi haletmiş olursun inşallah

Canım kusmaların azalmasına sevindim
İnşallah 8. aydan sonra tamamen geçer gider.
Geçmiş olsun

doktor liste vermedi bana sadece dediği kilo alımı yavaş mama değil ek gıdaya geçelim dedi o yüzden geçtim 1 ay oldu tabiki bunların hepsini bir günde vermiyorum başlarda tattırma şeklindeydi ve zaten verdiğim şeyler günde iki çay bardağını geçmiyo

Canım bebeğin ne kdarlık oldu kaç kilo merak ettim
Bebeğin için en iyisini sen bilrisin tabi sağlıkla büyüsün inşallah
bu arada bunların hepsini bir seferde verdiğini düşünmemiştim : )
Öyle olsa bebeğin çatlardı allah muhafaza : ))

arnazarcım çok sevindim bebişinin bişeyciği yokmuş
valla o kadar doktora götürdün hepsi ameliyat dedi bak bu doktor değil demiş
doktorun tavsiyelerine uyuncada azalmış kusmaları
ve kendiliğinden geçecek olması çok iyi
artık rahatlamışsındır

havaların serinlemesini iple çekiyorum vallla
oğlum kucağıma gelmek istiyo ilgi istiyo ama sıcakta alamıyorumki fazla ikimizde su içinde kalıyoruz yapış yapış

İyi aksamlar kizlar benim oglum 22 subat dogumlu alti gun sonra bes ayi bitmis olacak doktorumuz dort aylikken hipp organik yulafli tahil bazli ek mama verdi gunde bir defa veriyorum oglum ilk iki ay cok guzel kilo alspdi ama ucuncu ay 660 gram dorduncu ay ise 540 gram aldi sinirda oldugunu soyledi ve bizi mamaya baslatti alti aylik olana kadar boyle devam et sonra zaten ek gidalara baslayacagiz dedi. Bu mamayi kullanan varmi aranizda? Birde oglum emmiyor artik hep uyutarak uyki arasinda veriyorum cok uzluyorum gunduz neredeyse hic sut icmiyor ne yapacagimi sasirdim hvalarin sicakligindanmi anlamadim

Canım bu mamayı bilmiyorum ama genelde mama kullananlar hipp ürünlerinden memnunlar arkadaşlarımdan biliyorum. Uyku arasında emzirmeye çalışan bir arkadaş daha var valla Allah ikinize de yardım etsin. Ne denir nasıl yol gösterilir bilmiyorum ki. Sen doktora sor bu durumu beşinci ay kontrolünde. Hem emzirme konusunu hem de takviye mamayı.

bende aptamil kaşık maması veriyorum canım
sıcaklardanda olabilir diş sıkıntısı vs.. olabilir benimkide öyle oluyo ara sıra
iki haftadır yine öyleydi az emiyo kendini geri atıyodu sadece gece uykulu doğru dürüst emiyodu
ben böyle zamanlarda dua okuyorum nazara geçiyo düzeliyo
bugün düzeldi güzel emdi
tabiki seninkinde durum farklı olabilir ama denemekten zarar gelmez
suya oku oğlunada içir kendinde iç ve o suyu göğüslerinede sür inşallah geçer canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…