- 25 Ağustos 2008
- 420
- 3
- 296
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #71.661
Selam kızlar...
evet bebeğim 7,ayın içinde henüz dişimiz çıkmadı ama çok huysuzuz. bende malum herkes gibi giremiyorum hatta şuanda kucağımda cebelleşiyor pek onunla pc kullanmıyorum ama çok kötüyüm kızlar sanırım doğumdan sonra girmem gereken bunalıma şimdi giriyorum eşime takmış durumdayım,evde bunalıyorum ne yapıcam bilemiyorum. tek mutluluğum oğlum şu zaman iyiki doğurmuşum seni bebeğim yazacak o kadar çok şey yapıyorki bebeğim ama müsade etmiyorki yazayım düştük siftahladıkpisliğimizi bile yedik oy oyyyyyy emeklemeye çalışıyoruz bu ara
merhaba kızlar
bende çok uzun zamandır siteye yazma fırsatı bulamadım
malesef geçmişi okuyacak kadar fazla vaktimde yok:)
bundan sonra umarım daha sık yazarım ve sizin yazılarınızıda okuma fırsatım olur...
çocuklarınızın dişi çıktımı bir bunu soracağım, ek gıda olarak neler veriyorsunuz ve boyları kiloları nasıl:)
cevaplar için şimdiden teşekkürler:)
slm kızlar. ıkı gundur arabayı kullanmama ızın verıyorç eşim.bugun ıkl defa anayola çıktım. sabah alışverışe gıttık ben kullandım. ıkı senedır ehliyetım var ama hamılelıktı bebektı derken bır turlu kullanmama fırsat olmamıştı. bır kaç gun daha bırlıkte kullanırsak arabaya tek basıma bınmeme ızın verecek. onu sabahları okula bırakıp arabayı ben alacağım. okula gıdeceğim.malım bebiş evde halası ıle kalacak. acıl bırsey olsa benim hızlı gelmem daha kolay olacak. yarın kızımdan ılk ayrı gunum olacak. okullar acılıyor malum. bız öğretmenlerı de erken semınere alacaklarmış.
bugun temızlık yaptım. yarın okul baslayacak dıye görumcemle dıp tırnak temızledık evı. çok yoruldum. daha spor yapamadım. geçen pazatesi baslamıştım dıyete.97 kıloydum. sabah tartıda 94.7 yı gördum. çook mutlu oldum. umarım 75 e kadar ınebılrım. okul açılsada daha bır programlı olurum gıbı gelıyor. evde dolap onunde olunca olmuyor dıyet. yemekten uzak düşünecek baska seylerı olmalı ınsanın. ozaman daha guzel kılo verıyor.
yarın için bana ve bebeğime dua edın.çoook ağlamasın arkamdan. benımde içim yanmasınnnn
Benim bloğum: Ofansif Orta Saha
günaydınlarr
dün akşam kipaya gittik memonun arabasınıda götürdük battaniyesinide suyunuda meyvesinide kısacası tüm ihtiyaçlarını aldık yanımıza
çok keyifli bir akşam geçirdik alışverişimizi yaptık
memoya kalın çorap kışlık mont çıtçıtlı body
tulum aldık
montu beyaz mavisi bitmişti hem beyazı daha güzeldi kız için ama erkekte giyer pembeli filan değil
memo mızlayınca kucağıma aldım reyonları filan inceledi kurcaladı özellikle oyuncak reyonundaki pofidik ayıcıklarla güreşti
japonlarla konuştu
ben anlamadım ama onlar anlaşıyodu bizimki epey hu hu diye anlattı
uykusu gelince battaniyesini verdim güreşe güreşe uyudu sonrada eve geldik
slm kızlar 2 aydan sonra tekrar döndüm aranıza yaz boyunca hem eşimin hem kendi memleketime gittik nete giremedim bebişleriniz iyidir umarım?bnm kızım emeklemeye başladı dişimiz henüz çıkmadı, kilomuzun artış hızı baya düştü 7100 gr şuan kızım 13 şubat doğumlu ek gıda veriyorum taneli sulu ne bulursam ama devam sütü almıyor hayırlısı bakalım özlemişim topiğimizi
Selam kızlar...
