2012 Şubat Anneleri

Ben oturtuyorum desteksiz oturuyor gibi gibi arada yana kaykiliyo onun disinda ben elimi sirtindan tutuyom oturuyo.gunde 10 dk felan oyle uzun uzun deil kendisi rahatsiz olunca agliyo yatiriyom

bugün bende denedim ilk defa
ilk olmasına rağmen gayet ii oturdu.sadece uzun duramadı bi süre sonra yana devriliyor
oturtunca acaba yanlışmı yapıyorum diye düşünmüştüm
oturtayım bari bende yavaş yavaş artık

keşke oyuncakla oynasa razım ne oyuncaklar alırım ona ama oynamaz benimkide
bu ara oturmaya takmış vaziyette illa oturcam diyo çok bağırıyo kalkıyo
bende destekle oturtuyorum önce susuyo sonrada bırak beni diye bağırıyo kendi oturcakmış
bugünde kipaya gittik orda kucağımdan inmek istedi napcaksa yürücek heralde

maşallah canım ne güzel
gece uyku düzenimiz bizimde vardı
saati gelince aynen top patlasa uyanmazdı.
ama buaralar öyle değil malesef
sağa sola döndükçe yatakta kendini uyandırıyor sürekli
sabaha kadar doğru dürüst gözümüze uyku girmiyo valla((
ayrı oda işine gelince okullar açılınca bende düşünüyorum ayırmayı
bi bebefon alıp koycam yanıma
en iyisi bu çünkü şimdi sağından soluna dönse uyanıyorum

keşke yürüseler
ne sevimli olurlar paytak paytak

bugün kipaya gittim hipp kaşık mamamsı aldım yulaflı elmalı filan
artık hipp kullanıcam
birde hipp elma suyu aldım içti 18.de benimki 6. ayını dolduruyo
şimdi evde formul mama az kalmış kızlar ama zaten az içiyo sadece geceleri veriyorum sayılır
ve 90 cc filan içiyo
yeni formul maması aldım ama sma 2 aldım
1 almadım nasılsa 6. aya az kaldı diye
siz naptınız bu konuda tam günü gününemi değiştirdiniz mamanızı

Son düzenleme:
kızlar hepiniz hıppp deyince bi araştırayım dedim daha önce hiç dikkatimi çekmemişti görmemiştim
bunuda hıpp i araştırırken buldum
geçen seneden kalma bi haber
yanlış anlamayın kafanızı karıştırmak istemem
sonuçta verdiğimiz hiçbi ürünün içinde ne var bilmiyoruz tam olarak
ama bi okuyun yinede

Avrupa Komisyonu Besin Standartları Ajansı, pek çok uluslarası markanın bebek mamasında arsenik, ağır metal ve kurşun gibi zehirli madde buldu

anne sütünden kesilen bebeklerin beslenmesi için piyasaya sürülen uluslararası markaların mamalarının içeriğinde başta arsenik, kurşun ve kadmiyum gibi ağır metaller içeren zehirli maddeler saptandı. Avrupa Komisyonu Besin Standartları Ajansı’nca mamaların güvenliği konusunda yapılan araştırmada, bilim adamları 4 aylık ila 1 yaş arasındaki bebekler için üretilen formül sütleri test etti. Bilim adamları günde iki kez pirinç ve yulaf lapası gibi hazır mamalarla beslenen çocukların 50 kat fazla arseniğe maruz kaldığını belirledi.

Ağır metal oranı 150 kat fazla

Avrupa’da satılan Organix, Hipp, Nestle ve Holle gibi 9 uluslararası mama markalarına ait ürünlerinin de test edildiği araştırmada, ‘anne sütüne eşdeğer’ olarak lanse edilen formül sütlerde zehirli maddelerin yanı sıra beyin ve böbrek hasarlarına yol açan kadmiyum gibi ağır metallerin 150 kat, kurşunun ise 8 kat fazla olduğu ortaya çıktı. İsviçreli araştırmacılar, mama üreticilerinin her ne kadar ‘resmi toksik element düzeyini aşmamış oldukları’ bulgusuna ulaşsalar da, sonuçların ürkütücü olduğunu duyurdu. Kurum, “Tamamlayıcı mamalardaki zehirli elementler alarm seviyesinde. Pirinç bazlı bazı gıdalardaki yüksek konsantrasyondaki arsenik endişe verici boyutta. Mama firmalarına acilen kısıtlama getirilmeli” dedi.

Beğen

topraktan arenik filan geçtiği doğru
hatta hamileyken pirinç yemeyin bebeğe arsenik filan geçiyo diye uyarıyorlar
ton balığıda öyle içindeki cıvadan ötürü
aptamilde bakteri çıktı
birde immunofortis deyip duruyorlarda bakteri çıktı
o kadar para ver bakteri çıksın kocaman örümcek bacağı çıksın içinden
ben mama olarak sma kullanıyorum
kaşık mamasıda hiip aldım

oğlum bugün iyi uyudu bende iki kilo patlıcanı 1 kilo kabağı minik doğradım kurutmalık koydum balkona
3 kiloda domatizi kurutmalık koydum balkona

değişik çorba tarifleri ek gıdalar paylaşalımmı
ben bazen ne yapacam diye düşünüyorum
bugün patataes kabak yeşilfasulye domatiz haşlıyorum erişteli yapıcam bugün

