2012 Şubat Anneleri

aynen isim zor, benimkide vuruyor ayni gece uykusundada vurur yete kenara pat pat diye, benim park bezik 2 kademe ya ust ya en alt alt zor olur gece sik uyaniyor yatirip kaldirmam ust iyi simdilik

bende geceleri altını açmıyorum
zaten kontrole gerek yok kokudan uyanıyorum
Bende hic acmam gece yapma hiyu yok sabah uyaninca yapar yada gun ici

Valla benimkide ayni yanina oturup oyuncaklari dokuyorum veriyorum sikiliyor degistiriyorum oyle yarim saat biraz gezme disarda biraz ev ici derken 2 saat oluyo uykusu geliyor benimki kiz hic fark yok canim ayni soruyu bende soruyorum ama kabullendim bu cocuk boyle iyi olmicak duzelmicek huyu ama kotu olucak biliyorum dis olayi olunca sende kabullen boyle cocul buyutmek cok zor ve yorucu

Berfin senin kiz daha dis cikarmadimi bizimkilerden buyk diye biliyorum??suruyormu ?dun bi arkadasi gordum iki hafta kizimdan buyuk onun bebegi alttaniki dis cikarmis sasirdim bizdede agri kasinti tarzi seyler var ama 15 gune kadarda cikmaz zaten her cocugun gelisimi bir olmuyor

günaydınlarr
oğlumun kahvaltısını yaptırdım
heryanı battı tabiki sonra yıkadım oyun halısına koymuştum mutfaktaydım
hiç sesi çıkmıyo baktım dönmüş öylece uyuyakalmış
yatırdım şimdi

Amiiiiiinn Allah razi olsun darisida basina olsun:))

yok canım Allah olmayanlara isteyenlere versin benim gözüm korktu şöyle uzuuuuuunnnnnnnnnnnnncaaaaaaaaaaa bi süre düşünmüyorum:)
gerçi hala regl olmadım bi kaza olmamıştır umarım

ahh benim kızda bigün şöyle kendi başına uyuyup kalacakmı acaba!!!!!

Bugunku maceramizi anlatiyim, 7 aydir gezmek icin bi yere gitmedim hep ev civarinda gezdik bakirkoy pazarina gidiyim dedim uyandi karnini doyurdum altini degistim keyfi yerinde baston pusetide aldim ciktik, bi kac tanede cingirak attim cantaya 2 saatte vakit var sonra mizmizlanir cunku, minibuse bindik biraz gittik minibuscu motorsikletliyle carpisti hadi tutanak falan 20 dk gitti, geldik pazara sesler kalabalik sasirdi bakiyor oraya buraya hemen bi oyuncak aldim davul calan pepe:) oyalansin biraz diye gezdim donuse gectim yarisinda pazarin basti cigligi oyuncagi falan atiyo neden cunku insanlar yolun ortasinda durup bakiyo miy miy arabayla zor oldu 2,5 saat oldu neyse minibuse bindim kiyametler kopuyor memede almiyor kucagimda salliyorum oyuncak veriyorum yok, ustumdeki kiyafetlerde cocukta sirilsiklam olduk terden, kisacasi biraz stres atiyim degisiklik olsun derken daha beter stres oldum ve kizdim kendime, senin huysuz bi kizin var ne cikarsin senin gezme hayatinda tatil hayatinda bitmis herseyin bu 4 duvar otur dedim, isin ilginc yani eve geldik 3 saat oldu uyutiyim dedim guluyo oynuyor gulermisin aglarmisin, bu cocuk normal bir cocuk olana kadar bi daha asla gitmem bi yere

