2012 Şubat Anneleri

gunaydın analar

dun 6. ay aşımızı yaptırdık. 2 aşı da hemen sustu bizimki, 3. aşı biraz yaktıgı için susması biraz uzun sürdü. akşamda aşı yerine dokununca mızırdanıyordu. ama dun artık geceleri işkence olmaya başladı. gece 1 de yat, 2 de bebeğe uyan, 3 de sahura kalk, 4 te bebeğe uyan, 6 da uyan serseme dondum. 8 de kalktı, halen yatmadı.

bu arda tüm ay 50 gr alarak en az kilo alma rekoru kırdık. toplamda 7300 gr olmuş.

kilosu da sorun değil ancak. anne sütünü gündüz kesinlikle almıyor. ağlıyor, kendini itiyor, ayaklarını atıyor. Gece uykusunda emiyor, gözünü açıp beni fark ederse emmeyi bırakıyor. 3650 gr doğmuştu. ancak çok emmekten hoşlanan bi bebek degildi. ama beni reddetmesi çok zoruma gidiyor. erkek çocugun daha uzun süre emmesi gerekir diyorlar.

ilk aylarda emzirirken bir an önce bıraksa da işime bakayım, memede yoruluyorum diyordum. şimdi o gunlerde neden daha fazla emzirmedim diye kendimi suçluyorum.

eşimde üzülme hiç emziremeyen anneler var diyor, ama gündüz benden kaçması, gece gözü kapalıuyken emmesi zoruma gidiyor. emzirme olagan üstü bişey ve ben bunun tadını hiç çıkarmadım. yakında geceyi de bırakır. hiçö doymuyor geceleri, mzıırdanıyor, bazen saattir kalktıgı bile oluyor

canım inan seni o kadar iyi anlıyorum ki
benim oğlumda geçen ay sadece 330gr aldı, ve gündüzleri emmiyor, ağzını kilitliyo resmen ve kendini geri itiyo memeye vuruyo
geceleri desen 3-4dk.yı geçmiyo emmesi
mecburen ek gıdalarada başladık bu yüzden
bende isterdim oğlum doya doya emsin ki en az 22ay emzirmek istiyodum ama bu gidişle hiç zannetmiyorum o kadar süre emeceğini

biz elimizden geleni yapıyoruz olduğu kadar artık ne yapalım

bu arada bi öneri olarak söyleyim, ben sütümü sağıp içinde bebe bisküvisi katıp öyle yediriyorum, en azından sütümü almış olsun diye, sende deneyebilirsin

canım tesekkur ederim. bebeğim çoooook şükür ıyı. butun problem az emzırıp sag tarafa yatırmakmış( bunu bılseydım aylardır yapardım. kızım bu sayede bu ay 500 gr aldı. normalde 200-300 d kalırdı. kusmalar çoook azaldı. ama su ası onu çok hırpaladı.bırazda nazlı bır kızım var. ıhh ıhh dıye ınlemeyı de öğrenmış.. valla o ası oldu derdı bana kaldı...

hugocuk doğum günün kutlu olsun. benim doğum günümü kutlayan tüm arkadaşlarıma da teşekkür ederim.

bugün 6. ay aşımızı olmaya gittik. kızlar birşey diyeceğim. aile hekimliğindeki hemşire ferro sanol demir ilaçlarının bir kısmının sağlık bakanlığı tarafından toplatıldığını söyledi. bana parti nolarını söyledi. ben de emin olmak için sağlık bakanlığını aradım. son kullanma tarihi 10-2016 olan ilaçlardan parti nosu 70 ile başlayanlar toplatılmış. sizin de elinizde varsa vermeyin çöpe atın dedi. bi kontrol edin sizde elinizdekileri.

