- 3 Şubat 2010
- 150
- 0
- 116
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #73.761
mrb ben dün götürdüm saglık ocagına boyu 72 kilosu 9440 benimkide koltuklara tutnuyo ama fazla duramıyo geri geri düşüyo tek kolundan tutup yürütüyorum...bi kaç adım atıyo...cok heycanlandıgından hızlı hızlı adım atıyo cabuk sendeliyo 1 yaşında falan yürürler bence
afiyet bal şeker olsn
süper olyor dene bence
bizde de gece uykusunda sorun var. bir de üst dişlerini çıkarttığı için daha da huysuz. gece emzirmelerini 6. aydan itibaren kesmek lazım mış. bebekler aç olduğu için değil alışkanlık yaptığı için uyanıyormuş ama ben de ağlayınca kıyamıyorum. uzmanlara göre gece emzirmeleri vs.. bebeğin kendi başına uyumayı öğrenmesini zorlaştırıyormuş. maalesef ben o uzmanların dediği gibi yatağına bırakıp ağlaya ağlaya uyumasına göz yumamıyorum. zaten gün içinde beni görmüyor diye vicdan oluyorum.
canım yürüteci fazla kullanmamaya dikkat et. bebeklerde hem omuriliğe baskı yapıyormuş hem de yürüme bozukluklarına neden oluyormuş diyorlar.
ilgi konusuna gelince benim kızım da öyle yalnızlığüı hiç sevmiyor. hatta o yerde oynarken koltukta otursam bile beni yanında istiyor.
bizimki alıskanlık yaptı o zmaan desene ben bana kolaylık oluyo diye uyanınca emziriyodum hemen uyuyodu geri....bide benimki yanımda yatıyo beşikte yatmadı pek....ben yatırmadım zor oluyo diye....şimdi ayırmayı düşünüyorum ama bu gece uykuları böyle devam ederse cok zor...
yürüteci gün içinde cok fazla bindirmiyorum zorlu bi işim varsa onun dısında nerde işim varsa oraya götürüp oturtuyorum...bende hiç kullanmak istemedim ama yapacak başka bişeyim yoktu mecbur kaldım....
ewet bencede yaşından öncede olabilir yürümeleri :)) emekleme konusunda 4. Aydan beri sürünerek emekliyordu. Daha bu ay dizlerinin zerinde emekliyor. Gece uykumuz 3 ay öncesine kadar gece 1 kez kalkıyordu. 5. Ayda diş çıkarmaya başladı egem ve çok sık uyanıyor. Beslenme konusunda sabah beraber kahvaltı yapıyoruz akşam beraber yemek yiyoruz. Ona özel pek bişiy yapmıyorum masada ne varsa onu yiyor. Tavuk - balık - çorba - sebze yemekleri vs.... Kahvaltıda da herşeyi ayrı ayrı yemeyi seviyor yumurta - peynir - ekmeğini zeytin yağına bandırıyorum. öğle saatleri uykuyla geçiyor o saatlerde emiyor benimki. Meyve rendeliyorum. çubuk krakere bayılıyor.
işte geldim burdayım ....ben cocuk bakmada ustayım....ama suan cıldırmak üzeriyim...eşşek oğlumla kahvaltı yapıyoduk uykum var diye kahvaltıyı zehir etti bana..bende neyse uyutuyum sonra yerim derim bu arada forma girip kızlarla görüşürüz dedim...eşşegi ayagıma aldım sallıyorum ama beyfendi laptopu görünce ne uyku kaldı ne bişey kafasını kaldırıp duruyo...kalkıp bilgisayarı kurcalayacak...şaplağıda yiyecek benden haberi yok ...sinir ediyo beni yaa
kızlar geçmişte neler konusuldugunu bilmediğim için soracak bi kaç sorum varr...sizin gece uykularınız nasıl....düzene girdi mi...biz hala ilk günlerdeki gibi...5- 10 kere uyanıyoruz heralde...
ek gıda konusunda uzun zamandr dikkat edemiyorum öğünlerine...hugocuk sen iyisin bu konuda....bana yardımcı olabilirsen sevinirim...
emekleme konusunda hala tık yok ama örümcek almıştım onda fırtına gibi maaşallah...benden hızlı gidiyo....cok seviyo...örümcek olmasa ne yapardım bilmiyorum..sürekli yanında istiyo beni ..sürekli kucakta...cok bunalmıştım artık ...allahtan örümcek imdadıma yetişti..
sizinkilerde öylemi benimki saniye gözünün önünden kaybolsam kıyameti koparıyo...kimse oyalayamıyo...yapışık ikizler gibiyiz...iyi hoşta işte bazen gercekten cıldırtıyo...
ramazan bayramında arkadaşımın kızı ateşlenmişti apar topar hastaneye gitmiştik söylemiştim
o zamandan beri ne zaman dışarı çıksalar çocuk devamlı ateşlenip hasta oluyo
gündüz çıksa bile hastalanıyo nedense
ben de biz ne yiyorsak onlardan veriyorum. mama sandalyesini yanıma alıyorum masadaki herseyden yediriyorum oğluma
ekmeği kemirmeye bayılıyor :)
kilo boyunu ben de merak ediyorum yakında dr a gitcem o zaman ben de yazarım buraya
sabah bi günaydın dedim aboooooo bu saate bi sürü sayfa olmuş eski günlerie mi dönüyo acaba topik ..
