- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #70.421
Ben oturtuyorum desteksiz oturuyor gibi gibi arada yana kaykiliyo onun disinda ben elimi sirtindan tutuyom oturuyo.gunde 10 dk felan oyle uzun uzun deil kendisi rahatsiz olunca agliyo yatiriyom
Ben benimki premature ondan diyodum ama degil demekki:) buyusun oyuncak delisi olur veririm oynar demis arkadas ben hic umutlu degilim en fazla 10dk oynar, bana oyle geliyoki emekleme baslayinca ben nereye o oraya gelicek ve etraf karistirmak daha cazip gelicek benim tahminim,
benım kızım kendı kendıne bır anda desteksız oturmaya basladı. 4 subat doğumlu temmuzun 7-8 den berı desteksız oturuyor. emekleme çabaları yuksek derece.oyuncaklarla çok uzun ure vakıt geçiriyor.kaşık vs kendı kendıne tutmak ıstıyor. bende gecen gun yoğurtla muzu karıştırdım. kasığı verdım elıne. kendını batıra batıra yemek ıçın ugrastı. hevestını alsın ve kendı kendıne beslenme alışkanlığını kazanması için kritik donemlerdeyız.bır unıversıtedeyken çocuk gelışımı dersınde özellıkle hocalarımız 6-7 ayın çok önemlı olduğunu soylerdı. ıyıkı okuloncesını okumuşum.. bebeğime herseyı nasıl yapacağımı öğrenmişm. mesela oyuncaklara daha 40 ı çıkmadan basladık,oturma alıştırmalrına 3,5 aylıkkken basladık. her ne kadar doktorlar vermeyın desede meyve vs yedırmeye 3.5 aylıkken basladık. uyku duzenı alışkanlığına doğduğu gun basladık. gezmelerımı hıç aksatmadım.evıme ılk gunlerden ıtıbaren vakıt ayırdım. esıme vakıt ayırdım. şimdi o kadar rahat edıyorum. verdığıgım hiç bırseyı reddetmıyor,çok sosyal bır çocuk gezmere bayılıyor. evde kalmaktanda sıkılmıyor. kendı kendıne oturdu. uykusu rtık gunduzlerı azalsa da gecelerı saatı geldı mı bomba patlasa bıle uyur. tek seyde geç kaldım ayrı oda konusunda. onuda ınş okullar acılınca haldeceğim.
keşke oyuncakla oynasa razım ne oyuncaklar alırım ona ama oynamaz benimkide
bu ara oturmaya takmış vaziyette illa oturcam diyo çok bağırıyo kalkıyo
bende destekle oturtuyorum önce susuyo sonrada bırak beni diye bağırıyo kendi oturcakmış
bugünde kipaya gittik orda kucağımdan inmek istedi napcaksa yürücek heralde
değişik çorba tarifleri ek gıdalar paylaşalımmı
ben bazen ne yapacam diye düşünüyorum
bugün patataes kabak yeşilfasulye domatiz haşlıyorum erişteli yapıcam bugün
oğlum bugün iyi uyudu bende iki kilo patlıcanı 1 kilo kabağı minik doğradım kurutmalık koydum balkona
3 kiloda domatizi kurutmalık koydum balkona
ya bu ek gıda işi gerçekten daha zormuş
ben sıkıldım bile sürekli bişeyler yedirip içirme durumundan bunların çıkardığı bulaşıklardan
birde aman yedi ,yok yemedi,eyvah kustu,acaba bugün ne yedirsem,ne pişirsem,çokmu veriyorum,yok azmı verdim acaba püf püf püff....
zor işmiş valla
büyüdükçe dertleri azalmıyor sadece şekil değştiriyomuş((
buarada bebeklerinizi oturtuyomusunuz kızlar??
desteksiz ne zaman oturtucaz acaba fikri olan varmı????