merhaba anneler nasılsınız??
ben hiç iyi değilim((
1 aylık ankara gezisinin faturası bana ağır çıktı..
eşim evde 1 ay yalnız kalınca ev kabusa dönmüş.bende hergün 1 oda temizleyim diye işe koyuldum ama ne mümkün kızım sağolsun yapamıyorum
3gündür sadece salonu halldebildim.1.gün süpür 2.gün sil toz al 3.gün camını sil((
bu gidişle evin tümünü 1 ayda ancak halledicem
kızım ankarada kucağa alışmış iyice.burda bi sn yerde yatmak istemiyor.daha arkamı dönmeden yerde yüzüstü dönüyor.ondan sonrada bas bas bağırıyor geri çevir diye(
hiççç nefes alamıyorum tuvalete bile gidemiyorum yaa yüzüstü bişey olacak diye
üstelik gecede aynı sağa sola döncem diye nerdeyse hiç uyumuyor sürekli uyandırıyor kendini ve malum beni(
gündüz zaten ayrı dert bu sıcakta uyut emzir diye paralıyorum resmen kendimi
çok bunaldım tatil iyi gelmişti kızıma bakan çoktu ama şimdi yine yalnızlardayım(
hiç bişeye fırsat bulamıyorum buraya bile giremiyorum bi soru sorduğumda verdiğiniz cevapları bile okuyamıyorum düşünün
püüüfff gelir gelmez eşimlede yemeğe başladık birbirimizi.ramazanı bahane edip gece 11 - 11.30 a kadar girmiyor eve
orucum diye kızımlada ilgilenmiyor onada uyuzum buaralar yani
buarada hugocuk ve cat lover mutlu sağlıklı yıllar doğum gününüz kutlu olsun
benden böle işte umarım sizler iyisinizdir

buarada bugün ilk defa kızıma çorba yapmaya kalkıştım
normalde sadece meyve ve yoğurt veriyordum sadece tadımlık
bugün yarım kabak ve 1 havucu 5 fincan suda haşladım
çatalla ezdim blendırdan geçirdim
üstüne bide süzgeçten geçirdim (abarttım galiba:))
içinede 1 çay kaşığından azcık az zeytinyağı ve bi yemek kaşığı kadarda kendi sütümden koyup verdim
30cc kadar oldu:))
bayılarak içti inanamadım
meyvelere bile bukadar tepki vermemişti
kaşığı kendi sokuyordu resmen ağzına

sağol canım.
bizimde bugün 6.ay aşımız vardı.hiç öyle bişeyden bahsetmedi hemşire.
bende şimdi baktım.şişe üzerinde parti no.052 yazıyor bizde son kullanma tarihide.. 2016

2 sağ 1 sol olmak üzere 3 bacaktan aşımızı olduk.öncesindede ağızdan 1 tane damla damlattı.o da aşıymış.toplam 4.tane.
o ne diye sordum.bişeyler sööyledi tıp dilinde latince.hımmm dedim ama anlamadım ki!!!!
o sırada arkadaşımın çocuğu bi içeri bi dışarı girp çıkıyor kafa bırakmadı bizde,anlamadım diye tekrar soramadım bile!
sizlerede yaptılarmı ağızdan!

kızlar hemşire bebeğimi oturttu desteksiz oturamadı gövdesiyle beraber öne doğru eğildi..aaa geç kalmış,oturması lazımdı dedi!
dedim ben hiç öyle pek fazal oturtmuyorum destekli bile yeni yeni başladım dedim.geç kalmışsın dedi.

doktorumuzda tam tersini söylüyor.desteksiz oturması için acele etmeyin daha erken diyor.kafam karıştı!!!

neyse çıktık çok ağlamadı bebeğim!

annemi aradım böyle böyle dedim:

sen geç kaldın,hemşire haklı,sizin doktor bişey bilmiyor diyor!siz 5-6 aylıkken kendi kendinize destekszi oturuyordnuz,her şeyide yiyordunuz diyor!ek gıda içinde geç kaldın sen diyor bana!
iyi dedim bende siz herşeyin en iyisini biliyorsunuzya,okadar doktor boşuna okumuş onca yıl!

hamileyken kadın doğumcu kesilmişlerdi başıma,şimdide herkes çocuk doktoru oldu çıktı!

hoşgeldiinn...

benimkide meyvedense sebzeyi daha bi çok sevdi gibi!içine anne sütü damlatmak iyi fikir.bende bi kez o çorbadan yaptım verdim geçenlerde,çorba demiyim püre gibi bişey oldu.hiç sütümden koymak gelmemişti.güzel fikir..

