2012 Şubat Anneleri

evlendiğimden beri 8 kilo, hamileliğin başından beri 500 gr aldım. anlayacağınız kociş bebişten daha çok kilo yapıyor

5 gün sonra 3.yıla giricez ben bi gram almadım evlennce alırsn demişlerdi yok şimdi hamile kalınca dediler bu gidişle onda da alamıcam bünyem tutmuyosa suc mu ben 15 yasından beri aynı kilodayım ne uzadm ne kilo aldm aynı kıyafetlerimi bile giyebiliiyorum belkide yapım böyle olamaz mı yaniii özeniyosan maşallah falan de niye dalga geciyosun gülüyosun küçümsüyosun dondili koca göbek nolcak

Arkadaşlar ortalama gebeliklerimiz hepimizin aynı sayılır. Hamile kaldıgınızdan beri kaç kilo aldınız?

Ben daha almadim zaten normal kilomun uzerinde baslamistim 1 kilo kadar o yuzden agustosa kadar bana kilo yasak. Ama esim biseyler yedigimi gordukce dertleniyor, "sen kilo alirsan bir daha veremezsin" diyor. Dun canimi sıktı zaten biraktim elimdeki cikolatayi falan yemedim. Kalcam da agriyo zaten gecicek de spora yuruyuse basliycam diye bekliyorum. Insallah gecer bazen resmen topalliyorum bacagima vuruyor.

Heheeheh sen yeni evlisin sanırım...Maşallah sana. Ben kilo almadım daha ya heralde 3 aydan sonra başlıcaz. Hatta 1-2 kilo verdim.

1 yıl oldu :) ben de hiç kusma olmadı, hatta bulantı olmadı desem de yeridir. o yüzden 500 gr almayı başardım. veren anneler de hiç üzülmesinler bence. sağlık kiloyla ölçülmüyor bunu yakın çevremde güzelce gördüm ben. annem kendimi bildim bileli tombuldur mesela hep demir takviyesi alır, kansız kalır. ben şurda 6 ay öncesine kadar 50 kiloyu geçmedim. çok şükür değerlerim hep düzgün çıkar. aldırmayııııııııııııın

ayyy çok fena sinirlenmişsin sen ama bebeğini düşün sakinleşmeye çalış. bu dönemlerde iyice takıyo insan haklısın sinirlenmekte bende öyleyim ama kendimize zarar vermekten başka bişey yapmıyoruz ne yazıkki..

Bende kusmadım cnm midem bulandı ilk zamanlar ama çok sürmedi. Ama iştahsızlık var hiçbişey yemek istemiyorum (( Ayrıca demir eksikliği var bendede.

Bazıları öyle oluyor canım…Bizim şirkette de var bir arkadaş, kendi bebeği olmasına anneliği bilmesine rağmen ben bebeğimi düşürdüğümde bir oh olsun demediği kalmıştı. Bazı hazmedemediği şeyler var ben de çok kızdım, kırıldım,üzüldüm zamanında ama artık canımı yakamıyor. Allah affetsin onu deyip geçiyorum, ciddiye bile almıyorum yaptıklarını…Fazla kilo almak önemli değil ki, önemli olan dengeli beslenmek.

Bende kusmadım cnm midem bulandı ilk zamanlar ama çok sürmedi. Ama iştahsızlık var hiçbişey yemek istemiyorum (( Ayrıca demir eksikliği var bendede.

o iştahsızlık bende de var işte. sıcak ve hamilelik birleşince normal buluyorum ben. demir eksikliği nasılsa ilaçla gideriliyor canım. o takviyeye ben de başladım dün. değeri çok yüksek olmayan bir çok hamileye başlıyorlarmış. hepimiz içeceğiz onlardan.asıl 4.aya girince besinlerimize dikkat etmemiz lazım. benim doktorum yeşillik ve meyve yiyebiliyorsan gerisini boşver demişti ilk 3 ay. yeşillik ne yazıkki yiyemedim ama özellikle haziran sonundan beri meyveyle besleniyorum desem yeridir.

