2012 Şubat Anneleri

merhaba kızlar bana meyve püresi ,yoğurt ve sebze çorbası dışında önerebileceğiniz gıdalar var mı ? yaptıklarımdan ufak ufak tattırıyorum fakat doktorumuz sezbze çorbası ile başlattı ama bebeklerim iğrendiler ama içine çok az tuz kattım bayıla bayıla yediler.

biliyorum tatlı ve tuzlu olmaması gerekiyor fakat böyle de yemek ayıracakalr gibime geldi ? sizler neler yapıyorsunuz ?

eğer baş edemezsem normal öğün öğün başlayacam sabah kahvaltısı dahil

Son düzenleme:

hep aynı meyvelerden mi yaptın canım???meyveleri değişik ve dönüşümlü olarak yapıyorum ben!!

ayy yanlış yerden alıntı yapmışım!!!
pişik kremide çok işe yarıyor.poposuna sürdüğüm kremi boynunada sürüyorum ben çok iyi geliyor.geçmiş olsun canım..

yogurt corbasını deneyebılırsın canım ben dun ıcırdım cok sevdı.ebe bana sofraya sızle otuttur kahvaltı yaptır dedı tuzsuz peynır ve yumurta sarısıyla

kızlar gecmıse bakınca labne peynırden bahsedılıyor bellı bı cesıdı ve markası var mı verdıklerınızın dr mu tavsıye ettı bunu?labne agır bı peynır sankı?

yogurt corbasını deneyebılırsın canım ben dun ıcırdım cok sevdı.ebe bana sofraya sızle otuttur kahvaltı yaptır dedı tuzsuz peynır ve yumurta sarısıyla

evet yoğurt çorbasını da deneyeceğim.birde bugün peyniri denedim acaba yiyorlar mı diye elimle ezip verdim.yediler.demek ki bebeklerim tatları ayırıyorlar e o zamanda tatsız tuzsuz çorba vermemin bi anlamı olmuyor.bide bugün tarhana çorbasının suyundan bir de zeytinyağı karıştırdım.
canım çıktı bu hafta alıştırıcam diye bugün keşfettim internette bi yerde okudum doktor çoook az tuz dökebilirsin demiş diye bende çoook az attım oğlum yedi ama kızım az yedi yine öğürdü birde bu ay her hafta yeni şeyler eklenicek çorbaya

yarında yoğurt çorbasını deneyeceğim.bi arkadaşımda akşamdan beyaz peyniri suda beklet tuzu çıksın bi parça ezip damağına yapıştır çiğneme refleksleri oluşsun demişti .

başka alternatifler var mı ? yoksa ben artık oturtacam alacam yumurta sarısı peynir ve çorba suyuna ufacık ufacık ekmek verecem başka türlü böyle azar azar ne biliyim.çok sevinmiştim 4 aylıkken yoğurt meyve püresi başladım ek gıdaya erken başladık diye ama meğer bunlar neymiş ki asıl olay katı gıdalarmış

yoğurt çorbasını nasıl yapıyorsunuz kızlar.
dün küçük mama kavanozlarında yoğurt mayalamıştım,yarısıını yedi,diğer yarısınıda çorba yapıyım bari sizlerden gördüm.tarif verirmisiniz.pirinçlimi yapırsunuz?

Allah yardımcın olsun canım bız bırıyle zor ugrasıyoruz sende 2 tane varRabbım can saglıgı verısn evlatlarımıza her surec kendıne gore zor ıste zamanla alıscaz bakalım labne peynırı okudum burda bende onu merak edıyorum

evet pirinçli olacak.ben şu şekilde yapmayı düşünüyorum.pirinci haşlayıp mamadan yaptığım yoğurt ile karıştırarak yapmayı düşünüyorum.pişince de pirinci ezeceğim.cezve de yapacağım ilk deneme için.inşallah yerler.

eğer bir eksiğim yada yanlışım varsa düzeltir misiniz arkadaşlar ?

sağolasın arkadaşım inşallah hayırlısıyla bu dönemi de atlatırız.sonuçta hiç tatmadığı besinleri yemeleri alışmaları zaman alacak gibi geliyor.bende labne peynirini duymuştum.birde bu başlıkta bebek ekmeği okudum.onu da ileride inşallah denemek istiyorum.birisi çok güzel günlük yemek tablosu yapmıştı maşallah ama vaktim kısıtlı olduğu için inceleyememiştim.