evet bebeğim 7,ayın içinde henüz dişimiz çıkmadı ama çok huysuzuz. bende malum herkes gibi giremiyorum hatta şuanda kucağımda cebelleşiyor pek onunla pc kullanmıyorum ama çok kötüyüm kızlar sanırım doğumdan sonra girmem gereken bunalıma şimdi giriyorum eşime takmış durumdayım,evde bunalıyorum ne yapıcam bilemiyorum. tek mutluluğum oğlum şu zaman iyiki doğurmuşum seni bebeğim yazacak o kadar çok şey yapıyorki bebeğim ama müsade etmiyorki yazayım düştük siftahladıkpisliğimizi bile yedik oy oyyyyyy emeklemeye çalışıyoruz bu ara
merhaba kızlar
bende çok uzun zamandır siteye yazma fırsatı bulamadım
malesef geçmişi okuyacak kadar fazla vaktimde yok:)
bundan sonra umarım daha sık yazarım ve sizin yazılarınızıda okuma fırsatım olur...
çocuklarınızın dişi çıktımı bir bunu soracağım, ek gıda olarak neler veriyorsunuz ve boyları kiloları nasıl:)
cevaplar için şimdiden teşekkürler:)
İyi olmus ARabayı kapman canım,ben cesaret edemıyorum mumkun degıl kızım arkadayken kullanamam..Ben de
diyete başladım canım dun sabah uyandıgımda 1,5 kg vermıstım 1 haftada ama bgn 1 kılo olduugunu gördum..
Zaten hedefım de ayda 3-4 kılo vererek yavas zayıflamaktı cnm sen de maasallah ne cok kılo wermıssın 1
haftada..nasıl dıyet yapıyorsun,6 ogun olandan mı??Bakalım ben ucretsıze dewam edıyorum bu yıl okula
gıtmıyorum ..Ama,bu kararımdan pişman olmaya basladım sayılır,gercekten 7 ay tam idealmıs bebekten kendımızı
ayırmak ıcın..Artık kader ıste ben ewdeyım ve umutsuz ew kadını olarak dewam etcem bu yıl:)
Kİzlar slm herkese iyisinizdir umarim benim kiz durmuyo isebasladim keske daha erken baslasaydim yorgunluk haric cok rahat oluyo 1 de geliyorum kizimi ozlemis oluyorumher turluhuysuzluguna katlaniyorum ama artik ust seviyeye cikti dogdugundan beri aglamalari kesilmedi bugun komsular diyo bu kizin cok agliyoneden ?dovecektim birini dedim ne bilim niye agliyo bilsem derman olurum.bende dun ufak capli bi sinir krizi gecirdim saatlerce aglamasi kesilmedi zaten belim agriyodubittim oturdum doyadoya agladim zavalli esim bi kiza bakiyo bi beni sakinlestirmeye calisiyo.artik tak ettiyarin iyibi cocukcuya gosterecez distan bisi yok ama rutin bi baksin idrar kan tahlili artik son care.bana dua edin kizlar milletin cocugu kuzu gibi ben sasiyorum bugun ark kizini getirdihastaneye 6.ay asisi olacak saatlerce sohbet ettik cocuk citdemedi resmen oylece annesinin kucaginda oturdupozisyon bile degismedi masallah dedim.benimki olsa dik durmakister ordan sikilir kaldir der ordan sikilir eve gidelimder besik ister sicaktan duramaz ah ahh cok doluyum cocukimtiha i cok zor gece 50kere uyaniyodonuyo dusuyo agliyosaatlerce cozmus deilim hani hep bebekti gaz olur kolikolurdedik avunduk ama artik ben uysallik bekliyorum etrafi izlesin ilgisini ceksin oyuncakla oynasin yok hala bebeklik konumda bilmiyorum ins. Yarin biseyicikmaz.oyle kuzu bebegim olsa ben on tane dogururum heralde :)cok seviyorum cunku Rabbim olmayana da versin ama iste bu halinede uzuluyorum
sen evdemisin ben çalışıyosunda ondan giremiyosun sanıyodum
neden günfüz gelmiyosun eskisi gibi girmiyosun sendemi feyspuka takılıyosun yoksam
İyi olmus ARabayı kapman canım,ben cesaret edemıyorum mumkun degıl kızım arkadayken kullanamam..Ben de
diyete başladım canım dun sabah uyandıgımda 1,5 kg vermıstım 1 haftada ama bgn 1 kılo olduugunu gördum..
