- 13 Nisan 2012
- 1.270
- 527
- 323
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #70.781
kesinlikle katılıyorum, benim kayınvalidem de korkunç tembel ve çok pasaklıdır. eşin bekarken ne ütü yüzü görmüş ne temizlik, bu yüzden beni çok titiz bulur (titizim ama eşimin abarttığı kadar değil). erkek bekarken alışmamışsa çok fazla beklentisi olmuyor eşinden. biz oğluşlara nasıl davransak acaba, her isteklerini yerine getirmesek mi ne???:44:
evde kaç tane yavrun var
benim oğlumla beraber 9
8 mubişim bir oğlum var
kaşığını bi zahmet kendi alaymış..yok hiç gocunmadan yapıyosan eğer sana da helal olsun.tebrıklerımı fışkırtırım yani
evet aynen böyle diyo eltim çok düşkündü rahatıda akşam mamayı verirmiş kayınvalideye gider uyurmuş öğleye kadaremzirme mama ver mi dıyo??töbe bismillah!seninki de ayrı bi modelmiş.demek çocuğu aç bırakıyosun bak baaaaakkkkbenim kayınvalidem de doktor mama ile beslenecek sütü kesicez dediği halde yook yooook sen emzır dıyodu
Ablaaa senin oğlunmu oldu benim nie hiç haberim yok daldım kendi derdime hayırlı olsun inş sağlıkla büyür :)
kaç aylık oldu ne maması kim diyor onu döverim ben onu:))))
gunaydınlar
ben de ev işini yaparım ancak yemek işlerinden pek anlamam. bekarken evlendiğimizde ortak yemek falan yaparız diye planlardım. onu da beni öyle kandırmıştı. ben sana yemek yapmaya yardımcı olurum falan diye. çocuk içinde benzer şeyler söyledi. senin yükün 6 ay sonra herşeyi ile ben ilgileneceğim. PALAVRA...
hiç bir işle ilgilenmez. ben ağlamaya başlarım o zaman yardım eder. kendisine sorsan çok yapar ben nankörüm ama ben çayı demleyip komşuya geçsem o çay kaynar, suyu biter, kalkıp bakmaz, dalar bilgisayara. çayın iyi demlenmişini sever, su bol kaynayacak ve ben çayı sen doldur ben yatıyorum desem sadece 1 bardak doldurur içer.
bi ara annem ve kayınvalidemlerde kalmıştım. evde hiç bir şey yapmamış hep dışarıdan yemiş.
ben de hugocuk gibi şu yap demiyorum patlama noktasına gelinceye kadar. o kadar yoğun ki işleri, onun için üzülmek değil de acıma duygusu oluyor. bir de şimdi ramazan tüm gün aç susuz, ben yine rahatım diyorum tabiki içimden. ama ona şöyle diyorum. off bugun çok yordu bu çocuk beni, keşke ben de erkek olsaydım işe giderim rahat rahat ohh valla, sonra eve gelir bebek severim, ama ev kadınlığı öyle mi, işi bırakınca anladım, senin için daha kolay deyip, onu sinir ediyorum.
erkeklerin yük olan yanları da var tabi ama işe de yarıyorlar. mesela evde tamirat işleri elinden gelir. eline aldıgını yapmadan bırakmaz, eline alması için uzun süre söylenmem lazım tabiki
Gününüz aydın olsun arkadaşlarım
Ben johanson baby'nin pudrasını kullanıyorum canım, gayet memnunum, pişik kremi sanki sulandırıyo gibi geldi o yüzden pudraya döndüm kuru kalıyo
belli olmuyo sıpaya bi bakıyosun 4-5dk. emiyo bi bakıyosun kaçacak yer arıyo memeden
dün akşamda yine zorluyorum, ısırdı bende çığlık attım görsen nasıl hoşuna gitti benim çığlığıma kahkahalarla gülüyo, sonra birkaç kez daha beni bağırttı sonra kafayı başka yöne çevirdi, pes etmiyorum ama bakalım yarın dr.la konuşalım o ne diyecek
bu arada oğluşumun yarım yaşı bitti çok şükür
maşAllah diyim kocamabizdede tam tersi
adam herşeye yardım etmek ister gerek yok ben hallederim derim, ama dayanamaz yapar yine
hafta sonları evi beraber temizleriz ben toz alırım o süpürge açar sonra ben arkasından yerleri silerim,
evde 2 banyo var birini eşim birini ben temizleriz, sofrayı ben kursam o toplar, ütüsünü kendi yapar vs.vs.
