- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #71.041
üst kata arkadaşıma gittim
yaw durmuyo ağlıyo korkuyo
hiiç oturamadım geri geldim
ama arkadaşım bize gelince korkmuyo gülüyo oynuyo
neden böyle bu çocuk yaa
ben geçirmemeye çalışıyorum canım.125 gr lık şu minik kavanoz mamaları varya 2 kavonoz=2 çay bardağı yapıyor.bende yedirdiğim herşeyi o kavanozda yediriyorum.ölçüyü geçmmeiş oluyorum.
bugün ölçtüm bi kavanoz bi çay bardağı ediyor.çorbaya bugün semizotu da kattım yediler üstüne de mama içtiler şimdi uyuyorlar :)
benim oğlum bazen başakasının evinde okadar ciddi oluyorki,o kaşlarını çatıp böyle herkesi süzüyor resmen.çıt yok,haraket yok,gülmek yok,eline bişey versem bile kesinlikle almıyorimemesini veriyorum ağzına direk itiyor falan...tepkisiz kalıyo resmen.ve gözler sürekli etrafta,genelde tavanda bişey arar gibi sanki.çok şaşırıyorum evdeki haliyle hiç aynı değil diye.demekki oda başka yerde olduğunun yadırgamasını bu şekilde gösteriyor.
üzüldüm canım yaaaainsan söz konusu bebeği olunca valla hiç unutamıyo yaşananları...çok geçmiş olsun
Ben oğluma 2 kaşık ek gıda zor veriyorum siz sevinin bence daha alışamadık biz
günaydın anneler
oğlumun kahvaltısını yaptırdım şimdi biraz uyur sonrada pazara gitcez
inşallah arıza çıkartmaz
ek gıda ile ilgili yazdıklarınızı okudum da.ben hiç çay bardagıyla falan ölçmedim.veriyorum yıyo,doyunca kilitliyo ağzını almıyo bişey ben de zorlamıyorum.ama bazen de ısrarla istiyo.şimdi acaba çocuğun midesini mi genişlettim yaaaaobez olursa bebeğimmmm:44: ayy allah korusun!
bi de bebekleri ufak kazalar geçiren canım arkadaşlarım.geçmişler olsun.allah geçmiş etsin.daha beterinden korusun allah-.amin
slm kızlar kadir geceniz mübarek olsun..bu gecenin hürmetine rabbim dualarımızı kabul eder inşallah..
benim bi sorum olacaktı:
ek gıdaya geçtik geçeli lekesiz önlük ve kıyafetimiz kalmıyacak bu gidişle.hepsimi kirlenir diyeceksiniz ama evet!mutlaka bi şekilde dökülüyor..((
dalin sıvı deterjan kullanıyorum hiç çıkartmııyor.dün akşam biizim çamaşırlara kullandığımız ariel leke çıkartıcıda suda 1 saat beklettim ne var ne yoksa,sonra dalin deterjanla makineye attım banamısın dememiş!
sizler nasıl çıkarıyorsunuz.
neler kullanırsunuz?
ama bugün çözümü buldum:
önliğini takıyorum,onun üzerine havlu peçeteyi gıdığının altına sıkıştırıyorum,dökülemn ona dökülüyor.arada çekmeye çalışmasını saymazsak!geç oldu ama en azından bugün önlüğümüz temiz kaldı!
slm kızlar kadir geceniz mübarek olsun..bu gecenin hürmetine rabbim dualarımızı kabul eder inşallah..
benim bi sorum olacaktı:
ek gıdaya geçtik geçeli lekesiz önlük ve kıyafetimiz kalmıyacak bu gidişle.hepsimi kirlenir diyeceksiniz ama evet!mutlaka bi şekilde dökülüyor..((
dalin sıvı deterjan kullanıyorum hiç çıkartmııyor.dün akşam biizim çamaşırlara kullandığımız ariel leke çıkartıcıda suda 1 saat beklettim ne var ne yoksa,sonra dalin deterjanla makineye attım banamısın dememiş!
sizler nasıl çıkarıyorsunuz.
neler kullanırsunuz?
ama bugün çözümü buldum:
önliğini takıyorum,onun üzerine havlu peçeteyi gıdığının altına sıkıştırıyorum,dökülemn ona dökülüyor.arada çekmeye çalışmasını saymazsak!geç oldu ama en azından bugün önlüğümüz temiz kaldı!
