- 8 Eylül 2008
- 6.155
- 428
- 363
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #71.681
rabbım kurtasın. inş yardımcı olmuşuzdur.bebeini sağ salım al kucağına
kimsecikler yok diye fazla girmiyorum artık foruma. akıcı bir sohbet gelişmiyor çünkü. yoksa hepinizi çok özledim. bende zayıflamaya çalışıyorum, toplam 4 kilo vermişim.(kızlarla zayıflamaya karar verdiğimiz günden bu güne) yavaş yavaş hedefime ulaşıcam sanırım. sizde nasıl gidiyor zayıflama çabaları? neler yapıyorsunuz?
Merhaba şubat anneleri...
Kısmet olursa ben de kasım sonu evladımı kucağıma alacağım, ilk bebeğim ve çok tecrübesizim kk da olmasa çevremde bilgilendiren, yönlendiren yok....
Taze anneler olarak sizlere bazı sorularım olacaktı....
Şuanki gündemimiz bebeğimiz için alışveriş.... :)))
İlk üç ay neler daha çok gerekli oluyor kıyafet açısından, zıbın, tulum body vb....
Eldiven, çorap, bere ne derece kullanılıyor?
Battaniyeyi nasıl almak lazım, penye battaniye mi kadife mi daha sağlıklı?
Hangi marka pişik kremi, bebek bezi, şampuan bebeyağı daha kullanışlı ve iyi?
Bebişin kıyafetlerini ne tür bir deterjanla yıkadınız, marka ismi?
Kulaktan ateş ölçer mi daha iyi yoksa klasik koltuk altından ölçerler mi?
Burun aspratörü, kulak temizleme çubuğu kullandınız mı? bazı kişiler doktorların önermediğini söylüyorlar?
Bebeğin odasını ne ile ısıtıyorsunuz (kalorifer olmayan evlerde ) klima mı yoksa elektirikli soba mı? Klimayı 1 yaşa kadar tavsiye etmiyormuş doktorlar ciğerleri için bebeğin diye duydum???
Banyo suyunu ne ile sıcaklığını ölçmeyi tercik ediyorsunuz?
Altını temizlerken ıslak mendil mi pamuk mu kullanıyorsunuz?
Yastığını, döşeğini nasıl aldınız nelere özen gösterdiniz? yorganı pamuk mu elyaf mı yoksa farklı bir malzeme mi?
Biberon ve emzikte ne tür ürün aldınız cam mı plastik mi? kauçuk mu silikon mu?
Süt sağmak için makina aldınız mı? neyi tercih ettiniz?
Bebeğin odası için buhar makinası ya da nemlendirici makina aldınız mı? faydalı mıdır?
Biberon ısıtıcı alet gerekli midir?
Alt açma seti olarak tek kullanımlıklar mı daha iyi yoksa klasik setler mi?
Banyo havlusunda neye dikkat edilmeli, ne tür ürün daha iyidir?
Tırnak makası, tarağı nasıl olmalı?
Banyo süngeri mi daha iyi yoksa klasik elde örne lifler mi?
Bebeği taşımak için arabada gezmede yatırmak için nasıl bir ürün daha faydalıdır?
Bebek arabasında nasıl bir şey almak doğru olur, bebek bel desteği almak faydalı mı?
Göğüs pedi kullanışlı mıdır?
Memeucu için kremlerin hangsini tavsiye edersiniz? hangi durumlarda kullanılmalı?
Emzirme sütyeni kullanışlı oluyor mu?
Hastene çantasında olmazsa olmazlar neler olmalı?
Hasta bezi almak lazım mı?
Doğumdan sonra gecelik mi pijama mı daha iyi, yanımızda kaç takım götürmek gerekir?
Çok sordum biliyorum ama taze tecrübeli annelerden alacağım bilgi gibisi olmaz şimdi....
Ne olur görüşlerinizle şu telaşlı anne adayını aydınlatın lütfen...
Rabbim bebeklerinize ve ailenize sağlık, huzur mutluluk nasip etsin inşallah...
Kısmet olursa ben de kasım sonu evladımı kucağıma alacağım, ilk bebeğim ve çok tecrübesizim kk da olmasa çevremde bilgilendiren, yönlendiren yok....
Memeucu için kremlerin hangsini tavsiye edersiniz? hangi durumlarda kullanılmalı?
