2012 Şubat Anneleri

Hemsire; hayirlisi canim dogru arasi soguyunca basa donmeyi gozu yemiyor insanin en guzeli kendine guveniyosun ne guzel bana yardimci olucak kimse yok ben goze alamiyorum suan, sen kac yasindaydin, ilki kizmi erkekmiydi senin?

Yasim genc ya:).ilki kiz ins buda erkek olursa super olur ikisindende tatmis oluruz.ya dun bi arkadas dogumyapmisti kucagima aldim aboo bu nasil ufak dedim yaa kizim gozume cok buyumus geldi :)

Son düzenleme:
merhaba kızlar bende son zamanlarda dr dr geziyorum kızımın çok olmasada sürekli bir ateşi var 37,5 tan aşşağı inmeyen fazlada 38 çıkmayan bir kaç kere çıktı sadece dr bunu ateş saymıyoruz diyor ama ben yinede endişeliyim kan tahlili yapıldı idrar tahlili yapıldı doktorumuz idrar yolu enfeksyonu dedi 10 günlük antibiyotik tedavisi verdi 10 gün sonra tekrar idrar tahlili dedi bende başka bir doktora götürdüm oda antibiyotiklik bir durum sözkonusu gibi görünmüyor ama sen yinede antibiyotiği kesme devam et dedi idrar tahlilini tekrarlayalım bakalım dedi, sonuçta idrar alınan bölge pis bir bölge ve kaka karışma ihtimali yüksek dedi şimdi yine tahlil yaptırcaz bakalım bunda ne çıkacak of kız çocuğundanda idrar almak öyle zorki kötü birşey çıkmasında razıyım ben uğraşmaya birde ateşin sıcaklardan dolayı olduğunu söylüyor iki doktorda 1 2 derece yükselir dedi

selam millet bikaç gündür yazmaya fırsatım olmuyoo
hemşire tatil bitmiş döndün aramıza sevindim valla kısss
özlettin
hamile olan sensinde midesi bulanan benim heralde
sabah kahvaltılarından sonra bulantım oluyo geçmedi gitti
kilo konuusunda haklısın aslında
onca emek ver zayıfla sonrada yine hamile kal tekrar al sonra yine vermeye uğraş
en güzeli böyle
zaten çok kilo almazsın fazlalığın üzerine
sonrada hepsini verirsin

bende muhallebiye başladım dün verdim ilkkez
ama sade sevmedi içine şeftaliyi püre yapıp ekledim öyle yedi
çorbalarına kıyma ekleyen varmı arkadaşlar
yine tavuk suyu ekleyen varmı çorbalarına
ve yumurta sarısı labne pekmez cicibebe karışımı veren varmı

benim kırkım çıktı o gün ve ertesi gündü galiba kanamam olmuştu.
Annem ve kayınvalidem regl oldun dediler
Ama sonra hi bir regl belirtisi olmadı.
Sonra öğrendim ki kırk başı diye bişiy varmış
Kırkı çıkınca bazı bayanlarda kanama oluyormuş.
Ne değişik işler bu işler : )
Herkese göre farklı farklı

mrb arkadasım aynı sey benım oğlumdada oldu dr. götürdüm ayrıca ciş yaparkende zorlanıyodu ağlıyodu falan pipisinde kanal darlıgı varmıs sünnet oldu bende endişelenmıştım kan gıbı görünce ama ıyı sımdi.

Canım geçmiş olsun inşallah sıkıntılı bir durum yoktur.
Kiremit rengi leke bizde beşinci günümüzde olmuştu o zaman sarılık belirtisi olduğunu söylemişlerdi.
Zaten yüksek derece sarılığımız çıkmıştı
Ama bu aylarda sarılık zaten mümkün değil böyle bişey düşünme bile
Bazen bezin içindeki bir madde ile çiş reaksiyon gösterebiliyor ya da bekleyince renk değşikliği olabiliyor
inallah öyle bişeydir.
durumdan haberdar et
Tekrar geçmiş olsun

Gunaydin bayanlar, minikleri desteksiz oturabilen varmi aranizda?
Bide ek gida neler veriyorsunuz?

