- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #70.041
haklısın canım çok şükür bu kadar emdiğine
bence bi dene
ben geçen hafta sonu gittim yumurtalıklarım çalışmaya başlamış dr. dikkat et dedi
birde smear testi yaptırdık o da temiz çıktı çok şükür
benim oğlum sünnetli olduğu halde arada oluyo, pipisi tahriş oluyo sanırım, dr.a sormakta aklıma gelmedi
mutlaka bilgi ver bizede canım
çoook geçmiş olsun rabbim şifa versin biran önce canım
canım yerde koyduğum halde ana kucağına kendisini aşağıya atıyo , kafası ana kucağının içinde ayaklar yerde kalıyo, kullanamıyorum o yüzden
haklısın canım çok şükür bu kadar emdiğine
bence bi dene
ben geçen hafta sonu gittim yumurtalıklarım çalışmaya başlamış dr. dikkat et dedi
birde smear testi yaptırdık o da temiz çıktı çok şükür
benim oğlum sünnetli olduğu halde arada oluyo, pipisi tahriş oluyo sanırım, dr.a sormakta aklıma gelmedi
mutlaka bilgi ver bizede canım
çoook geçmiş olsun rabbim şifa versin biran önce canım
canım yerde koyduğum halde ana kucağına kendisini aşağıya atıyo , kafası ana kucağının içinde ayaklar yerde kalıyo, kullanamıyorum o yüzden
kızlar slm biz doktordan gedik..
sabah bahsetmiştim bebeğimin bezinde turuncumsu,pembemsi lekeler var diye.
doktorumuzda baktı.altındaki bezde öyleydi,yanımdaki bezi göstermeye gerek kalmadı.
ürik asit kristallerimine öyle bişey dedi.su ver dedi.sıvı alımının azalmasından dolayı vücuttan idrarrla ürik asit mi ne atılıuormuş.
kum da döküyor olabilir dedi.her ihtimale karşı ultrasonla böbreklerinede bakalım ddedi.
fakat bugün cumartesi olduğu için ultrason doktoru erken çıkmış.idrarı yaptırıp verelim dedik,laborauarda idrar torbası taktılar şeyine,bekledik bekledik yapmadı.arabayla biraz dolandık,yine yapmadı,emzirdim yine yok.yanımada biberonla su almak aklıma gelmenmimşti.eşim oruçlu,sıcakta fazla duruulmuyor,oğlumda huysuzlanmaya başladı,eve geldik.pazartesi evde takıcam torbayı,öyle hastaneye giidicez.yanımada su alıcam.
biz aylık kontrolümüz için ayın 4 ünde gitmiştik,bizim doktor izindeydi o gün,başka bi doktora göründük.o gün 10.150 gr.gelmişti.bugünde aynı kiloda çıktı.boyu uzamış 2 cm.hiç kilo almamış 15 günde.almasın önemli değil,kilosu fazla zaten benimkinin.ek gıdayı sordum yoğurt ve meyve suyuyla biraz biraz bu ayın sonunda başla dedi.
ben suyu kaynatılmuş soğutulmuş olarak veriyorum,hayat su markasının bebekler için uyu varmış.onu kaynatmadan kullanabilirsiniz dedi.hiç bilmiyordum.sizinde bilginiz olsun.
ben dr a özellikle sordum su vereyim mi diye ama sütün zaten büyük kısmı suymuş gerek yok verirsen sütü almak istemez sütün azalır vs dedi.eee şimdi ne yapmalıyım kafam karıştı.bi de ek gıdaya 6 ay bitip 7.aya girince mi vereceğiz yok sa 6ya girince mi ????
mama sandalyesi ve oto koltuğu için erken mi sizce kızlar????
yaa takip edemediğimden midir nedir fransız kaldım olaya sütün varken mi bıraktı emmeyi?
çok geçmiş olsun canım bende pimpiriklendim şimdi bişeyi yoktur inş bende tedbir amaçlı götüreyim o zaman
ver bence bende emziriyorum ama veriyorum yineden..6aydan itibaren verebilirsin
mozpcum bana yazmayı unuttunmu
yaa takip edemediğimden midir nedir fransız kaldım olaya sütün varken mi bıraktı emmeyi?
