- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #70.801
selam kızlar
herkese hayırlı ramazanlar ve cumalar...
ne zamandır giremedim ,inşallah herkes iyidir.
bende kolumu kaldırcak hal yok.
acaba bebek doğduktan 6 ay sonra doğum sonrası başlar mı?
başlarsa kesin ben depresyona girdim.
şalterler indi,sigortalar yandı..
elimi hiç bir işe sürmüyorum,
kafam hep olumsuz düşünceler peşinde....
çocuklarıma bile fazla zaman ayıramıyorum
offf ya..
Çok acil güzel bişeylere ihtiyacım var
değişim,tatil,güzel dostlarım
canım tavsiyelerin içi teşekkür ederim. yeni bi yardımcı bulursan bana da söyler misin ?
kilo vereceğimi bilsem değil armadaya cepaya bile yürürüm :)
ama benim ağzımı kapatmam lazım yoksa kilo veremiyorum ama karar verdik mi veririz kiloyu ben emzirdiğim için biraz da bahaneyle erteliyorum :) ama kaçınılmaz son geliyor kafaya takıp halledelim bu konuyu ...
amin canım hiç hasta olmasınlar bi de bloğuna bayıldım takip ediyorum :)
Kesin altıncı ay depresyonu diye bişiy var ve bize söylemediler
Ben de aynı moddayım
Yenlik istiyorum bu ev hallerinden bunaldım
Çalışmaya mı başlasam acaba diye düşündüm bile
Neyse dedğin gibi
Tatil lazım bize bi de haftasonu kızkıza muahbbet lazım
Gerisi hallolur
Yeni yardmcıyı aryıyorum valla
bakalım bulabilecekmiyim.
Blogumu sevdiğine sevindim.
Konu insanın çocuğu olunca hep beğenilsin istiyo :) bencilce biraz ama bu böyle :)
merhaba kızlar,
benim bikaç sorunum var bilmiyorum benim gibi olanlar var mı ama? laf söz olur diye de kimseyle paylaşamıyorum inanın bunalıma girdim.:S
oğlum doğduktan sonra 4 ay annemin yanındaydım. sonra eve döndüm evle ilgili işlerde başladı haliyle. benim eşim titiz bi erkektir. bi yeri kirli görse ben yapmamışsam bana nispet gider kendi siler ben de utanırım haliyle. şimdi bebek de olunca ben baya iş yapamamaya başladım. inanın tüm gün onunla ilgileniyorum en fazla 15-20 dk ya uyanıyor oğlum ben de hiç bi iş yapamıyorumüstelik misafirler de her gün arıyor görmeye gelmek için
ev kirli olunca da huzurumuz kalmadı, psikolojim bozuluyo. kilo da veremedim tüm bunlar olunca eşim de benden uzaklaşmaya başladı
diyeceksiniz temizlikçi al ben de çok istiyorum almayı ama ankarada güvendiğim,tanıdığım biri yok.
