2012 Şubat Anneleri

arı poleni içtim kışın düzenli kullanıyodum yaz geldi önemsemedim
sütten oğlumuda korur
tavuklu şehriye çorbasını içirdim biraz
şimdi uyuyo

park yatağın üstünü kullanıyorum daha epey kullanırım çok yüksek değil çünkü
ama arada boşluk var tabiki alttan yerden soğuk çeker diye düşündüm sonuçta incecik bez parçası ve yatağıda ince
bende düşündüm kullanmadığım baza bekleyen bir elyaf yorganım vardı güzelce katladım park yatağın dibine yerleştirdim üzerinede yatağını koydum hem arada boşluk kalmadı hemde alttan soğuk gelmezzz
park yatağımızı kullanmadık o yüzden uyku seti almamıştık hamakta kullanılmıyo diye ama şimdi alıcam park yatak uyku seti

Ya iste benim o sorunum var bir damla dahi olsa emse her ihtiyaciniordan karsilicak o yuzden bende hani bol vitamin mineral olsun kalorili seyler verim diyorum.keci sutunu verebiliriz demisti esim hic ustune dusmedim bende o konuya egileyim.bayram telasindan gozumu acamadimki yogurdu bitmisti kac gundur mayalayamadim hakikaten bebek varsa tamamen odaklanmak gerekiyo yemegicorbasi yogurdu...

arı poleni içtim kışın düzenli kullanıyodum yaz geldi önemsemedim
sütten oğlumuda korur
tavuklu şehriye çorbasını içirdim biraz
şimdi uyuyo

Nasil yaptin hugo tarifini detayli yazarmisin:)Baskavarsa corba tariflerini paylasİrsan sevinirim.bide sehriyeyi oylemi veriyon midesi bulanmiyomu?

Son düzenleme:
hemşire ben de nasıl yaptığımı yazayım, fikir olsun. bir tane büyük butlardan iyice haşlıyorum. bir küçük havucu rendeliyorum, az yağ ile biraz kavuruyorum. sonra tavuk suyunu ekleyip, kaynamaya başlayınca şehriye atıyorum. şehriyeler pişince didiklediğim tavuk etlerini atıyorum içine. ayrı bir yer bir çorba kaşığı unu tavuğun suyuyla karıştırıp, yavaş yavaş, karıştıra karıştıra çorbaya ekliyorum. pişince altını kapatıp, doğradığım maydanozları atıyorum içine. bu halde ben oğluma ayırıyorum biraz.onun çorbasını blendırdan geçiriyorum etleriyle beraber. sonra tencereye tuz katıyorum bizim için. çok lezzetli oluyor.

ylz hoşgeldin çoktandır yoktun nerdeydin merak ettim

merhaba kızlar. evet ylz, hugocuk'a katılıyorum. nerelerdeydin?

Saolun canım hoşbuldum. Evet yoktum maalesef interneti kapattırmıştık haliyle masraflar artınca ordan tasarruf edelim dedik ancak her işlemi yapmamıza rağmen kesmemişler ve bunu biz dün farkettik çok sinirlendik. Bi yönden iyi oldu ama bir buçuk aylık boşa fatura ödeyeceğiz. Çoktandır takip edemiyorum herkes nasıl, bebişleriniz nasıl? Umarım herkes iyidir bebişleriyle. Eskiyi çok fazla okuyamadım konuşmaya çalışan, emekleyen, diş çıkaran varmı? :)) Özlemişim sizlere yazmayı. :13:

Bizi merak edenlerede biraz anlatayım. Oğlum maşallah artık hiç sorun çıkarmıyor neredeyse. Eski halleri hiç kalmadı. Uslu, akıllı bir bebek oldu maşallah ve kocaman oldu yaa.. :)) Büyüdü sıpammm.. İki adet dişimizde çıktı. Gülünce çok güzel görünüyorlar. Artık hep gülücükler atıyoruz. Somurtkanlığımız kalmadı. Hamak olayınıda bayadır bitirdik ayakta azcık sallamam yetiyor. Maalesef emmeyi tamamen kesti yavrum mamayla devam ediyoruz. Ve ek gıdalara tamamen başladık nerdeyse. Kahvaltı, yoğurt, meyveler, sebze çorbaları hepsini tüketiyoruz. Şimdilik daha fazla uzatmayım. Artık yeniden sık sık yazarım inşallah..

