- 13 Nisan 2012
- 1.270
- 527
- 323
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #71.721
günaydınnn
bugün yoğurt mayaladım biraz önce
bakalım denicem yeniden inşallah rahatsızlık vermez
En iyisini yapıyorsun bosver verme zaten.tuzsuz verin dıyorlarsa bı bildikleri vardır illa ki.bi de maşallah memosuna,güzel güzel oynamış annesini yormamisssssoğlum uyanınca aldım mutfağa götürdüm oturttum mama sandalyesine önüne bikaç oyuncak mutfakta ne buldumsa zararsız koydum
epey oynadı sonra meyve püresini yedi tekrar oynadı cicibebenin diş kaşıma bisküvisinde verdim çok sevdi kaşıya kaşıya yedi
bitince bağırıyo istiyobirde buzdolabı meraklısıyız aç diyo gösteriyo ıh ıh diye açıyorum çıldırıyo atlıyo karıştırcakmış meraklı
2 saate yakın vakit geçirdik mutfakta bende yemeğimi yaptım
mama sandalyesi camın yanında kapıyıda açtım dışarıyıda seyretti
sıkıldıkça değişik şeyler koydum önüne
birazda kuşlarımızı seyretti çok seviyo onları çıldırıyo konuşuyo onlarda memoyla konuşuyo oyalıyorlar iyi oluyo yoksa tuvalete bile gidemicem heralde
şimdide uykusu geldi yattı uyudu
bişey dicem dicem unutuyorum
şimdi ben hiç bizim yemeklerden tattırmıyorum çünkü içinde tuz var alışmasın diiye
alışırsa kendine yaptığım tuzzuz şeyleri yemez diye düşünüyorum
arkadaşımın kızının dişleri var ve börek çörek kek ne bulursa yiyo dün yanımızda altı tane burçak bisküvi yedi
bunlara alıştığı içinde kendisine yapılan tuzsuz çorbaları püreleri yemiyormuş bir ay öncesinde başlamıştı bu durum
sonra hastalandı hastalıktan sonra şimdi çorba vs.. tuz eklensede yemez olmuş bisküvi kek kurabiye yani aburcubur yiyormuş
özelliklede tatlı gıdalara çok düşkün oldu muhallebisi filan bizim bildiğimiz tatlı muhallebi şeklinde yiyormuş
bende korkuyorum o yüzden hiç bizim yediklerimizi tattırmadım tuzu şekeri bilmiyo tatsız tuzsuz yiyo şimdilik
önüne geçemem diye korkumdan vermiyorum
Ama işte ben bunu sık sağmaya bağlıyorum, şimdi sağmayayım bir saat sonraya erteleyim demedim hiç. Ek gıdaya geçerken artık az sağayım diye düşünmüştüm iki saatte bir sağmakla üç saatte bir sağmanın bile farkının olduğunu gördüm. Ne kadar sık sağarsan o kadar tetikleniyor ve süt artıyor. Bence kaldırma canım arada dene inan 30 cc bile çıksa kardır. Başlarda benim 10 cc çıkıyordu bunun için makineyi temizlediğime değmez diyordum bir defter aldım bebeğimin içtiği günlük süt miktarını yazmaya başladım. Anne sütünün yanına yıldız koyuyordum. Başlarda 350 cc içerken 300'ü devam sütü, kalanı anne sütüydü. Sonra gün geçtikçe arttı 350'de 350 anne sütünü gördüğüm gün sevinçten deli oldum. Doktorum "Emen bebek doyunca memede süt kalıyor ama makine son damlaya kadar alıyor. Bu da yeniden süt kanallarını tetikliyor." demişti. Şimdi ortalama 1200 çıkıyor, bu deli bir rakam benim için.Ama işte günümün yarısı foş foş sağmakla geçiyor, katlanıyorum bakalım :)
inş bakıcıyı severde aklım onda kalmaznisane Allah yardımcın olsun, inşaallah kızın bakıcıya alışır, hiç sorun çıkarmaz. ben kızımın doğumundan sonra ücretsiz izin almıştım, 9 aylık olduğunda tekrar işe başladım ve kayınvalidem bakmaya başlamıştı bizim evde. ona hiç bir sorun çıkarmıyordu gündüz, ben gelince şımarıyordu, huysuzluk yapıyordu. babaannesi sana böyle yapıyor diyordu. bu böyledir. anneyi üzerler, başkalarına şirin bebek olurlar. inşaallah kızın da böyle olur, aklın da onda kalmaz.