sey bi de ben çekiniyorum temizlikçiye şunu yap bunu yap demeye
lütfen bana yardım edin
aşarı yukarı aynıyız seninle
ben temizlikçi istedim eşim izin vermiyo
annem geldikçe bebeği ona verip bikaç gün temizlik yapıyorum
sonrada hergün süpürüyorum salonu hergün siliyorum mecburen kuşlardan ötürü çünkü akşaları salıyoruz
kilo konusundada diyete başladım
spor henüz yapamıyorum ama bikaç aya inşallah başlarım
sen ver eşine bebeği işten geldikten sonra her akşam bir odayı halletsen sonrada temiz kullanır süpürdünmü bikaç hafta giderr
bazıları şanslı sanırım
arkadaşımın kızı dokuz aylık oldu ilk üç ay kolikti kız yerinden kalkmadı eşi arar akşama ne pişireyim derdi üç ay kız elini sıcak sudan soğuk suya sokmadı
hamileyken annesi geldi son üç ay hergün evini temizledi her öğüne ayrı yemek yaptı kıızına
şimdide iki haftada bir temizlikçi tutuyo halılarını koltuklarını yıkattırdı çoğunlukla dışarda yiyorlar iş yok güç yok bütün gün kızıyla gezer eşi gelir balkonu yıkar yemek yerler
üstelik eşiyle benimki aynı iş yerinde çalışıyo ama benimki nedense çook yorgun olur çayını bile alamaz vermezsem içmez surat yapar
işte tipik kova erkeği sorumsuz sıkıntıya gelemez özgürlüğe düşkün
çok kırıldığım noktalar oldu
tam dört buçuk aylık olana kadar kolikti oğlum gündüz onikide başlar gece 10 a kadar ağlardı hemde ne ağlamak
bikerede demediki ben alayım sende bugün rahat et diye
haziran sıcakları bastırdı o sıcakta oğlum kolikten ağladıkça koridorda kucağımda oğlum koşardım ter akardı sırtımdan o da haftada iznim bir gün deyip playstation oynardı arkadaşıyla
çok kırıldığım noktalar oldu ve eskisi gibi değilim
iş kurma hayalim var bana dua edin olsun tek başıma oğlumun her türlü ihtiyacını maddi olarak karşılayabilecek güçte olmayı çok istiyorum
ailemin durumu iyi mesela şuan benim evimde oturuyoruz bu evden hariç iki evim daha var ve tek çocuğum babam emekli ve çalışıyo ama ben hiçkimseye muhtaç olmayıp kimseden para almadan oğlumu yetiştirmek istiyorum
işte eşimin bu huyları sebebiylede ikinci çocuğu istemiyorumm kaldıramam çok ağır geçti lohusalığım çok kötü zordu psikolojim berbat oldu yeni toparlandım oğlumun gülüşüyle sevgisiyle kendime geldim
ayyyy ne dertliymişimmm kusura bakmayın forumu işgal ettim
ANNE OLMAK BİR SANATTIR Anne olmadan önce, sıcak yemekler pişirir ve yerdim. Elbisemde küçük bir leke bile olmazdı.
Telefonda sakin görüşmeler yapardım.
Anne olmadan önce, istediğim zaman yatar ve bunu dert etmezdim. Saçımı her gün fırçalardım.
Anne olmadan önce, evimi her gün temizlerdim. Ne oyuncaklara takılırdı ayağıma,ne de bibero
n
Bağışıklık sistemi diye bir şey yoktu dünyamda.
Anne olmadan önce, üzerime ne kimse kustu, ne çişini yaptı.
Anne olmadan önce, kontrol bendeydi, bütün gece uyuyabilirdim.
Anne olmadan önce, doktorların tahlil ya da iğne yapabilmesi için ağlayan bir çocuğu asla susturmadım.
Yaşlı gözlere bakıp, asla ağlamadım. Basit bir gülümsemeye asla dünyaları vermedim.
Anne olmadan önce içimden geldiği için uyuyan bir bebeği kucağımda taşımaya devam etmedim. Ağrısı dinmediği zaman kalbimin asla milyonlarca parçaya bölündüğünü hissetmedim. Bu küçük bir şeyin hayatımı bu kadar çok derinden etkileyebileceğini hiç düşünmedim. Birisini bu kadar çok sevebileceğimi, anne olmayı bu kadar çok isteyebileceğimi hiç aklıma getirmedim.
Anne olmadan önce, kalbimin bedenimin dışında atacağını bilmezdim.
Aç bir bebeği beslemenin ne özel bir şey olacağınıbilmezdim.
Anne ile bebeği arasındaki o bağdan asla haberim yoktu. Bu kadar küçük bir şeyin bana kendimi bu kadar önemli hissettireceği bilemezdim.
Anne olmadan önce gece yarısı her on dakikada bir kalkıp her şeyin yolunda gidip gitmediğine bakmazdım.
Anne olmanın sıcaklığını, lezzetini, yürek acısını, muhteşemliğini, duygusal doygunluğunu hiç tatmadım.
Anne olmadan önce, bu kadar çok şeyi hissedebileceğimden habersizdim.