sağol.. evet doktorlar sıcaklardan diyor yani sıcaklar 1 2 derece ateşi yükseltirmiş bana ikiside idrar yolu ateş yapmaz dedi ılık duş aldırdığımdada düşüyor hatta ortam serinse yani klimalı bir ortamdaysak ateş falan kalmıyor sanırım benim kızında sorunu sıcaklar idrar yolu enfeksyonu içinde biri var dedi biri tahlil sonuçlarına göre enfeksyon var diyemem idrara kaka karışmış olabilir tekrarlayalım dedi iki doktora görede hareket edicem biri için tekrarlıcam tahlili diğeri içinde 10 günlük antibiyotik tedavisi bitince tekrar yaptırcam bakalım artık ne çıkacak bu arada oturtma içinde dün doktor artık destekli oturta bilirsiniz desteksiz için zaman var dedi.. ben kucağımda oturtuyorum kendi istiyor zaten bende ek gıda vermiyorum ama benim kız birşeyler kapmış bizden galiba kucağımda tutarken su içiyorum bardağı ağzıma götürünce bizimki hemen ağzını açtı tekrar yaptım aynı şeyi yine ağzını açtı ona yönelttim bardağı içirecekmiş gibi bekliyo içirmemi ağzından çekince ağlamaya başladı kandırılmak gücüne gitti
[B]kızlar selam
tekrar ücretsiz izne ayrıldım benannemlede ankaraya geldim hemen
oğlum fena şımarık oldu kucaktan kucağa resmen yaramazın önde gideni oldu .. takipte edemedim yazılanları eskisi kadar sıkta giremiyorum zaten :26: öyle iştee sizler napıyosunuz?[/B]
doktorumuzda baktı.altındaki bezde öyleydi,yanımdaki bezi göstermeye gerek kalmadı.
ürik asit kristallerimine öyle bişey dedi.su ver dedi.sıvı alımının azalmasından dolayı vücuttan idrarrla ürik asit mi ne atılıuormuş.
kum da döküyor olabilir dedi.her ihtimale karşı ultrasonla böbreklerinede bakalım ddedi.
fakat bugün cumartesi olduğu için ultrason doktoru erken çıkmış.idrarı yaptırıp verelim dedik,laborauarda idrar torbası taktılar şeyine,bekledik bekledik yapmadı.arabayla biraz dolandık,yine yapmadı,emzirdim yine yok.yanımada biberonla su almak aklıma gelmenmimşti.eşim oruçlu,sıcakta fazla duruulmuyor,oğlumda huysuzlanmaya başladı,eve geldik.pazartesi evde takıcam torbayı,öyle hastaneye giidicez.yanımada su alıcam.
biz aylık kontrolümüz için ayın 4 ünde gitmiştik,bizim doktor izindeydi o gün,başka bi doktora göründük.o gün 10.150 gr.gelmişti.bugünde aynı kiloda çıktı.boyu uzamış 2 cm.hiç kilo almamış 15 günde.almasın önemli değil,kilosu fazla zaten benimkinin.ek gıdayı sordum yoğurt ve meyve suyuyla biraz biraz bu ayın sonunda başla dedi.
ben suyu kaynatılmuş soğutulmuş olarak veriyorum,hayat su markasının bebekler için uyu varmış.onu kaynatmadan kullanabilirsiniz dedi.hiç bilmiyordum.sizinde bilginiz olsun.
ben dr a özellikle sordum su vereyim mi diye ama sütün zaten büyük kısmı suymuş gerek yok verirsen sütü almak istemez sütün azalır vs dedi.eee şimdi ne yapmalıyım kafam karıştı.bi de ek gıdaya 6 ay bitip 7.aya girince mi vereceğiz yok sa 6ya girince mi ????
mama sandalyesi ve oto koltuğu için erken mi sizce kızlar????
Cin takvimi var ona bak canim dogru cikiyor,Yasim genc ya:).ilki kiz ins buda erkek olursa super olur ikisindende tatmis oluruz.ya dun bi arkadas dogumyapmisti kucagima aldim aboo bu nasil ufak dedim yaa kizim gozume cok buyumus geldi :)
ben erken diye vermedim tavuk et yumurta 5 ayda baslicam 15 gun sonra yanibende muhallebiye başladım dün verdim ilkkez
ama sade sevmedi içine şeftaliyi püre yapıp ekledim öyle yedi
çorbalarına kıyma ekleyen varmı arkadaşlar
yine tavuk suyu ekleyen varmı çorbalarına
ve yumurta sarısı labne pekmez cicibebe karışımı veren varmı
aynen benimkide karnini kaldirip kaydiriyo kendini beline kadar kayiyorşimdilik ana kucağında yediriyorum bebeğime
daha mama sandalyesini kullanmadık altıncı ayda başlıcaz
fakat ne zaman ana kucağına koysam kalkıyo
dünde üzerime düştü
ana kucağını sadece yerde kullanıyorum koltukta kanepede güvenemiyorum
sizinkilerde kalkıyomu
yatırdığımdada eğer düz yerde değilse yani kafasının altında yastık filan varsa kalkıyo oturacak gibi hemen tutuyorum
