- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #70.021
Hemsire; hayirlisi canim dogru arasi soguyunca basa donmeyi gozu yemiyor insanin en guzeli kendine guveniyosun ne guzel bana yardimci olucak kimse yok ben goze alamiyorum suan, sen kac yasindaydin, ilki kizmi erkekmiydi senin?
canım ben bebeğim tam 4.ayına girdiğinde bende ondan 3 gün sonra regl oldum.geçen ay yani.herzamanki gibi 1 hafta sürdü ve çok yoğundu.birde bu ay oldum ama 10 gün gecikmeli geldi yani geçen ayın tarihine göre.
40 ımdan 1 hafta sonrada 2 gün süren bi kanama ve ondan 1 hafta sonra yine 3 gün süren azar azar bi kanamam olmuştu sonra 4.aya kadar hiç olmadım.ozamanlar mamada verdiğim için daha az emzirdiğimden dolayı belki öyle bi ara kanamalarım oldu diye düşünüyorum.
emzirenler için 5.-6.aylarda yada daha geç olmak normalmiş canım.doktorum demişti.
kızlar acil..
bebeğmi bugün doktora götürücez.
çişli bezinde dün iki oldu farkettim açık turuncumsu,pembemsi böyle yavruağzına yakın bi leke var!!!!!!!!bezin biriini poşete koydum doktora göstericem.
bi bezide dibine kadar yırrttım baktım içine bezin içinde yok,sadece dış üst kısmında var.
enfeksiyonmudur acaba?ama kızarıklık falanda yok,ateşide yok.
allahım neolur kötü bişey olmasın.(((((
kızlar acil..
çişli bezinde dün iki oldu farkettim açık turuncumsu,pembemsi böyle yavruağzına yakın bi leke var!!!!!!!!bezin biriini poşete koydum doktora göstericem.
bi bezide dibine kadar yırrttım baktım içine bezin içinde yok,sadece dış üst kısmında var.
Gunaydin bayanlar, minikleri desteksiz oturabilen varmi aranizda?
Bide ek gida neler veriyorsunuz?
Günaydınlar herkese...
Canım aynı olay bizdede var .Doktora göstermedim daha ama malum bolgesinin orada hafif tahriş gibi birşey oluyor sanırım her altını acmada temizliyorum ama yine de olyor bizde sanırım sıcaklardan.Dün bepanten sürmeye başladım ben orasına
bende muhallebiye başladım dün verdim ilkkez
ama sade sevmedi içine şeftaliyi püre yapıp ekledim öyle yedi
çorbalarına kıyma ekleyen varmı arkadaşlar
yine tavuk suyu ekleyen varmı çorbalarına
ve yumurta sarısı labne pekmez cicibebe karışımı veren varmı
merhaba kızlar bende son zamanlarda dr dr geziyorum kızımın çok olmasada sürekli bir ateşi var 37,5 tan aşşağı inmeyen fazlada 38 çıkmayan bir kaç kere çıktı sadece dr bunu ateş saymıyoruz diyor ama ben yinede endişeliyim kan tahlili yapıldı idrar tahlili yapıldı doktorumuz idrar yolu enfeksyonu dedi 10 günlük antibiyotik tedavisi verdi 10 gün sonra tekrar idrar tahlili dedi bende başka bir doktora götürdüm oda antibiyotiklik bir durum sözkonusu gibi görünmüyor ama sen yinede antibiyotiği kesme devam et dedi idrar tahlilini tekrarlayalım bakalım dedi, sonuçta idrar alınan bölge pis bir bölge ve kaka karışma ihtimali yüksek dedi şimdi yine tahlil yaptırcaz bakalım bunda ne çıkacak of kız çocuğundanda idrar almak öyle zorki kötü birşey çıkmasında razıyım ben uğraşmaya birde ateşin sıcaklardan dolayı olduğunu söylüyor iki doktorda 1 2 derece yükselir dedi
Biz destekli bile oturmuyoruz hafif yatar oturur pozisyonu tercih ediyoruz.
Ara sıra oturtma denemeleri yapıyorum çok tatlı oluyor ama henüz uygun değil diye düşüüyorum.
Bu arada ek gıda vermiyorum.
Ama bi yerde okumuştum ek gıda ile oturma arasında bir bağlantı vamış.
bebek desteksiz oturabildiğinde ek gıdaya uygun hale gelirmiş.
Yani bizimki ne oturmaya ne ek gıdaya uygun :)
Canım geçmiş olsun
kızlar acil..
