- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #70.301
merhaba kızlar.benim oğlum suyu sevmıyo resmen ya.içmek istemıyo.ee tabi şekeri yok nıye istesin ki sıpacık!zorla veriyorum cünkü bikaç gündür resmen bezi tam ıslanmıyo.bazen de sırf su alsın dıye elmayı armutu rendeleyıp sıkıyorum suyunu ki içsin diye.
bi de bebeklerimizin yapabildiklerini yazalım demişsiniz ya; benimki tam tur dönüyo.yüzüstü durmaktan pek hoşlanmaz.ilk başlarda bas bas bağıorırdı ki beni sırt üstü cevirin diye.ama şimdi biraz daha kalabiliyo yuz üstü.destekli oturabiliyo.desteksiz denemdeim hiç ama oturama sanırım.yatarken dönüyo sürekli yani kıçından mı bacaklarından mı destek alıyo nedir.kafası bi yamnımdayken bi ayak ucumda oluyo.yatağın başınan sonuna nasıl gidio eşek sıpası anlamıyorum:) bi de ayaklarını sürekli bi yerlere dayama derdinde.bi de konusmalarımıza cevap veriyo sankı:)
anlamadığım bişey var
bal vermeyin diyorlarya hani bu yüzden bal vermiyoruzya
ama ballı irmikli kaşık mamaları var onları vermekte bir sakınca görmüyorlar :44:
bu nasıl oluyo yaww
merhaba kızlar.benim oğlum suyu sevmıyo resmen ya.içmek istemıyo.ee tabi şekeri yok nıye istesin ki sıpacık!zorla veriyorum cünkü bikaç gündür resmen bezi tam ıslanmıyo.bazen de sırf su alsın dıye elmayı armutu rendeleyıp sıkıyorum suyunu ki içsin diye.
bi de bebeklerimizin yapabildiklerini yazalım demişsiniz ya; benimki tam tur dönüyo.yüzüstü durmaktan pek hoşlanmaz.ilk başlarda bas bas bağıorırdı ki beni sırt üstü cevirin diye.ama şimdi biraz daha kalabiliyo yuz üstü.destekli oturabiliyo.desteksiz denemdeim hiç ama oturama sanırım.yatarken dönüyo sürekli yani kıçından mı bacaklarından mı destek alıyo nedir.kafası bi yamnımdayken bi ayak ucumda oluyo.yatağın başınan sonuna nasıl gidio eşek sıpası anlamıyorum:) bi de ayaklarını sürekli bi yerlere dayama derdinde.bi de konusmalarımıza cevap veriyo sankı:)
siz suyunu süzüyomusunuz ben süzmüyorumya
hiç süzmek aklıma gelmedi vallaha
sebzeleri haşlayıp blendrdan geçiriyorum az zeytinyağı koyuyorum yediriyorum
bazen su azsa püre gibi oluyo bazende çorba gibi
mesela bugün pirinçli patatesli bezelye çorbası yaptım az kıymada koydum ceviz kadar
belkide 1 yaş üstü içindir canım onlar,üzerinde ay aralığı yazmıyormu ki?!!
benimkide tam tersi su için deli oluyor.daha biberonunu görür görmez bağırmaya başlıyor,ellerini kollarını heyecanlanmış gibi hareket ettiriyor,seviiniyor resmen.bazen deenemek için kandırıp tam verecekken masanın üzerine bırakıyorum biberonu resmen sinirleniyor.
verincede biberona saldırıyor eliyle ağzıyla falan,lıkır lıkır içiyor,arada soluklanıp tekrar devam ediyor!uzaktan başka bişeymi sanıyor acaba biberonu?kafam karıştı şimdi acaba şekeri falan mı var ki?sen öyle yazmışsınya şekeri yok diye!!!baktırsakmı acaba!!!((
ohh afiyet olsun.kıymayı faaln 7.aydan sonra verin diyorlar ama annemde bana ver artık ona bişeyler ,alışsın deyip duruyor telde.ama ben nedense bu konuda çok cesaretsizim.
bizim doktor bu ay yoğurtla ve meyve suyuyla yavaş yavaş başlayın dedi.ben bugün ilk defa sizlerden cesaret alıp
patatesle havucu az suda haşlayıp çatalla ezdim iyice,o suyu da kata kaata püre haline getirdim,yedirdim.yedi valla!önce biraz şaşırdı ,tam kaşığa adapte olamadı ama sonradan alıştı.
dün 2.kez yoğurt mayaladım,ilkinden beter oldu.bu yine hiiiç mayalanmamış!süt olduğu gibi kalmış!yok ben yapamıcam!((
dün bana miluoadan hediye paketi galdi ücretsiz.içinden pakette sütlü pirinçli milupanaın mamasından çıktı.20 gr lık bi paket.70 cc su ile pişiirilmeden yapılan bi mama.çok güzeldi muhallebi gibi kıvamlı.ondanda biraz yedi.
dün bana miluoadan hediye paketi galdi ücretsiz.içinden pakette sütlü pirinçli milupanaın mamasından çıktı.20 gr lık bi paket.70 cc su ile pişiirilmeden yapılan bi mama.çok güzeldi muhallebi gibi kıvamlı.ondanda biraz yedi.
