2012 Şubat Anneleri

Ben henüz ek gıdaya geçmedim. 7350 gr oldu bebeğim 5 ay 13 günlük. Sütümü sağarak verdiğim için ne kadar içtiğini takip edebiliyorum şu anda ucu ucuna yetiyor desem yalan olmaz. Yakında ek gıdaya geçmem lazım. Doktor tatlıyı yalnızca meyvelerden alabileceğini söyledi. Demir damlası yerine bir kaşık pekmez vermeyi düşünüyordum, olabilir ama pekmez için henüz erken biraz daha beklemelisin dedi. Bol su içiriyorum ve bazen taze mayaladığım yoğurttan birkaç kaşık veriyorum, minik minik taze meyve suyu hazırlayıp tattırıyorum. Herhangi bir şeye alerjisi var mı anlayabilmek için.

Canim ben cepten giriyorum nete link olarak girmiyor sana zahmet resim olarak eklersen sevinirim...

tatlım bende resim eklemeyi bilmiyorum kusura bakma
netten exor baby hamak beşik yazarsan hemen çıkar karşına
biz hepsiburadadan almıştık
ama küçük geliyo sayılır artık
önümüzdeki ayı çıkartırmı bilmem
park yatağımızı kullanıcaz artık mecburen
o da sallanıyo inşallah sever

bizde ektekini kullanmaya başladık, kuzenimden aldım kızını 2 yaşına kadar hep bunda yatırdı, 30dk.ya ayarlanıyo sallanıyo sürekli
şimdi annem bakıyo oğluma onun için çok büyük rahatlık oldu

Kraft Dondy Beşik & Mama Sandalyesi - e-bebek.com

Anladim bi bakiyim hemen, bende suan park yatak kullaniyorum sallaniyor ama donmeye basladigi icin sabaha kadar o donuyo ben duzeltiyorum.. hamak istiyorum derin 2 yasina kadarda kullanilanlari varmis galiba

afiyet bal şeker olsun kızınıza:)artık rahatım bu konuda çok sağolun.ben şimdilik meyvelerden gidiyorum az az pekmez filan.yoğurt daha vermedim hazır sütlerden mayalıcam.çok şükür sütüm yetiyor doyuruyor şimdilik gerçi sık açıkıyo iki saate kalmıyo emmek istiyor.

benim oğlumdada olumuştu bende sizingibi telaş yaptım doktordan önce int araştırma yaptım ciddi bişey değilmiş susuz kalmaktan oluyormuş.suyu bol verdim sonra geçti.

tabiki yardımcı oldun senden de bişey öğrendim.teşekkür ederim canım..

kızlar oğlum dün çok ateşlendi doktora götürdük kulak enfeksiyonu teşhisi koydular. calpol ateş düşürücü fitil, antibiyotik ve zinko verdi. ama zinkoyu neden verdiğini anlayamadım zinko şurup kullnan var mı aranızda?

tedaviye başldık ama oğlum hep huzursuz ağlıyor iştahsız bende çok huzursuzum ateşi düşmüyor doğru düzgün sizin bebişler inş. geçirmez ama geçirenler varsa beni aydınlatabilir mi?

Benim oğlum orta kulak iltihabı olmuştu.
Bende kullandım ...
Çinko var içinde bu şurubun canım.
Vitamin bağışıklığını arttırması için...

Oğluna geçmiş olsun canım.
Ateş olur bu tür enfeksiyonlarda.
Bebeğini yıkarken kulaklarına su kaçırmamaya dikkat et canım...

teşekkür ederim canım.
peki bu hali ne kadar sürdü bebeğinin. ben de doktora neden olur dedim o da bebeklerde olur enfeksiyon olan biri öpse bile geçer dedi. izmirde isilik olunca oğlum hergün yıkıyordum belkide su kaçtı kulağına dikkat ederim artık.

her çocuk farklı tepkiler verir.
hastalıklara dirayetli olan var. olmayan var.
benim oğlum zayıftı.
uzun sürdü.