Çok sordum biliyorum ama taze tecrübeli annelerden alacağım bilgi gibisi olmaz şimdi....
kızlar ya nerdesiniz niye kimse kalmadı
Merhaba, çok tatlı heyecanlar bunlar, elimden geldiğince yanıtlamaya çalışayım. Ben hiç emziremediğim için aldıklarım boşa gitti. Doğduğundan beri hep sağarak içti. Avent'in elektrikli süt sağma makinesini kullanıyorum çok memnunum dolayısıyla biberon, emzik seçimimiz de Avent'ten yana oldu. Göğüs pedi inanılmaz işe yarıyor, aklında olsun. Ben henüz hiç ıslak mendil kullanmadım, güvenilir olmadığını okumuştum. Islak pamukla temizledim hep, şimdi yaz olduğundan yıkıyorum poposunu mis gibi. Banyo suyunu da klasik dirsek yöntemiyle kontrol ediyorum. Koltuk altından ölçen ateş ölçerlerden aldım oldukça kullanışlıydı. Chicco'nun bebek bakım setini kullanıyorum ben. Şampuanı, pudrası, pişik kremi vs. Giysi olarak ben her şeyden o kadar çok almışım ki hiç kullanmadıklarım bile oldu zira çok çabuk büyüyorlar. Ayaklı tulumlardan ya da tek altlardan al mutlaka, üşür bebecik. Eldiveni de atlama derim, minicik olduğu için hep kaybederdim, özel bolca aldım iyi oldu. Aklıma gelenler bunlar, eminim arkadaşlar da fikir verirler.
Merhaba, çok tatlı heyecanlar bunlar, elimden geldiğince yanıtlamaya çalışayım. Ben hiç emziremediğim için aldıklarım boşa gitti. Doğduğundan beri hep sağarak içti. Avent'in elektrikli süt sağma makinesini kullanıyorum çok memnunum dolayısıyla biberon, emzik seçimimiz de Avent'ten yana oldu. Göğüs pedi inanılmaz işe yarıyor, aklında olsun. Ben henüz hiç ıslak mendil kullanmadım, güvenilir olmadığını okumuştum. Islak pamukla temizledim hep, şimdi yaz olduğundan yıkıyorum poposunu mis gibi. Banyo suyunu da klasik dirsek yöntemiyle kontrol ediyorum. Koltuk altından ölçen ateş ölçerlerden aldım oldukça kullanışlıydı. Chicco'nun bebek bakım setini kullanıyorum ben. Şampuanı, pudrası, pişik kremi vs. Giysi olarak ben her şeyden o kadar çok almışım ki hiç kullanmadıklarım bile oldu zira çok çabuk büyüyorlar. Ayaklı tulumlardan ya da tek altlardan al mutlaka, üşür bebecik. Eldiveni de atlama derim, minicik olduğu için hep kaybederdim, özel bolca aldım iyi oldu. Aklıma gelenler bunlar, eminim arkadaşlar da fikir verirler.
kızlar oğlumun odasını ayırdım nerdeyse 1 haftadır kendi odasında yatıyor
çok şükür odasını sevdi, maşallah diyim akşam yatırıyoruz sabah 7,30-8,00 gibi uyanıyor
kızlar oğlumun odasını ayırdım nerdeyse 1 haftadır kendi odasında yatıyor
çok şükür odasını sevdi, maşallah diyim akşam yatırıyoruz sabah 7,30-8,00 gibi uyanıyor
canım hiç emzirmiyomusun emmiyomu hep sağıyomusun
sadece sağarak sütün azalmadımı ben sütün boldur diye biliyodum
benimki geceleri güzel emiyoda gündüz emmiyo sağıyorum günde iki kez ve azalır diye korkuyorum
gerçi doktorlar artık günde iki kez bile verilse yeterli olur filan diyorlar
Doğumdan sonra emzirmem için bebeği verdiler fakat olmadı sütüm çıkmadı hemşireler de mama alıp biberonla içirdiler. "Sütün az, bebek de küçük doğdu gücü yok emmeye" dediler. Sonra sonra sütüm gelmeye başladı ama denedim defalarca ememedi. Makine aldım sağdım çok çok az çıkıyordu, inat ettim sütüm artsın diye süt yapan şeyler yedim en önemlisi bol su içtim şişelerle geziyordum. Süt çoğalınca da bebek biberonun kolaylığına alıştığı için midir nedir, emmek istemedi. Böylece mamayı bıraktık.
Sağarak azalır diyenlere hiç kulak asmamalı. Ben hep not aldım günlük ne kadar içiyor diye. Şimdi bebeğim 1000 cc'den fazla süt içiyor, artanla da muhallebi yapıyorum ya da buzluğa atıyorum ilerisi için. Keşke sizlerinki gibi emseydi, o duyguyu tatsaydım ama maalesef olmadı. Sağarak vermek inanılmaz zor. Yeri geliyor içmiyor ısındığı için dolaba koyamıyorum, döküyorum içim yanıyor o sütlere. Makine ve biberonun her defasında sterilize edilişi kabus gibi. Önceden iki saatte bir sağardım artık üç saatte bir sağıyorum. İşteysem orada sağar, hemen saklama poşetine koyarım. İnanır mısın yolda arabada bile süt sağdığımı bilirim. Ulvi bir görev işte, ne yaparsın :) Hiç korkma ne kadar sağarsan o kadar artıyor bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?