- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #7.141
CRL baş popo mesafesi canım. Yani bizim haftalarımızda bebek boyu kabul ediliyor.
Ben de kabızdım ama ishal 2 gün geçmezse ciddi oluyormuş, şimdi tetikteyim ben.Muz yiyip geçirmeye çalışıcam.Meyve yiyebiliyorsan ye diğerlerinden de.
Kızlar selamlar…
Ben de bugün bebeğimi gördüm ultrasonda, çok şaşırdım. Şekillenmiş, minik bir insan olmuş, maşallah subhanallah.
Ultrasona girmeden önce kek yedim, eleman çıldırdı, bacaklarını kaldırıyo,tekme savuruyo :)
Ultrasona girmeden önce ağzınıza tatlı almanızı öneririm :)
ozaman benım bebısımın boyu 8.88 mm mi oluyo
Canım sende tickerına göre 11 haftalıksın. 10+0 ve 10+6 arası 11. hafta diye kabul ediliyor dimi :26:
hadi canımmmmm yaaaa eğer böyleyse
kesin koyarım yaaaaaaaa
hadi canımmmmm yaaaa eğer böyleyse
kesin koyarım yaaaaaaaa
evet oyle deniyor ama ya ben bu isi hic anlamadim 11. haftaya girmeden nasil 11 kabul ediliyor kafam bu olaya hic basmadi benim... bu sey gibi hani 0 yasinda bir cocugu 1 yasinda kabul etmek gibi ya da nasil diyim diyemedim dur mesela ben 33 yasindayim 1978 dogumluyum ...cogu insan 1978 itibari ile 1 yas olarak aliyor ve 34 diyor...34 den gun aliyor oluyorsun diyorlar yani 34 sun diyorlar ama yok degilim yani 33 um...anlatabildimmi..bu ona benziyor..
Benim bir arkadaşım da badeyi düşünüyordu isim olarak...
Çok araştırdı, tasavvuf edebiyatında aşk, Allah aşkı anlamına geldiğini bulmuş...
Rumuzu sevdebilge, bir konu da açmıştı zaten, istersen forumda arat da bir bak canım.
Benim de basmıyor ne yalan söyliyimAma işime geliyor, bak bugün 11 haftalık yarın 12 haftalık olcak ne güzel
evet oyle deniyor ama ya ben bu isi hic anlamadim 11. haftaya girmeden nasil 11 kabul ediliyor kafam bu olaya hic basmadi benim... bu sey gibi hani 0 yasinda bir cocugu 1 yasinda kabul etmek gibi ya da nasil diyim diyemedim dur mesela ben 33 yasindayim 1978 dogumluyum ...cogu insan 1978 itibari ile 1 yas olarak aliyor ve 34 diyor...34 den gun aliyor oluyorsun diyorlar yani 34 sun diyorlar ama yok degilim yani 33 um...anlatabildimmi..bu ona benziyor..
ya evet aslinda ben simdi hep 11. haftayi mi baz alayim...yani 11. hafta bilgilerimi bana uyuyor..ee ben hep geriden takip ediyordum o zaman..senin ticker in 11. haftaninmi yani orginal mi..anladin sen simdi karisik oldu anlatamadim
ya evet aslinda ben simdi hep 11. haftayi mi baz alayim...yani 11. hafta bilgilerimi bana uyuyor..ee ben hep geriden takip ediyordum o zaman..senin ticker in 11. haftaninmi yani orginal mi..anladin sen simdi karisik oldu anlatamadim
Şimdi şöyle oluyor (hukuken de öyledir.)
Mesela ben 20.08.1980 doğumluyum.
Doğumumun üzerinden 30 sene 10 ay 29 gün geçmiş.
Yani 31 yaşımdan gün alalı 10 ay olmuş, 31. yaşımın içerisindeyim.
20.08.2011'de 31 yaşımı doldurup, 32'den gün alacağım...
Bu hesapla kaç yaşındasın diyene 30 desem yalan olmaz ama 31 demek daha doğru, 30'dan fazlayım çünkü.Zaten hesap da ortada 2011-1980=31
Yani 1980'de doğan çocuk doğar doğmaz 1 yaşında olmuyor, ama 1981'de doğumun üstünden 1 sene geçmiş oluyor, yani 2. yaşından gün almaya başlıyor...
(Bâde) Üzüm şarabı. Ama tasavvuf edebiyatında aşk anlamındadır.
Halk ve Divan edebiyatında 'şarap' anlamında kullanılır.
- Şarap, içki
Örnek: Fincanı taştan oyarlar / İçine bade koyarlar. Halk türküsü
Kaynak : Badenin anlam, Bade nedir, Bade ne demek, Badenin manas, Badelerin anlam | AnlamBilim.net
(Bâde) Üzüm şarabı. Ama tasavvuf edebiyatında aşk anlamındadır.
Halk ve Divan edebiyatında 'şarap' anlamında kullanılır.
- Şarap, içki
Örnek: Fincanı taştan oyarlar / İçine bade koyarlar. Halk türküsü
Kaynak : Badenin anlam, Bade nedir, Bade ne demek, Badenin manas, Badelerin anlam | AnlamBilim.net
Tickerler SAT'a göre. Taramalar da ona göre. Yani mesela ikili tarama 11-14 testi deniyor ya, 11 hafta 1 günlükken yapılıyor en az.
Yani 11+3'üm, 12. haftadayım demeyeceğiz gebelik takibinde
Karışık biraz
Şimdi şöyle oluyor (hukuken de öyledir.)
Mesela ben 20.08.1980 doğumluyum.
Doğumumun üzerinden 30 sene 10 ay 29 gün geçmiş.
Yani 31 yaşımdan gün alalı 10 ay olmuş, 31. yaşımın içerisindeyim.
20.08.2011'de 31 yaşımı doldurup, 32'den gün alacağım...
Bu hesapla kaç yaşındasın diyene 30 desem yalan olmaz ama 31 demek daha doğru, 30'dan fazlayım çünkü.Zaten hesap da ortada 2011-1980=31
Yani 1980'de doğan çocuk doğar doğmaz 1 yaşında olmuyor, ama 1981'de doğumun üstünden 1 sene geçmiş oluyor, yani 2. yaşından gün almaya başlıyor...
nasıl bir araştırma ruhudur bu yauw :))
hafiye yaptı bu afacanlar bizi.
bu arada bende kız isminde Ecrin düşünüyordum ama Ecrinde Allahın armağanı demek değilmiş tek başına,
Yasindeki gibi Ecrim Kerim olarak kullanıldığında Allahın Armağanı şeklinde anlamı oluyormuş.
Ecrin'in arapçadaki anlamı, ücret bedel paha anlamına geliyormuş, Kerim' de Allahın ismi olduğundan
Allahın Hediyesi- verdiği gibi bir anlamı oluyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?