2012 Şubat Anneleri

bu saatten sonra memeye düşmesi iyi değil
emerek doyup ek gıdalara karşı koyuyorlar

ama hiç emmiyo canım ya, memeyi görünce bağırıyo ağlıyo, uykuda versem 30sn. bile emmiyo atıyo hemen
bunun üstüne birde yorgunluk uykusuzluktan sütümde azaldı sağamıyorumda

aç kalsada emmiyomu

malesef emmiyo, dün akşam 17.30'da çorba içti bilerek başka bişey vermedim akşam 21.30 oldu açlıktan ağlıyo yinede memeye karşı koyuyo, mamasını yedi sonrada uyudu, uyuduktan sonra ve sahurda denedim yine emmedi

merhaba benimde bi dönem öyle oldu malesef emmek istemiyordu en son uykusu geldiğinde yatağın üzerine koydum bende yanına yatıp memeyi öyle verdim uyuyuncada emdi şimdilik öyle idare ediyoruz geceleri de kucağımda uykuluyken oğlum emziriyorum bi de ben o ara biberonla su meyve suyu veriyordum ondan olduğunu düşünüyorum şimdi kaşık yada alıştırma bardağıyla veriyorum

offff emmeyen bebek çok zor
doktora sorsan aç bırak bak nasıl emer diyo
palavra hep

Baştan beri hiç emmedi mi? Benimki şu aya geldi daha bir kere emmedi, çok uğraştım nafile. O duyguyu hiç yaşayamadım. Hep sağarak verdim. Başlarda sütüm çıkmıyordu sonra sık sık sağmaya başladım, yılmadım. Sana nacizane tavsiyem; evet sağarak vermek çok zor, stresli ama hiç bıkma 20 cc bile çıksa sağ, sıklaştır sağmalarını mutlaka artacaktır.

bır de gunduz de oynarken yuzukoyun yastık veya yerlerı koklar gıbı egılıp burnunu gömuyor,
sonra da orda kalıyor bagırıyor kalkamıyor çok korkutuyor bu kız benı ya..Allah hepımıze
yardım etsın cok zor gercekten cnm..ben de yorgunluktan sızarsam uyuyakalıyorm..

selam millet
oğluma nazar deydi
geceleri deliksiz uyuyan oğlum iki gecedir saat başı ağlayarak uyanıyo
kuşların sesindenmi korkuyodur nedir anlamadım

bebısım belkı dıs dönemı gelıyordur?

bulamac kahvaltı dedıgın nedır cnm pekmez ve cewıze mı baslattı drun??cevızı nasıl verıyorsunuz?
formul mama ne?

Canim ben kullaniyorum hipp 7 tahilli normal ilik suya katiyom oldu bitti:) ustunde baska bisi yaziyoda ne bilim ordada normal mama yapin ustune katin diyo karisimi kaynatmiyosun bence yada ben yanlis okudum:)

ewet aynısı canım nasıl oluyor katı mı oluyor benımkı garıptı bayagı??2tarıf var bırı sütlü,bırı su
ve meyvelı karısımlı..sutluyu yaptım kaynatın yazıyordu berbat oldu

ARI MArka pirincunu da bebeklere özel kızlar aklınızda olsun

mozpcum sanırım 3 aylık filandı oğlum bianda sağ göğsümü almamaya başlamıştı
diğerinide zorla alıyodu
sağlık ocağına gittim orda hemşireler tutturdu orda emdi gıkı çıkmadan fakat eve gelince yine emmiyodu
netten biraz araştırdım iletişim filan diyodu
bende yatırdım kucağıma verdim memeyi tabiki istemiyo bağırıyo
konuşmaya başladım tatlı tatlı sakin sakin
kocaman açtı gözlerini beni dinliyo çok şaşırdı niyeyse
konuşmaya devam ediyorum derken iki kere memeyi çekiyo bırakıyo sonra bana bakıyo ben aynen devam ediyorum arada başınıda okşuyorum öpüyorum filan
memeyi çekiyo ama öylesine yani süt geldiği filan yok doğru dürüst çekmediği için
böyle böyle 1 saat geçti emdi filan
ertesi gün aynı saatte mızlanmaya başladı aldım kucağıma rahat edeceği şekilde yorganını koydum aynen konuşuyorum
bu sefer daha istekliydi emiyo emiyo bırakıyo bana bakıyo dinliyo cevap veriyo huu huu diye
şimdi her akşam huy edindi 1 saat bunu yapıyoruz iki kere çeker döner tvye bakar bana bakar konuşur sonra yine emer
üstelik bunu tok karnına yapıyo
işimi gücümü bitiririm bunu yaparız oyunumuz bu
o kadar seviyoki bu oyunu eşimlede oynamak istiyo bulamayıncada ağlıyo