Zaten hedefım de ayda 3-4 kılo vererek yavas zayıflamaktı cnm sen de maasallah ne cok kılo wermıssın 1
haftada..nasıl dıyet yapıyorsun,6 ogun olandan mı??Bakalım ben ucretsıze dewam edıyorum bu yıl okula
gıtmıyorum ..Ama,bu kararımdan pişman olmaya basladım sayılır,gercekten 7 ay tam idealmıs bebekten kendımızı
ayırmak ıcın..Artık kader ıste ben ewdeyım ve umutsuz ew kadını olarak dewam etcem bu yıl:)
kimsecikler yok diye fazla girmiyorum artık foruma. akıcı bir sohbet gelişmiyor çünkü. yoksa hepinizi çok özledim. bende zayıflamaya çalışıyorum, toplam 4 kilo vermişim.(kızlarla zayıflamaya karar verdiğimiz günden bu güne) yavaş yavaş hedefime ulaşıcam sanırım. sizde nasıl gidiyor zayıflama çabaları? neler yapıyorsunuz?
Merhaba şubat anneleri...
Kısmet olursa ben de kasım sonu evladımı kucağıma alacağım, ilk bebeğim ve çok tecrübesizim kk da olmasa çevremde bilgilendiren, yönlendiren yok....
Taze anneler olarak sizlere bazı sorularım olacaktı....
Şuanki gündemimiz bebeğimiz için alışveriş.... :)))
İlk üç ay neler daha çok gerekli oluyor kıyafet açısından, zıbın, tulum body vb....
Eldiven, çorap, bere ne derece kullanılıyor?
Battaniyeyi nasıl almak lazım, penye battaniye mi kadife mi daha sağlıklı?
Hangi marka pişik kremi, bebek bezi, şampuan bebeyağı daha kullanışlı ve iyi?
Bebişin kıyafetlerini ne tür bir deterjanla yıkadınız, marka ismi?
Kulaktan ateş ölçer mi daha iyi yoksa klasik koltuk altından ölçerler mi?
Burun aspratörü, kulak temizleme çubuğu kullandınız mı? bazı kişiler doktorların önermediğini söylüyorlar?
Bebeğin odasını ne ile ısıtıyorsunuz (kalorifer olmayan evlerde ) klima mı yoksa elektirikli soba mı? Klimayı 1 yaşa kadar tavsiye etmiyormuş doktorlar ciğerleri için bebeğin diye duydum???
Banyo suyunu ne ile sıcaklığını ölçmeyi tercik ediyorsunuz?
Altını temizlerken ıslak mendil mi pamuk mu kullanıyorsunuz?
Yastığını, döşeğini nasıl aldınız nelere özen gösterdiniz? yorganı pamuk mu elyaf mı yoksa farklı bir malzeme mi?
Biberon ve emzikte ne tür ürün aldınız cam mı plastik mi? kauçuk mu silikon mu?
Süt sağmak için makina aldınız mı? neyi tercih ettiniz?
Bebeğin odası için buhar makinası ya da nemlendirici makina aldınız mı? faydalı mıdır?
Biberon ısıtıcı alet gerekli midir?
Alt açma seti olarak tek kullanımlıklar mı daha iyi yoksa klasik setler mi?
Banyo havlusunda neye dikkat edilmeli, ne tür ürün daha iyidir?
Tırnak makası, tarağı nasıl olmalı?
Banyo süngeri mi daha iyi yoksa klasik elde örne lifler mi?
Bebeği taşımak için arabada gezmede yatırmak için nasıl bir ürün daha faydalıdır?
Bebek arabasında nasıl bir şey almak doğru olur, bebek bel desteği almak faydalı mı?