Biz destekli bile oturmuyoruz hafif yatar oturur pozisyonu tercih ediyoruz.
Ara sıra oturtma denemeleri yapıyorum çok tatlı oluyor ama henüz uygun değil diye düşüüyorum.
Bu arada ek gıda vermiyorum.
Ama bi yerde okumuştum ek gıda ile oturma arasında bir bağlantı vamış.
bebek desteksiz oturabildiğinde ek gıdaya uygun hale gelirmiş.
Yani bizimki ne oturmaya ne ek gıdaya uygun :)

Canım geçmiş olsun

afiyet olsun.

Çook çokk geçmiş olsun
Bizimkinin koltuk altından ölçüldüğünde ateşi çıkmıyor
Ama kafası falan ateş topu gibi
sıcaklardandır diyip sık sık duş aldırıryorum.
Yani iki doktorun dediği gibi sıcaktan olabilir mi
Ilık duş aldırdığında düşüyor mu ateş?
Ama idrar yollları enfeksyonu demişsin o engelliyor olabilir düşmesini
İnşallah antibiyotik bitince düzene girerseniz.

arkadaşımın bebeği dokuz aylık ve oturamıyo çünkü hiç oturtmadı beline zarar verir diye
şimdide geç kaldı oturamıyo
oturtunca öne doğru düşüyo çocuk
ek gıdayla oturmanın değil kafasını tutabilmesinin bağlantısı var canım
yani kafasını tutabiliyosa ekk gıdaya başlayabilir ancak tabiki sütün yeterlidir kilo alımı iyidir o zaman altıncı aydan önce başlamamak en güzeli tabiki
ben kısa süreli destekli oturtuyorum
altıncı aya girincede mama sandalyesine oturtmaya başlayacağım

şimdilik ana kucağında yediriyorum bebeğime
daha mama sandalyesini kullanmadık altıncı ayda başlıcaz
fakat ne zaman ana kucağına koysam kalkıyo
dünde üzerime düştü
ana kucağını sadece yerde kullanıyorum koltukta kanepede güvenemiyorum
sizinkilerde kalkıyomu
yatırdığımdada eğer düz yerde değilse yani kafasının altında yastık filan varsa kalkıyo oturacak gibi hemen tutuyorum
eğer yastıksız yatıyosada karnını havaya kaldırıp kaldırp zıp zıp zıplıyo

dün akşam bize misafir geldi
eşimin iş arkadaşı ve eşi
onlarda çocuk istiyo ve tedavi oluyorlar çok seviyorlar çocukları
onlar geldiğinde bizimki oyun halısında oynuyodu
kadın aldı bizimkini sevdi filan
normalde yabancı der ama sarışınları pek sever benim oğlan sanırım benimde sarışın olmamdan heralde sarışınlarla iyi anlaşıyo
kadın bizimkini seviyo filan agucuklar derkenn
bizimki kadının saçlarına bir yapıştı
kadın bozuntuya vermiyo saçını kurtarmaya çalışıyo ama nerdeee bırakmuyoki yaramaz
eşide kurtarmaya çalıştı ama bizimki çığlıklar atıyo vee kadının çenesine bir yapıştıkii hepimiz koştuk
elleriyle saçlarını yoluyo ve kadının çenesini yiyecek çılgın gibi saldırıyo
zor ayırdık
elinde bir tutam saç vardı kadınında çenesi morardı sonra
aldım yatırdım
zatende bidaha sevmedilerr

[B]kızlar selam
tekrar ücretsiz izne ayrıldım ben annemlede ankaraya geldim hemen

oğlum fena şımarık oldu kucaktan kucağa resmen yaramazın önde gideni oldu .. takipte edemedim yazılanları eskisi kadar sıkta giremiyorum zaten :26: öyle iştee sizler napıyosunuz?
[/B]

