2012 Şubat Anneleri

tatlım ben genel anesteziyle sezeryan oldum sütüm gelmedi seninki gibi biberonla mama verdiler 3 gün sonra geldi ama istemedi
yanımda annem vardı ve birgün zorla memede tuttuk diyebilirim emmiyodu bağırıyodu
akşama doğru kabul etti ama bu seferde kafasını memede tutamıyodu küçük olduğu için
kafasını tuttuk filan alıştırdık zorla yani
ama inanki vermesem aramaz biberonu herzaman daha fazla sevdi hergün muhakkak o mamayı içerdi hep zorlamakla ittire kaktıra emzirdim
az emer süt gelmiyo diye bırakıverir bağırırdı hep zorlamakla oldu diyebilirim
bu ara gündüz emmiyo gece uykuda emziriyorum veya uykuluyken istiyo
demin uyanınca istedi emdi
bırakırsada bende devamlı sağarak vermeyi düşünüyorum
gündüz sağdığımıda biberonla içiriyorum hiç bekletmiyorum
ama dediğin gibi makina biberon temizle dur işin yoksa
ben hergün kaynatmıyorum bir kabım var içine temizleyip koyup üzerine kaynamış su döküp bekletiyorum hergün

Merhaba kızlar,

Benim oglus 7 ay 4 günlük oldu. Son 10 gündür gün aşırı sebze çorbasına et suyu ekliyoruz bir buz kalıbı kadar. Fakat ilk başlarda ağzında ve çenesinde kızarıklıklar oldu. Yemekten 10 dakika sonra geçti. Şimdi de bacaklarında çıkmaya başladı. Yedikten 10-15 dakika sonra geçiyor yine. Aslında geçen hafta kıyma katmaya başlamalıydik ama ben temkinli gidiyorum bu ek gıda konusunda. Bizimki mide ve bağırsak yönünden cok nazlı. Kusmalar, kabızlık vs. Şimdi bir de alerji çıkarsa ne yapıcaz bakalım.:18:

Bu tarz kızarıklıklarla karşılaşan oldu mu? Sinek ısırığı gibi.

bizde ooluyo bazen sanırım kuvvetli geliyo

nisane Allah yardımcın olsun, inşaallah kızın bakıcıya alışır, hiç sorun çıkarmaz. ben kızımın doğumundan sonra ücretsiz izin almıştım, 9 aylık olduğunda tekrar işe başladım ve kayınvalidem bakmaya başlamıştı bizim evde. ona hiç bir sorun çıkarmıyordu gündüz, ben gelince şımarıyordu, huysuzluk yapıyordu. babaannesi sana böyle yapıyor diyordu. bu böyledir. anneyi üzerler, başkalarına şirin bebek olurlar. inşaallah kızın da böyle olur, aklın da onda kalmaz.

yeme olayına gelince oğlum da başlarda hiç sebze yemedi. böğürdü, kustu. ben de ona püre yapmamaya, normal tarzda ancak bebeklere uygun halde (tuzsuz, salçasız vs ) yapmaya başladım. bugün mesela mercimek çorbası yaptım, içine kabak, kırmızı biber, patates, bulgur, pirinç, soğan ve sarımsak attım. daha ne olsun çok sevdi mi, bayıla bayıla yemedi ama olsun ona yetecek kadar yedi yine. sen de sizin yemekleri ona uyarla bir dene bakalım, eğer denemediysen.

sarımsak bebeğin midesine zarar vermezmi ben bi ara midem çok hassastı ne zaman sarımsak yesem çok kötü oluyodum

Doktoruna mail attım resimlerle bakalım ne diyecek.

Doktorundan cevap geldi.alerjik dokuntuye benziyor demis. Daana eti ve suyuna 1 hafta ara verin demis. 1 hafta sonra kuzu eti deneyin, tavuktabsakınca olmazmıs.Bir de ilac verdi dokuntuler yayilmasin diye.zaditen diye bir damla antiallerjenmis.yumurtaya da bir hafta ara verin demis. Canım sıkıldı bu işe.

selam canım,

evet kimsecikler yok. evde yoktum 3 gün, kayınvalidemler yazlıktan geldi, onlara gittik, evin işi duruyor, temizlik yapıcam, başlamadan size bakayım dedim. öptüm sizi

nbr cnm ananas aldın mı ben yapıyorum 3 gundur de pek anlamadım sonradan mı fayda görecegız kı.:))

kızlar oğlumun odasını ayırdım nerdeyse 1 haftadır kendi odasında yatıyor
çok şükür odasını sevdi, maşallah diyim akşam yatırıyoruz sabah 7,30-8,00 gibi uyanıyor
hayırlı olsun ıyı yapmıssın pekı bebek telzısıyle mı duyacaksınız nasıl ayarladınız??Ben 1 yıldan erken ayırmak ıstemıyorum
ya da emmeyı bıtırene kadar..