Göğüs pedi kullanışlı mıdır?
Memeucu için kremlerin hangsini tavsiye edersiniz? hangi durumlarda kullanılmalı?
Emzirme sütyeni kullanışlı oluyor mu?
Hastene çantasında olmazsa olmazlar neler olmalı?
Hasta bezi almak lazım mı?
Doğumdan sonra gecelik mi pijama mı daha iyi, yanımızda kaç takım götürmek gerekir?
Çok sordum biliyorum ama taze tecrübeli annelerden alacağım bilgi gibisi olmaz şimdi....
Ne olur görüşlerinizle şu telaşlı anne adayını aydınlatın lütfen...
Rabbim bebeklerinize ve ailenize sağlık, huzur mutluluk nasip etsin inşallah...
Kısmet olursa ben de kasım sonu evladımı kucağıma alacağım, ilk bebeğim ve çok tecrübesizim kk da olmasa çevremde bilgilendiren, yönlendiren yok....
İlk üç ay neler daha çok gerekli oluyor kıyafet açısından, zıbın, tulum body vb....
Burun aspratörü, kulak temizleme çubuğu kullandınız mı? bazı kişiler doktorların önermediğini söylüyorlar?
Bebeğin odasını ne ile ısıtıyorsunuz (kalorifer olmayan evlerde ) klima mı yoksa elektirikli soba mı? Klimayı 1 yaşa kadar tavsiye etmiyormuş doktorlar ciğerleri için bebeğin diye duydum???
Yastığını, döşeğini nasıl aldınız nelere özen gösterdiniz? yorganı pamuk mu elyaf mı yoksa farklı bir malzeme mi?
Bebeğin odası için buhar makinası ya da nemlendirici makina aldınız mı? faydalı mıdır?
Bebeği taşımak için arabada gezmede yatırmak için nasıl bir ürün daha faydalıdır?
Bebek arabasında nasıl bir şey almak doğru olur, bebek bel desteği almak faydalı mı?
Memeucu için kremlerin hangsini tavsiye edersiniz? hangi durumlarda kullanılmalı?
Doğumdan sonra gecelik mi pijama mı daha iyi, yanımızda kaç takım götürmek gerekir?
Çok sordum biliyorum ama taze tecrübeli annelerden alacağım bilgi gibisi olmaz şimdi....
kimsecikler yok diye fazla girmiyorum artık foruma. akıcı bir sohbet gelişmiyor çünkü. yoksa hepinizi çok özledim. bende zayıflamaya çalışıyorum, toplam 4 kilo vermişim.(kızlarla zayıflamaya karar verdiğimiz günden bu güne) yavaş yavaş hedefime ulaşıcam sanırım. sizde nasıl gidiyor zayıflama çabaları? neler yapıyorsunuz?
Canım benim heyecanını öyle iyi anlıyorum ki,öncelikle bebeğini hayırlıya kucağına alırsın insallah sağlıklı sıhhati olursunuz her ikinizde.sorularinin bazılarını elimden geldiğince cevaplayayım:ilk 3 ay kısa kollu ve uzun kollu citcitli badiler iyi ouyorlar.ayakli pijamalarda öyle.bunlardan oldukça çok al bence çünkü çok sık kusuyorlar falan cocuk açıkta kalmasin
Bebeğin bizimkilerini kıs bebeği olacağından çorap kullanırsın.eldiveni bebek isterse ellerinde kullanırsın bu yüzden birkaç çift olsa iyi olur.zaten hastane çıkışı takımlarında eldiven de oluyo bere de sıkıntı olmaz yani.
Penye battaniyesi de var ince Kadifeden battaniyesi de var örme battaniyesi de var,hepsinin yeri ayrı.evde pençeye satıyorsan dışarı çıkarken mutlaka kalın bişeyler kullanmak zorunda kalıyor insan bende hepsi vardı yani.
Kremini sapmanızı losyonunu falan chiccodan aldım ben ilk basta sebamed de iyiymis kullanabilirsin.