54 kilo ile hamile kaldım şimdi 58 kiloyum

nasıl alıyosun canım ya hayret valla sizin için almak dert benim için vermek :) vermek daha kolay ki bişeye canım sıkılsın moralim bozulsun yiyemiyorum ben düğüne yakıneşimle tartıktık o zamn 42 kiloya düşmüştüm ama hiç 50 olmadım hamileliğimde hayalim 60 olmak biliyorumki bebek olunca sıkılcam bunalcam yorulcam hemen vercem yapım böyle demekki halama cekmişim halam 55 yasında 50 kilo 6 cocugu var bi gram almamış kadın nm korkum bebeğimin saglıksız olmasıbenm yüzümden gelişim geriliği olursa bi hastalıgı cok üzülürüm zorla yemek yiyorum süt içiyorum içer içmez cıkarıyorum olsun içiyorum korkudan annelik böyle bişi ((

bu sözler banaysa yanlış anlamışsın

bütün kan tesleri fln, herşeye baktılar. toxo,hepatitler fln

Anladım cnm umarım herşey yolundadır. Bende bu kadar detaylı testler istemediler. Şeker,idrar,kan ve adını bilmediğim bir kaç şey daha.
Ama 100 lira falan tuttu özelde demekki farklı testler.

canım ya gelince bize de anlatsana nasıl yapılıyor bu ikili test,bende haftaya gidecem insallah,biraz şaşkınım :44::44:

canım hadi bakalım bebişinin bi resmini çek te gel

Geldim kızlarrrrrrDoktorumuzla tanıştım, çok babacan bir adam.Bebeğime ultrasonda yaklaşık 10 dk. kadar baktı.Herşeyin normal gözüktüğünü, boyunun iyi olduğunu bir sorun olmadığını ve rahat olmamı söyledi.Ense ölçümünü yaptı.Hatta bebeğim uyuşuk durduğundan karnımı bi salladı, yavrum hemen hareket etti Tekrar kalp atışlarını dinletip normal olup olmadığına baktı.Ense kalınlığının normal olduğunu söyledi.Sonra aynı yerde kan verdim, sonucu 1 hafta sonra öğreneceğim.Ama yeni randevum 3 hafta sonra.
10 Ağustosa randevu verdi, sırada 3lü test var dedi, ayrıca 4 boyutluya gireceksin sana cd vericez dedi.10 Ağustosta kısmetse cinsiyetini de öğreniyoruz Elevit yazdı banada.
Fiyatlara gelince muayene için 25 TL. 2li test için ise 30TL. ödedim.

Canım bütün aldıklarını son aylarda yıkayıp ütüleyecek öyle yerleştireceksin değilmi???Bebeklerin cildi çok hassas...

Tabiki öyle yapıcam tatlım Yerleştirmek derken, kendi dolabımın üst rafına yerleştirdim..Zaten giyeceği çok yok çoğu bakım ürünü Hatta onların deterjanları ve yumuşatıcıları var onlardan alıcam.Bir de çamaşır makinası için bebek kıyafet yıkama filesi alıcam makinanın orasına burasına eldiveni çorabı kaçmasın diye.

Bende meyveyle besleniyorum cnm özellikle ekşi meyvelerle :)))

evet sinirlendim parça pinçik yolmak istiyorum beni üzüp ağlatanları meşin sopasıyla dövmek istiyorum her yerini tutup ısırıp koparmak işkence etmek istiyorum nasıl delirtti beni herkesn içinde gururum kırıldı ne yani ben yapamaz mıyım cocuk küçümsüyo beni aptalll gerizekalı aklıma geldikce cıldırıyorum üniversite mezunu yüksek lisans yapmış insanlar bide insan olamadıktan sonra gidip bi su içeym sinirlerm bozuldu

Ben de tencere yemeği yiyemiyorum pek. Meyveyi bol yemeye çalışıyorum...
Yeşillik de eh yiyorum sayılır...Bebeğim şu an haftasına göre tam normal boyda. Önceden biraz uzundu.
Ama babası da minyon, babaya çekecek sanırım minnoş

Anladım cnm umarım herşey yolundadır. Bende bu kadar detaylı testler istemediler. Şeker,idrar,kan ve adını bilmediğim bir kaç şey daha.
Ama 100 lira falan tuttu özelde demekki farklı testler.

benden baya bi test istediler, daha önceki sayfalarda ayrıntılı olarak vermiştim listeyi.ama şimdi rapor yanımda değilim tam olarak hatırlamıyorum:S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…