2012 Şubat Anneleri

günaydın canım. karışmak istemem ama doktorumuz bize şeker ve tuz yapılıyor ya ayasak demişti, reçel şekerden acaba zararı olur mu? geçen gün kahvaltısına eklemek istedim ama tereddütte kaldım.

canım haklısın reçelde seker var ama ben kendım yaptım. organık kayısı ve seftalıden. o yuzden vermek ıstıyorum.

keçi sütünden loru nasıl elde ettin :44:

hugo keçi sutunden yoğurt yapmıştım çok sıvı geldı bana. sankı tutmamış gıbı bende ıçıne çok az tuz atıp kaynattım yarım saat. sonrada suyunu süzdüm kesede. lorum oldu :))

işte aynısı bizde oluyodu kusuyo ve yoğurt kokuyodu
dün sordum hemşireye daha küçükler mideleri hassas yoğurt asitli ondandır bikaç ay bekle sonra ver dedi
eeee madem öyle neden yoğurt verin dediniz

bi dedikleri diğerini tutmuyo ki hepsi başka bişey söylüyo

canım mamanın dışında, annem sabah kahvaltısını devam sütüyle hazırlıyo, meyve pürelerinin içine koyabilirsin, bende 900gr lık hero baby almıştım içmeyince üzüldüm ama annem nerdeyse her yiyeceğin katıyo

selamlar kızlar

oğlumun karnını doyurdum, kızımı yıkadım, evi süpürdüm geldiimm :))

şeeyyyy ben 63 kiloya düşmüşüm de, çok sevinçliyim eski pantolonlarımdan bir kaç tanesi oldu.

oh oh maşallah bende bayramdan sonra başlayacam inşAllah boğazımı tutmaya

bi ara hepimiz gaza gelmiştik burda zayıflayacaz diye devam eden varmı kızlar

maşallah canım çok hamaratsın

Son düzenleme:
oğlum 11 gibi yarım saat uyur
o ara bamya yemeğinin soğanını salçasını kıymasını kavurdum bamyaları temizledim oğlum uyandı
yemeği ateşe koydum emzirdim
armut püresi yaptım cicibebeli onu yedi
oyun halısında oynadı salonu süpürdüm
viledalarken uykusu geldi mızlandı
yatırdım örttüm üzerini bi yandan viledalıyorum arada iki sallıyorum
salon bitti pilav yapcaktım kavurdum arpa şehriyeyi bulyon kalmamışşş
buzluktan memonun minik tavuk parçalarından çıkarttım cezvede kaynattım pilavı onla yaptım
yemeğimi yedim
bulaşık makinasını çalıştırdım
kayfemi pişirdim ancak oturdum
hele akşamları belim kopuyo
eşim geliyo sekizde yemeği tamtekmil hazır ister hazırlarım gelir kuşları salar bu arada memo yerde oynuyo olur sıkılır mızlanır
onla ilgilenirim sofrayı kaldır ateşe çay koy bulaşıkları yerleştir mutfağı topla memonun siniri tepesine çıkar bu arada onla uğraş muhallebisini hazırla
dokuz gibi memonun muhallebisini yediririm
çay olur eşime çayı koyarım memoyu yatırırım hamakta sallarım
ben gittimmi bağırır arkamdan
çay koy götür meyve getir götür memoyu salla en sonunda pert oluyorum artık

yaa kızım bugun yıne çook kusuyor. unutmuştum bu hallerını. herhalde sabah kahvaltısını bıraz fazla yerdım. öğlende seftalı vermıştım. bırde emzırınce mıdesı yıne almadı herhalde az yemesı gerekıyor annesıde ölçüyu tutturamadı

az once bıraz vucuduna masaj yapayım dıye zeytın yağı banyosu yaptım ona:) vucudunu vıcık vıcık zeytın yağı ıle yarım saat masajladım. sonrada kuvetınde oyuncakları ıle oynaya oynaya duş yaptık:) şimdi keyfı yerınde ilkel emekleme seklıyle odayı turlayıp oyuncaklarını oynuyor. bugun çook tembelım.ıftara davetlıyız yemekte yapmadım.çamasırları serdım bır turlu toplamadım. oturduğumuz oda da heryer şirinin oyuncakları ve esyaalrı ıle dagıldı. esımın gelmesıne bır saat var. benı bu halde görsun ıstemıyorum ama canımda yapmak ıstemıyorrr..offfffffffffffff. okul açılsa görumcem gelse de bende sadece şirin ile ılgılensemmmmmmm...

maşallah valla heeee.gerci evde olsam ben de böyle koşturmaca içinde olurum şimdi tatıldeyiz annemn yanında,pansiyoner gibi kalıyoruz:)) hepsine yetişebiliyosun bence rejim yapmasan bile zayıflarsın sen yakın zamanda

Bayanlar bisey sorucam bu formul sutlerde 1 ile 2 arasinda ne fark var, bu arada benim kizim sirf formul sut iciyor biz aylik toptan aliyoruz bebelac 1 ayda 8 kutu 500 luk bitiriyor bunun 1-2 kutusu cope gidiyor cogu zaman tam olcusunde icmiyor cunku, sizinkiler nasil?
Ben kahvaltisina,muhallebisine koyuyorum, hazir sutlu pirincli yada kahvalti almissam icinde var ama ben yine sutle sulandiriyorum

kızının adı şirinmiydi
çok tatlı ismi varmış bende eğer kızım olsaydıı miray veya şirin istiyodum
şirin ismi çok hoş hele ufakken çok yakışır
ama eşim istemedi zira mıhabbet kuşumuzun bitanesinin adı şirin

ben veriyorum.1 yaşına kadar anne sütü,anne sütü almayan bebeklerde devam sütü dıyolar.veriyorum o yuzden ben.6 aydan sonra gunde en az 600 ml dıyo ama bizimki o kadar içmiyo.içtiği kadar artık...

benimki içmiyo devam sütü
hele bugün hiç içiremedim bidaha almam zaten
keçi sütü alıcam emiyoda zaten

eşim oğlumdan daha zahmetli bir bebek
iki kova burcuyla başetmeye çalışıyorum
ikiside çok ilgi sevgi bekliyo bazen yetişemeyip salak gibi oluyorum yorgunluktan
eşim ne dese sorgusuz sualsiz he deyip robot gibi davranıyorum eşim çok gülüyo
akşam çay getirdim kaşığı neden yok dedi bende kaşığını istemedinki dedim o da istemelimiyim dedi
kaşıkmı istiyosun dedim evet dedi gittim getirdim
evde böyle oluyo insan

altıncı ayda besin ihtiyaçları arttığı için mama içeriği daha fazla sanırım bu sebepten
bendede sma 2 var ama içmiyo oğlum muhallebisine ekliyorum

desteksiz oturtayım dedim oğlumu
oturttum ama bikaç saniye sonra bacaklarını havaya kaldırdığı için yana düştü
sürekli hareket halinde hiçbişey yapmasa elleri kolları devamlı oynar
bacaklar hep havaada durur
bana normal geliyo ama başka bebeklerle yanyana gelince fark epey belli oluyo
arkadaşımın kızı 9 aylık onun daha çok hareketli olmasu gerekmezmi
benimki ondan daha hareketli
akadaşıma dedim ne kadar sakin dedim o da yoo normal seninki çok hareketli dedi
benimki nasıl desem göz yoruyo kıpır kıpır uyuduğu zaman hariç beş saniye durmuyo hareketsiz
inşallah hiperaktif bir çocuk olmaz
kucağımda bile tutamiyorum atmaya çalışıyo kendini sıkıntılı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…