2012 Şubat Anneleri

bence birazcık katı olmak lazım mesela en azından kendi odasını yatağını kendi toplasın yardım etsin bakkala göndersen pufff demesin, öyle yetiştirmek lazım birde ödül ve ceza(tabi ağır cezalar değil) sisteminide seviyorum ben

evde kaç tane yavrun var
benim oğlumla beraber 9
8 mubişim bir oğlum var

Ciddimisin 8 tane nasil bakiyosunuz, bende 1 tane var kiz olduktan sonra zorlaniyorum hatta kendi haline kaldi diyebilirim, kiz yokken tam arkadasti gelir oynar konusur kiz gelince haksizlik ettim hic ilgilenemiyorum zavallim kendi kendine oynuyo geziyo konusmayi birakti ama, kiza geliyo bazen tutmak isteyince kaciyor, kafesin yanina goturuyorum elini uzatiyor oda oyun yapip gagaliyor hic korkmuyor:)
Bayanlar ben kizima kahvalti yediremiyorum oguruyor sevmiyor, corbada ben yaptim yemedi evde misafirlige gidersem diye kavanoz corba vardi hazir brokoli patates onu deniyim dedim actim verdim tadi kotu brokoli kremasiz kotu kokuyor severimde kremali bayila bayila yedi tuhaf kiz, onlar ne koyuyor anlamiyorum icine, hipp pirincli muhallebisini sevmiyor evde pirincli devam sutlu hazirliyorum cok seviyor secici olmaya basladi damak tadi gelistikce, az oncede hero baby nin tahilli sutlu balli irmiklisini aldim aksam vericem bakalim yicekmi

Son düzenleme:
evet aynen böyle diyo eltim çok düşkündü rahatıda akşam mamayı verirmiş kayınvalideye gider uyurmuş öğleye kadar
çocuk uyandıkça dayarmış kayınvalide mamayı
benimde böyle yapmamı bekledi
mesela sebze püresi hazırlıyorum yediriyorum hemen burun kıvırır hazır mama ver bunları verme diye
hazır mamayla şişircem bebeğimi sağlıklı olcak
birde demiyomu doktorlara güvenme diye
kime güvencez deyincede ben varımya diyo
hele ilk üç ay tutturmuştu nişasta içirelim diyeee
birde diyoki dokuz ay emzircekmişim sonrasında faydası yokmuş emzirmenin elti öyle demiş ona inanır
takmıyorum bunları yoksa söyledikleri hiç mantıklı şeyler değil hiçkimseye inanmaz sadece elti derse ona inanır öyle komikki
dün akşam eşime dedim memo mamayı bıraktı içmiyo
annen tutturur yine mama diye söyle içmiyo dedim tamam dedi oğlu söyleyiversin bi zahmet

Ablaaa senin oğlunmu oldu benim nie hiç haberim yok daldım kendi derdime hayırlı olsun inş sağlıkla büyür :)

kaç aylık oldu ne maması kim diyor onu döverim ben onu:))))

tatlım daha önce mesaj attımya sana unuttunmu
diyet listesi bile verdinya bana
altı aylık oldu oğlum
ben kimseyi takmıyorum emziriyorum

aynen elinden hiçbişey gelmiyo
o çaydanlık kaynar kaynar suyu biter patlar ancak o zaman anlar
ben olmasam dışarıdan yer
dala nette motor ilanlarına dünya yansa umrunda olmaz

eyvahh hoşuna gittiyse devamlı ısırmasın senii

maşallah canım allah nazarlardan korusun yuvanızı

Kızlar dün oğlumun ilk dişini gördüm :)) parmagımı ağzına soktu bir baktım bişey battı elimi kurban olurum ben ona oğlum büyümüştü diş çıkarmış :))

6 ay 10 günlük oğlum bu arada.