Gunaydin bayanlar, minikleri desteksiz oturabilen varmi aranizda?
Bide ek gida neler veriyorsunuz?
[B]kızlar selam
tekrar ücretsiz izne ayrıldım benannemlede ankaraya geldim hemen
oğlum fena şımarık oldu kucaktan kucağa resmen yaramazın önde gideni oldu .. takipte edemedim yazılanları eskisi kadar sıkta giremiyorum zaten :26: öyle iştee sizler napıyosunuz?[/B]
iyi yapmışsın canım
valla iyi oldu hugocum yaoyun halısında benimkide durmuyo artık çekiştirip üstüne düşürdü dün sonrada korktu bi kaç sayfa önce sende durmuyop yazmışsın sanırım
Benimki hic emmedi bence sukret bosver bunada sukur.benim arkadasin bi oglu oldu sezaryenle iki saat sonra verdile bebisi cok cok emdi emis o emis 3 aylik masallah tosun kizin sutude vardi.bizde on gun sadece sut gelmedi sut geldi kiz tutmadi ne bilim.mama olayida cok sikinti sizler zorlu donemi atlattiniz artik ne verseniz yerler.bol bol yedir ek gida
Ben tutmadım ama içim içimi yiyor kazaya bıraktım sütün kesilmesinden korktum ek gıda mama hiç bişiy almıyor benimki çocuğun rızkını kesme dediler peki dedim ben de
Tüm oruç tutanların orucunu allah kabul etsin...
Bize de dua edin sizin dualarınız daha makbul
Sütün azalmamasına sevindim maşallah Allah daha fazla etsin sütünü
Beni cesaretlendirdi bu cevabın acaba bi gün denesem mi süt nolcak diye bilemedim
Allah kabul etsin.
Anladım canım
zaten 6. ayın ddolmasını bekliyorum ek gıda işine geçcem
sonra kadın doğumcunun yolunu tutcam
bak bakalım benim yumurtalar çalışıyor mu çalılşmıyor mu diycem :)
kızlar acil..
merhaba kızlar bende son zamanlarda dr dr geziyorum kızımın çok olmasada sürekli bir ateşi var 37,5 tan aşşağı inmeyen fazlada 38 çıkmayan bir kaç kere çıktı sadece dr bunu ateş saymıyoruz diyor ama ben yinede endişeliyim kan tahlili yapıldı idrar tahlili yapıldı doktorumuz idrar yolu enfeksyonu dedi 10 günlük antibiyotik tedavisi verdi 10 gün sonra tekrar idrar tahlili dedi bende başka bir doktora götürdüm oda antibiyotiklik bir durum sözkonusu gibi görünmüyor ama sen yinede antibiyotiği kesme devam et dedi idrar tahlilini tekrarlayalım bakalım dedi, sonuçta idrar alınan bölge pis bir bölge ve kaka karışma ihtimali yüksek dedi şimdi yine tahlil yaptırcaz bakalım bunda ne çıkacak of kız çocuğundanda idrar almak öyle zorki kötü birşey çıkmasında razıyım ben uğraşmaya birde ateşin sıcaklardan dolayı olduğunu söylüyor iki doktorda 1 2 derece yükselir dedi
canım yerde koyduğum halde ana kucağına kendisini aşağıya atıyo , kafası ana kucağının içinde ayaklar yerde kalıyo, kullanamıyorum o yüzdenşimdilik ana kucağında yediriyorum bebeğime
daha mama sandalyesini kullanmadık altıncı ayda başlıcaz
fakat ne zaman ana kucağına koysam kalkıyo
dünde üzerime düştü
ana kucağını sadece yerde kullanıyorum koltukta kanepede güvenemiyorum
sizinkilerde kalkıyomu
yatırdığımdada eğer düz yerde değilse yani kafasının altında yastık filan varsa kalkıyo oturacak gibi hemen tutuyorum
eğer yastıksız yatıyosada karnını havaya kaldırıp kaldırp zıp zıp zıplıyo
afiyet olsun.
Çook çokk geçmiş olsun
Bizimkinin koltuk altından ölçüldüğünde ateşi çıkmıyor
Ama kafası falan ateş topu gibi
sıcaklardandır diyip sık sık duş aldırıryorum.
Yani iki doktorun dediği gibi sıcaktan olabilir mi
Ilık duş aldırdığında düşüyor mu ateş?
Ama idrar yollları enfeksyonu demişsin o engelliyor olabilir düşmesini
İnşallah antibiyotik bitince düzene girerseniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?