Nasil yaptin hugo tarifini detayli yazarmisin:)Baskavarsa corba tariflerini paylasİrsan sevinirim.bide sehriyeyi oylemi veriyon midesi bulanmiyomu?

önceden çocuk için minik mik tavuk koymuştum birer pişirimlik
buzluktan çıkarttım ben pratik ve kısa sürede oluyo diye oğluma herşeyini sütlükte pişiriyorum
süt cezvesine tavuğu koydum kaynayınca az tel şehriye koydum pişince kapattım blendrdan geçirdim ben o yüzden sorun olmuyo
sonradaa yedirdim sevdi
yoğurtta ekleyebilirsin tavuk piştimi yoğurtta eklersin ama alıştırarak koymalısınki yoğurt kesilmesin
yoğurda az su damlat karıştır az kaynayan çorba suyundan koy hemen karıştır sonrada ilave et çorbaya ve arkasından tel şehriyeyi eklersin tamamdır

tüm sebzelerden çorba yapabilirsin aklına ne gilirse kereviz yer elması pancar brokoli ısırganotu
sebzeyi haşlayıp belendrdan geçirip biraz yağ ekleyip yedirebilirsin
ben hamileliğimde çok sebze yedim oğlumda reddetmiyo şimdilik çok şükür
sevmediyse biraz süt veya et veya etsuyu ekleyebilirsin mesela benimki patatesi sade sevmiyo genelde devam sütlü yapıyorum
sade tarhanayı pişirip devam sütü ekliyorum çok güzel oluyo
keçi sütüde olur tabiki
bizde tek sorun kahvaltı
bulamacı hiç sevmiyo kaşık maması veriyorum mecbur
blendr kullansamda meyvelerini çatalla eziyorum pütürlü alışsın diye öyle yiyo
sadece çorbalarda blendr kullanıyorum

kızlar selam buradakıler hızlı çıkmış cok guzel sehrıye,tavuk vs aşmışsınız mis gibi..
Ben gec kalmış bırsey sorcam gunluk ögununuz nasıl kızlar kac ögun ne yedırıp
gunde ne kadar emzırıyorsunuz???

Mesela ben yapabıldıkçe;
sabah emzırıyorum
sonra meyve püre veya kahvaltısı
sonra emzırme
sonra çorbası
sonra mama
(burda yogurda gecemedım henuz)
muhallebı
yatarken emzırıp mama

siz nasıl yapıyosunuz anlatır mısınız fıkre ıhtıyacım war
çünki,dısarda yıne bıberon mamasını werıyorum hıcbır duzenım
olmuyor...acıktıgı zaman da durmuyor yetıstıremıyorum gunluk
yaptıklarımı..çok yoruldum ve kılo da almıyor ek gıdayla 370gram
falan almıstı en son(43:

naber kız napıyonn:=))

maşallah kocaman olmuş
düzenli gelirsin artık

ek gıdayla ugrasıp duruyorum cnm
nasıl yedırıyorsun cnm termosum var da ne koyacagım kı ?Hem sen ne guzel
tavuklara etlere gecmıssın tel suzgec yoruyor benı ..sonra kızım beklemıyor bagırıyor
kafam sısıyor butun gunum ek gıda yedırmeye calısmakla gecer oldu

tatlım blendr kullanıyorum ben napimm başka türlü olmuyo benimkide bağırıyo kızıyo
termosa çorba koyabilirsin
bütün gün ek gıdayla uğraşılırmı hiç çocuk yemekten vazgeçer valla
yazık sana yaw

canım hoşgeldin
kilo olayını bende kafama çok takıyordum, benim oğlumda aynen 300-350gr arasında alıyor(emsede ek gıda alsada aldığı kilo bu aralıkta)
sonra dr.unda telkinleriyle anladımki bu çocuğun bünyesi kilo almaya elverişli değil,
şimdi boyu uzuyomu baş çevresi gelişiyomu ona bakıyorum çok şükür sıkıntı kiloda almayıversin ne yapalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…