- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #71.701
Sağma zamanlarını geçirmemeye çalışıyorum ama benim oğlan bazen izin vermiyor. Senin gibi bir elimde makine bir elimde oyuncak, şaklabanlıklar yaparak sağıyorum. Hele gece kalkıp sağmak kadar zoru yok, makine başında uyuyorum artık. Çok fena. Sağa sola taşımaktan bıktığım için üç makinem oldu. Biri annemlerde, biri işte, biri evde duruyor. Herhalde bu sağma işi bitince çok büyük boşluğa düşerim :) Annem bile şaşırıyor, "Senin gibi üşengeç birinden bu performansı beklemezdim, aferin güzel anne oldun" diyor.
Ne güzel sen daya memeyi gitsin, akarı yok kokarı yok. Varsın az içsin sen sağ sütünü de buzluğa stokla ileride içer minnoş.
Merhaba kızlar,
Benim oglus 7 ay 4 günlük oldu. Son 10 gündür gün aşırı sebze çorbasına et suyu ekliyoruz bir buz kalıbı kadar. Fakat ilk başlarda ağzında ve çenesinde kızarıklıklar oldu. Yemekten 10 dakika sonra geçti. Şimdi de bacaklarında çıkmaya başladı. Yedikten 10-15 dakika sonra geçiyor yine. Aslında geçen hafta kıyma katmaya başlamalıydik ama ben temkinli gidiyorum bu ek gıda konusunda. Bizimki mide ve bağırsak yönünden cok nazlı. Kusmalar, kabızlık vs. Şimdi bir de alerji çıkarsa ne yapıcaz bakalım.:18:
Bu tarz kızarıklıklarla karşılaşan oldu mu? Sinek ısırığı gibi.
bizde ooluyo bazen sanırım kuvvetli geliyo
selam kızlar nasılsınız
giremiorm uzun zamandır
önce internet yoktu sonra klavye bozldu
derken kızımın huysuzluğu giremedim bu yüzden
buarada okula başladım bende
ilaç gibi geldi valla
meğer ne sıkılmışım evde
bu hafta kızımla gidiorm haftaya bakıcıya bırakıcam malesef
buyüzden stresliyim işte biraz
üstelik kızım ek gıdayı tamamen reddediyor
ben zorla ağzına tıkıyorm resmen:26:
bakıcıya bunu gösteremeyeceğime göre ne olacak nasıl olacak hiç bilmiyorun((
sizlerde durumlar nasıl
yiyormu bebişleriniz artık?
nisane Allah yardımcın olsun, inşaallah kızın bakıcıya alışır, hiç sorun çıkarmaz. ben kızımın doğumundan sonra ücretsiz izin almıştım, 9 aylık olduğunda tekrar işe başladım ve kayınvalidem bakmaya başlamıştı bizim evde. ona hiç bir sorun çıkarmıyordu gündüz, ben gelince şımarıyordu, huysuzluk yapıyordu. babaannesi sana böyle yapıyor diyordu. bu böyledir. anneyi üzerler, başkalarına şirin bebek olurlar. inşaallah kızın da böyle olur, aklın da onda kalmaz.
yeme olayına gelince oğlum da başlarda hiç sebze yemedi. böğürdü, kustu. ben de ona püre yapmamaya, normal tarzda ancak bebeklere uygun halde (tuzsuz, salçasız vs ) yapmaya başladım. bugün mesela mercimek çorbası yaptım, içine kabak, kırmızı biber, patates, bulgur, pirinç, soğan ve sarımsak attım. daha ne olsunçok sevdi mi, bayıla bayıla yemedi ama olsun ona yetecek kadar yedi yine. sen de sizin yemekleri ona uyarla bir dene bakalım, eğer denemediysen.
Doktoruna mail attım resimlerle bakalım ne diyecek.
sarımsak bebeğin midesine zarar vermezmi ben bi ara midem çok hassastı ne zaman sarımsak yesem çok kötü oluyodum
selam canım,
evet kimsecikler yok. evde yoktum 3 gün, kayınvalidemler yazlıktan geldi, onlara gittik, evin işi duruyor, temizlik yapıcam, başlamadan size bakayım dedim. öptüm sizi
hayırlı olsun ıyı yapmıssın pekı bebek telzısıyle mı duyacaksınız nasıl ayarladınız??Ben 1 yıldan erken ayırmak ıstemıyorumkızlar oğlumun odasını ayırdım nerdeyse 1 haftadır kendi odasında yatıyor
çok şükür odasını sevdi, maşallah diyim akşam yatırıyoruz sabah 7,30-8,00 gibi uyanıyor
Sağma zamanlarını geçirmemeye çalışıyorum ama benim oğlan bazen izin vermiyor. Senin gibi bir elimde makine bir elimde oyuncak, şaklabanlıklar yaparak sağıyorum. Hele gece kalkıp sağmak kadar zoru yok, makine başında uyuyorum artık. Çok fena. Sağa sola taşımaktan bıktığım için üç makinem oldu. Biri annemlerde, biri işte, biri evde duruyor. Herhalde bu sağma işi bitince çok büyük boşluğa düşerim :) Annem bile şaşırıyor, "Senin gibi üşengeç birinden bu performansı beklemezdim, aferin güzel anne oldun" diyor.