yeme olayına gelince oğlum da başlarda hiç sebze yemedi. böğürdü, kustu. ben de ona püre yapmamaya, normal tarzda ancak bebeklere uygun halde (tuzsuz, salçasız vs ) yapmaya başladım. bugün mesela mercimek çorbası yaptım, içine kabak, kırmızı biber, patates, bulgur, pirinç, soğan ve sarımsak attım. daha ne olsunçok sevdi mi, bayıla bayıla yemedi ama olsun ona yetecek kadar yedi yine. sen de sizin yemekleri ona uyarla bir dene bakalım, eğer denemediysen.
gızlı kamerralarla ewı dösemeyı unutma canım
Herkeslere merhabalar.nasilsiniz bakalım?keyifler nasil?bebisler nasil?umarim her şey yolundadir.biz istanbula evimize donduk gecen Perşembe,anca anca yerleştim desem yeridir.bebekle ne zormus ya,üstelik yanımda kardesim olmasına rağmen.okul da başladı,seminere git gel,bebisle ilgilen ki bırakıldığını anlamasın güvensizliğe düşmesin,yemekti,çamaşırdi,temizlikti...oldum anam oldum yani heeeee
Bide kızlar komşumun eşini aldattığını öğrendim başka komöumdan bugün eşime söylesemmi bilemedim internette yazışırken yakalanmış allah kimseyi şaşırtmasında bi tuhaf oluyo insan yaa inanamıyo
En üşendiğim yoğurt mayalamak napcm bilmiyorum zaten pek sık yedirmiyorum yoğurt hazırların zararıda ne bilgim yok ama kjızlar benim sıpa dünden beri ara ara ateşleniyo bi düşüyo bi çıkıyo yarın dr gitcem üşüttümü dişindenmi anlamadım inş önemli değldir
Bide kızlar komşumun eşini aldattığını öğrendim başka komöumdan bugün eşime söylesemmi bilemedim internette yazışırken yakalanmış allah kimseyi şaşırtmasında bi tuhaf oluyo insan yaa inanamıyo
Slm kızlar benim oğlumda allaha şükür ek gıdaaya başladı hergün herşeyi vermiyorum ben azar azarda olsa püre yapıyorum mesela pekmez bebe bisküvi 8 tahıllı toz ek gıdadan ve bazen tuzsuz peynir le karıştırıp veriyorum bugün peynir yerine yumurta sarısı kattım yedi bazende yoğurt veriyorum emdiği içi9 hala çok çokda ek gıdaya yoğunlaşmadım ama iyi şükür dişleri göründü ama tam anlamıyla ne zaman çıkar bilmiyorum zayıflamak isteyen arkadaşlarım öncelikie hep sıvı şeyler yiyin sebze yiyin hamur işini bırakın zaten verirsiniz emziriyorsanız daha kolay gider kilolar ben 25 kilo verdim 6 ayda darısı başınıza oğlumda çok hareketli bi bebek emekliyorda onunda etkisi var sürekli peşindeyim tabi bizden haberler bu öptm sizi bennebileyimide
Aaa 25 kılo mu verdın kız bravo kac kılo almıstın ne guzel vermıssın
ben dıyete basladım canım makarna pılav zaten yemıyoruz bız cok fazla ya ben cok
ekmek ve cay kahveye seker sorunum var gunde de cok cok ıcıyordum ekmegı azalttım
kahveyı cayı henuz azaltamadım,gece emzırınce atıstırmayı da kestım hedefım dıger yaza
fit gırmek:)) Dogumda 20 kg almıstım su anda 9u gıttı daha cok varOlsun yapcam ya nasılsa
dogum kılosu bu enınde sonunda gıder gönderırsek:)Ama senınkı emeklıyor ya benımkı artık
ayaklarda resmen yurumek uzere canımmutfakla salon arası mekık dokuyorum gıdıyo
mutfakta damacanaya tırmanıyor tek elını de bırakıyor dusun yanı fecı yorgunum onu sureklı kontroldeyım
ellerı prızlerden cıkmıyor herseyı kurcalıyor salonu bosaltıyoruz falan ...her dakıka baska odadan cıkıyor
ama hala bu spordan bır rant saglayıp vermedım kıloaa komsun kocasını mı aldattı yanı
esıne söylersen o da bırdaha görusme onunla der canım..sewdıgın bırı mıydı??Bu aptal dıızıler herseyı
mubah gösterdıgı surece bu hayatta herşey olur..Bızım de 3 cocuklu bır akrabamız kadın vardı o kadın
genc kızken babasının vermedıgı cok sewdıgı adamı facebooktan bulmuuus adamın da var 3 cocuukk..