Kizlar mrb gecmisi okudum herkesin sorunlari asagi yukari ayni:))bana gelecek olursak iki gundur kizim cok kotu kusuyor surekli disi kasiniyo atesleniyo gunde iki defa dus yaptiriyorum damla verdim bugun iyi sukur corba yememe sorunu devam kusmasida eklenince kusuyo hemen simdi yine yaptim bi sebze corbasi tereyagi koydum bi cimdik tuz kabak bi dilim sogan patates v.s ne bulduysam rondoya vurdummis gibi olduu insallah yerr bu sefer.
Ne kadar verdigime gelince ben emzirmedigim icin oyle cay bardagi felan olcmuyom max yedirecegim miktara bakiyorum cunku mamada yemiyo zaten ek gidasina katiyorum.kizim iki gunde zayifladi yaa yemiyo biz genel olarak saate tam uymasakta
Kahvalti(recel pekmez labne cici bebe devam mamasi seftali rendesi ceviz yada findik )
Yogurt
Corba(yemiyo o ayri)
Meyve puresi(elma armut muz seftali)veya hipp var mevsimi olmayan meyveleri ordan veriyorum
Muhallebi(ya pirin unu cic bebe devam mamasi.yada 8 tahilli cici bebe devam mamasi)
Gece yarisida mama ama yemiyoo
İki gundur bu verdiklerimi komple cikariyo bide oturtRak verdim puskurtuyo ben hep yatarakvericem heralde atiyom agzina.
Hugo hic hareket hissetmiyorum yaa dort bucuk aylik oldu guya tecrubeli anneyim:)hissederim heralde daha.kizimdada alti alikken hissettim yaa :))benimkiler anne karninda tembelde dogunca masallahlari varr
tamam canım,dalin sabun tozunu duymamıştım,ama omo için iyi diyorlardı..ikisinide denicem..dalin sabun tozu kullanıyorum onun dışında omo çocuklar için olan deterjanı kullanıyorum.bizimkilerde çok döküyor.
Canım naylon önlük kullansan leke derdin kalmaz:)
Ben öyle yapıyorum kollarından eçen sırtından bağlanan bir önlüğümüz var onu bağlıyorum
her yerini batırıyor elleri kolları zaten hep içinde ben kendi yemesine izin veriyorum
arada iki kaşık verirsem de kar sayıyorum
benimki tadına baktırma öğün saymıyorum daha yedirdiklerimi
Henüz iç beş kaşığı eçmiş bir şey yok yediğimiz ama dediğin ibi üç kaşıkla tepeden tırnağa batabiliyor minnoş :))
Naylon önlüğü çıkarınca üstü başı tertemiz kalıyor
Elini yüzünü su ile yıkıyorum
Önlüğü de suya tutunca akıp idiyor üzerindekiler
Hiç dert olmuyor lekeler :)
Bu arada ben de dalin sıvı deterjan kullanıyorum
tamam canım,dalin sabun tozunu duymamıştım,ama omo için iyi diyorlardı..ikisinide denicem..
ben niye akıl edemedim ki naylon önlüğü!okadar çok önlüğü varki ,ben hiç önlük almadım diyebilirim.hepsini kayınvalidem annem falan almış ama hep bildiğimiz bez önlük,çok da güzeller,süslü püslü,basınca bik bik öten sesi bile var!:)))n ama kullanılmıyor işte.geçenlerde internetten önlük sipariş vermiştim altına plastik tabğı var,takılıp çıkıyor.5 i bi yerde renk renk önlük ama onlarda bez den!en kısa zamanda naylon önlük almam lazım!sağol canııımmm....