Göğüs pedi de kullandım fakat uçları yara olunca benimkilerin çok fazla hava alsın iyileşsin diye göğüs koruyucu kalkanlar var onlardan da aldım.sana tavsiyem mutlaka ama mutlaka doguma 1 ay kala göğüs uçlarını kremlemeye başla.lansinoh krem var onla masaj yap uyar büyütmeye çalış çünkü sonradan zorluk çekiyor insan ben çok zorlandım çektiklerimi kimse çeksin istemem.
Ben bı gecelik bı de pijama takımı almıştım. İkisini de kullandım ama önce geceliği kullandım ameliyatı olunca gecelik daha rahat geldi.
Hasta bezine gerek yok çünkü hastaneden veriyolar eve çıkınca da gerek kalmıyor zaten orkidler is görüyorlar.
Emzirme Suriye'ni ve atleti kesinlikle çok kullanışlı oluyorlar tavsiye ederim hatta hastane çantanızda olmazsa olmazlardan biri olsun bunlar.
Biberon olarak biz Dr brown kullanıyoruz gazı en aza indirdiği için memnunum da açıkcası.emzikte de chiccodan yana kullandım tercihimi.silikon bizim emziğimiz.
Yatağı visko yastığı boğulmayı engelleyen yastıktan yorganında elyaf.
Süt sağma makinası olarak nuk elektrikliyi kullandım.onçe göğüs ucunu uyariyo sonra çekmeye başlıyor,gayet ideal.
Kulaktan ateş ölçer daha net sonuclar veriyo.
Banyo suyunu Valla dirseğimi yakmayacak sekilde sıcaklıkta ayarladim
Burun aspiratoru kullandım doktor tavsiye etti çünkü.otribebe nazar aspirator diye geçiyor.
Bebeğin odası için elektrikli petekler var olardan kullanabilirsin eğer kalorifer yoksa.ufolar yaydığı ışınlar yüzünden zararlıymis.havayi da bı tuhaf yapıyor o uykusu geliyo insanın ama o petekler Valla süper bisi.
Ayyyy elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım umarım işine yarar yazdıklarım.allah kolay dogum nasip etsin,hayırlı evlat olsun insallah...
canım şimdiden hayırlı olsun allah sağlıklı sıhhatli kucağına almak nasip etsin bunlar bıraz karışık ama zevkli hazırlıklar ben elimden geldiğince naçizane fikrimi belirteyim
ben 15 şubatta doğum yaptı çok soğuk ve aşırı karlı bi döneme denk geldi benim kızım minik doğdu 2720 ısıtana kadar öldüm tabi her bebek farklı be uzun kollu çıtçıtlı badi çok kullandım ve ayaklı pantalon çok işime yaradı kıyafetleri seçerken ona göre al mesela ilk 3 ay kışa geliyor pamuklu tercih et ben gece bile şapkayla yatırdım 3 ay eldivenleri çıkaramadım penye battaniye daha kullanışlı tabi ama ben şu kalın peluş olanları çok kullandım dışarıya çıkarken özellikle şu içine yatırılan çantalardan almıştım hatta benle dalga geçtiler ana kucağı var artık diye ama öyle bi kışa denk geldikki giydir sarkalın peluşa koy yatır çantasına öyle sıcak olduki heryere onla gittim hiç üşümedi
tercih senin tabi ilk aylarda onu kullandım sonra ana kucağı niveanın ürnlerini kullandım sampuan pişpk kremi vs memnunum ben cam bibron tercih ettim kaynattım çünkü temizliğide daha iyiy oluyor ozaman deterjanıda hacı sakir toz deterjan aldım makine iç,in allerji falanda yapmadı emzik silikon damaklı aldım ben buhar makinesi almadım annemde kaldım biraz evi sobalıydı ağzı açık kaynayan çaydanlık işi gördü evde kalorifere ıslak havlu koydum makine şart değil bence bebeğin durumuna göre tabi beşiğe geince ne park yatak ne karyola benim kız sadece şu sallanan küçük beşikde uyudu sallamadan uyumadı hala onda yatıyor yatağında yatmıyor yonca beşik diye geçiyor emzirme sütyeni pek kullanamadım ama ped işe yarıyor kremse garmastan kullundım biberon ısıtıcı kullanmadım süt sağdıysam dıştan sıcak suyun içinde ısıttım mama içinse suyu kaynattım termosa koydum şimdilik bu kadar aklıma gelirse yine yardımjcı olmaya çalışırım bence temel şeyler dışında bebeginin durumuna göre a her bebek farklı özellikle kıyefetleri biraz büyük al çabuk büyüyorlar çünkü allaha emenet ol