sen çalışıyosun gündüz başkası bakıyo seviyoya sanırım anneye kızıyorlar
çünkü ne zaman annem gelse oğlumu çok seviyo kucağından düşürmüyo herşeyini o yapıyo bende biraz ev işi temizlik yapıyorum filan 2 gün oğlumun hiç sesi çıkmıyo yaramazlıkta yok öyle sessiz sakin annemi izler
üçüncü gün kıyamet kopar başlar huysuzluğu
annem gittimiydi hiç sormaaaaa sinirinden dövecek beni o derece fena bir çocuk oluyo
takii saatlerce konuşup ilgilenip öpüp sevene kadar

ek gıdaya başladınızmı nasıl gidiyo iştahı nasıl hala emiyomu
kaç zamandır yoktun sorular birikti tabisi

kız ben de sordum oku bak cevapla:)))ek gıdaya gecen ay gectık ama meyve püresı,sebze corbası ve
pirinçunlu muhallebı werdı tek..ben olayı anlayıp werene kadar ay bıttı..sıcakta cok emmıyor ama,
şükür dewam emmeye ...benım kız daha cok bızım masaya yalanarak bakıyor bızım gıdalara gecınce
obez olcak gıbı

zaten şimdilik bizdede böyle
ya bak sen yanlış anlamışsın kaşık maması pişirilmez
suyu kaynatıp ılıyınca kaşık mamasını eklersin tamamdır
kusmalar geçti değilmi

arkadaşım getirmiş memoya
hiç kullanmamıştım normal tarhana verdim baharatsız biliyorum annem yaptı
ama yememişti
sonra bu bebek tarhanasını açtım yaptım yedi
heralde dedim bebekler içinya ondan yedi
bugün yine yaptım içine kıymada koydum çok azda tereyağı
benim mızmız oğlan hapur hupur yedi
merak ettim içeriğini okudum meğer az miktarda tuz varmış
ve lezzetliymiş bu yüzden benimki severek içiyormuş

zaten şimdilik bizdede böyle
ya bak sen yanlış anlamışsın kaşık maması pişirilmez
suyu kaynatıp ılıyınca kaşık mamasını eklersin tamamdır
kusmalar geçti değilmi

kız sorularımı bul bı yazsana...ya sız yanlıs anladınız tabı kı mamayı suyu ve sutu kaynatıp ılıyınca ıcıne attım neden
mamayı pişireyım kız:))

soru buydu demii
kaşık mamaları yoğun oluyo biraz azaltarak koy mamayı kıvamını ayarlarsın

ben kaşık mamasını sulu kıvamda yapıyorum, çorbaya yakın kıvamda. çok katı olunca boğazından zor geçer gibime geldi. bugün kabak ekledim sebze karışımına daha vermedim ama birazdan vericem. zaten yemeyecek de olsun ben yine hazırladım. HUGOCUK benim mayaladığım yoğurtlar hiç katı olmuyor, sıvı kıvamda. neden acaba?. ama yiyor oğlum Allah a şükür. bugün muz da ekledim yoğurduna yedi maşallah. öyle böyle bu uyduruk dönemleri sağlıkla bir geçsek, şöyle tuzlu salçalı yemeklere geçince rahatlayacağız inşaallah. bugün mesela mercimek çorbamız var ama veremiyorum. ama yiyebilecek dönemde olsa daya mercimeği, oh ne ala

neyse Allah bize de onlara da sağlık versin, biz uğraşırız.

selam annişler...
bugün her bebeğin başına gelen o elim kaza başımıza geldi.malesef yataktan düştü tosun kızsabah altını yıkadım biraz havalansın diye yatakta bıraktım elimi yüzümü yıkamaya gittim ki bir gümbürtü bizimki avazı çıktığı kadar bağırıyor.hemen soğuk suyla ellerini ayaklarını ovduk başını kontrol ettik emzirdim biraz sustu ama 1 saat ağladı çocuğum.internette 50 cm ve aşağısı tehlikesiz diyor bizimkini hesapladık 47cm.gün içinde huysuz olur diye düşündüm ama bir şeyi yoktu.artık yastıklardan kale yapıp öyle gidiyorum...böyle işte çok çok çok dikkat edin çift kişilik yatağın ortasındaydı bebiş...

geçmiş olsun canım gerçekten çok dikkatli olmak gerekiyor

ek gıdalara geçtikten sonra acaba kızım ne zaman kabız olacak diye beklerken bugün oldu
yavrum akşama kadar ıkındı sıkındı ama sadece 3kez ceviz büyüklüğünde parçalar çıkardı
kakasındada siyah ipliksi bişeyler vardı
dün muz vermiştim sanırım kabızlığında bu ipliksi şeylerinde suçlusu o :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…