2012 Şubat Anneleri

sağol canım aminnn

kızlar slm biz doktordan gedik..
sabah bahsetmiştim bebeğimin bezinde turuncumsu,pembemsi lekeler var diye.
doktorumuzda baktı.altındaki bezde öyleydi,yanımdaki bezi göstermeye gerek kalmadı.
ürik asit kristallerimine öyle bişey dedi.su ver dedi.sıvı alımının azalmasından dolayı vücuttan idrarrla ürik asit mi ne atılıuormuş.
kum da döküyor olabilir dedi.her ihtimale karşı ultrasonla böbreklerinede bakalım ddedi.
fakat bugün cumartesi olduğu için ultrason doktoru erken çıkmış.idrarı yaptırıp verelim dedik,laborauarda idrar torbası taktılar şeyine,bekledik bekledik yapmadı.arabayla biraz dolandık,yine yapmadı,emzirdim yine yok.yanımada biberonla su almak aklıma gelmenmimşti.eşim oruçlu,sıcakta fazla duruulmuyor,oğlumda huysuzlanmaya başladı,eve geldik.pazartesi evde takıcam torbayı,öyle hastaneye giidicez.yanımada su alıcam.

biz aylık kontrolümüz için ayın 4 ünde gitmiştik,bizim doktor izindeydi o gün,başka bi doktora göründük.o gün 10.150 gr.gelmişti.bugünde aynı kiloda çıktı.boyu uzamış 2 cm.hiç kilo almamış 15 günde.almasın önemli değil,kilosu fazla zaten benimkinin.ek gıdayı sordum yoğurt ve meyve suyuyla biraz biraz bu ayın sonunda başla dedi.

ben suyu kaynatılmuş soğutulmuş olarak veriyorum,hayat su markasının bebekler için uyu varmış.onu kaynatmadan kullanabilirsiniz dedi.hiç bilmiyordum.sizinde bilginiz olsun.

ek gıda ve mama takviyesi yapanlar suyu bu sıcaklarda bol vermek lazım
doktorun dediği kristallenme bizdede oldu ben farkettim suyu arttırdım geçti
suluk aldım ondan içiriyorum
gerçi benimki silikon ucuyla dişetlerini kaşımayı sevdiği için suluğu kullanıyo
birde susuz kalınca kabızlık yapıyo zorlanıyo

ben dr a özellikle sordum su vereyim mi diye ama sütün zaten büyük kısmı suymuş gerek yok verirsen sütü almak istemez sütün azalır vs dedi.eee şimdi ne yapmalıyım kafam karıştı.bi de ek gıdaya 6 ay bitip 7.aya girince mi vereceğiz yok sa 6ya girince mi ????
mama sandalyesi ve oto koltuğu için erken mi sizce kızlar????

yaa takip edemediğimden midir nedir fransız kaldım olaya sütün varken mi bıraktı emmeyi?

çok geçmiş olsun canım bende pimpiriklendim şimdi bişeyi yoktur inş bende tedbir amaçlı götüreyim o zaman

ver bence bende emziriyorum ama veriyorum yineden..6aydan itibaren verebilirsin

Canim cok sevindim izne ayrilmana ya oh hakkin doya doya kullan bebeginle ilgilen

mozpcum bana yazmayı unuttunmu

canım ya kusura bakma, oğlum ayağımda uyuyodu yazarken, sonra uyanınca öyle göndermişm uyutunca düzelttim hemen :)

yaa takip edemediğimden midir nedir fransız kaldım olaya sütün varken mi bıraktı emmeyi?

tatlım tam olarak bırakmadı ama çok az emiyo 3-4dk ancak emiyo, geçen ay 330gr almış sadece ek gıdalarada başladık

Canım ılık duşla ateşi düşüyorsa bence de sıcaktan :)
SAnki ordinaryus profum bak hemen tanıyı koydum :)
Şaka bir yana inşallah antibiyotik sonrasında sorun çıkmaz geçmiş olsun.
Oturma işi için doktorunun söylediği çok doğru desteksiz oturma için erken daha
Bizim minnoş da senin ki gibi elimizekileri kapmaya çalışıyo :))
O ağız hareketleri yok mu çok tatlı oluyorlar tahmin edebiliyorum.
Ben öyle bardağa atılırsa kendim tutarak veriyorum bardağı eline zaten içinden su yutamıyo üstüne döküyo
Bi keresinde ayran için çıldırmıştı
Ağzına kadar dolu bardak üstünde de köpükleri vardı
tuttum ağzına köpükler bulaştı dudaklarına bıyık oldu çok komikti
Sonra kedi yavrusu gibi yalanmaya başladı çok tatlıydı.