ayy kocamı bir kez daha sevdim yazıkça maşAllah
Ciddimisin 8 tane nasil bakiyosunuz, bende 1 tane var kiz olduktan sonra zorlaniyorum hatta kendi haline kaldi diyebilirim, kiz yokken tam arkadasti gelir oynar konusur kiz gelince haksizlik ettim hic ilgilenemiyorum zavallim kendi kendine oynuyo geziyo konusmayi birakti ama, kiza geliyo bazen tutmak isteyince kaciyor, kafesin yanina goturuyorum elini uzatiyor oda oyun yapip gagaliyor hic korkmuyor:)
Bayanlar ben kizima kahvalti yediremiyorum oguruyor sevmiyor, corbada ben yaptim yemedi evde misafirlige gidersem diye kavanoz corba vardi hazir brokoli patates onu deniyim dedim actim verdim tadi kotu brokoli kremasiz kotu kokuyor severimde kremali bayila bayila yedi tuhaf kiz, onlar ne koyuyor anlamiyorum icine, hipp pirincli muhallebisini sevmiyor evde pirincli devam sutlu hazirliyorum cok seviyor secici olmaya basladi damak tadi gelistikce, az oncede hero baby nin tahilli sutlu balli irmiklisini aldim aksam vericem bakalim yicekmi
merhaba kızlar,
benim bikaç sorunum var bilmiyorum benim gibi olanlar var mı ama? laf söz olur diye de kimseyle paylaşamıyorum inanın bunalıma girdim.:S
oğlum doğduktan sonra 4 ay annemin yanındaydım. sonra eve döndüm evle ilgili işlerde başladı haliyle. benim eşim titiz bi erkektir. bi yeri kirli görse ben yapmamışsam bana nispet gider kendi siler ben de utanırım haliyle. şimdi bebek de olunca ben baya iş yapamamaya başladım. inanın tüm gün onunla ilgileniyorum en fazla 15-20 dk ya uyanıyor oğlum ben de hiç bi iş yapamıyorumüstelik misafirler de her gün arıyor görmeye gelmek için
ev kirli olunca da huzurumuz kalmadı, psikolojim bozuluyo. kilo da veremedim tüm bunlar olunca eşim de benden uzaklaşmaya başladı
diyeceksiniz temizlikçi al ben de çok istiyorum almayı ama ankarada güvendiğim,tanıdığım biri yok.
sey bi de ben çekiniyorum temizlikçiye şunu yap bunu yap demeye
lütfen bana yardım edin
merhaba kızlar,
benim bikaç sorunum var bilmiyorum benim gibi olanlar var mı ama? laf söz olur diye de kimseyle paylaşamıyorum inanın bunalıma girdim.:S
oğlum doğduktan sonra 4 ay annemin yanındaydım. sonra eve döndüm evle ilgili işlerde başladı haliyle. benim eşim titiz bi erkektir. bi yeri kirli görse ben yapmamışsam bana nispet gider kendi siler ben de utanırım haliyle. şimdi bebek de olunca ben baya iş yapamamaya başladım. inanın tüm gün onunla ilgileniyorum en fazla 15-20 dk ya uyanıyor oğlum ben de hiç bi iş yapamıyorumüstelik misafirler de her gün arıyor görmeye gelmek için
ev kirli olunca da huzurumuz kalmadı, psikolojim bozuluyo. kilo da veremedim tüm bunlar olunca eşim de benden uzaklaşmaya başladı
diyeceksiniz temizlikçi al ben de çok istiyorum almayı ama ankarada güvendiğim,tanıdığım biri yok.
sey bi de ben çekiniyorum temizlikçiye şunu yap bunu yap demeye
lütfen bana yardım edin
evet aynen böyle diyo eltim çok düşkündü rahatıda akşam mamayı verirmiş kayınvalideye gider uyurmuş öğleye kadar
çocuk uyandıkça dayarmış kayınvalide mamayı
benimde böyle yapmamı bekledi
mesela sebze püresi hazırlıyorum yediriyorum hemen burun kıvırır hazır mama ver bunları verme diye
hazır mamayla şişircem bebeğimi sağlıklı olcak
birde demiyomu doktorlara güvenme diye
kime güvencez deyincede ben varımya diyo
hele ilk üç ay tutturmuştu nişasta içirelim diyeee
birde diyoki dokuz ay emzircekmişim sonrasında faydası yokmuş emzirmenin elti öyle demiş ona inanır
takmıyorum bunları yoksa söyledikleri hiç mantıklı şeyler değil hiçkimseye inanmaz sadece elti derse ona inanır öyle komikki
dün akşam eşime dedim memo mamayı bıraktı içmiyo
annen tutturur yine mama diye söyle içmiyo dedim tamam dedi oğlu söyleyiversin bi zahmet
Benim kayınvalidem de mama ver deyip durmuştu.
Çok şaşırmıştım eskiler emzir der diye düşünmüştüm.
Demek ki yine yalnız değilmişim.
Ben de çok inatlaştım emzirmek için.
