2012 Şubat Anneleri

geçmiş olsun canım sürekli gözümüz üstlerinde olsa yinede bi şekilde kendilerine zarar vermeyi başarıyolar
malesefki anlık herşey
buarada bizdede pütürlüde sorun var
aynı şekilde ağzına ekmek peynir yumurta verince çiğniyor
çorbanın içinde denk gelse boğazına kaçırıyor bende ağırdan alıyorum
pütürsüzünü zor yediriyorum binbir şaklabanlıkla
pütürlüsünde napcam hiç bilmiyorum bende

:))) teşekkür ederim canım
gelişimi açısından değilde pıtır pıtır ortalıkta gezdiklerinde insanın bi hoşuna gidiyor işte:))

:))) teşekkür ederim canım
gelişimi açısından değilde pıtır pıtır ortalıkta gezdiklerinde insanın bi hoşuna gidiyor işte:))

benimde hoşuma gidiyor popolarını kıvıra kıvıra yerlerde dönmezler mi bide deliriyorum ısırasım geliyor emeklerlerken böyle popolarını dike dike durduklarında.birde tutunp kalkıyorlar mutlu oluyorum ama endişeliyim de iki bebek bi bi yere gidiyor biri biyere

sağol nisane aynen gözüm hep üstlerinde ağladıklarında bile kahroluyorum saliselik oluyor herşey göz kapayıp açıncaya kadar olup bitiyor herşey ne olduğunu bile anlamıyorum.şimdi kıskançlıkta başladı bi kucağa geldi mi diğeri de başlıyor çığlık çığlığa bağırmaya.

bende birileri de hep merak etme zamanla yiyiorlar herşeyi diyor sen yorulursun ancak diyor ama illa alışsınlar kendileri yesinler istiyorum nasıl olacak bende bilmiyorum.
bu süreç çok yıpratıcak sanırım bizi.bi arkadaşa da doktor ekmek ver eline demiş 6 aylıkmış o zaman bebeği.

gözetim altında denesem mi acaba diyorum ama tereddütteyim.

bayram çoktan bitti bizim için eve kapandık çoktan

evet canım çünkü hiç emeklemeden yürüyen bebekler oluyo

bende bugün ekmek verdim eline kemirsin diş kaşısın diye ama ısıra ısıra yedi ekmeği
elinden aldığımda epey yemiş ekmeği

evet ama yemedi emekleye emekleye geri kaçtıı

maşallah bebeklerin her hali ayrı bir tatlı oluyor.ben tavuk verdim geçenlerde güzel çiğnediler ama ilk defa tattıkları için yüzlerini ekşite ekşite yediler ama gerisini de istediler yedikçe verdim çimdik çimdik edip.daha balık bulamadım

evet burada bi arkadaşımın 9 aylıkken emeklemeden yürüdü :):)

bende bugün ekmek verdim eline kemirsin diş kaşısın diye ama ısıra ısıra yedi ekmeği
elinden aldığımda epey yemiş ekmeği

burada komşumun doktoru ilk çocuğunda eline ekmek vererek alıştır demiş.6 aylıkmış o zaman bebeği.bende bazen denesem mi diyorum.

maşallah bak senin oğlan baya ilerleme kaydetmiş fazla zorlanmazsın gibi geliyor bana ama ben baya uğraşacağım gibi.birde iki bebek iki eğitim demek

var mı pratik önerileriniz.şimdilik ben kendi ürettiğim yöntemlerle çiğneme reflekslerini geliştirmeye çalışıyorum ama şükür öyle yemek seçme sorunumuz yok.ne bulduysam veriyorum yüzlerini ekşitiyorlar ama yemekte istiyorlar çığlık atıp verin diye istiyorlar

Dört gündür ancak popomu yere koyabildim :))
Feci yorgunum
Bayram bitti gitti ama hepinize iyi bayramlar daha nicelerini görün inşallah bebişlerinizle

Canım ekmek ver, salatalık ver ellerine
Dilimlenmiş meyce ver
Oturt yanına kontrol ederek yemesini sağla
Zaten emerek yumuşatıyorlar :))
Ben çok uzun zamandır veriyorum salatalık ekmek
Emiyordu ama kopartmaya başladı şimdi daha tehlikeli bir hal aldı
Büyük kopartırsa diye korkuyorum bakıyorum yutamıyorsa alıyorum ağzında
Küçük kopartırsa yutuyor minnoş

nereye kayboldunuz hemen
buarada kızım bayramda tam anlamıyla emeklemeye başladı
hatta öyleki tutunup tutunup kalkıyor
daha sürünemezken bile birden bire nasıl bu kadar yol aldı hiç anlamadım

Maşallah senin minnoşa emekleyenler kervanına katılmış
Gelişimleri bence de feci hızlandı dnle bugün bile farkediyor