topraktan arenik filan geçtiği doğru
hatta hamileyken pirinç yemeyin bebeğe arsenik filan geçiyo diye uyarıyorlar
ton balığıda öyle içindeki cıvadan ötürü
aptamilde bakteri çıktı
birde immunofortis deyip duruyorlarda bakteri çıktı
o kadar para ver bakteri çıksın kocaman örümcek bacağı çıksın içinden
ben mama olarak sma kullanıyorum
kaşık mamasıda hiip aldım
yaa aynen sana katılıyorum arkadaşım.ben daha yeni yeni geçiyorum ama şimdiden sıkıntısı ve zorluğu sardı beni!ne kolaymış aç göğsü emzir..ben çok heves ediyordum ,biran önce geçsek diyordum ama yoooo hiç de öyle göründüğü gibi kolay olmayacak!:CC
bi sorum olacak.
kızlar hani bebeğimiizi emziriyoruz ya ,mamada takviye ediyoruz süt yetmeyince ,diyelim bebeğimizi 9 ay yada 10 ay emzirdik sonra sütten kestik,yada kendi istemedi falan filan..zaten o aylarda ana öğün olarak ek gıda lardanda hemen emen herşey yiyor olacakllarya yinede süt eksiğini biberon mamasıyla tamamlıyacakmıyız!ve hangi ayına kadar?
anneme sordum biz nekadar emdik diye:ben 7 aylık doğduğum için hiç emmeişim,SMA ile büyümüşüm,emmeyince sütü de kesilmiş annemin,ek gıdaya çok erken geçmişim.45 günlükken meyve3 suyu veriyormuş annem bana doktor başlatmış.
kardeşerimde ikiside 10 aya kadar emmişler,annem çok istemiş uzun süre emzirmeyi ama 10 aydan sonra kesinlikle memeyi ağızlarına almadılar dedi.sütümde mi acıma oluyordu bilmiyorum diiyor annem( o nasıl oluyorsa:)))
herneyse peki 10 aydan sonra devam sütüyle eksiklerini tamamladınmı dedim
cevap şu:
yooo herşeyi yiyordu zaten artık onlaribiz ne yersek veriyordum,hiç vermedim öyle biberon maması falan,sen çok içtin mama!DDD
sizce kızlar????
ne yapmak lazım???
yada şöyle sorıyım:
emzirmeyip sadece biberon maması verenler kaç aya kadar devam edeceksiniz vermeye?
bi sorum olacak.
kızlar hani bebeğimiizi emziriyoruz ya ,mamada takviye ediyoruz süt yetmeyince ,diyelim bebeğimizi 9 ay yada 10 ay emzirdik sonra sütten kestik,yada kendi istemedi falan filan..zaten o aylarda ana öğün olarak ek gıda lardanda hemen emen herşey yiyor olacakllarya yinede süt eksiğini biberon mamasıyla tamamlıyacakmıyız!ve hangi ayına kadar?
anneme sordum biz nekadar emdik diye:ben 7 aylık doğduğum için hiç emmeişim,SMA ile büyümüşüm,emmeyince sütü de kesilmiş annemin,ek gıdaya çok erken geçmişim.45 günlükken meyve3 suyu veriyormuş annem bana doktor başlatmış.
kardeşerimde ikiside 10 aya kadar emmişler,annem çok istemiş uzun süre emzirmeyi ama 10 aydan sonra kesinlikle memeyi ağızlarına almadılar dedi.sütümde mi acıma oluyordu bilmiyorum diiyor annem( o nasıl oluyorsa:)))
herneyse peki 10 aydan sonra devam sütüyle eksiklerini tamamladınmı dedim
cevap şu:
yooo herşeyi yiyordu zaten artık onlaribiz ne yersek veriyordum,hiç vermedim öyle biberon maması falan,sen çok içtin mama!DDD
sizce kızlar????
ne yapmak lazım???
yada şöyle sorıyım:
emzirmeyip sadece biberon maması verenler kaç aya kadar devam edeceksiniz vermeye?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?