hoşbulduk canım..
benimkide önce püre şekli,ndeydi
yazmayı unutmuşum içine birde haşladığım sudanda koydum
böylece sıvılaştırdım çorba kıvamı oldu.
ben bazen meyve pürelerinede sütümden ekliyorum hafif sıvılaştırıyorum
iyimi yapıyorum bilmiyorum ama pütürlü koyu şeyler için 6 aylık olmasını bekliyorum

yok ben dusucek diye korkmuyorum benimki ustte yatiyor dusmesi zor kalkamiyor daha benim sorunum uykusunda bi saga bi sola donup yatiyor sola donerken yuzustu donup agliyor yer genis oldugu icin uyaniyor uyandiriyor bu sabaha kadar ayni belki 40-50 defa abartisiz duzeltiyorum kendide uykusunu alamiyor bu sefer ama bu konuda bi kac kisi ayni dertten sikayetci sanirim, terse donmeyide ogrenseler rahatlicazda iste ne zaman?
Bizim dr da onu soylemisti bebe biskuvisi verme onermiyorum illa vericeksen hipp demisti,
Benim kizim kahvalti ve corbayi sevmiyor agliyip kendini atiyor yada dilini kiviriyor cikariyor veremiyosun:) dun tarhana yaptim cicibebe kizarmis ekmek koydum 1 tane icinede devam sutu ile kivam verdim doyurucu olsun diye cok sevdi yedi deneyin derim
bizede yaptilar agizdan yanlis hatirlamiyorsam verem asisiydi

Kizlar yaa lutfen yaptiginiz corbalari yazin ben tarif bulamiyorum tek sebze bide mercimek yaptim onlari yemedi bi daha denicem sivi yapicam.yogurt corbasida yapiyom pirincli ama daha besleyici seyler olsa.sizler ne yapiyosunuz daha dogrusu degisik tatlar vitaminler olsa

günaydın hayırlı cumalar herkese..

canım bence maddi olarak seni sıkmazsa bu büyük temizlik için bi kadın çağırabilirsin, bende yetiştiremiyorum çünkü büyük temizliği,bu kadar kendini hırpaladığına değmez bence

canım ya benim bildiğim mercimek çorbası 7.aydan sonraydı bebeğe ağır gelebilir
biz sebze, yayla ve bebek tarhanası veriyoruz oğluma
yayla çorbasının üzerine yağ yakmadan önce tabi
bebek tarhanasınıda annem kış bitiminde kış sebzeleri ekleyerek hazırlamıştı
sebze çorbası içinde dr.un tarifinde; havuç, patates ve pirinç(veya irmik) bunlar hergün sabit olarak var, ayrıca içine hergün farklı yeşil bir sebze ekliyorsun, kabak,fasulye,semizotu gibi artık ne varsa mevsimde
bunlar az suda haşlayıp ezip yada blendırdan çektikten sonra içine 1çay kaşığı zeytinyağı koyuyoruz
önümüzdeki ayda kıyma ekleyecez demişti dr.

Bende yok bebek tarhanasi ya satiliyomuki nerde bulabilirim??

Bende yok bebek tarhanasi ya satiliyomuki nerde bulabilirim??

e-bebek'te var canım ama ev yapımı gibi olurmu bilmiyorum

Tarhana (Bebekler için Ev Tarhanası) - e-bebek.com

gerek yok internete ben migrostan aldim ev tarhanasi yaziyor yuzsuz ve baharatsiz ben icine devam sutu ve kizarmis ekmek atiyorum bayilarak yiyor, mercimek erken gaz yapar rahatsizlik verir

baklagiller için erken değilmi mercimek vermişsin
canım ben patates bezelye kabak domates bunları az miktarda tabiki minik minik doğrayıp haşlıyorum bazen pirinçte ekliyorum bazen eklemiyorum
pişmeye yakın çok az kıymada ekliyorum
piştikten sonra ılıdığı zaman blendrdan geçiriyorum çok az zeytinyağı ekliyorum tamamdır
geçen semizlikte ekledim yeşilfasulyede eklenir sanırım
ben şimdilik bunları verdim
ben az yapıyorum sütlüğüm var onda yapıyorum iki öğünlük çıkıyo

bana arkadaşım getirmişti oğluma bebek tarhanası geçen gün açtım ama baharat var içinde kuru nane
bende korktum vermedim kendi tarhanamızdan veriyorum o baharatsız çünkü
baharat yoksa normal tarhanada olur bizde annem yapıyo içinde ne var ne yok biliyorum

Canım benimki de tabiki kalkamıyor ama ben aldım aşağıya
ayaklarını uzatıyordu korkuluğa sonra pat pat vuruyordu ses çıktıkça hoşuna gidiyordu
Acımasın ayakları diye bi kademe indirdim şimdi uzanamıyor :))
Benimki gündüz ters dönebiliyor ama gece uyku arasında akıl edemiyor sanırım
ama seninki gibi 40-50 defa yapmıyor canım
Bazen hiç olmuyor bazen bi iki defa onu da o kadar
Senin işin bayağı zor Allah kolaylık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…