diyet mi yapıyosun canım yoksa ekmeği falan mı kestin
aklımda kalanlara cevap vereyim hemen :)
eldiven bere lazım soğuk zamanda doğum yapacaksın 3 ay gerekli
süt sağmamakinası aldım çalışacağım için milkway+ medela ( tavsiye üzerine ikisinide denemdim medela tafsiye ederim)
hasta bezi şart ama benim hastanem 1 paket verdi doğum önceside hastaneme sorduğum için almama gerek kalmamıştı sende bi araştır istersen
göğüs pedi şartsütlerin akar benim akıyo yanii
emzirme sudyeni görsel olarak kötü ama dışarda falan rahat emzirmek adına şart
ıslak mendil unibaby kullanıyorum drum önerdi memnunum
pişik kremi sebamed oda çok güzel, molfix de bez..
doğumdan sonra alt üst pijamayla daha rahat ediyosun ama her ikisindende almıştım ben
şimdilik aklımda kalanlar bunlarrr..yardımcı olabildiysem tabi
Merhaba, çok tatlı heyecanlar bunlar, elimden geldiğince yanıtlamaya çalışayım. Ben hiç emziremediğim için aldıklarım boşa gitti. Doğduğundan beri hep sağarak içti. Avent'in elektrikli süt sağma makinesini kullanıyorum çok memnunum dolayısıyla biberon, emzik seçimimiz de Avent'ten yana oldu. Göğüs pedi inanılmaz işe yarıyor, aklında olsun. Ben henüz hiç ıslak mendil kullanmadım, güvenilir olmadığını okumuştum. Islak pamukla temizledim hep, şimdi yaz olduğundan yıkıyorum poposunu mis gibi. Banyo suyunu da klasik dirsek yöntemiyle kontrol ediyorum. Koltuk altından ölçen ateş ölçerlerden aldım oldukça kullanışlıydı. Chicco'nun bebek bakım setini kullanıyorum ben. Şampuanı, pudrası, pişik kremi vs. Giysi olarak ben her şeyden o kadar çok almışım ki hiç kullanmadıklarım bile oldu zira çok çabuk büyüyorlar. Ayaklı tulumlardan ya da tek altlardan al mutlaka, üşür bebecik. Eldiveni de atlama derim, minicik olduğu için hep kaybederdim, özel bolca aldım iyi oldu. Aklıma gelenler bunlar, eminim arkadaşlar da fikir verirler.
Oncelikle bebegini saglikla kucagina alirsin insallah.
Elimden geldigince cevaplayim sorularini kendimce. Umarim faydali olur.
Ben 1 subatta dogum yaptim bilmem kac senenin en soguk en karli gunuydu. Umarim bu kis cok fazla abartmaz.
Bere, eldiven, corap kullandim ben. Ozellikle bere onemli, bir yerde bebeler kafadan usur diye okumustum. Eldivenler, bereler dusuyor. O bakimdan yedekli almakta ve hastaneye goturmekte fayda var. Ayakli tulumun icine ayakli pantolonlardan giydiriyordum bir de icine corap. Benim bebis gazliydi ayaklarini usutmesin diye biraz abartiyordum sanirim. Ama doktoru da ayakli tulumun icine bi tane daha ayakli giydir demisti. Tabii tulumun icinde bir de kisa kollu bodyler var. İlk uc ay benim oglus cok hizli kilo aldi. Yeni doganlari cok az giydirdim. 1 hafta anca gidirmisimdir. Yelek,hirka yun bok bol giydordim. Babaannesi ormustu. Yun battaniye gerekli bence. Her cesit battaniye lazim oluyo aslinda. Kadife cok kullanmadim.kalin pamuklu, yunlu, ince pamuklu kullandim.yan yatirma minderi yatagini cok kullandim. Yatagini yatastan aldim. Bebekler icin dogal ozellikleri olan bir yatakti tam hatirlamiyorum. Bebek arabasi concord cok agir olmasi disinda cok memnunum. Araba icin ana kucagida concordun. Ev tipi ana kucagi cok kullandim chicconun. Cok kusan bir bebek oldugu icin.
