- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #70.821
kızlar yaaa benim bebeğim meyve püresine deli oluyordu.2 gündür öğürüyor yerken hatta dün sonuç olduğu gibi çıkartmıştı.tokta değil anlamadım sizce neden olabilir? canım çok sıkılıyorrrrrrrrrrrr
canım travazol krem al eczaneden. ınce bır tabaka sur. ıkıncı surmeye gerek bıle kalmaz belkıde. bıze çocuk doktoru verdı. kızımın neresınde pişik olursa olsun suruyorum. saatıne varmadan geçiriyor. aslında mantar kremı ama bebeklerde pişiğe de ıyı gelıyor.
tatlım daha önce mesaj attımya sana unuttunmu
diyet listesi bile verdinya bana
altı aylık oldu oğlum
ben kimseyi takmıyorum emziriyorum
merhaba kızlar bana meyve püresi ,yoğurt ve sebze çorbası dışında önerebileceğiniz gıdalar var mı ? yaptıklarımdan ufak ufak tattırıyorum fakat doktorumuz sezbze çorbası ile başlattı ama bebeklerim iğrendiler ama içine çok az tuz kattım bayıla bayıla yediler.
biliyorum tatlı ve tuzlu olmaması gerekiyor fakat böyle de yemek ayıracakalr gibime geldi ? sizler neler yapıyorsunuz ?
eğer aş edemezsem normal öğün öğün başlayacam sabah kahvaltısı dahil
yogurt corbasını deneyebılırsın canım ben dun ıcırdım cok sevdı.ebe bana sofraya sızle otuttur kahvaltı yaptır dedı tuzsuz peynır ve yumurta sarısıyla
evet yoğurt çorbasını da deneyeceğim.birde bugün peyniri denedim acaba yiyorlar mı diye elimle ezip verdim.yediler.demek ki bebeklerim tatları ayırıyorlar e o zamanda tatsız tuzsuz çorba vermemin bi anlamı olmuyor.bide bugün tarhana çorbasının suyundan bir de zeytinyağı karıştırdım.
canım çıktı bu hafta alıştırıcam diye bugün keşfettim internette bi yerde okudum doktor çoook az tuz dökebilirsin demiş diye bende çoook az attım oğlum yedi ama kızım az yedi yine öğürdübirde bu ay her hafta yeni şeyler eklenicek çorbaya
yarında yoğurt çorbasını deneyeceğim.bi arkadaşımda akşamdan beyaz peyniri suda beklet tuzu çıksın bi parça ezip damağına yapıştır çiğneme refleksleri oluşsun demişti .
başka alternatifler var mı ? yoksa ben artık oturtacam alacam yumurta sarısı peynir ve çorba suyuna ufacık ufacık ekmek verecem başka türlü böyle azar azar ne biliyim.çok sevinmiştim 4 aylıkken yoğurt meyve püresi başladım ek gıdaya erken başladık diye ama meğer bunlar neymiş ki asıl olay katı gıdalarmış
yoğurt çorbasını nasıl yapıyorsunuz kızlar.
dün küçük mama kavanozlarında yoğurt mayalamıştım,yarısıını yedi,diğer yarısınıda çorba yapıyım bari sizlerden gördüm.tarif verirmisiniz.pirinçlimi yapırsunuz?
Allah yardımcın olsun canım bız bırıyle zor ugrasıyoruz sende 2 tane varRabbım can saglıgı verısn evlatlarımıza her surec kendıne gore zor ıste zamanla alıscaz bakalım labne peynırı okudum burda bende onu merak edıyorum
tesekkurler canım gecmıse bakıyorum genelde aynı seyler yasanıyor...bakalım dun yogurt corbasını severek ıctı pekte kusmadı sabahta yulaf ezmelı meyvelı pure verdım onuda sevdı bızım cadıbu arada kızım ptesı baktı ebe 7400 kılosu boyu 72 cm sızce nasıl 6 ay 10 gunluk
tesekkurler canım gecmıse bakıyorum genelde aynı seyler yasanıyor...bakalım dun yogurt corbasını severek ıctı pekte kusmadı sabahta yulaf ezmelı meyvelı pure verdım onuda sevdı bızım cadıbu arada kızım ptesı baktı ebe 7400 kılosu boyu 72 cm sızce nasıl 6 ay 10 gunluk
oyle tatlım ıste yınede ınsan merak edıyor saglık ocagında komık oluyor hep karsılastırma oluyor senınkı uzun benımkı kısa falan...boyda sorun yok galıba bıraz uzun galıba zaten 51 cm dogmustu ben kıloya kafayı taktım az gıbı gelıyor bana 300 gr almıs bır ayda bu sutun yetmedıgı anlamına mı gelıyor ebe ıyı dıyor...bu arada bende ogretmenım canım meslektasız
merhaba kızlar bana meyve püresi ,yoğurt ve sebze çorbası dışında önerebileceğiniz gıdalar var mı ? yaptıklarımdan ufak ufak tattırıyorum fakat doktorumuz sezbze çorbası ile başlattı ama bebeklerim iğrendiler ama içine çok az tuz kattım bayıla bayıla yediler.
biliyorum tatlı ve tuzlu olmaması gerekiyor fakat böyle de yemek ayıracakalr gibime geldi ? sizler neler yapıyorsunuz ?
eğer baş edemezsem normal öğün öğün başlayacam sabah kahvaltısı dahil
yoğurt çorbasını nasıl yapıyorsunuz kızlar.
dün küçük mama kavanozlarında yoğurt mayalamıştım,yarısıını yedi,diğer yarısınıda çorba yapıyım bari sizlerden gördüm.tarif verirmisiniz.pirinçlimi yapırsunuz?
eşlerimiz birbirine benziyormuş diyebilirim canım.benimkide öyle her akşam yemek bkelemez,kahvaltı bile koysam yer sesini çıkarmaz,hastaysam falan kendi yapar yer,bana bile getirir önüme koyar,yedirir,yada dediğin gibi hiç uğraşma dışarıdan söyleleyim der.ev temzileme konusunda ben çalışmadığım için çok zaruri olmadıkça elini sürmez,ama hakkının yemem hamileyken ve yeni doğum yaptığımda evi çok silmiş süpürmüştür.çayı severt aslında ama benim aram olmadığı için oda zavallım aramaz:)) meyve konusunda ama illaki soyulmuş,tabağa dilimlenmiş ihazır ister.tabakları götürür mutfağa ama aynı seninki gibi öylece bırakır,kabuklarını çöpe dökmeyi akıl edemez.:))
kendisi çok titizdir amma benim sürekli her an temizlik yapmam onu çileden çıkarır:))ama evi şuana kadar pis görmedi ,sanırım görmek istemez!
benimkide tüm kapris,kızgınlık,ve vıdı vıdılarıma katlanır canım kocam:))
canım halım küçük zaten dediğin gibi çarşafı halının altına kıstırdım hep,emzirme yastığım falan koydum bi köşesine ağırlık olsun diye ama nasıl yapmış bilmiyorum.
şehriyeli ysptım canım ben tel şehriyeli.yedi de çok şükür..deneyebılırsın bence.pirinçten korkuyorum nedense
şehriyelerini ezdinmi canım???
birde sizin memlekette fındık sezonu kız gelmiyonmu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?