Bugunku maceramizi anlatiyim, 7 aydir gezmek icin bi yere gitmedim hep ev civarinda gezdik bakirkoy pazarina gidiyim dedim uyandi karnini doyurdum altini degistim keyfi yerinde baston pusetide aldim ciktik, bi kac tanede cingirak attim cantaya 2 saatte vakit var sonra mizmizlanir cunku, minibuse bindik biraz gittik minibuscu motorsikletliyle carpisti hadi tutanak falan 20 dk gitti, geldik pazara sesler kalabalik sasirdi bakiyor oraya buraya hemen bi oyuncak aldim davul calan pepe:) oyalansin biraz diye gezdim donuse gectim yarisinda pazarin basti cigligi oyuncagi falan atiyo neden cunku insanlar yolun ortasinda durup bakiyo miy miy arabayla zor oldu 2,5 saat oldu neyse minibuse bindim kiyametler kopuyor memede almiyor kucagimda salliyorum oyuncak veriyorum yok, ustumdeki kiyafetlerde cocukta sirilsiklam olduk terden, kisacasi biraz stres atiyim degisiklik olsun derken daha beter stres oldum ve kizdim kendime, senin huysuz bi kizin var ne cikarsin senin gezme hayatinda tatil hayatinda bitmis herseyin bu 4 duvar otur dedim, isin ilginc yani eve geldik 3 saat oldu uyutiyim dedim guluyo oynuyor gulermisin aglarmisin, bu cocuk normal bir cocuk olana kadar bi daha asla gitmem bi yere

eevet 4 ocak dogumlu dogum tarihine gore buyuk gorunuyor ama erken dogdugu icin (premature) gelisimi kucuk yani sizden daha bugun 5 ayina girdi sizinker 6 sanirim , dis olayi icinde biraz daha var galiba dis yerleri beyaz belirgin ne bulsa deli gibi agzina sokup kasiyor dr 1-2 ay daha surer demisti

kızlar selam ....
bugün eşim eve döndü bense ev cehennem gibi yandığı için yazlıkta kaldım.annemler ve kayınvalidemler aynı sitede oturuyor ben kendi evimde kalamıyorum niye mi ağabiimin 10 aylık canavar kızı yüzünden.çığlık atıp bizimkini korkutuyor,saçını çekiyor etlerini mıncıklıyor bizimki insana alışkın olmadığı için korkuyor haliyle.bir yere gidilecekse mutlaka kızımı uyutup gidiyorum annemlere emanet ediyorum ve en fazla 1 saat uzaklaşabiliyorum.bu arada kızım fış fış kayıkçıda öne arkaya sallanmaya başladı:)

ya bu veletlerle dışarı çıkmak çok zor hele de otobüsle minibüsle dahada zor, Allah kolaylık versin canım

bizimkilerde bi 10 aylık olsalarda başka çocukları korkutsalar

canım hemen hemen hepimiz aynıyız, benim oğlumda sabahları 7de uyanıyo, halbuki uyusa bende biraz dinlensem

kızlar ya yine bir cumartesi geçti ve ben hala evde birşey yapmak istemiyorum evimi resmen b.k götürüyo,ütüler almış başını gidiyo, katlanacak çamaşırlar yığın halinde, alışveriş yaptık yerleştirmedim evin ortasında ne yapsamda kendime gelsem bilmiyorum kadın çağırcam bu dağınığa nasıl çağırayım diyorum
fena haldeyim yani içimden bişey yapmak gelmiyo

Aynen yaaa cok halsizim bu aralar camasirlar dag gibi mutfakta tezgaha bardak koyacak yer yok makina doluu heryer birbirinde zor oluyo bebekle hele benim hamilelik halsizi uykuya meyil felan cok zor kimildayamiyom anca kizimin ek gidalariyla ugrasiyom hakikaten buyudukce isler sarpasariyo bence annem derdide inanmazdim ek gidaya gectik gecelicok yoruluyorum habire biseyler hazirliyorum mutfak batiyo kiz agliyo bi yandan derken bulasik kaliyo oldugugibi.yok disi agriyo kasiniyo ben hep buyusun derdim suan vazgectim:)bebekten guzeldii kolik haric uyku sureleride git gide azaliyo hic durduramiyoruzz oyalanmiyohicbisyle tam gecis donemi hic biseyden anlamiyo birkac ay sonra oyuncak delisi olur onune atarim insallah.Esimde miz mizlaniyo ev kirli felan bana gleen temizlikci vardida suan ondanda utaniyorum kadin yuh dicek:)