merhaba kızlar,
benim bikaç sorunum var bilmiyorum benim gibi olanlar var mı ama? laf söz olur diye de kimseyle paylaşamıyorum inanın bunalıma girdim.:S
oğlum doğduktan sonra 4 ay annemin yanındaydım. sonra eve döndüm evle ilgili işlerde başladı haliyle. benim eşim titiz bi erkektir. bi yeri kirli görse ben yapmamışsam bana nispet gider kendi siler ben de utanırım haliyle. şimdi bebek de olunca ben baya iş yapamamaya başladım. inanın tüm gün onunla ilgileniyorum en fazla 15-20 dk ya uyanıyor oğlum ben de hiç bi iş yapamıyorum üstelik misafirler de her gün arıyor görmeye gelmek için
ev kirli olunca da huzurumuz kalmadı, psikolojim bozuluyo. kilo da veremedim tüm bunlar olunca eşim de benden uzaklaşmaya başladı
diyeceksiniz temizlikçi al ben de çok istiyorum almayı ama ankarada güvendiğim,tanıdığım biri yok.
sey bi de ben çekiniyorum temizlikçiye şunu yap bunu yap demeye
lütfen bana yardım edin

benimkide kahvaltıdan nefret ediyo yemiyo öğürüyo ağlıyo
bende vermiyorum
yazık ama tek kuş yanlız kalmış bari ona bir eş alın
hayvanlara hiç kıyamam ben
bizimkiler çok şımarık çok sevdik çok ilgilendik çünkü
özgüvenleri çoktur bize bil kafa tutarlar ilgilenmezsek bağırırlar
eşim bakımlarıyla ilgileniyo sebze meyve herşeylerini düzenli takip etmektw benim görevim
bebek olunca az kıskançlık yaptılar oğlumu yanlız görünce çok bağırıyorlar
ben gelincede hemen tatlı tatlı konuşmaya başlıyorlar oğluma
o da şaşkın şaşkın bakıyo

Canım bu ev işi benim için de büyük dert benim bir yardımcm vardı Ankaradan ayrıldı memleketine gitti. Süperdi onu çok arıyorum. Bu ay yeni biri başladı ama o da ay sonunda ayrılacağını söyledi. Benim eşim pek pimprikli değil ama ben pimpirikliyim istiyorum ki herşey dört dörtlük olsun ama çocukla birlikte çok zor.

Kilo meselesinde de yalnız değilsin ben de hiç kilo veremedim. Sadece süt vermeme rağmen hem de. Bize elen iden hiç bitmez. Söylemesi ayıp devamlı yemelik bişeyler oluyor. Ben de ağzımı tutamıyorum yiyorum. Bu kadar yemeye Allahtan kilo almadım bazen veremedim ama en azından almadım diye şükrediyorum.

Tek başıma dışarı da çıkamıyorum her yer cadde vs. Sen söğütözündeyim demiştin Armadaya yürüme mesafesinde sayılırsn erçi ben de yürüme mesafesindeyim ama idemiyorum. En azından oraya idip hızlı hızlı yürüsek belki ider bi iki kilo.

erçi ben Sportife de üyeyim yoaya diyordum. Bu ay hoca izinli diye kaldı O da kilo verdiren bişiy değil platese gitmek lazım. Ama birine zaman ayırabiliyorum.

Dertlerimiz aynı da çözümleri nerde çok merak etmekteyim.