kızlar bişey sorucam doğumdan beri düzenli regl oluyorum annemde öyleymiş doğumda sonra olurmuş hemen.. ama sprial taktırdığımdan beri düzeni şaştı sanki.. dün dışarı çıkarken korse taktım baktım kanamam olmuş bugünde kesildi anlamadım gitti..acaba korse sıktırdı ondan mı diycem ama çok saçma değil mi?
hoşgeldin bukleecim:) canım bazı vücutlarda alışana kadar kanama yapabiliyormuş ama artar ve devamlılığını korursa çıkarttırmak gerekiyormuş.
yandık desene playdoh. zaten yanlarından ayırmıyorlar bizi. bir de bu konuda endişe duyarlarsa vay halimize artık.
oğlum yarım saat önce uyudu. rahatsız biraz, salla babam salla. ayağımda uyuyor, beşiğine koyunca uyanıyor. beşiğinde sallayınca da uyumuyor, illa ayakta olacak. çok yoruldum artık. iyileşsin artık sallamadan uyutmayı deneyeceğim. deneyeceğim diyorum çünkü sallamayınca çok ağlıyor dayanamıyorum ben de. şimdi kalkıp, küçük kıyafetlerini ayırıyordum, uyumayınca yarım kaldı. onu tamamlayıp, bir de çamaşır asacağım
düşünülürse ufacık bir bebeğin ilgiyi üzerinde tutmak için bu tarz davranışlar sergilemesi ne kadar zeki olduğunun ispatı bence
mehmette emekleyemiyo ileri doğru geri geri emekliyo ama yattığı uerden kalkıp oturuyo çok rahat hemde
bi yönleri gelişirkn diğer taraf yavaşlıyo uzmanlarda böyle söylüyo
Onu bari yapsın derken :))
Zaten sizinkilerin yaptığı her türlü çığırtkanlığı Asya'da yapıyor ama ben pek dillendirmyorum :))
Yoksa kolay bir çocuk denemez Asya için ama zor demeyi de ben tercih etmiyorum :))
O sevgsi var ya o sevgisi tek bir kötü laf dedirtmiyor bana
Gözümün içine bir bakıyor eriyorum nasıl kızayım yaptığı
Geçmiş olsun canım kayınvaliden umarım kısa sürede iyieşir.
Sen ılık bi duş al sana da geçmiş olsun
yandık desene playdoh. zaten yanlarından ayırmıyorlar bizi. bir de bu konuda endişe duyarlarsa vay halimize artık.
oğlum yarım saat önce uyudu. rahatsız biraz, salla babam salla. ayağımda uyuyor, beşiğine koyunca uyanıyor. beşiğinde sallayınca da uyumuyor, illa ayakta olacak. çok yoruldum artık. iyileşsin artık sallamadan uyutmayı deneyeceğim. deneyeceğim diyorum çünkü sallamayınca çok ağlıyor dayanamıyorum ben de. şimdi kalkıp, küçük kıyafetlerini ayırıyordum, uyumayınca yarım kaldı. onu tamamlayıp, bir de çamaşır asacağım
düşünülürse ufacık bir bebeğin ilgiyi üzerinde tutmak için bu tarz davranışlar sergilemesi ne kadar zeki olduğunun ispatı bence
mehmette emekleyemiyo ileri doğru geri geri emekliyo ama yattığı uerden kalkıp oturuyo çok rahat hemde
bi yönleri gelişirkn diğer taraf yavaşlıyo uzmanlarda böyle söylüyo
Onu bari yapsın derken :))
Zaten sizinkilerin yaptığı her türlü çığırtkanlığı Asya'da yapıyor ama ben pek dillendirmyorum :))
Yoksa kolay bir çocuk denemez Asya için ama zor demeyi de ben tercih etmiyorum :))
O sevgsi var ya o sevgisi tek bir kötü laf dedirtmiyor bana
Gözümün içine bir bakıyor eriyorum nasıl kızayım yaptığı
Geçmiş olsun canım kayınvaliden umarım kısa sürede iyieşir.
Sen ılık bi duş al sana da geçmiş olsun
hoşbulduk canım .. bu korunma olayı zaten çok geriyo beni çıkarttırırsam naparım hiç bilmiyorum düzene girse çok mutlu olucamm
sabah bi günaydın dedim aboooooo bu saate bi sürü sayfa olmuş eski günlerie mi dönüyo acaba topik ..
kızlar bişey sorucam doğumdan beri düzenli regl oluyorum annemde öyleymiş doğumda sonra olurmuş hemen.. ama sprial taktırdığımdan beri düzeni şaştı sanki.. dün dışarı çıkarken korse taktım baktım kanamam olmuş bugünde kesildi anlamadım gitti..acaba korse sıktırdı ondan mı diycem ama çok saçma değil mi?
mrb ben dün götürdüm saglık ocagına boyu 72 kilosu 9440 benimkide koltuklara tutnuyo ama fazla duramıyo geri geri düşüyo tek kolundan tutup yürütüyorum...bi kaç adım atıyo...cok heycanlandıgından hızlı hızlı adım atıyo cabuk sendeliyo 1 yaşında falan yürürler bence
kızlar, emmeye bayılan oğlum iki gündür emmek istemiyor. kafasını çeviriyor, gece artık ağrıdan duramadım uyurken aldım, emzirdim. emdi Allah'tan. acaba hasta diye midir? umuyorum öyledir. yoksa çok üzülürüm. burnu hırhır hırıldıyor. nefes almakta zorlandığından herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?