- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #69.881
sanırım bebeğimde süt alerjisi var kızlar
ne zaman yoğurt yedirsem kusuyo bir süre sonra hemde bayağı kusuyo
doktora gidince sorucam
ilk zamanlarda ne zaman yoğurt süt yesem içsem o gün çok huzursuz olur koliği şiddetlenirdi
tek badiyle tutuyorum canım ona rağmen çok terliyorCanım üzülme böyle de olsa emiyor ya emdiği bir damla bile kardır öyle düşün üzerini takvie et.
Bu durumda bayağı terler haklısın. Üzerini ince tut tek bir body yeter zaten bu sıcaklarda
Sen de uzun kollu giyersen pişersin.
MErmerşahi denir ya ince tülbent gibi bir kumaş var ondan al ya da pamuklu bir kaç parça bez değişimli kullan
Hem terini emer bu bezler hem de sen rahat edersin inşallah.
ah ahhh bu süt derdi yüzünden aylarca yeyip içmediğim şey kalmadıbu süt derdi bitmedi bitmez 6. aya gelinse de hala herkes annelere söylenme modunda
Ama insanların anlayamadığı birşey var sütü Allah nasip ediyor
Her bebeğin rızkını Allah veriyor
Sonuçta bir hafta emen bebeğin sütü de bir yaşına kadar emen bebeğin sütü de Allah dan
Bebişler emmiyorsa aç kalacak halleri yok ya mama takviyesi yapılacak elbette
Emiyorlarsa çok şükür demek en güzeli o kadar
arnazar hoşgeldin bende bebeğini merak ediyordumslm kızlar .hugocuk,bennebıleyım ,nıhlee,hemşire63 ve yenı gelen arkadslar nasılsıız kızlar
uzun zaman oldu giremedim topıke. yaz tatılınde sözde 2 aylığına annemlere gıtmıştım. 3. haftada annemın evlat kayırmaları sonucu bırbırımıze gırdık kustuk.eşyalarımı topladım bebeğimi alıp 20 saatlık yolu teptım geldım evıme. bır defa bıle arayıp vardın mı evıne demedıklerı gıbı bırde arayıp kayınbabama sıkayet etmışler benı. anladım kı dunyadakı tek gerceğim eşim ve çocuğummuş.
ohh evımdeyım artık. mınık kuzum buyuyor daha 6000 gr yenı oldu. memlekete gıtmemın bır faydası oldu . bılıyorsunuz kusmaları çok fazlaydı benım bebeğimin. plor stenoz dıye amelıyat edeceklerdı ben gelışımını takıp etmeyı uygun bulmuştum veeee ıyıkı amelıyat ettırmemişimm..kızımın oraya gıdınce ılaçlı mıgde yemek borusu ve ınce bağırsak fılmnı cektırdım. KASKAD denılen mıgde ve yemek borusu bırleşim yerınde bır katlanma varmış. kusma sebebı buymuş.doktoru 8. ayda bebeğin vucut hacmı buyuyunce bu kat açılacak ve kusmalar bıçak gıbı kesılecek dedı. yarım saate bır az az emzırmemı ve sag tarafa yatırmamı soyledı. benım obur kızım bu duruma zor alışşasa artık yarım saate bır ıkı fırt cekıp bırakıyoruz ve kusmalar baya baya azalddııı çok şükür. bırde denızlıden kızıma bır suru ciciler aldım.
biz tam düzenli olmasada ek gıdaya geçiş yapıyoruz. yavaş yavaş çorballardan yapmaya basladım ona. meyvelerin hepsını yıyor. bırde dış acısı basladı. ateş oluyor sürekli. aslında bu don em bebeklerı elıne aldığını somurur ama benım kızım sankı dişi var gıbı lokma koparıyor herseyden. dişinin acısını alsın dıye elıne hıç bırsey veremıyorum. dişlıktende nefret edıyorrayy ne çok konuştum.
canım buaralar herkes tatilde geçmiş birikincede okumak zor oluyor ondandır yani
Herkese merhaba,
Farkettim ki uzun bi süredir sadece kendi kendime yazıp duruyorum, paylaştıklarıma ne bir yorum ne bir cevap alamıyorum.
Bu da tek taraflı bir paylaşım oluyorki benim istediğim bu değil.
