2012 Şubat Anneleri

kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar.rabbim evlatlarımıza ve bizlere hayırlı ömürler versin inşallah ve hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah....

üst kata arkadaşıma gittim
yaw durmuyo ağlıyo korkuyo
hiiç oturamadım geri geldim
ama arkadaşım bize gelince korkmuyo gülüyo oynuyo
neden böyle bu çocuk yaa

benim kızımda öyleydi zır zır ağlardı bide ellerini kitler tir tir titrerdi ama bikaç gündür gelişme var :) bakalım bayramda ne yapacak.bize birileri geldi mi sorun yok acayip misafirperveriz gülücükler saçarız ama bi yere gittik mi cadılık üstüne cadılık yapar morarana kadar ağlarız :):):)

benim oğlum sessiz maşallah kucaktan kucağa gidiyor koca adam gibi de ciddi.herkes çok seviyor oğlumu , oğlumda bayanları seviyor.çaktırmadan heryerlerine dokunuyor :):):):) babası da çağkın değil kime çekmiş ki ? (dicektim dayısı kendine çok güveniyor )

üzüldüm canım yaaaa insan söz konusu bebeği olunca valla hiç unutamıyo yaşananları...çok geçmiş olsun

teşekkür ederim.ilkimin içine etmeselerdi herşey benim için unutulmaz muhteşem bir doğum anısı olarak kalıcaktı .yine unutlmadı.evlatlarım "anne biz nasıl doğduk anlatsana " dediklerinde ne dicem bilmem.eski usul karnımdan çıktınız hayatıma neşe kattınız derim herhalde

Ben oğluma 2 kaşık ek gıda zor veriyorum siz sevinin bence daha alışamadık biz

benim çocuklar çorbayı yememişlerdi ççokk az tuz kattım yediler çok şükür.şimdi ise yiyorlar artık tuzsuz olarak :)

günaydın anneler
oğlumun kahvaltısını yaptırdım şimdi biraz uyur sonrada pazara gitcez
inşallah arıza çıkartmaz

maşallah kahvaltı bile yaptırıyorsun biz o safhaya geçmedik.acaba doktorumuz kahvaltı yaptır der mi ki ileride ? çok heyecanlı ve mutluyum.çünkü yavrularımla hayata baştan başlıyor gibiyim.

bende ölçmemiştim ama bugün merak edip ölçtüm tam bir çay bardağına denk geldi.benim bebeklerde öyle doydukları zaman ya püskürtüyorlar yada ağzını açmıyorlar.ısrarla istedikleri zaman bikaç kaşık tolerans gösteriyorum ama yine de doymuyorlar 120 cc yada 90 cc mama yiyorlar üstüne.

midesi genişlese birşey olmaz ki maşallah yesin.anne yüreği aç bırakmaya da dayanamayız.Allah korusun obez olmazlar ya olmasınlar

slm kızlar kadir geceniz mübarek olsun..bu gecenin hürmetine rabbim dualarımızı kabul eder inşallah..
benim bi sorum olacaktı:
ek gıdaya geçtik geçeli lekesiz önlük ve kıyafetimiz kalmıyacak bu gidişle.hepsimi kirlenir diyeceksiniz ama evet!mutlaka bi şekilde dökülüyor..((
dalin sıvı deterjan kullanıyorum hiç çıkartmııyor.dün akşam biizim çamaşırlara kullandığımız ariel leke çıkartıcıda suda 1 saat beklettim ne var ne yoksa,sonra dalin deterjanla makineye attım banamısın dememiş!
sizler nasıl çıkarıyorsunuz.
neler kullanırsunuz?
ama bugün çözümü buldum:
önliğini takıyorum,onun üzerine havlu peçeteyi gıdığının altına sıkıştırıyorum,dökülemn ona dökülüyor.arada çekmeye çalışmasını saymazsak!geç oldu ama en azından bugün önlüğümüz temiz kaldı!

dalin sabun tozu kullanıyorum onun dışında omo çocuklar için olan deterjanı kullanıyorum.bizimkilerde çok döküyor.

Canım naylon önlük kullansan leke derdin kalmaz:)
Ben öyle yapıyorum kollarından eçen sırtından bağlanan bir önlüğümüz var onu bağlıyorum
her yerini batırıyor elleri kolları zaten hep içinde ben kendi yemesine izin veriyorum
arada iki kaşık verirsem de kar sayıyorum
benimki tadına baktırma öğün saymıyorum daha yedirdiklerimi
Henüz iç beş kaşığı eçmiş bir şey yok yediğimiz ama dediğin ibi üç kaşıkla tepeden tırnağa batabiliyor minnoş :))

Naylon önlüğü çıkarınca üstü başı tertemiz kalıyor
Elini yüzünü su ile yıkıyorum
Önlüğü de suya tutunca akıp idiyor üzerindekiler
Hiç dert olmuyor lekeler :)

Bu arada ben de dalin sıvı deterjan kullanıyorum

Canım eçmiş olsun nşallah kesilir bu kusma işi de sen de rahatlıkla yedirirsin minnoşu

ben bebişin hareketini altı yedi aylıkken hissetmiştim dörtbuçuk erken değilmi ya ne çabuk unuttum ben bu işleri :))