Ücretsiz iznin hayırlı olsun :)
aynı şekilde tatiline

Canım geçmiş olsun
Ben cam şişede su alıyorum kaynatmadan veriyorum.
Hayatsuyu biliyorum hatta ağızlıklı şişeleri var çocuklara direkt vermek için
Bizim bebişlere o ağızlık büyük ama suyu kullanılabilir tabi

Benim doktorum da aynı şeyi söylemişti
Ama malesef ben su vermeye başladım
napiim hava çok sıcak
Ek gıda için doktorun altıncı aydan sonra dedi ise altıncı ayı bitirmeyi bekle ben beklemedeyim.
Desteksiz oturabiliyorsa mama sandalyesi ve oto koltuğu kullanabilirsin sanırım bu konuda da dr a danışsan daha doğru bilgi almış olursun.
Ben mama sandalyesini doğumdan itibaren kullandım 0+ almıştım
Ama oto koltuğu olarak hala ana kucağını kullanıyoruz (maxi cossi)

Yasim genc ya:).ilki kiz ins buda erkek olursa super olur ikisindende tatmis oluruz.ya dun bi arkadas dogumyapmisti kucagima aldim aboo bu nasil ufak dedim yaa kizim gozume cok buyumus geldi :)
Cin takvimi var ona bak canim dogru cikiyor,
ben erken diye vermedim tavuk et yumurta 5 ayda baslicam 15 gun sonra yani

aynen benimkide karnini kaldirip kaydiriyo kendini beline kadar kayiyor
Bende mama sandalyesi 6 ayda dusunuyorum, canim senin hamak hangisinden dis olayinda uyku sorunu olucak almak istiyorum bende ayakta basa cikamam o donemde

Bende su veriyorum alistirma biberonuyla, bazen guzel iciyor bazende sikiyor disleriyle oynuyor

önce meyve suyuyla başladım arkadasım ben.elmayı cam rendede rendeledim sonra mendille sıkıp içirdim.hatta elma suyuna mama bile yaptım içirdim.şimdi 5 buçuk aylık bebeğim.sabah 10 gibi şeftali rendeliyorum yiyo.öğleden sonra yoğurt yiyo,her gün taze yapıyorum yediriyorum.akşam da tahıllı mama yedirıyorum.haa acıktığında da devam sütü.emmeyi tamammen bıraktı bebeğim.bugün şehriye çorbası yaptım.içine de yoğurt katıp yediricem birazdan.baen de yarım muzu rendeleyip içine devam sütü katıyorum 2 tane de cicbebeyi eziyorum yediriyorum sabah ki meyve öğününde. sana önerebileceğim şey blendırı çok fazla kullanmaman.çünkü bebeğin şu an pütürlü gıdaları yutmayı da öğrenme çağında.haa kocaman lokma zaten yutamazlar da.işte ne bileyim...sen bebeğin için en iisini bilirsin.inşallah yardı
mcı olabilmişimdir...kolay gelsiiiiinnnnn...

http://www.exorbaby.com.tr/?MenuCase=UrunDetay&AnaKategoriID=12&UrunKey={10F167FB-526C-47D0-9466-44A3DE4D0B26}

benimki bundan tatlım
doğduğundan beridir bunda yatıyo ama bikaç ay sonra kullanamıcaz sanırım küçük gelicek
bundan başka yerde uyumaz
sallattırır durur kendini
olmasa napardık bilmem

kızlar merhaba tatile gitmiştik döndüm. gitmiştik çünkü eşim ailesini de davet etmişti. fethiyeye gittik beraber. geçmişi okudum uzun sürdü. sanki ben yokken daha çok şey yazılıyor gibi geldi.

1) dun itibari ile bebiş 5 ay 20 gunlukken adet oldum. açıkcası olmasam daha iyiydi.

2) benimkini dun tarttırdım 15 gunde sadece 50 gr almış ve toplamda 7300 gr olmuş. günışığım üzülme yani

3) ek gıda uzun süredir ben de veriyorum evde biberonla aslaaaa su içmeyen çocuk fethiye sıcağından bir verişte hemen su içmeye başladı çok şaşırdım

4) benimkide öksürme gibi komik hareketler yapoyor

5) denizi ve havuzu ilk başta yadırgamasına ve mızmızlanmasına rağmen 2 gun sonra çooook sevdi.

neyse ağlamaya başladı

Kizlar herkesverdigi ekgidalari yazsa birbirimizden fikir aliriz ben bugun sutlu pirincli yaptim icine cici bebe koydum pekmez koydum verdim.bide hugocuk sen sormussun yanlis hatirlamiyosam labne felan diye kahvalti ogununu ben tatilde acik bufeden ne buluyosam katip yediriyodum cokta guzel oluyodu valla evde her zaman yapamiyorum orda hazir onumdeydi krem peynir tahin sokella pekmez yogurt az recel super karisim oluyodu veriyodum bir hafta her sabah hazirladim evde hep olmuyo ama yine labne pekmez yogurt katiyom arada bi zarari olcagini sanmiyorum ver bence.ben verdimbisi olmadi:))

Canim ben cepten giriyorum nete link olarak girmiyor sana zahmet resim olarak eklersen sevinirim...

günaydın iyi haftalar herkese

sabahları meyve püresi, öğlen sebze çorbası yada bebek tarhanası , akşamda tahıllı meyveli hero baby yediriyorum, aralarda ve geceleride emziriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…