2012 Şubat Anneleri

hugocuk geçmiş olsun canım

benimde tarhanam yok ama anneme güveniyorum yapıp yollayacak bekliyorum şimdilik bakalım
ama eğer oda yapmazsa biz kendimiz yapamayızmıki
ne varki yapılır valla dışarda satılanlardan ii bile yaparız
ne var ne yok doldur sebzeleri,içine süzme yoğurt koy parça parça kurut ufala doldur kavanozlara
uydurdum ama böyledir sanırım
bakalım annem göndermezse dener yazarım size:)

Haydi filenin sultanlari yaa

hemşire bebeğinin cinsiyeti ne acaba:))
ne kadar heyecanlanmıştım ben öğrenirken
taki benim kayınvalide sevincimi kursağımda bırakana kadar
kız olduğunu öğrenince tüh vah etmişti
ölürmüsün öldürürmüsün!!!!
neyse az kalmıştır heralde seninde öğrenmene
inş sağlıkla sıhhatle kucağına alırsında gerisi hikaye
burayada yaz mutlaka öğrenince merak ederiz biz:))

beyenmedimi
iskender söyleyelim birbuçuk yaramaza
bende demin buzluktaki sütümle cicibebeyi ezip yedirdim
uyku sersemiydi anlayamadı bu sefer
çok şımarık çok hep benle uğraşıyo

hoşgeldin canım
kusura bakma unutuveriyorum ancak yazabildim
elbette en güzelinden tarhana yaparız bebişlere
hatta nette çok güzel tarifler var bebek tarhanası nasıl yapılır diye yazdınmı neler var neler
ben kabak kuruttum küp küp doğradım minik minik kuruttum çorbalara pilavlara eklerim kışın çokta lezzetli olur
domateste kurutuyorum bu sene ilk defa güzel oldu
patlıcan ve dolmalık biberde kurutucam daha
patlıcanıda minik minik doğrayıp kurutcam dolmalık değil
kurutmayı çok severim kışın çok güzel oluyo varsa evde kabak filan balkonda kurutun

hoşbulduk canım
valla bende severim kurutma işlerini ama yapamıyorum işte
kızım olana kadarda hep annem yapardı
şimdi o günlerimi düşünüyorumda nekadar boş vaktim varmış ve ben ne kadar tembelmişim ah ahhhh
valla sen marfetli kızsın maşallah
hem yaramaz bi bebeğin var hemde bu işlerede yetişiyosun ya sana imrenmemek elde değil
ben akşama kadar bi evi bile toparlayamıyorum doğru dürüst(

canım bence maddi olarak seni sıkmazsa bu büyük temizlik için bi kadın çağırabilirsin, bende yetiştiremiyorum çünkü büyük temizliği,bu kadar kendini hırpaladığına değmez bence

canım eve temizlikçi çağırmak için bile önden bi toparlamak lazım
utanırım valla
en basitinden 1 ay boyunca hergün kızartma yiyen kocam mutfağı yağa batırıp çıkarmış sanki((

Kizar duyydunuzmu biilmiyorum ama almanya da tum milupalar toplanmis bakteri bulunmus icinde.

ilk defa duyuyorum almadığım içinde dikkatimi çekmedi ama miluppada varsa hepsinde vardır bişeyler bence

Kızlar, bebeğim katıla katıla gülünce çoğu zaman hıçkırık tutuyor ve çok zor geçiyor. Artık yavrumu gıdıklamaktan korkuyorum ya, sizde de böyle oluyor mu?

benimkide hep katılıyo hıçkırmıyo sonunda ama genelde sonu ağlamakla bitiyo yada huysuzlanıyo

bide dişimiz çıkıyo hep mıyıklıyoruz uykuda yok

Evet canim bende cok merak ediyorum hani ilk olunca fark etmiyo hep bi bebegim olacak duyugusu oluyo bi kere dogum yapinca felan bangisi yoksa gonul onu istiyo yinede kismet tabiki heyecanlar farkli kime benzicek kizmi erkek mi insallah emeeer:)

günaydın anneler eşim mışıl mışıl uyuyor ben sabahın 6sından beri kızçemle ayaktayım((
ama bu haksızlıkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
artık o kadar kıpır kıpırki bir sn durmuyor kucağımda bile zor zaptediyorum

Evet canim bende cok merak ediyorum hani ilk olunca fark etmiyo hep bi bebegim olacak duyugusu oluyo bi kere dogum yapinca felan bangisi yoksa gonul onu istiyo yinede kismet tabiki heyecanlar farkli kime benzicek kizmi erkek mi insallah emeeer:)

Allah gönlüne göre versin canım
şöyle bol bol emen,bol bol uyuyan,sağlıklı,çokkkk çokkkk uslu ,gazı olmayan,seni hiç üzmeyen,yakışıklımı yakışıklı bi oğlun olsun inş )

benım kızımda gecen gun markette kangurusunda asılıydı. ben sebze almak ıçın bır poset aldım. o benden sonra tutmuş 15 tane felan posetı arkamızdan kuyruk gıbı çıkarmış:)

kızlar bekarken evde ben yapardım tarhanayı. tarıf soyle. ıstedığınız kadar un koyun bır platık legene.uzerine tuz,süzme yogurt,salça, yada ıstersenız doğayıp beklettığınız sulanmış domates,bulabılırsenız yoğurt kaymağını ekleyın. kek kıvamından bıraz katı olması lazım. sakın su koymayın. ıstersenız kaynattığınız nohutlarıda ıçıne ekleyebırsınız.legenın uzerıe bır tepsı koyun ve guneş gormeyen bır yere bırakın. hergun karışımınızı yoğurun. ortalama 17 ıle 21 gun arasında artık karışımı yoğururken un gıbı olmaya basladığını gorduğunuzde yıne guneş gormeyen bır yere sofra bezını serın. uzerıne kaşık kaşık tarhananızı dokun. bıraz tavlanınca derızz bız yanı elınızle ovaladığınızda un halıne gelmeye baslayınca puturlu bır yuzeyde ovalayın. her seferınde elekten yada kalburdan geçirin. top top olacak ola artıkları tekrar tekrar ovalayın. en sona elınızde sadece domates kabukları kalana kadar ovalayıp eleyın. ve elde ettığınız un seklındekı tarhananızı yıne sofra bezı uzerıne serın. nemını aldırın ve bez torba ıçınde ısresenız 3 yıla kadar saklayın. bır seycık olmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…