oğlum devamlı ayak parmağını ağzına sokuyooo
benimkide tam tersi su için deli oluyor.daha biberonunu görür görmez bağırmaya başlıyor,ellerini kollarını heyecanlanmış gibi hareket ettiriyor,seviiniyor resmen.bazen deenemek için kandırıp tam verecekken masanın üzerine bırakıyorum biberonu resmen sinirleniyor.
verincede biberona saldırıyor eliyle ağzıyla falan,lıkır lıkır içiyor,arada soluklanıp tekrar devam ediyor!uzaktan başka bişeymi sanıyor acaba biberonu?kafam karıştı şimdi acaba şekeri falan mı var ki?sen öyle yazmışsınya şekeri yok diye!!!baktırsakmı acaba!!!((
siz suyunu süzüyomusunuz ben süzmüyorumya
hiç süzmek aklıma gelmedi vallaha
sebzeleri haşlayıp blendrdan geçiriyorum az zeytinyağı koyuyorum yediriyorum
bazen su azsa püre gibi oluyo bazende çorba gibi
mesela bugün pirinçli patatesli bezelye çorbası yaptım az kıymada koydum ceviz kadar
valla benimkide sewmiyo ama zorla filan içiriyorum sıpaya
ayyy :)) günışığım yok yokkkk:)) şekeri yok derken suyun şekeri yok ya tatsız tuzsuz ya hani,meyvelerin falan şekeri var meyvesuyunun da öyle ya.ben onu dıyodum şekeri yok dıye yoksa bebişlerimizin şekerinden bahsetmedimallah korusun şeker falan,onlar şeker olsunlar tatlarından yıyemeyelım de hastalık olarak olmasın şeker falan ... gülümsedim sayende sağolasın...bi de maşallah senin uşak seweerek içiyosa.bizimkisi uykusunda içiyo sewerek valla.uyanıkken kandıramazsın beni der gibi gözüme bakıyo sıpa!
Dün bana da geldi aynı paketten
içinden birde pembiş kaşık çıktı
Ben de yaptım muhallebiyi
Serdim sofra bezini kaseyle koyrdum önüne döktü saçtı
onu izlerken çok eğlendik valla
yediği heralde iki tatlı kaşığını geçememiştir
Elinden yaladığı falan :))
altıncı ayda el gıdaya grçildiği varsayılaarak yedinci ayda kıyma ekleyebilirsiniz diyolar
yok tatlım yaa 1 yaşından sonra verin filan demiyo hiç
hatta geçen aptamilin vardı gördüm ballı kaşık maması
bende aptamilin sütlü pirinçlisini alıyorum devamlı çok seviyo oğlum tadıda nefis beraber yiyoruz bi oğluma bi bana
aa bak kaşığı unutmuşum.kaşık kutusuyla beraber bizede mavi kaşık geldi.
aynen benimkide çok yemedi.zaten benimki anca beni emsin,daha kaşıkla arası falan iyideğil.kaşığa saldırıp duruyor ama yemeğe gelince tık yok!nasıl alıştırıcam bilmiyorum.
.
Hmm bende blendira alismasin dediydim ama boylede corba icmiyo kizlar kati seylere cok karsi benim kizim yaa herseyi civik civik yapiyorum corba cok cok slu olmali oyle seviyo.
Atesi var bide kizlar yaa klimada yatiyoruz ondanmi oldu bilmiyorum hicbir sey yemedi sabah kahvaltisini verdim portakal suyu siktim sulandirdim hepsini cikardi yastik batti elbisesi banyo yaptirdim yazlik yorganim vardi batti deli oldumyaa sabahlari bulantimda oluyo zorlandim bugun insallah iyilesir minoset verdim
Mozp sanada gecmis olsun sadce atesse bisi yoktur insallah
Kizar duyydunuzmu biilmiyorum ama almanya da tum milupalar toplanmis bakteri bulunmus icinde.
çok sağol canım sanada geçmiş olsun, sabah çıkmadan 1 çay kaşığı calpol vermiştim, şimdi annemi aradım ateşi düşmüş keyfide yerindeymiş çok şükür, inşallah seninkide biran önce düzelir
duydum bende canım geçen haftaydı sanırım, zaten milupaya sıcak bakmıyordu eşim şimdi hiç yanına yanaştırmıyo, eve hediye gelen tek kullanımlık muhallebiyi bile çöpe attırdı, hero baby kullanıyoruz biz, oğlumda çok seviyo tadını
Bende hero babyciyim yaa memkeletimin markasi olsun varsada Bisey artik napalim
günaydınlar herkese, ya oğlumun birazcık ateşi var bu sabah mızmızda , calpol verdik şimdi işe geldim bakalım öğlene düzelmezse bi dr. gidelim diyorum, üşüttü sanırım yavrum
canım bende süzmüyorum , dr. blendırdan geçirip bir çay kaşığı saf zeytinyağı koy dedi öyle veriyoruz
benim oğlum bayılıyo suya, 250cc kadar içiyo günde, zaten çok sıcak hava vermezsek mahvolurlar bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?