slm hanımlar..
bu güzel bi okadarda sıcak pzaar gününü evde geçiriyoruz ,eşim oruçlu ,akşam çıkarız anca.
dün eşimin dişinden dolayı kanal tedavisi olduğu için dişçide randevusu vardı,dolayısıyla oruçlu değildi.
hep beraber çıktık sonrada bişeyler yedik.hiç adetim değildir aslında yediklerimden oğlumada tattırmak ,bişey olur dokunur korkusuyla halen tereddütteyim ben.herneyse yediğim şeye öyle bi bakışı vardı ki,dyanamadım dilinin ucuna süriyim azcık dedim,nasıl olsa yüzünü buruşturacak,istemeyecek diye,aman allahım öyle bi saldırdıki birdenbire,ağzıyla,elleriye,resmen elimi tuttu,çatala atladı ve ağzına götürdü bir anda oldu, ne oldu ,nasıl oldu , nezaman oldu anlamadım!kendi yiyecekmiş.hemen çektim tabi bu defada çığlık atmazmı istiyorum diye.veriyorum susuyor,geri alıyuorum bağırıyor.kendini arabasından aşağıya ittiriyor,yanlarına tutunup ısırıyor falan bu bi verip bi geri almam böyle devam etti,neyapıyım yemesini istmiyorum henüz dışarıdan sonuçta.neyseki arabasında bi iki tur diğer masaların etrafında dolandırdım biraz sustu,bu defada surunca ağlamaya başladı.gezdirmemi istiyor.yediğimden hiç bişey anlamadım.tüm bunlar olurken babamız hala yemeye devam ediyor tabi.öyle uzaktan bişeyler söylüyor,müdahale ediyor sözde ama yerinden falan kıpırdadığı yok!
bizimde dün böyle bi olayımız oldu.
bebeğim normalde ouyncaklarıyla belli bir süre oyalananan,oyun halısında vakit geçiren çok mızmız olmayan bi bebek aslında.sürekli mutlu gülücükler atan ,ama yabancı görünce o kaşlarını çatıp,eğerki o yabancı onla konuşursa bağırıp ağlamaya başlar.konuşmazsa sadece çatık çatık bakar ona!:)))inceler.

bugün mama sandelyemizi kurduk.bize hediye gelmişti bilindik bi marka değil ama kullanışlı bişeye benziyor.

bugünkü menümüz patates,ve havuç püresiydi,sabahta meyve püresi armut ve elma.birtanede ilk defa dün aldım cicibebe içine.
yemedi pek ama neyapıyım öyle öyle alışıcak..

bi sorum olacak.

kızlar hani bebeğimiizi emziriyoruz ya ,mamada takviye ediyoruz süt yetmeyince ,diyelim bebeğimizi 9 ay yada 10 ay emzirdik sonra sütten kestik,yada kendi istemedi falan filan..zaten o aylarda ana öğün olarak ek gıda lardanda hemen emen herşey yiyor olacakllarya yinede süt eksiğini biberon mamasıyla tamamlıyacakmıyız!ve hangi ayına kadar?

anneme sordum biz nekadar emdik diye:ben 7 aylık doğduğum için hiç emmeişim,SMA ile büyümüşüm,emmeyince sütü de kesilmiş annemin,ek gıdaya çok erken geçmişim.45 günlükken meyve3 suyu veriyormuş annem bana doktor başlatmış.
kardeşerimde ikiside 10 aya kadar emmişler,annem çok istemiş uzun süre emzirmeyi ama 10 aydan sonra kesinlikle memeyi ağızlarına almadılar dedi.sütümde mi acıma oluyordu bilmiyorum diiyor annem( o nasıl oluyorsa:)))
herneyse peki 10 aydan sonra devam sütüyle eksiklerini tamamladınmı dedim
cevap şu:
yooo herşeyi yiyordu zaten artık onlaribiz ne yersek veriyordum,hiç vermedim öyle biberon maması falan,sen çok içtin mama!DDD

sizce kızlar????
ne yapmak lazım???
yada şöyle sorıyım:
emzirmeyip sadece biberon maması verenler kaç aya kadar devam edeceksiniz vermeye?

yaa aynen sana katılıyorum arkadaşım.ben daha yeni yeni geçiyorum ama şimdiden sıkıntısı ve zorluğu sardı beni!ne kolaymış aç göğsü emzir..ben çok heves ediyordum ,biran önce geçsek diyordum ama yoooo hiç de öyle göründüğü gibi kolay olmayacak!:CC

işte canım sonuçta hepsinde bişeyler var malesef
hiç vermesek ii ama öylede olmuyor işte

canı iş yapmak istemeyen anneler, ben de bakıyorum bazen ev dağılmış canım iş yapmak istemiyor. hemen oturduğum yerden başlıyorum kurgulamaya. telefon çalıyor, misafir arıyor diyorki size 10 dk lık mesafedeyiz, çayı koy geliyoruz. ben de hemen kalkıyorum evi misafir geldiğinde mahçup olmayacağım hale getiriyorum

hele birde yemeyen bi bebek olurlarsa işimiz var((

canım hep diyorlarki sütünüz yetmiyorsa bile bunu ek gıda ile değil devam sütü ile tamamlayınbağışıklık sistemi için
ek gıda 2 çaybardağını geçmesin (kamu spotu)
ama bu kaç ay bilmiyorum
2 yaşına kadar hala günde en az 500ml anne sütü (devam sütü) almaya devam edeceklermi acaba

reklamlarda iki yaşına kadar anne sütü veya formül mama diyodu :26:
birde benim gibi hem emzirip hem ek gıda hemde mama veren var
napiiimmm gece 11 de emiyo üzerine 90 ml içmeden uyumuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…