birde bebeklerinizi oturtmaya başladınız mı?doktorumuz yarım saat oturtabilirsin demişti ama ben ara ara ikisini de oturtmaya çalışıyorum.birde mama sandalyesi kullanıyor musun?erken mi olur acaba ?

oğlumun isiliği için aile hekimliğine gittik. sağ kolu bayağı isilik olmuştu. kalmosan, bepanthen falan sür dedi hemşire. ayrıca ferro sanol'ü yine söyledi. 2016 son kullanma tarihli damlaların parti no'su 49 ile 71 mi 73 mü unuttum bu aralıktaki olanları vermeyin dedi. ben de çöpe attım. ferro sanol B yazdı. şurup şeklinde.

canım aldıgı kilo bana göre çok iyi. yanlış hatırlamıyorsam einstein da bebeğinin 200 gr aldıgını yazmış. benimki 6. ayın sonunda sadece 50 gr almış tüm ay. 3650 dogdu ilk ay 1 kg almıştı. şu an o kadar hareketli ki aldıgı 50 gr vermiş olmasından şüphe ediyorum.

gayet iyi .senin bebeğin maşallah boylu olcak.

annemler beni birileriyle kıyaslarken çok sinir olurdum.onun kızı şu puanı almış onun oğlu şöle ders çalışıyomuş falan filan.ayyyy aynısını ben yapyrum yani şimdi boyunu kılosunu kıyaslıyoruz ya ınsallah ılerde bizimklerın bana yaptgnı yapmam yoksa cooook kavga ederız cooook kılosuna da takılma bence kuzenmn kızı var 10 aylık 6,5 kılo.benım oğlumu görünce kızın moralı cok bozulmuştu.kılosu da iyi bence.mesela arkadaşların çocukları ayaklarını ağızlarına sokabılıyolarmış,bizimkinde o yok,tutuyo oynuyo boynuna kadar falan getırıyo ama dahası yok.her cocuğun gelısımı farklı oluyo ah bi de bunu kabullenebılsek demek meslektaşız.branşın ne?

bebekler için tarhanalar var baharatı az onun çorbasını yapabılırsın.bir de ben şehriye çorbası gibi yapıp içine yoğurt koyuyorum.onu da yıyo.sabahları da yumurta sarısı ve peynır yedırıyoruz tabi peynırı akşamdan suya koyuyorum tuzu cıuksın dıye.pekmeze de başladık ama yoğurt ya da devam sutunden yarım saat snra falan verıyorum ki birbirinin vitamınını falan öldürmesin diye.

şehriyeli ysptım canım ben tel şehriyeli.yedi de çok şükür..deneyebılırsın bence.pirinçten korkuyorum nedense

bi arkadaşıma dert yanıyodum neden o tabağı çöpe döküp bulaşık makınesıne koymaz kı falan dıye.demişti ki yaa hiç mutfağa götürmeseydi,olduğu gibi odada bıraksaydı.doğru dıyosun dedim.aslında kötüyü düşünüp iyiyle mutlu olmak lazım biraz palyannacılık işte ..

merhaba anneler
benim uzuuuuuuuuun tatilim son hız(!) devam ediyor.kayınvalidemde kalıyorum yaptığım tek atraksiyonsa 1 saatliğine bisikletle denize gidip gelmek.tabi bebeğim uyurken.çünkü uyandığında bazen yüksek volüm ağlayabiliyorbu 1 saatlik yüzmeler sezeryan göbişini eritti kalan 5 kg mu da verdim...ben onu doğduğundan beri yatarak emziriyorum ve dışarı çıktıysak çocuk kucağımda ememiyor bölük pörçük emziriyorum doymuyor gibi geliyor.o yüzden çıkasım da gelmiyor.bugün kara üzüm ve şeftaliyi cam rendede rendeledim.meyvelerin küçük lifleri kaldı yutamadı ve öksürmeye başladı kıpkırmızı oldu ödüm koptu sonra bir kustu çocuk gün boyu emdiği tüm sütler yediği yoğurt ve ekmek parçacıkları..ama pes etmek yok .pütürlü yemezse alışamayack .ferro sanol olayı kafamı karıştırıyor.bu da hükümetin domuz gribi aşısına dönmesin.belki bi kaç sene sonra bu da verilmekten vezgeçecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…