Goguslerine mutlaka dogumdan 1 ay once lanshinoh surmeye basla. Dogumdan sonra da bir sure devam et bence. Cok cektim gogus yarasindan. Gogus pedi cok kullandim hala kullaniyorum.vazgecemem.lanshinoh gogus pedini kullaniyorum. Emzirme atletleri olmadan olmaz bence. Benim bi 10 tane var. Emzirme sutyeni yazin kullandim atletle daha cok rahatettim.
Sezeryan oldum ben gecelikle rahatettim. İnce 1 sabahlik. 4 tane geecelik yetmisti bana. Pijamalari evde giydim. Hastanede gecelikle rahat ettim ki ben kesinlikle gecelik giymem aslinda. Onemli olan butun geceliklerin ve pijama ustlerinin dugmelerinin asagiya kadar olmasi. Sadece gogse kadar dugmelerle ben rahat edemedim. Ne kadar bol dugme o kadar rahat. Tabii bunlarin hepsi emzirme durumunda.
Biberon dr.browns. Sut sagmak icin manuel lansinoh pompa kullandim. Hala kullaniyorum.fakat calisacaksan pratik olmayabilir. Ben ise baslayinca gerek gorursem elektrikli alicam.
Chicconun emziklerini kullaniyoruz. Bizimki silikon emmiyor, kaucuk kullaniyoruz. Chicco, avent ve lanshinoh urunlerinden baskabir sey kullanmiyorum aslinda.
Her tip ates olcerimiz bar. Kulaktan, koltuk altindan, alindan.
Banyo havlusu yaninda ince bir tulbent cok ise yariyor. Once tulbente hemen sariyoruz tulbent hemencekiyor butun islakligisonra havluya gciyoruz. Butun giyisiler bebege degen her sey yuzde yuz pamuk olmali bence.
Buhar makinasi almadik doktorumuzda alin demedi.Odanin nemini surekli kontrol altinda tuttuk.nemi gosteren dereceler var.
Kusura bakma telefonda turkce karakter yok. O yuzden bu sekilde yazdim. Umarim yardimci olur bunlar.
ÇOK TULUM ALMA. HATTA 1 TANE YTER . ÇABUK KÜÇÜLÜYOR. BOL ALTTAN ÇIT ÇIT BADY AL. ÇOK İŞE YARIYOR.
HEPSINDEN AL CANIM. KIŞ BEBEĞİ LAZIM OLACAK
BENIM HEM ÖRGU HEM ANTIBAKTERIYEL POLAR HEM DE KADIFE VARDI CANIM. HEPSINIDE KULLANDIM
SAMPUAN,LOSYON VE BEBEYAĞI OLARAK ORGANICUM CARE YI KULLANIYORUZ. PİŞİK İÇİN BEN TRAVAZOLKREM ALDIM ECZANEDEN. BIR SÜRMEDE GEÇİRİYOR. BIRDE ILK ZAMANLAR ALTINI HER ACTIĞIMDA ZEYTINYAĞI SURUP KAPATIM. ÇOK ŞÜKÜR HİÇ SORUN YASAMADIK.BEBEK BEZİ İLK HUGGUES SAF VE DOĞAL KULLANDIK.2 NUMARAYA GEÇTIKTEN SONRA PRIMA KULLANIYORUZ.
DALAN ROXY MATIK
KLASIK KOLTUK ALTI KULLANIYORUZ.
BURUN ASPİRATÖRU KULLANIYORDUM AMA ÇOK ZOR OLUYORDU. ESKI YONTEM ÇATAL İĞNENIN ARKASIYLA TEMIZLIYORUM ARTIK. ÇOK DAHA KOLAY VE BEBEK AÇISINDAN HİÇ AĞLAMIYOR.KULAK ÇUCUGU KULLANDIM.