Son düzenleme:

aaaa aynısı bi kaçgündür bizim bezlerimizdede var ama endişe kapılmamıştım ben
önemli bişey mi ki?:26: bence az işediklerinden olabilir mi? dr ne bilgi verdiyse benimlede paylaşır mısın arkadaşım merak ettim bende

Gunaydin bayanlar, minikleri desteksiz oturabilen varmi aranizda?
Bide ek gida neler veriyorsunuz?

desteksiz oturtmuyorum ama dr oturtun dedi kafasını çok güzel tutuyo dedi ama kıyamadım daha ek gıda olarakta anne sütü aldığı için azar azar meyve rendeliyorum yada ufaktan tuzsuz çorba yapmıştı annem ondan verdim .. ama veriyorum artık azar azar

iyi yapmışsın canım

valla iyi oldu hugocum ya oyun halısında benimkide durmuyo artık çekiştirip üstüne düşürdü dün sonrada korktu bi kaç sayfa önce sende durmuyop yazmışsın sanırım

yok tatlım benimkide durmuyo oynamıyyo
bu saatten sonrada oynayacağını hiç sanmam sıkılıyo
bak şimdi doyurdum yatırdım iki dakika durdu hemen döndü çırpınıp duruyo
sade ve sadece hamağında uslu yatar ama sallayacaksın
bak ben bunu alayım diyorum belki oynar hoşuna gider diye
gerçi şimdi değil ama bikaç aya alırım sanırım

haklısın canım çok şükür bu kadar emdiğine

bence bi dene

Anladım canım
zaten 6. ayın ddolmasını bekliyorum ek gıda işine geçcem
sonra kadın doğumcunun yolunu tutcam
bak bakalım benim yumurtalar çalışıyor mu çalılşmıyor mu diycem :)

ben geçen hafta sonu gittim yumurtalıklarım çalışmaya başlamış dr. dikkat et dedi
birde smear testi yaptırdık o da temiz çıktı çok şükür

benim oğlum sünnetli olduğu halde arada oluyo, pipisi tahriş oluyo sanırım, dr.a sormakta aklıma gelmedi
mutlaka bilgi ver bizede canım

çoook geçmiş olsun rabbim şifa versin biran önce canım

canım yerde koyduğum halde ana kucağına kendisini aşağıya atıyo , kafası ana kucağının içinde ayaklar yerde kalıyo, kullanamıyorum o yüzden

Son düzenleme:

sağol.. evet doktorlar sıcaklardan diyor yani sıcaklar 1 2 derece ateşi yükseltirmiş bana ikiside idrar yolu ateş yapmaz dedi ılık duş aldırdığımdada düşüyor hatta ortam serinse yani klimalı bir ortamdaysak ateş falan kalmıyor sanırım benim kızında sorunu sıcaklar idrar yolu enfeksyonu içinde biri var dedi biri tahlil sonuçlarına göre enfeksyon var diyemem idrara kaka karışmış olabilir tekrarlayalım dedi iki doktora görede hareket edicem biri için tekrarlıcam tahlili diğeri içinde 10 günlük antibiyotik tedavisi bitince tekrar yaptırcam bakalım artık ne çıkacak bu arada oturtma içinde dün doktor artık destekli oturta bilirsiniz desteksiz için zaman var dedi.. ben kucağımda oturtuyorum kendi istiyor zaten bende ek gıda vermiyorum ama benim kız birşeyler kapmış bizden galiba kucağımda tutarken su içiyorum bardağı ağzıma götürünce bizimki hemen ağzını açtı tekrar yaptım aynı şeyi yine ağzını açtı ona yönelttim bardağı içirecekmiş gibi bekliyo içirmemi ağzından çekince ağlamaya başladı kandırılmak gücüne gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…