aşarı yukarı aynıyız seninle
ben temizlikçi istedim eşim izin vermiyo
annem geldikçe bebeği ona verip bikaç gün temizlik yapıyorum
sonrada hergün süpürüyorum salonu hergün siliyorum mecburen kuşlardan ötürü çünkü akşaları salıyoruz
kilo konusundada diyete başladım
spor henüz yapamıyorum ama bikaç aya inşallah başlarım
sen ver eşine bebeği işten geldikten sonra her akşam bir odayı halletsen sonrada temiz kullanır süpürdünmü bikaç hafta giderr
bazıları şanslı sanırım
arkadaşımın kızı dokuz aylık oldu ilk üç ay kolikti kız yerinden kalkmadı eşi arar akşama ne pişireyim derdi üç ay kız elini sıcak sudan soğuk suya sokmadı
hamileyken annesi geldi son üç ay hergün evini temizledi her öğüne ayrı yemek yaptı kıızına
şimdide iki haftada bir temizlikçi tutuyo halılarını koltuklarını yıkattırdı çoğunlukla dışarda yiyorlar iş yok güç yok bütün gün kızıyla gezer eşi gelir balkonu yıkar yemek yerler
üstelik eşiyle benimki aynı iş yerinde çalışıyo ama benimki nedense çook yorgun olur çayını bile alamaz vermezsem içmez surat yapar
işte tipik kova erkeği sorumsuz sıkıntıya gelemez özgürlüğe düşkün
çok kırıldığım noktalar oldu
tam dört buçuk aylık olana kadar kolikti oğlum gündüz onikide başlar gece 10 a kadar ağlardı hemde ne ağlamak
bikerede demediki ben alayım sende bugün rahat et diye
haziran sıcakları bastırdı o sıcakta oğlum kolikten ağladıkça koridorda kucağımda oğlum koşardım ter akardı sırtımdan o da haftada iznim bir gün deyip playstation oynardı arkadaşıyla
çok kırıldığım noktalar oldu ve eskisi gibi değilim
iş kurma hayalim var bana dua edin olsun tek başıma oğlumun her türlü ihtiyacını maddi olarak karşılayabilecek güçte olmayı çok istiyorum
ailemin durumu iyi mesela şuan benim evimde oturuyoruz bu evden hariç iki evim daha var ve tek çocuğum babam emekli ve çalışıyo ama ben hiçkimseye muhtaç olmayıp kimseden para almadan oğlumu yetiştirmek istiyorum
işte eşimin bu huyları sebebiylede ikinci çocuğu istemiyorumm kaldıramam çok ağır geçti lohusalığım çok kötü zordu psikolojim berbat oldu yeni toparlandım oğlumun gülüşüyle sevgisiyle kendime geldim
ayyyy ne dertliymişimmm kusura bakmayın forumu işgal ettim

Benim kayınvalidem de mama ver deyip durmuştu.
Çok şaşırmıştım eskiler emzir der diye düşünmüştüm.
Demek ki yine yalnız değilmişim.
Ben de çok inatlaştım emzirmek için.
İlk bir ay onların zoru ile mama verdim
Sonra kestim Allahtan
O da sarılık olduğundan klasik yetmiyor sütün muahbbeti yaptılar ünde bir kere mama verelim dediler psikolojim bozuldu napasrsanız yapın dedim
Sonra toparladım kendimi yönetimi ele aldım mama falan yok dedim
Verdim sütü verdim sütü çok kilo almıyo ama olsun. Bana göre sorun yok :)

hamilelikten önce koşuyodum ve pilates artı ağırlıkla kas çalışıyodum hergün bikaç saat muhakkak spor yapardım tatlı şekerli şeyleri ağzıma sürmezdim tabiki çok iyiydim ama sporu bırakınca geri aldım şimdi oğlumdan fırsat kalmıyo ama yakında başlıcam inşallah eskisinden daha iyi olup o dediği lafları tek tek yedircem ona

maşallah kiosu iyi resimde gördüm
ben ilk üç ay verdim günde bir kere kolikti çok yoruyodu beni psikolojim zaten bozuk sütüm çok çok değildi

maşallah kiosu iyi resimde gördüm
ben ilk üç ay verdim günde bir kere kolikti çok yoruyodu beni psikolojim zaten bozuk sütüm çok çok değildi

Saol canım bu ay 200 gram kadar aldı
Doktor az dedi
ama ben sallamyorum dedim ya
Sen de o kolilkli zamanları atlatmışsın ya bundan sonrası kolay
Allah bebişlere sağlık versin de gerisi hikaye