benn geldimm
pazara gittik hatta oturup meyve püremizi bile yedik
arada mızladı kalkmak istediği için ama oturtmadım
kafasını kalkdırıp durdu
önüne salatalık poşetini koymuştum dikkatini çeker diye nasıl becerdiyse gözle kaş arasında içinden salatalık almış boğazına kadar sokmuş öğürüp duruyo aklım çıktı
hemen aldım elinden bağırıyo banada sinirden arabasını tekmeledi durdu
sonra minik oyuncak peluşunu verdim sustu
pazardanda markete gittik alışverişimizide yaptık eve geldik terlemiş hemen yıkadım üzerini değiştirdim uyuyo şimdi yorulmuş sıpa
Oh ne güzel gezi olmuş
biz miskin miskin oturuyoruz evde
bu minik kazalara dikkat etmek lazım geçmiş olsun
bendeki naylon önlüğün altında dökülme yeri yok düz
benimde o tabaklı olan naylonlardan almam lazım :)
ben o renk renk önlükleri salyası akınca takıyorum şıklık katıyor bize:)
Biz altıncı ayımızı doldurduk dün akşam buçuk yaşgünü partisi bile yaptık :))
tam yaş günü psrtisinide kutlamaya bi 6 ayımız daha kaldı!çabucak geçer inşallah..
yarım mummu koydunuz??:))
Minik Asya
benn geldimm
pazara gittik hatta oturup meyve püremizi bile yedik
arada mızladı kalkmak istediği için ama oturtmadım
kafasını kalkdırıp durdu
önüne salatalık poşetini koymuştum dikkatini çeker diye nasıl becerdiyse gözle kaş arasında içinden salatalık almış boğazına kadar sokmuş öğürüp duruyo aklım çıktı
hemen aldım elinden bağırıyo banada sinirden arabasını tekmeledi durdu
sonra minik oyuncak peluşunu verdim sustu
pazardanda markete gittik alışverişimizide yaptık eve geldik terlemiş hemen yıkadım üzerini değiştirdim uyuyo şimdi yorulmuş sıpa
Benim minnoşum altıncı ay hediyesi olarak az önce emekledi :)
Tam olarak poposunu kaldırıp kendini öne doğru ilerletti.
Aferin minnoşa
benimki tabaklı ama naylon değil canım.bildiğimiz kumaş-bez yani!(((
oyy onun şıklığını yesinler..:)))
afferiiinnnn...maşallah maaşallh...
benimkide 4-5 gündür emekleme pozisyonunu alıpd urduğu yerde kendini ileri geri,öne arkaya sallayıp duruyor.geri geri gidiyor ama ileri gitmedi henüz..
Yok canim gozleri kapali agliyor bir kac defa 2 defada uyaniyor guluyor falan, bende yatmadan mutlaka ayetel kursiyi okurum gun ici disari cikiyor nazar icin okurum korku degil bi duzensizlik oturttu kendine kaldi degistiremiyorum ne yapsam, mesela aksam 8 bucukta yatti saat 9 bucuk 10 kadar her donmesinde agladi sonra uyudu saat 2 de agladi uyudu saat 4 e kadar her yarim satte bir agladi 4 de uyandi guluyo falan ayagimda salladim 5 e dogru uyudu sabah 8 bucuga dogru uyandi, gecelerimiz genelde boyle sorunlu, karni ac olmuyor verince icmiyor cunku agrisi olsa dogdugundan berimi var bilmiyorum boyle ne kadar gidicek sabirla duzelecegi gunu bekliyorum...tatlım seninki geceleri korkuyo olmasın
benimkide iki gece üst üste üç dört kez ağlayarak uyandı
o esnada ben uyumuyodum
nefesi hızlandı ağlayarak uyandı anladımki korkuyo
sonra farkettimki iki gece uzun dualarımı yapmadan yatmışım
her gece ayetel kürsi fatiha felak nas ihlas surelerinmi oğlumun başında okumadan uyumuyorum böylece geçti
Yok canim gozleri kapali agliyor bir kac defa 2 defada uyaniyor guluyor falan, bende yatmadan mutlaka ayetel kursiyi okurum gun ici disari cikiyor nazar icin okurum korku degil bi duzensizlik oturttu kendine kaldi degistiremiyorum ne yapsam, mesela aksam 8 bucukta yatti saat 9 bucuk 10 kadar her donmesinde agladi sonra uyudu saat 2 de agladi uyudu saat 4 e kadar her yarim satte bir agladi 4 de uyandi guluyo falan ayagimda salladim 5 e dogru uyudu sabah 8 bucuga dogru uyandi, gecelerimiz genelde boyle sorunlu, karni ac olmuyor verince icmiyor cunku agrisi olsa dogdugundan berimi var bilmiyorum boyle ne kadar gidicek sabirla duzelecegi gunu bekliyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?