BABALARIN BU DENLİ YOĞUN YAŞAYAMAYACAĞI DUYGULAR BUNLAR..EŞLERİMİZ BU YÜZDEN BİZLERİ ANLAMIYOR BU YÜZDEN BU KADAR RAHATLAR BENCE
bende geçen haftaya kadar resmen bunalımdaydım, mutsuzdum. baktım beni mutlu etmek için çaba harcayan yok ben kendimi mutlu etmesini bilirim dedim vee önce kuaförüme gittim, saçlarım platin, yeniden dip boyasını yaptırdım, bade işçil kesimi, önler uzun arkalar katlı kısa bombeli, manyak iddialı bir saç yaptırdım, bu arada 3-4 kilo verdim, kendime maviden 1 beden ince gösteren bir kot aldım, makyaj full, giyindim kuşandım işe geldim,şimdi daha iyiyim
diişşşşş...
bebeğimin dişi elime geldi!damağını elliyordum bugün elime sivri bişeyler battı,bi baktım diş!ama belli belirsiz daha sadece hafiften ucu görünmüş.sol alt dişi.
bugün itibariyle 6 ay 10 günlüğüz..
darısı başınıza kızlar.
hugo:geçmiş olsun,dolamanın acısını bilirim!lisedeyken bendede bir kez olmuştu.kendiliğinden geçti,allahtan tekrarlamadı.ama çok kötü acısı olur.inşallah tekrarlamaz seninkide..(
yoğurt:
3 yada 4.denemede yoğurdu tutturdum sonunda.paket süt ve hazır yoğurttan yaptım.krema kıvamında oldu ama yoğurt tadı var en azından.çok da güzel bi tadı olmuş,ekşi değil.yarım kavanoz yedi benimki ,belki alerji falan yapar diye hepsini yedirmedim.
kalının üzerine çarşaf serdim,sürekli oyun halısından ev halısına süründüğü için,halının tüylerini falan yoluyor çareyi çarşaf sermekte buldum.bu defada çarşafın üzerindeki desenleri yakalamaya çalıırken çarşafı yakala ucundan kendide yuvarlana yuvarlan çatşafı dolamış hep kendine birtek ayakları dışarıda,yüzü falan hep dolanmış bende salonun balkonun yıkıyordum bi sesler duydum bi baktım benim ki çırpınıyor!(( elim ayağım salındı öyle görünce.birde sürekli kafasını yere vuruyor benimki ,başlıyor ağlamaya!
ne kusuru hugo?? anlatacak birilerini arıyo insan bazen.anlatarak biraz da olsa kendnı ıyı hıssettıysen ne mutlu. bi de demişsin ya yaşı benden büyük ben de cahildim falan dıye.eşin kaç yaşında sen kaç yaşındasn ki? yanlış anlama sakın,dediğim gibi gocunmadan yapıyosan ne ala ama elın sarılıyken bıle kalkıp karpuz istiyosa senden lütfen biri kocana aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa yeterrrrr amaaaaaaaaaaaaaaaaaaa desin!!!!! bi de inşallah kendine bi iş kurarsın,inşallah şiistediğin gibi olur hersey...
Kızlar dün oğlumun ilk dişini gördüm :)) parmagımı ağzına soktu bir baktım bişey battı elimi kurban olurum ben ona oğlum büyümüştü diş çıkarmış :))
6 ay 10 günlük oğlum bu arada.
Öncelikle dişiniz hayrlı uurlu olsun artık diş hediği yaparsın
Herkes de hediye alır gelir ne güzel.
Bu minnoşlar iyice yaramaz oldular dikkat etmek lazım çarşaf değil de yorgan gibi kaldıramayacağı bişey ser istersen yere
Aman dikkat Allah kaza bela vermesin.
diişşşşş...
bebeğimin dişi elime geldi!damağını elliyordum bugün elime sivri bişeyler battı,bi baktım diş!ama belli belirsiz daha sadece hafiften ucu görünmüş.sol alt dişi.
bugün itibariyle 6 ay 10 günlüğüz..
darısı başınıza kızlar.