Neyse herkes kendine çok iyi baksın, ben artık bu topic'te olmayacam,
Bebişleriniz Allaha emanet..
bu keçi sütünü bende çok merak ediyorum olurmuki acep diyemeyve pürelerinden bahsetmişsiniz ben haslamadan kabuklarını soyup rendeliyorum oyle yediriyorum o sekilde dokunur mu? once pişirmem mi gerekiyor? birde kızıma yogurt mayalıcam artık ama süte karar veremedim inek mi keçi mi sizce?
doktora gidince sorucam
ilk zamanlarda ne zaman yoğurt süt yesem içsem o gün çok huzursuz olur koliği şiddetlenirdi
benimkide zayıftı sonra ek gıdaya başladım emziriyorumda kilo aldı şimdi daha iyi
ben meyve ve yoğurtla başladım
ilk meyve suyu içirdim ertesi gün yoğurt yedirdim sonra meyveleri püre olarak verdim içine yoğurtta ekledim
cicibebeyi buzlıktaki sütlerimle ezip verdim
ailemin yanına gidincede babam aptamilin kaşık mamasını almış ona alıştı yiyo
bugün tarhana çorbası yaptım ama hiç sevmedi tiksindi sanki
bende zorlamadım
bu hafta muhallebiyede başlıcam az pekmezle tatlandırıcam ara sıra
3 gün sonra 5 aylık olucak
doktora gidince sorucam
benimki de 8 kilo falandır galiba boyu kaç seninkinin ?
Herkese merhaba,
Farkettim ki uzun bi süredir sadece kendi kendime yazıp duruyorum, paylaştıklarıma ne bir yorum ne bir cevap alamıyorum.
canım bi arkadaşımın bebeğindede süt alerjisi vardı ama onun bebeğinin eli yüzü yara içindeydi
senin bebeğindede varmı öyle bişeyler
Herkese merhaba,
meyve pürelerinden bahsetmişsiniz ben haslamadan kabuklarını soyup rendeliyorum oyle yediriyorum o sekilde dokunur mu? once pişirmem mi gerekiyor? birde kızıma yogurt mayalıcam artık ama süte karar veremedim inek mi keçi mi sizce?
yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum
ve diyorum ki kimse bilerek isteyerek anne sütünden mahrum bırakmaz bebeğini...sağlık olsun...
tek badiyle tutuyorum canım ona rağmen çok terliyor
uzun kolluyla da pek fayda etmedi
uyuduğunda uykusu tam derinleşmeden aldığım için ben tülbenti koluma yerleştirene kadarda uyanır(
bi süre böyle idare edicem artık ona karar verdim
bikaç güne orduya döncem orda bu güneşi sıcağı arasakda bulamayız zaten
ah ahhh bu süt derdi yüzünden aylarca yeyip içmediğim şey kalmadı
kafayı bozmuştum artık sütüm az diye
kaşıkla saçma sapan mama takviyesi yapmaya çalıştım neymiş biberona alışırmış memeyi bırakırmış
şimdi sütüm arttı kızım biberonada alışmadı ama beni yinede emmiyor emmiyorrrrrrrrr işte
anladımki herşey nasip kafaya çok takmamak lazım
olmazsa olmuyor işte
yapmadığım şey kalmadı hatta şu öcü gibi korkuttukları biberonu alsın diye ne kadar uğraşıyorum ama nafile
yakında okullar açılacak biberonda almıyor ve ben hala emsin diye uyutmak zorundayım
bu yüzden bende yavaş yavaş ek gidaya geçtim
slm kızlar .hugocuk,bennebıleyım ,nıhlee,hemşire63 ve yenı gelen arkadslar nasılsıız kızlar
uzun zaman oldu giremedim topıke. yaz tatılınde sözde 2 aylığına annemlere gıtmıştım. 3. haftada annemın evlat kayırmaları sonucu bırbırımıze gırdık kustuk.eşyalarımı topladım bebeğimi alıp 20 saatlık yolu teptım geldım evıme. bır defa bıle arayıp vardın mı evıne demedıklerı gıbı bırde arayıp kayınbabama sıkayet etmışler benı. anladım kı dunyadakı tek gerceğim eşim ve çocuğummuş.
