2012 Şubat Anneleri

kızlar birşey soracağım size. iki gündür oğluma patates havuç ve pirinç haşlıyorum, blendırdan geçirip veriyorum ama dün kustu, bugün 3-4 kaşık yedi. ben ne yapayım şimdi. alışır zamanla diye umut ediyorum. bunun dışında yoğurt mayalıyorum, meyve rendeleyip cici bebe koyuyorum, bebelac ve hero baby'nin sütlü-pekmezli vs suyla hazırlanan toz mamalarından veriyorum ve tabi anne sütü. bunların dışında atladığım birşey var mı acaba derken kahvaltı geldi aklıma. kahvaltı olarak ne veriyorsunuz?

iyi de bir yaşından sonra inek sütü verebiliyoruz. o zaman da günlük pastörize sütlerden veririz. olmaz mı :44:

ben sabah sütlü pirinçli kaşık maması verdim pekmezde ekledim
öğlen hipp elma suyu içti ikindi gibi cicibebeli şeftali püresi verdim
akşama erişteli sebze çorbası içecek
emiyoda
emdiği için sanırım karnı pek aç olmuyo iştahsız oldu bu ara ek gıdaya karşı
şuda olabilir kolik geçtiya eskisi gibi yıpranmıyorum moralim iyi yorgun değilim sütüm arttı sanırım
ama yinede oyunla filan yediriyorum
zayıflayayım diyede veriyorum memeyi ağzına
3 yaşına kadar emseler incecik oluruzz
ben yoğurt peynir veremiyorum şimdilik

ben kayfaltıda cicibebe pekmez formülsüt yumurta sarısı karıştırıp bulamaç veriyorum
birgün veriyorum diğer gün vermiyorum

benimkide bazen kusuyo
genelde elini boğazına kadar sokup kusturuyo kendini çoğu zaman

işte canım sonuçta hepsinde bişeyler var malesef
hiç vermesek ii ama öylede olmuyor işte

dünya kirlendi hava kirlendi
havadaki kir yağmurla toprağa karıştı ordan soframıza geldi
bebişlerimizin çorbasına koyduğumuz pirinçte bile kimyasal var
bundan kaçış yok

hugocuk teşekkürler bebişim bütün cevapların için. bu sebze olayı biraz canımı sıktı da. inşaallah alışır zamanla. kızım sebzeleri seçer, hepsini yemez. taze fasulye, kabak, patlıcan asla yemez. ıspanağı zar zor 3-5 çatal. baklagillerle arası iyidir. ama oğlumun yemek seçmemesini çok isterim (her anne gibi). bakalım inşaallah iştahlı ama obez olmayan çocuklar olurlar büyüyünce.

benim eşim kerevizi ağzına sürmezdi
ben hamileyken kıştı tabiki
her hafta kereviz çorbası içtik haberi yok kerevizi haşlayıp blendrdan geçirip içine un süt ekleyip bir güzel içiriyodum
işkembe çorbasını çok sever ama ben yapamam diye gidipte hiç almamıştım
kurbanda eti haşlayıp suyunu buzdolabı poşetlerine koyuyodum epeyde koymuştum
kışın çıkarıp tencereye koyup üzerine biraz ilave su
kaynayınca yumurta unlu bir terbiye eklerdim dövülmüş sarımsakta koyardım kaynayınca kapatırım tamamdır
önüne koyuyorum bağırıyo işkembe çorbası sirkesiz olurmu diyee
meğer etsuyu çorbayı çok sevdiği işkembe çorbası sanırmış akıllım
sevselerde sevmeselerde bi şekilde karıştırıp yediririz sıpalara

Sizler ek besine çoktan geçmişiniz yaa benim sıpa 6 cı aya yeni girdi ama pek bişeye başlamadım azda olsa bişeyler veriyorum ama pek oralı değil

ben buğday şırası yapıcam
buğdayı ekip çıkan filizlerini yersek çok çok faydalı hücre yeniliyo
buğday şırasıda çok iyi yani buğday suyu

Kızlar merhaba canım sıkkın biraz. Bugün bir yapı markete gitmiştik çalışanlardan biri bebeğimi severken kaç aylık olduğunu sordu. Söyleyince şaşırdı "Aa 3,5 aylık sandım ben, çok küçük duruyor." dedi. Moralim bozuldu ya. Eşim de ben de uzun boylu olmamıza rağmen oğlum 47 cm doğdu, beş aylık kontrolde 64 cm. idi, bu ay uzamıştır umarım. Sizinkiler doğumdan bu yana ne kadar uzadı, hesapladınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…