İLK ZAMANLAR NEYLE ISINIRSAN ISIN MUTLAKA ELEKTIRIKLI SOBAN OLSUN. BANYO YAPTIRIKEN UZRINI GIYIP ÇIKARIRKEN ÇOK LAZIM OLACAK.
DİRSEK BÖLÜMLE KONTROL ETTIM. HAFIF ILIK OLMASI YETIRYOR. FAZLA AYRINTIYA GEREK YOK.
İLK BIR HAFTA PAMUK SONRADA BEBEDOR ISLAK MENDIL KULLANDIK.
DÖŞEĞİNI VE YASTIKLARINI BABAANNESI YÜNDEN YAPTI. TERTEMZI YIKADI VE VERNEL ILE TEKRAR KOKULANDIRDI. ÇOKTA MEMNUNUZ.BEŞİĞİN İÇİNE KOYDUK DÖŞEĞİNİ. ÇOK GUZEL OLDU
SİLİKON EMZIK,NUBY VE WEE NIN BIBERON LARINI KULLANDIK.AMA WEE YW 5 TL VERDIM NUBY E 35. HALENDE EN ÇOK WEE YI SEVEREK KULLANDI.
MEDELA SWİNG KULLANIYORUM. MEMNUNUM
BUNUN YERINE KALORİFER UZERINE BIR TAS SU KOY AYNI İŞLEMI YAPAR. ALMANA GEREK YOK. SOBA KULLANIYORSAN DA ÜZERİNE TENCERE KOY KAYNASIN .
ANNE SÜTÜ VERİLECEKSE BENCE GEREKLI DEGIL.
SÜREKLI KULLANIM YAPABILECEĞİN KLASIK TEK ÜRÜN YETER.
ANNEM DENILIDEN PAMUK BORNOZ SETI GETIRMIŞTI. GAYET MEMNUNUM. GUZEL ALIYOR SUYUNU.
EVET KESINLIKLE OLMALI. BEBEDOR TURNAK MAKASI VE TARAK SETLERINI ALABILIRSIN
BIZ HALEN LIF KULLANMIYORUZ. TENLERI ÇOK HASSA. ELLE SURMEN YETERLI OLACAKTIR.
15 KG KADAR OLAN BEBEK KOLTUĞU KULLANIYORUZ.
BIZ PİERRA CARDIN ENIGMA ALDIK. FENA DEĞİL.
KESINLIKLE ÇOK KULLANIŞLI. ONU DA BEBEDOR KULLANDIM. 5. AYA KADAR GÖGÜSLERI MDEKI YARALARDAN DOLAYI KULLANDIM ÇOKTA MEMNUNUM.
KESI NLIKLE DOĞUMA 15 GUN KALA KULLANMAYA BAŞLA. EN IYI BUTUN ÜRÜNLERI KULLANDIĞIM İÇİN BILIYORUM GARmastan pomad,ama sana tavsıye tavsiyem doğum çantana bır baş kuru soğan koy. doğum bıter bıtmez emzırmeden bebeği kır o soğanı göguslerıne sar kısa sure. ben yapmadığıma bın pişmanım. 2 buçuk ay meme uçlarım koptu ve şimdi kopuk meme uçları ile kala kaldım. bebeğim kaç defa onlardan emdığıı kanı kustu...
ben kom barbara sütyenını kullanıyorum. emzırme değil toparlayıcı. faydasını gördum.
Hastene çantasında olmazsa olmazlar neler olmalı?ebek takımı , 2 bebek zıbını,çorap,eldıven,soğan :),gögus pedi,hasta bezi,gögus kremı,kış olacağı için örgu çeket,yıne kış için kılotlu çorap,kendın için 2 tane gecelık,4 tane kılot. 2 atlet.aklıma gelenler bunalr
her hastanede bulunmuyor.sen elının altında al bır tane durdun.
2 takım pijama daha ıyı. emzırme vs için daha kullanışlı olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?