İlk bir ay onların zoru ile mama verdim
Sonra kestim Allahtan
O da sarılık olduğundan klasik yetmiyor sütün muahbbeti yaptılar ünde bir kere mama verelim dediler psikolojim bozuldu napasrsanız yapın dedim
Sonra toparladım kendimi yönetimi ele aldım mama falan yok dedim
Verdim sütü verdim sütü çok kilo almıyo ama olsun. Bana göre sorun yok :)
maşallah kiosu iyi resimde gördüm
ben ilk üç ay verdim günde bir kere kolikti çok yoruyodu beni psikolojim zaten bozuk sütüm çok çok değildi
Canım bu ev işi benim için de büyük dert benim bir yardımcm vardı Ankaradan ayrıldı memleketine gitti. Süperdi onu çok arıyorum. Bu ay yeni biri başladı ama o da ay sonunda ayrılacağını söyledi. Benim eşim pek pimprikli değil ama ben pimpirikliyim istiyorum ki herşey dört dörtlük olsun ama çocukla birlikte çok zor.
Kilo meselesinde de yalnız değilsin ben de hiç kilo veremedim. Sadece süt vermeme rağmen hem de. Bize elen iden hiç bitmez. Söylemesi ayıp devamlı yemelik bişeyler oluyor. Ben de ağzımı tutamıyorum yiyorum. Bu kadar yemeye Allahtan kilo almadım bazen veremedim ama en azından almadım diye şükrediyorum.
Tek başıma dışarı da çıkamıyorum her yer cadde vs. Sen söğütözündeyim demiştin Armadaya yürüme mesafesinde sayılırsn erçi ben de yürüme mesafesindeyim ama idemiyorum. En azından oraya idip hızlı hızlı yürüsek belki ider bi iki kilo.
erçi ben Sportife de üyeyim yoaya diyordum. Bu ay hoca izinli diye kaldıO da kilo verdiren bişiy değil platese gitmek lazım. Ama birine zaman ayırabiliyorum.
Dertlerimiz aynı da çözümleri nerde çok merak etmekteyim.
aşarı yukarı aynıyız seninle
ben temizlikçi istedim eşim izin vermiyo
annem geldikçe bebeği ona verip bikaç gün temizlik yapıyorum
sonrada hergün süpürüyorum salonu hergün siliyorum mecburen kuşlardan ötürü çünkü akşaları salıyoruz
kilo konusundada diyete başladım
spor henüz yapamıyorum ama bikaç aya inşallah başlarım
sen ver eşine bebeği işten geldikten sonra her akşam bir odayı halletsen sonrada temiz kullanır süpürdünmü bikaç hafta giderr
bazıları şanslı sanırım
arkadaşımın kızı dokuz aylık oldu ilk üç ay kolikti kız yerinden kalkmadı eşi arar akşama ne pişireyim derdi üç ay kız elini sıcak sudan soğuk suya sokmadı
hamileyken annesi geldi son üç ay hergün evini temizledi her öğüne ayrı yemek yaptı kıızına
şimdide iki haftada bir temizlikçi tutuyo halılarını koltuklarını yıkattırdı çoğunlukla dışarda yiyorlar iş yok güç yok bütün gün kızıyla gezer eşi gelir balkonu yıkar yemek yerler
üstelik eşiyle benimki aynı iş yerinde çalışıyo ama benimki nedense çook yorgun olur çayını bile alamaz vermezsem içmez surat yapar
işte tipik kova erkeği sorumsuz sıkıntıya gelemez özgürlüğe düşkün
çok kırıldığım noktalar oldu
tam dört buçuk aylık olana kadar kolikti oğlum gündüz onikide başlar gece 10 a kadar ağlardı hemde ne ağlamak
bikerede demediki ben alayım sende bugün rahat et diye
haziran sıcakları bastırdı o sıcakta oğlum kolikten ağladıkça koridorda kucağımda oğlum koşardım ter akardı sırtımdan o da haftada iznim bir gün deyip playstation oynardı arkadaşıyla
çok kırıldığım noktalar oldu ve eskisi gibi değilim
iş kurma hayalim var bana dua edin olsun tek başıma oğlumun her türlü ihtiyacını maddi olarak karşılayabilecek güçte olmayı çok istiyorum
ailemin durumu iyi mesela şuan benim evimde oturuyoruz bu evden hariç iki evim daha var ve tek çocuğum babam emekli ve çalışıyo ama ben hiçkimseye muhtaç olmayıp kimseden para almadan oğlumu yetiştirmek istiyorum
işte eşimin bu huyları sebebiylede ikinci çocuğu istemiyorumm kaldıramam çok ağır geçti lohusalığım çok kötü zordu psikolojim berbat oldu yeni toparlandım oğlumun gülüşüyle sevgisiyle kendime geldim
ayyyy ne dertliymişimmm kusura bakmayın forumu işgal ettim
Saol canım bu ay 200 gram kadar aldı
Doktor az dedi
ama ben sallamyorum dedim ya
Sen de o kolilkli zamanları atlatmışsın ya bundan sonrası kolay
Allah bebişlere sağlık versin de gerisi hikaye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?