sız bulusun gızlı ask yasayın sımdı ıkısı de eslerını bosayıp ewlenecekmısler dusun 6 cocukk...yuh yaaa..
bır de akrabamız vardı 70 yaslarında adamın karısı martta öldu adam yıkılmıstı karısına cok asıkmıs..
ben de ne adamlar var be helal dıyordum o da ne yapsa begenırsın:))gıtmıs komsuunun 40 yasındakı
kızıyla asna fısne hem de oglu basmıs off off of asıgız bız sız defolun gidin dıyomus cocukllarına daa
ben dızılerden cocugumu nasıl koruyacagımı dusunurken eşim de sezon baslaması heyecanında artık
bılemıyorum:))
Herkese gunaydin, merhaba canim ne guzel vakit gecirmissiniz, o biskuvileri bende gordum elim almak icin gitti gitti geldi cesaret edemedim, bogazina kacmiyormu cok kirar bogulur diye cesaret edemedim, nasil bisey bilgi veoğlum uyanınca aldım mutfağa götürdüm oturttum mama sandalyesine önüne bikaç oyuncak mutfakta ne buldumsa zararsız koydum
epey oynadı sonra meyve püresini yedi tekrar oynadı cicibebenin diş kaşıma bisküvisinde verdim çok sevdi kaşıya kaşıya yedi
bitince bağırıyo istiyobirde buzdolabı meraklısıyız aç diyo gösteriyo ıh ıh diye açıyorum çıldırıyo atlıyo karıştırcakmış meraklı
2 saate yakın vakit geçirdik mutfakta bende yemeğimi yaptım
mama sandalyesi camın yanında kapıyıda açtım dışarıyıda seyretti
sıkıldıkça değişik şeyler koydum önüne
birazda kuşlarımızı seyretti çok seviyo onları çıldırıyo konuşuyo onlarda memoyla konuşuyo oyalıyorlar iyi oluyo yoksa tuvalete bile gidemicem heralde
şimdide uykusu geldi yattı uyudu
bişey dicem dicem unutuyorum
şimdi ben hiç bizim yemeklerden tattırmıyorum çünkü içinde tuz var alışmasın diiye
alışırsa kendine yaptığım tuzzuz şeyleri yemez diye düşünüyorum
arkadaşımın kızının dişleri var ve börek çörek kek ne bulursa yiyo dün yanımızda altı tane burçak bisküvi yedi
bunlara alıştığı içinde kendisine yapılan tuzsuz çorbaları püreleri yemiyormuş bir ay öncesinde başlamıştı bu durum
sonra hastalandı hastalıktan sonra şimdi çorba vs.. tuz eklensede yemez olmuş bisküvi kek kurabiye yani aburcubur yiyormuş
özelliklede tatlı gıdalara çok düşkün oldu muhallebisi filan bizim bildiğimiz tatlı muhallebi şeklinde yiyormuş
bende korkuyorum o yüzden hiç bizim yediklerimizi tattırmadım tuzu şekeri bilmiyo tatsız tuzsuz yiyo şimdilik
önüne geçemem diye korkumdan vermiyorum
Herkese gunaydin, merhaba canim ne guzel vakit gecirmissiniz, o biskuvileri bende gordum elim almak icin gitti gitti geldi cesaret edemedim, bogazina kacmiyormu cok kirar bogulur diye cesaret edemedim, nasil bisey bilgi ve
rirsen guvenligi hakkinda bende alirim benim kiz yeni 6 aya girdi ve henuz disi yok , tuzsuz olaylarina gelince bende yediklerimizden vermedim ama corbalarina gelince azda olsa koyiyorum yogurt ben hazir yogurt aliyorum oyle yediriyorum ben tuza sekere azda olsa tatma taraftariyim, 2 ay sonra katilara gecicek bizim yediklerimizi yicek tatlara alissiz cok degil azda olsa ben katiyorum
bizim sıpa diş çıkaracak sanırım, kıyafetlerinin önü sürekli ıslanmaya başladı ağzı akıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?