hugo:geçmiş olsun,dolamanın acısını bilirim!lisedeyken bendede bir kez olmuştu.kendiliğinden geçti,allahtan tekrarlamadı.ama çok kötü acısı olur.inşallah tekrarlamaz seninkide..(
yoğurt:
3 yada 4.denemede yoğurdu tutturdum sonunda.paket süt ve hazır yoğurttan yaptım.krema kıvamında oldu ama yoğurt tadı var en azından.çok da güzel bi tadı olmuş,ekşi değil.yarım kavanoz yedi benimki ,belki alerji falan yapar diye hepsini yedirmedim.
kalının üzerine çarşaf serdim,sürekli oyun halısından ev halısına süründüğü için,halının tüylerini falan yoluyor çareyi çarşaf sermekte buldum.bu defada çarşafın üzerindeki desenleri yakalamaya çalıırken çarşafı yakala ucundan kendide yuvarlana yuvarlan çatşafı dolamış hep kendine birtek ayakları dışarıda,yüzü falan hep dolanmış bende salonun balkonun yıkıyordum bi sesler duydum bi baktım benim ki çırpınıyor!(( elim ayağım salındı öyle görünce.birde sürekli kafasını yere vuruyor benimki ,başlıyor ağlamaya!
yedi yaş büyük benden
gocunmak değilde bunca emeğin karşılığında kırıcı sözler duymak çok yaralıyo insanı
zaten pes ettim
bundan sonra inşallah şu iş durumu olurda hayatımı yeniden kimseye muhtaç olmadan kurabilirim
o zaman aramıza hoşgeldinnnnnn :) yavaş yavaş azar azar başla bakalım yıne kusucak mı? yani 1er tatlı kaşığı ile.2 gün öle ver.3.gün kaşık sayısını arttır.umarım işine yarar...
tesekkurler canım gecmıse bakıyorum genelde aynı seyler yasanıyor...bakalım dun yogurt corbasını severek ıctı pekte kusmadı sabahta yulaf ezmelı meyvelı pure verdım onuda sevdı bızım cadıbu arada kızım ptesı baktı ebe 7400 kılosu boyu 72 cm sızce nasıl 6 ay 10 gunluk
bence maşallahı var kızının,manken gibi olucak desene boylu posluallah can sağlığı versin de kılosuymuş boyuymuş ne önemi var di mi??
kızlar yardımmmmm.okadar dikkat etmeme rağmen bebeğimin boynunu altı pişti kabardı isilik galiba her günde yıkıyorum özellikle boynunu yinede oldu geçmiyoda ne yapsamki
herkes eşini anlatmış ben de anlatayım.şimdi benim eşim öyle her akşam yemek hazır olsun falan beklemez.hastaysam yorgunsam ya kendı yapmaya çalışır yadfa dısardan söyler.arada sırada evi temızlememe yardım eder.hamıleyken oldukça iyiydi hakkını yemeyeyım.bakımına düşkündür.neymiş deterjanlı suya ellerini süremezmiş,evi silermiş ama yer silme bezini ben yıkarsammışçayla arası yokur demlesem de olur demlemesem de. meyve konusunda ısrarcıdır ama.bazen ben yıkar getırırım bazen o yıkar getırır soyar dılımler.ama tabaktakı meyve kabuklarını çöpe döküp tabagı makıneye koymak aklına gelmez!ütüsünü yapıyo uzun zamandır.evi temızlememe yanı sureklı temızlemem kızar hatta bazen bu yuzden kavga eder benle.o yuzden evin temmız olmamasına nasıl tepki verir pek bilmiyorum.ikimzde öğretmen oldgmz ıcın öğleden snra hep ewde oluruz.ıkı hıdır bi müdür işte gecınıp gidioruz.onda en kızdığım şey olayları abartması ve sinirlenince cenesıne hakım olamayısı. onda en sevdiğim şeyse tüm kaprislerime katlanıyo oluşu...
[/COLOR]
ben de halının üstüne çarşaf seriyorum ama sanırım o çarşafın kenarlarını da halının altına kıstırmak gerekıyo.çünkü benim sincabım da çarşafı çekiştiriyo topluyo.ben de yazııııkkkk çarşafın sonuna kadar ilerledim sanıyo çocuğum dıyorum kendı kendımeçok dikkatli olmak lazım çooooook.görünmez kaza deniyo ya allah muhafaza her an bişi olabilir.çok geçmiş olsunnnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?