Ne güzel sen daya memeyi gitsin, akarı yok kokarı yok. Varsın az içsin sen sağ sütünü de buzluğa stokla ileride içer minnoş.
Doktorundan cevap geldi.alerjik dokuntuye benziyor demis. Daana eti ve suyuna 1 hafta ara verin demis. 1 hafta sonra kuzu eti deneyin, tavuktabsakınca olmazmıs.Bir de ilac verdi dokuntuler yayilmasin diye.zaditen diye bir damla antiallerjenmis.yumurtaya da bir hafta ara verin demis. Canım sıkıldı bu işe.
selam kızlar nasılsınız
giremiorm uzun zamandır
önce internet yoktu sonra klavye bozldu
derken kızımın huysuzluğu giremedim bu yüzden
buarada okula başladım bende
ilaç gibi geldi valla
meğer ne sıkılmışım evde
bu hafta kızımla gidiorm haftaya bakıcıya bırakıcam malesef
buyüzden stresliyim işte biraz
üstelik kızım ek gıdayı tamamen reddediyor
ben zorla ağzına tıkıyorm resmen:26:
bakıcıya bunu gösteremeyeceğime göre ne olacak nasıl olacak hiç bilmiyorun((
sizlerde durumlar nasıl
yiyormu bebişleriniz artık?
nbr cnm ananas aldın mı ben yapıyorum 3 gundur de pek anlamadım sonradan mı fayda görecegız kı.:))
[/FONT][/B][/COLOR]
çok zormus cnm ya Allah yardım etsın ben de kustugunda mamayı 4 ögun werdıgım zaman aynı sen gıbı
gunde 3-4 kere sagıyordum berbat ve yorucu..Pekı gece neden sagıyorsun kı yatmadan sag ve dolaba
koy ısıtıp ayarlayıp wer sonra da uyanınca olmaz mı?hangı marka sagma mak kullanıyorsun?
tatlım ben genel anesteziyle sezeryan oldum sütüm gelmedi seninki gibi biberonla mama verdiler 3 gün sonra geldi ama istemedi
yanımda annem vardı ve birgün zorla memede tuttuk diyebilirim emmiyodu bağırıyodu
akşama doğru kabul etti ama bu seferde kafasını memede tutamıyodu küçük olduğu için
kafasını tuttuk filan alıştırdık zorla yani
ama inanki vermesem aramaz biberonu herzaman daha fazla sevdi hergün muhakkak o mamayı içerdi hep zorlamakla ittire kaktıra emzirdim
az emer süt gelmiyo diye bırakıverir bağırırdı hep zorlamakla oldu diyebilirim
bu ara gündüz emmiyo gece uykuda emziriyorum veya uykuluyken istiyo
demin uyanınca istedi emdi
bırakırsada bende devamlı sağarak vermeyi düşünüyorum
gündüz sağdığımıda biberonla içiriyorum hiç bekletmiyorum
ama dediğin gibi makina biberon temizle dur işin yoksa
ben hergün kaynatmıyorum bir kabım var içine temizleyip koyup üzerine kaynamış su döküp bekletiyorum hergün
mozp maşallah canım, çok sevindim. darısı bizim başımıza. biz daha ayırmadık, hala yatak odasında. ablasıyla aynı odayı paylaşacağı için gece ablasını fazla rahatsız etmesin diye biraz bekliyorum. hala gece çok uyanıyor ağlayarak. emip uyuyor.
maşallah tosuna
benimkinin aşıdan sonra ayarı kaçtı yine
birgün güzel uyuyo diğer gün uyumuyo
dün hiç uyumadı gibi bişey akşamda 11 e kadar bağırdı kızdı
gecede sık sık uyandı dün çok yoruldum kafam şişti sesinden
bugünde horul horul uyuyo
hayırlı olsun ıyı yapmıssın pekı bebek telzısıyle mı duyacaksınız nasıl ayarladınız??Ben 1 yıldan erken ayırmak ıstemıyorum
ya da emmeyı bıtırene kadar..
Bünyem yedi aydır alıştı sanırım, sağmayınca çok sertlik oluyor ve canım acıyor, rahatsız oluyorum. Bir defa iş için il dışına çıkmıştım sabah gidip akşam döndüm yoğunum insan içinde sağamam diye götürmedim makineyi, mahvoldum ağrıdan. İnanır mısın şuan üç biberon var dolapta, ısıtıp ısıtıp veriyorum. Olmadı buzluğa atıyorum. Avent kullanıyorum, çok da memnunum elektriğin olmadığı yerlerde dağda bayırda pilli kısmıyla sağabiliyorum, büyük kolaylık.
Maşallah canım ya , ben süt sağdıktan sonra 2 gün doğru düzgün süt dolmuyo göğsüm, kaldırdım şimdi makinayı filan
günde 2-3kere emiyo 4-5dk kadar, birde devam sütü katıyoruz herşeye
geçmiş olsun arkadaşım. olan alerji olsun, hiç canını sıkma. Allah beterinden korusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?