Belki yazmışsındır da ben kaçırmış olabilirim cinsiyet belli oldu mu ??

dalin sabun tozu kullanıyorum onun dışında omo çocuklar için olan deterjanı kullanıyorum.bizimkilerde çok döküyor.
tamam canım,dalin sabun tozunu duymamıştım,ama omo için iyi diyorlardı..ikisinide denicem..

ben niye akıl edemedim ki naylon önlüğü!okadar çok önlüğü varki ,ben hiç önlük almadım diyebilirim.hepsini kayınvalidem annem falan almış ama hep bildiğimiz bez önlük,çok da güzeller,süslü püslü,basınca bik bik öten sesi bile var!:)))n ama kullanılmıyor işte.geçenlerde internetten önlük sipariş vermiştim altına plastik tabğı var,takılıp çıkıyor.5 i bi yerde renk renk önlük ama onlarda bez den!en kısa zamanda naylon önlük almam lazım!sağol canııımmm....

bendeki naylon önlüğün altında dökülme yeri yok düz
benimde o tabaklı olan naylonlardan almam lazım :)

ben o renk renk önlükleri salyası akınca takıyorum şıklık katıyor bize:)

benn geldimm
pazara gittik hatta oturup meyve püremizi bile yedik
arada mızladı kalkmak istediği için ama oturtmadım
kafasını kalkdırıp durdu
önüne salatalık poşetini koymuştum dikkatini çeker diye nasıl becerdiyse gözle kaş arasında içinden salatalık almış boğazına kadar sokmuş öğürüp duruyo aklım çıktı
hemen aldım elinden bağırıyo banada sinirden arabasını tekmeledi durdu
sonra minik oyuncak peluşunu verdim sustu
pazardanda markete gittik alışverişimizide yaptık eve geldik terlemiş hemen yıkadım üzerini değiştirdim uyuyo şimdi yorulmuş sıpa

Oh ne güzel gezi olmuş
biz miskin miskin oturuyoruz evde
bu minik kazalara dikkat etmek lazım geçmiş olsun

bendeki naylon önlüğün altında dökülme yeri yok düz
benimde o tabaklı olan naylonlardan almam lazım :)

ben o renk renk önlükleri salyası akınca takıyorum şıklık katıyor bize:)

benimki tabaklı ama naylon değil canım.bildiğimiz kumaş-bez yani!(((
oyy onun şıklığını yesinler..:)))

benim oğlan salatalık ve havuç delisi.
diş kaşıması için arada veriyorum eline ohhh hem kaşıyor,hem yalıyor, çok da güzel oyalıyor valla.
ama kontrolümün altında tabi,sürekli yanındayım.tek bırakmak olmaz.
sizede geçmiş olsun,ah hugo kıs koylulurmu o peoşet çocuğun önüne!allah korusun...

Benim minnoşum altıncı ay hediyesi olarak az önce emekledi :)
Tam olarak poposunu kaldırıp kendini öne doğru ilerletti.
Aferin minnoşa

afferiiinnnn...maşallah maaşallh...
benimkide 4-5 gündür emekleme pozisyonunu alıpd urduğu yerde kendini ileri geri,öne arkaya sallayıp duruyor.geri geri gidiyor ama ileri gitmedi henüz..

Bayağıdır uğraşıyordu. Geri geri gitmeyi bile başarmıştı ve sonunda ileri gitti
Darısı tüm emekleme çalışması yapan bebişlere

Biz altıncı ayımızı doldurduk dün akşam buçuk yaşgünü partisi bile yaptık :))

Minik Asya

maşallah ya ne kadar güzel hepsi bu arada sizin kız oturuyor mu ?emekleme çabaları da balamış.bizimkiler mi tembel ki acaba ?benim oğlan bol bol dönüyor emekleme çabaları var gibi ama görünürde bişey yok.

benim oğlumda dermatit olmuştu.

Yok canim gozleri kapali agliyor bir kac defa 2 defada uyaniyor guluyor falan, bende yatmadan mutlaka ayetel kursiyi okurum gun ici disari cikiyor nazar icin okurum korku degil bi duzensizlik oturttu kendine kaldi degistiremiyorum ne yapsam, mesela aksam 8 bucukta yatti saat 9 bucuk 10 kadar her donmesinde agladi sonra uyudu saat 2 de agladi uyudu saat 4 e kadar her yarim satte bir agladi 4 de uyandi guluyo falan ayagimda salladim 5 e dogru uyudu sabah 8 bucuga dogru uyandi, gecelerimiz genelde boyle sorunlu, karni ac olmuyor verince icmiyor cunku agrisi olsa dogdugundan berimi var bilmiyorum boyle ne kadar gidicek sabirla duzelecegi gunu bekliyorum...

Euzü bikelimatillahit-tammeti min gadabihi ve ikabihi ve şerri ibadihi min
hamezatiş-şeyatini ve en yahdurûn)

birde bunu oku bakalım ağlayınca inşallah işe yarar bende yaramıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…