slm...
biz bugunde hastanedeydik.cumartesi günkü yaptıramadığımız idarar tahlilini ,idrar kültürünü ve ultrasonu yaptırdık.
daha doğrusu idrar kültürüne bakamadılar.hemşirelerin dikkatsizliği yüzünden sadece idrar tahlilini vermiş olduk.idrar tahlili ve kültürü aynı idrardan bakılıyor ama,kültür için önce o dölgenin ve ucunu ,iyice silinmesi gerekiyormuş.paketten tek kullanılmık islak bi mendiller vardı.fakat hemşire kağıtta kültürde olduğunu dikkat etmemiş,cumartesi gününden eve yedek poşet vermişlerdi,bende sabahtan evden çıkarken taktım,silmeden taktım.hasteneye gittik,işlemlerini idrarı verdikten sonra yapıyorlar,bebek olduğu için nezaman yapacağı belli olmadığından.bizde bekledik bekledik,su verdim,emzirdim nihayetinde yaptı.idrarı verirken hemşire demezmi ,aa kültürede bakılacakmış sildilermi ucunu diye.silinmemişti.hadi bakalım bir poşet daha takıldı.başa dönmüş olduk.yine su ve emzirme ama oğlum istemiyor,mızmızlanıyor.çıkardık gezdirdik falan yok,yapmıyor.geri geldik hasteneye ..aa buarada arada ultrasonu da yaptırdık çok şükür hiç bişey çıkmadı.tabi ben arada kontrol ediyorum yaptımı diye,bir baktım yapmış ama poşet kaymış hepsini bezine yapmış.poşet üstten yapışık ama alttan kaymış hep.neyapıcağımı şaşırdım.çıktım doktoruna söyliyim dedim,idrarın sonucuda çıkmıştı,ultrasonla beraber gösteriyim bari dedim,baktı sonuçlara idrar temiz,ultrasondada bişey yok,kültüre gerek kalmadı dedi!ağlasammı gülsemmi,sevinsemmi,üzülsemmi bilemedim!çok şükür bişey çıkmadı ama okadar zaman boşa gitti kültür yaptırıcaz diye.
idrarda nitrat atılımı olabilir demişti bize önceki gün doktorumuz,o bile yoktu.bu sıcaklarda sıvıyı arttı dedi.
internetten araşttırmıştım onu bende biliyorum dedim ama içimden tabi!:)))
böyle işte kızlar..
merak eden,iyi geçmiş olsun diyen herkese teşekkürler..

şimdi geçmişi okuyıyım.
gelir gelmez yıkadım oğlumu,üzerini donuna kadar değiştirdim,emzirdim,uyutttum,duşa girdim,allahtan yemeğim var,eşim oruçlu,şimdi uykum geldi benimde..çok yorulmuşum.sabah 8.30 da bi çıktık 3 te evdeydim.

kızlar pınarın organik sütü var kutuda onunla yoğurt olurmu sizce???

canım çok geçmişler olsun..iyileşir inşallah hemencik.peki neden olmuş bu enfeksiyon?yıkarken kulağa su kaçmasıyla ilgisi varmıymış?

geçmiş olsun canım
bu sıcakta onca telaşa bişeycik yokmuş neyseki
ya geçen bende hipp marka gördüm organik süt diyoduda o ne oluyoki
sütün organiğidemi oluyomuş

kızlar içinizde karadeniz ereğlide oturan var mı???eşim bana sormadan iş başvurusu yapmış erdemire ben gitmek istemiyorum çok kızgınım ve mutsuzum bana sormadan nasıl yapar diye...beni aydınlatırsanız sevinirim oraları bilen arkadaşlar yardım

Benim kiiizz nerelerdesin ozledim ya bak ikinci atagi senden bekliyorum .kizin nasil iyidir insallah

canımmmm çoook sewındım bu ne enerjı ne hız kızz harıkasınn...ben yapamayacagım ıkıncıyı annemler
tam guven veremedıler ıyı bakamıyorlar yapamam buyuk ıhtımalle kılolar bıle yapıstı zaten canım yaa,benım
fıkrım hamıleykendı ama cocukla degıstı..senın ıstedıgın gıbı olmasına cook sewındım cnm sezeryanda
dıkıslere bır zararı yok muymus erken degıl mıymıs??hamılelık nasıl gıdıyo:)) bu kez bılınclı hamılelık..:))

kızlarr 2-3 hafta öncekı doktor kontrolumuzde turuncu kırmızımsı sıvıdan dolayı cok gelen var dedı
doktor..Sebebı sıvı eksıklıgı oluyormus en az 3lt su ıcmemız ve bebege bol bol su vermemız gerekıyormus
en az 6-7 cıslı bezı olması lazımmıs...

Bi zarari yok dedi dr.simdilik iyi gidiyo sukur darisi basina kizak duaediyom:)evt bilincli olmak daha guzel kizimdaki gibi panik deilimde ins saglikli sihhatli olur yinede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…