ANNE OLMAK BİR SANATTIR Anne olmadan önce, sıcak yemekler pişirir ve yerdim. Elbisemde küçük bir leke bile olmazdı.
Telefonda sakin görüşmeler yapardım.
Anne olmadan önce, istediğim zaman yatar ve bunu dert etmezdim. Saçımı her gün fırçalardım.
Anne olmadan önce, evimi her gün temizlerdim. Ne oyuncaklara takılırdı ayağıma,ne de bibero
n
Bağışıklık sistemi diye bir şey yoktu dünyamda.
Anne olmadan önce, üzerime ne kimse kustu, ne çişini yaptı.
Anne olmadan önce, kontrol bendeydi, bütün gece uyuyabilirdim.
Anne olmadan önce, doktorların tahlil ya da iğne yapabilmesi için ağlayan bir çocuğu asla susturmadım.
Yaşlı gözlere bakıp, asla ağlamadım. Basit bir gülümsemeye asla dünyaları vermedim.
Anne olmadan önce içimden geldiği için uyuyan bir bebeği kucağımda taşımaya devam etmedim. Ağrısı dinmediği zaman kalbimin asla milyonlarca parçaya bölündüğünü hissetmedim. Bu küçük bir şeyin hayatımı bu kadar çok derinden etkileyebileceğini hiç düşünmedim. Birisini bu kadar çok sevebileceğimi, anne olmayı bu kadar çok isteyebileceğimi hiç aklıma getirmedim.
Anne olmadan önce, kalbimin bedenimin dışında atacağını bilmezdim.
Aç bir bebeği beslemenin ne özel bir şey olacağınıbilmezdim.
Anne ile bebeği arasındaki o bağdan asla haberim yoktu. Bu kadar küçük bir şeyin bana kendimi bu kadar önemli hissettireceği bilemezdim.
Anne olmadan önce gece yarısı her on dakikada bir kalkıp her şeyin yolunda gidip gitmediğine bakmazdım.
Anne olmanın sıcaklığını, lezzetini, yürek acısını, muhteşemliğini, duygusal doygunluğunu hiç tatmadım.
Anne olmadan önce, bu kadar çok şeyi hissedebileceğimden habersizdim.

BABALARIN BU DENLİ YOĞUN YAŞAYAMAYACAĞI DUYGULAR BUNLAR..EŞLERİMİZ BU YÜZDEN BİZLERİ ANLAMIYOR BU YÜZDEN BU KADAR RAHATLAR BENCE

selam kızlar
herkese hayırlı ramazanlar ve cumalar...
ne zamandır giremedim ,inşallah herkes iyidir.
bende kolumu kaldırcak hal yok.
acaba bebek doğduktan 6 ay sonra doğum sonrası depresyonu başlar mı?
başlarsa kesin ben depresyona girdim.
şalterler indi,sigortalar yandı..
elimi hiç bir işe sürmüyorum,
kafam hep olumsuz düşünceler peşinde....
çocuklarıma bile fazla zaman ayıramıyorum
offf ya..
Çok acil güzel bişeylere ihtiyacım var
değişim,tatil,güzel dostlarım

Son düzenleme:

canım tavsiyelerin içi teşekkür ederim. yeni bi yardımcı bulursan bana da söyler misin ?
kilo vereceğimi bilsem değil armadaya cepaya bile yürürüm :)
ama benim ağzımı kapatmam lazım yoksa kilo veremiyorum ama karar verdik mi veririz kiloyu ben emzirdiğim için biraz da bahaneyle erteliyorum :) ama kaçınılmaz son geliyor kafaya takıp halledelim bu konuyu ...

seni çok iyi anlıyorum hugocuk ben de ilk 3,5 ay kolikten psikopata bağlamıştım zombi gibi geziodum herkes benden korkuodu valla
şükür kısmen geçti o günler
eşin de ne sanslıymıs hem her istediğini beceren, hem oğluna iyi bakan hem de ailenin tek kzını almış
yiyip içip sükretmeli bence
ayrıca sana güveniyorum sen hırslı ve basarılı bi kızsın
ben senin hem kilo olayını hem de iş olayını halledeceğini düşünüyorum

Saol canım bu ay 200 gram kadar aldı
Doktor az dedi
ama ben sallamyorum dedim ya
Sen de o kolilkli zamanları atlatmışsın ya bundan sonrası kolay
Allah bebişlere sağlık versin de gerisi hikaye

amin canım hiç hasta olmasınlar bi de bloğuna bayıldım takip ediyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…