ya ben çalışıyorum ek gıda hazırlama derdim yok sağolsun annem yapıyo oğlumun herşeyini, ama işten geliyorum yorgun oluyorum zaten hafta sonuda dinlenmek istediğim için kalıyorum böyle
inşallah yarın eşimle birlikte evi temizliyecez, söz aldım şimdi ondan,oğlumuda anneme bırakcam
yarın temizlersem bi sonraki büyük temizliğede kadın gelir rahat ederim inşallah

bu kadar benzerlik olur
aynı benimki

:))))çok güldüm allah iyiliğini versin kendi halim geldi gözümün önüne 2 ay önce bende kızım ve arabasıyla dışarı çıkma gafletinde bulunmuştum:)))))))
giderken sıkıntı çıkarmayan kızım dönüşte hiçmi hiiçççççç susmamış ve koca ilçede herkes bizi tanımıştı
bende o gün bugün tövbeliyim kızımla yalnız dışarı çıkmaya:))))))))

offff yaaa aynen salonu temizledim gerisini bıraktım öylece duruyor
vazgeçtim cam falan silmekten
zaten yağmur yağıp duruyor

ya bu ek gıda işi gerçekten daha zormuş
ben sıkıldım bile sürekli bişeyler yedirip içirme durumundan bunların çıkardığı bulaşıklardan
birde aman yedi ,yok yemedi,eyvah kustu,acaba bugün ne yedirsem,ne pişirsem,çokmu veriyorum,yok azmı verdim acaba püf püf püff....
zor işmiş valla
büyüdükçe dertleri azalmıyor sadece şekil değştiriyomuş((
buarada bebeklerinizi oturtuyomusunuz kızlar??
desteksiz ne zaman oturtucaz acaba fikri olan varmı????

Ben oturtuyorum desteksiz oturuyor gibi gibi arada yana kaykiliyo onun disinda ben elimi sirtindan tutuyom oturuyo.gunde 10 dk felan oyle uzun uzun deil kendisi rahatsiz olunca agliyo yatiriyom

benım kızım kendı kendıne bır anda desteksız oturmaya basladı. 4 subat doğumlu temmuzun 7-8 den berı desteksız oturuyor. emekleme çabaları yuksek derece.oyuncaklarla çok uzun ure vakıt geçiriyor.kaşık vs kendı kendıne tutmak ıstıyor. bende gecen gun yoğurtla muzu karıştırdım. kasığı verdım elıne. kendını batıra batıra yemek ıçın ugrastı. hevestını alsın ve kendı kendıne beslenme alışkanlığını kazanması için kritik donemlerdeyız.bır unıversıtedeyken çocuk gelışımı dersınde özellıkle hocalarımız 6-7 ayın çok önemlı olduğunu soylerdı. ıyıkı okuloncesını okumuşum.. bebeğime herseyı nasıl yapacağımı öğrenmişm. mesela oyuncaklara daha 40 ı çıkmadan basladık,oturma alıştırmalrına 3,5 aylıkkken basladık. her ne kadar doktorlar vermeyın desede meyve vs yedırmeye 3.5 aylıkken basladık. uyku duzenı alışkanlığına doğduğu gun basladık. gezmelerımı hıç aksatmadım.evıme ılk gunlerden ıtıbaren vakıt ayırdım. esıme vakıt ayırdım. şimdi o kadar rahat edıyorum. verdığıgım hiç bırseyı reddetmıyor,çok sosyal bır çocuk gezmere bayılıyor. evde kalmaktanda sıkılmıyor. kendı kendıne oturdu. uykusu rtık gunduzlerı azalsa da gecelerı saatı geldı mı bomba patlasa bıle uyur. tek seyde geç kaldım ayrı oda konusunda. onuda ınş okullar acılınca haldeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…