çok zormus cnm ya Allah yardım etsın ben de kustugunda mamayı 4 ögun werdıgım zaman aynı sen gıbı
gunde 3-4 kere sagıyordum berbat ve yorucu..Pekı gece neden sagıyorsun kı yatmadan sag ve dolaba
koy ısıtıp ayarlayıp wer sonra da uyanınca olmaz mı?hangı marka sagma mak kullanıyorsun?

geçmiş olsun arkadaşım. olan alerji olsun, hiç canını sıkma. Allah beterinden korusun.

gızlı kamerralarla ewı dösemeyı unutma canım

nbr cnm ananas aldın mı ben yapıyorum 3 gundur de pek anlamadım sonradan mı fayda görecegız kı.:))

[/FONT][/B][/COLOR]

merhaba canım, iyiyim Allah'a şükür. valla bennebileyim kayınvalidemlere falan gittik almaya da denemeye de fırsatım olmadı. ama başlayacağım ben de en kısa zamanda. yılma sakın, devam et faydasını görenekadar. eminim görürüz çünkü herkes ananasın zayıflatma özelliğinden bahsediyor artık. ben de başlıcam. bir dahaki yaza kadar hedefimize ulaşmamız lazım

Slm kızlar benim oğlumda allaha şükür ek gıdaaya başladı hergün herşeyi vermiyorum ben azar azarda olsa püre yapıyorum mesela pekmez bebe bisküvi 8 tahıllı toz ek gıdadan ve bazen tuzsuz peynir le karıştırıp veriyorum bugün peynir yerine yumurta sarısı kattım yedi bazende yoğurt veriyorum emdiği içi9 hala çok çokda ek gıdaya yoğunlaşmadım ama iyi şükür dişleri göründü ama tam anlamıyla ne zaman çıkar bilmiyorum zayıflamak isteyen arkadaşlarım öncelikie hep sıvı şeyler yiyin sebze yiyin hamur işini bırakın zaten verirsiniz emziriyorsanız daha kolay gider kilolar ben 25 kilo verdim 6 ayda darısı başınıza oğlumda çok hareketli bi bebek emekliyorda onunda etkisi var sürekli peşindeyim tabi bizden haberler bu öptm sizi bennebileyimide

Sabahları aç karnına kayısı suyu için wcye çıkarır pilav makarna pizza lahmacun gibi şeyleri bırakın ve ekmeğiniz kepek ekmeyi olsun bolda su için bu arada bilmeyenlere 1 yaşından önce bebeklere mercimek çorbası vermeyin gaz yaparmış sakın bide balda sakıncalı unutmayın alerji riski var hadi öptm sizi

Bünyem yedi aydır alıştı sanırım, sağmayınca çok sertlik oluyor ve canım acıyor, rahatsız oluyorum. Bir defa iş için il dışına çıkmıştım sabah gidip akşam döndüm yoğunum insan içinde sağamam diye götürmedim makineyi, mahvoldum ağrıdan. İnanır mısın şuan üç biberon var dolapta, ısıtıp ısıtıp veriyorum. Olmadı buzluğa atıyorum. Avent kullanıyorum, çok da memnunum elektriğin olmadığı yerlerde dağda bayırda pilli kısmıyla sağabiliyorum, büyük kolaylık.

Ben de genel olmuştum, tıpkı seninki gibi olmadı işte başlarda sütüm. Bilemiyorum çok denedim hatta doktoruyla bile denedik ama başaramadık. Aylarca denedim, uyurken de verdim yine almadı sıpa. Ne yapalım artık yeter ki içsin de ben sağmaya razıyım.

günaydın kızlar

ben korkudan ayırdım :) odamda 50*90'lık sallanan bi beşik var ama oğlum rahat durmuyor artık o beşikten sarkmaya başlayınca düşer korkusuyla odasına aldım hem kocaman beşiği var rahat rahat döne döne yatıyo şimdi belkide o yüzden deliksiz uyuyo

bi günleri bi günlerini tutmuyo canım benim oğlumda dünden beri uyukuya geçerken çok zorlanıyo ağlaya ağlaya uyuyo

hayırlı olsun ıyı yapmıssın pekı bebek telzısıyle mı duyacaksınız nasıl ayarladınız??Ben 1 yıldan erken ayırmak ıstemıyorum
ya da emmeyı bıtırene kadar..

yok canım telsiz almadım, yan odamızda odası, bi ıhh dese bile duyuluyo sesi hemen

Maşallah canım ya , ben süt sağdıktan sonra 2 gün doğru düzgün süt dolmuyo göğsüm, kaldırdım şimdi makinayı filan
günde 2-3kere emiyo 4-5dk kadar, birde devam sütü katıyoruz herşeye

Ama işte ben bunu sık sağmaya bağlıyorum, şimdi sağmayayım bir saat sonraya erteleyim demedim hiç. Ek gıdaya geçerken artık az sağayım diye düşünmüştüm iki saatte bir sağmakla üç saatte bir sağmanın bile farkının olduğunu gördüm. Ne kadar sık sağarsan o kadar tetikleniyor ve süt artıyor. Bence kaldırma canım arada dene inan 30 cc bile çıksa kardır. Başlarda benim 10 cc çıkıyordu bunun için makineyi temizlediğime değmez diyordum bir defter aldım bebeğimin içtiği günlük süt miktarını yazmaya başladım. Anne sütünün yanına yıldız koyuyordum. Başlarda 350 cc içerken 300'ü devam sütü, kalanı anne sütüydü. Sonra gün geçtikçe arttı 350'de 350 anne sütünü gördüğüm gün sevinçten deli oldum. Doktorum "Emen bebek doyunca memede süt kalıyor ama makine son damlaya kadar alıyor. Bu da yeniden süt kanallarını tetikliyor." demişti. Şimdi ortalama 1200 çıkıyor, bu deli bir rakam benim için. Ama işte günümün yarısı foş foş sağmakla geçiyor, katlanıyorum bakalım :)

geçmiş olsun arkadaşım. olan alerji olsun, hiç canını sıkma. Allah beterinden korusun.

Amin canım. Butun bebişlere allah sağlık versin. Dün gece bizimki çok rahatsız uyudu burnu falan tıkandı, ağlayarak uyandı surekli. Aldım goturdum sabah doktoruna. Alerji ilacı ve gaviscon verdi. Cok kustuğu için biz ilaç kullanmamıstik simdiye kadar ama artik kullanalim dedi. 200 gr almis. 8900 olmus.zaten 6.aydan sonra dogru duzgun kilo almayi birakti bizimki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…