eğer yastıksız yatıyosada karnını havaya kaldırıp kaldırp zıpzıp zıplıyo
Bende mama sandalyesi 6 ayda dusunuyorum, canim senin hamak hangisinden dis olayinda uyku sorunu olucak almak istiyorum bende ayakta basa cikamam o donemdeyok tatlım benimkide durmuyo oynamıyyo
bu saatten sonrada oynayacağını hiç sanmam sıkılıyo
bak şimdi doyurdum yatırdım iki dakika durdu hemen döndü çırpınıp duruyo
sade ve sadece hamağında uslu yatar ama sallayacaksın
bak ben bunu alayım diyorum belki oynar hoşuna gider diye
gerçi şimdi değil ama bikaç aya alırım sanırım
ek gıda ve mama takviyesi yapanlar suyu bu sıcaklarda bol vermek lazım
doktorun dediği kristallenme bizdede oldu ben farkettim suyu arttırdım geçti
suluk aldım ondan içiriyorum
gerçi benimki silikon ucuyla dişetlerini kaşımayı sevdiği için suluğu kullanıyo
birde susuz kalınca kabızlık yapıyo zorlanıyo
benim oğlumda şubat 20 doğumlu.bugün itibariyle 5.ayımıza giriş yaptık.gerçekten bebek büyütmek çok zormuş helede yanında büyükler olmayınca kendinde bilgisizsen çok zor.doktora gittik ek gıdaya geçiş yapın dedi.,işte az yumurta sarısı,üzüm pekmezi,cicibebe 3 tane.reçellerden sebze çorbası[tuzsuz] ve meyvelerden tattır dedi.sillikon kaşık ve cam rende kullanılacakmış.bu arada iki tanede dişimiz patladı bu yüzdende doktorumuz kan damlasını kesti ve pekmezle destekle dedi.bu arada erken çıkan diş dayanıksız olurmuş.bu ek gıda işi beni baya bi zorluyor neyi ne zaman vereceğimi nelerin içine ne katılacak hep soru işareti.bir haftadır netten bilgi topluyorum hep farklı şeyler.bazen ne yersem ezip vereyim diyorum:)sadece anne sütü veriyorum oğluma ve artık midesi büyüdüğü için çabuk açıktığından çabuk uyanıyor.havalar sıcak olduğu için sık sık su veriyorum.ek gıda olayını gözümde çok mu büyütüyorum ne uykularıma ket vuruyor artık yanlış bişey yediririmde dokunur diye korkuyorum açıkcası.
ayrıca buraya yazan bütün arkdaşlara tşk ederim sayenizde çok şey öğreniyorum.
ben suyu kaynatılmuş soğutulmuş olarak veriyorum,hayat su markasının bebekler için uyu varmış.onu kaynatmadan kullanabilirsiniz dedi.hiç bilmiyordum.sizinde bilginiz olsun.[/QUO
çok geçmiş olsun canım benim..inşallah bişeyi yoktur pıtırcığın...
canım ya kusura bakma, oğlum ayağımda uyuyodu yazarken, sonra uyanınca öyle göndermişm uyutunca düzelttim hemen :)
tatlım tam olarak bırakmadı ama çok az emiyo 3-4dk ancak emiyo, geçen ay 330gr almış sadece ek gıdalarada başladık
Cin takvimi var ona bak canim dogru cikiyor,
ben erken diye vermedim tavuk et yumurta 5 ayda baslicam 15 gun sonra yani
aynen benimkide karnini kaldirip kaydiriyo kendini beline kadar kayiyor
Bende mama sandalyesi 6 ayda dusunuyorum, canim senin hamak hangisinden dis olayinda uyku sorunu olucak almak istiyorum bende ayakta basa cikamam o donemde
Bende su veriyorum alistirma biberonuyla, bazen guzel iciyor bazende sikiyor disleriyle oynuyor
http://www.exorbaby.com.tr/?MenuCase=UrunDetay&AnaKategoriID=12&UrunKey={10F167FB-526C-47D0-9466-44A3DE4D0B26}
benimki bundan tatlım
doğduğundan beridir bunda yatıyo ama bikaç ay sonra kullanamıcaz sanırım küçük gelicek
bundan başka yerde uyumaz
sallattırır durur kendini
olmasa napardık bilmem
Kizlar herkesverdigi ekgidalari yazsa birbirimizden fikir aliriz ben bugun sutlu pirincli yaptim icine cici bebe koydum pekmez koydum verdim.bide hugocuk sen sormussun yanlis hatirlamiyosam labne felan diye kahvalti ogununu ben tatilde acik bufeden ne buluyosam katip yediriyodum cokta guzel oluyodu valla evde her zaman yapamiyorum orda hazir onumdeydi krem peynir tahin sokella pekmez yogurt az recel super karisim oluyodu veriyodum bir hafta her sabah hazirladim evde hep olmuyo ama yine labne pekmez yogurt katiyom arada bi zarari olcagini sanmiyorum ver bence.ben verdimbisi olmadi:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?