ohh evımdeyım artık. mınık kuzum buyuyor daha 6000 gr yenı oldu. memlekete gıtmemın bır faydası oldu . bılıyorsunuz kusmaları çok fazlaydı benım bebeğimin. plor stenoz dıye amelıyat edeceklerdı ben gelışımını takıp etmeyı uygun bulmuştum veeee ıyıkı amelıyat ettırmemişimm..kızımın oraya gıdınce ılaçlı mıgde yemek borusu ve ınce bağırsak fılmnı cektırdım. KASKAD denılen mıgde ve yemek borusu bırleşim yerınde bır katlanma varmış. kusma sebebı buymuş.doktoru 8. ayda bebeğin vucut hacmı buyuyunce bu kat açılacak ve kusmalar bıçak gıbı kesılecek dedı. yarım saate bır az az emzırmemı ve sag tarafa yatırmamı soyledı. benım obur kızım bu duruma zor alışşasa artık yarım saate bır ıkı fırt cekıp bırakıyoruz ve kusmalar baya baya azalddııı çok şükür. bırde denızlıden kızıma bır suru ciciler aldım.
biz tam düzenli olmasada ek gıdaya geçiş yapıyoruz. yavaş yavaş çorballardan yapmaya basladım ona. meyvelerin hepsını yıyor. bırde dış acısı basladı. ateş oluyor sürekli. aslında bu don em bebeklerı elıne aldığını somurur ama benım kızım sankı dişi var gıbı lokma koparıyor herseyden. dişinin acısını alsın dıye elıne hıç bırsey veremıyorum. dişlıktende nefret edıyorrayy ne çok konuştum.
Canım sen bu yukarda bahsettiin kadar çok ve çeşitli ek gıdayı doktora sorarak mı verdin yoksa kafana göre mi veriyorsun.
Daha çok küçük bebişler sen tarhana içirdim tiksindi diyorsun
Sadece senin yediğin yoğurt yada süt bebeğin emdiği sütten geçip de ona alerji yapmaz
Bence yedirdiğin gıdalar yapıyo olabilir.
Yani besin alerjisi olabilir geçmiş olsun
Senin yediğin yoğurttan önce sen bebeğin kendine yoğurt veriyorsun bunu hiç düşünmedin mi?
Muhallebiyi pekmezle tatlandırmaktan bahsediyorsun mesela pekez bu sıcakta o çocuğu yakar
bence dkkat etmelisin.
Özür dilerim işine karışmak tabi ki istemem ama lütfen doktora danış
Benim hem annem hem kayınvaldem ek gıdaya geç biz zamanında verdik bişey olmadı diyor tabi ki bu şekilde büyümüş milyon tane çocuk var
Sağlık ocağı da dördüncü aydan sonra tatır dedi
Ama benim şahsen kendi fikrim ek gıdaya ne kadar geç geçilirse o kadar iyi
Bu arada sütüm yetmiyor diyebilirsin ama zaten sütün yetmediği yerde devam sütü ile takviye yapmalısın ek gıda ile değil.
doktor liste vermedi bana sadece dediği kilo alımı yavaş mama değil ek gıdaya geçelim dedi o yüzden geçtim 1 ay oldu tabiki bunların hepsini bir günde vermiyorum başlarda tattırma şeklindeydi ve zaten verdiğim şeyler günde iki çay bardağını geçmiyo
İyi aksamlar kizlar benim oglum 22 subat dogumlu alti gun sonra bes ayi bitmis olacak doktorumuz dort aylikken hipp organik yulafli tahil bazli ek mama verdi gunde bir defa veriyorum oglum ilk iki ay cok guzel kilo alspdi ama ucuncu ay 660 gram dorduncu ay ise 540 gram aldi sinirda oldugunu soyledi ve bizi mamaya baslatti alti aylik olana kadar boyle devam et sonra zaten ek gidalara baslayacagiz dedi. Bu mamayi kullanan varmi aranizda? Birde oglum emmiyor artik hep uyutarak uyki arasinda veriyorum cok uzluyorum gunduz neredeyse hic sut icmiyor ne yapacagimi sasirdimhvalarin sicakligindanmi anlamadim
İyi aksamlar kizlar benim oglum 22 subat dogumlu alti gun sonra bes ayi bitmis olacak doktorumuz dort aylikken hipp organik yulafli tahil bazli ek mama verdi gunde bir defa veriyorum oglum ilk iki ay cok guzel kilo alspdi ama ucuncu ay 660 gram dorduncu ay ise 540 gram aldi sinirda oldugunu soyledi ve bizi mamaya baslatti alti aylik olana kadar boyle devam et sonra zaten ek gidalara baslayacagiz dedi. Bu mamayi kullanan varmi aranizda? Birde oglum emmiyor artik hep uyutarak uyki arasinda veriyorum cok uzluyorum gunduz neredeyse hic sut icmiyor ne yapacagimi sasirdimhvalarin sicakligindanmi anlamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?