Bizimki uyandığı anda ayakta korkuyorum parmaklıklardan düşer diye gerçi bayağı indirdik aşağıya ama nolur nolmaz bu yaramazların ne yapacağı belli olmuyor
Baksana seninki elini çaya sokmuş geçmiş olsun
Bu arada emekleme neden motor gelişim değilmiş kas kuvveti ile yaptıkları tüm hareketler motor gelişimdir, değildir diye düşünme sakın
Maşallah prematüre minnoşlara

Canım emeklemeden yürümek gelişimin farklılık göstermesinden kaynaklanır
Emeklemek kesinlikle bir motor gelişimdir
yerçekimine karşı sağladığı bir kaba motor gelişimdir

Hoşgeldin lymonata
En güzel şeyi seviyormuş senin sıpa yesin de büyüsün maşallah :))

bende denemek istiyorum ama doktorumuz henüz erken verme dedi.acele mi ediyorum yoksa yapmalımıyım bilemedim.kafam karmakarışık ama eline verince de kemirmesini çiğnemesini istiyorum .önümüzdeki ay kaşık maması yerine akşam öğünümzde de çorba olacak.iyice katı gıdalarla haşır neşir olduk.bakalım ben nasıl dayanıcam boynum belim beni mahvediyor birde iyice hareketlendiler.uyumaya vakit bulamadığım zamanlar oluyor.onlar uyuyunca ben hemen yemek işine girişiyroum.evi temizliyorum.

teşekkür ederim.benim oğlan uyandığında hemen beşikte dikeliyor bende korkuyorum akıl edipte öne doğru kendini atarsa diye.bilmiyorum tam hatırlamıyorum kim dediğini ama sanırım hugocuk demişti.

şükürler olsun akranlarıyla hemen hemen aynı şeyleri yapıyorlar beni de mutlu ediyor.prematüreler 1 yaşında yakalıyormuş akranlarını ama hamdolsun biz hemen hemen yakaldık gibi.zekalarında sorun olmasın da varsın geç yürüsünler varsın geç konuşsunlar.

rabbim evlatlarımızı korusun inşallah.

birde baba delisiyiz.bu aralarda kıskançlık mı başladı ne ? biri kucağı alındı mı diğeri de hemen istiyor.caretta carettalar gibi sürünüyorlar emekliyorlar ve dizlere tırmanıyorlar

büyüdükçe tatlılaşıyorlar ama büyüdüklerinde de canavarlaşıcaklar

Dört gündür ancak popomu yere koyabildim :))
Feci yorgunum
Bayram bitti gitti ama hepinize iyi bayramlar daha nicelerini görün inşallah bebişlerinizle

o yorgunluk bende hiç bitmiyor ya deli olcam .böyle giderse kronik yorgunluğa yakalanıcam böyle olunca da kilo alamıyorum sıska bişey oldum

amin eınsteın cümlemizin inşallah

bana müsade külkediliğe devam öpüyorum hepinizi görüşürüz.

hayırlı geceler.

Canım ekek konusunda için nasıl rahat edecekse öyle davran doktorunu dinlemek istemen doğal sonuçta onlara güveniyoruz
Valla o ne diyorsa onu yap madem
Her doktor farklı mesela benim doktorum hiç mama verdirmedi ne kaşık maması ne devam sütü
Maşallah senin kuzular yakaladılar akranlarını da geçiyorlar bile maşallah maşallah
O popo sallayarak evin içinde gezinmeleri yok mu ben de bitiyorum
Benimki şimdi durduk yere ayaa kalkmaya çalışıyor beceremeyor tabi komik oluyor
Bi yere tutunarak çok rahat alkıyor ama
Dururken ayağa kaklmak için popoyu kaldırıyor eller yerden kesilmeyince oda bacak arasından bakıyor
Bizde bebek öyle bakınca misafir gelecek derler :))
Ben de diyorum yine misafir getiriyor bizim kız diye :))
Dize tırmanması ayrı sevimli bunların geliyor ayaktan başlayıp dize tırmanıyor Asya
Ayağa kalkınca da göbüşü dayıyor bacaklarıma ellerini uzatıyor bana
Beni kucağına al diyor :)) Maşallah kuzuya bayılıyorum o haline

İyi geceler canım
Ben külkesi modunu bitirdim :))
Kocacım bekler film izleyelim diye
ben de onun yanına gideyim bari
İyi geceler

Loft diye bir film izledik kızlar
beş erkek beşi de karısını aldatıyor
Çok fena bi filmdi valla
Bi çatı katını paylaşıyor hepsi sonra orda bi kız ölü bulunuyr
Katil kim diye düşünmekten bir olduk :))

mrb kızlar bende uzun zamandr ekmek veriyorum eline yumuşata yumuşata yiyo dişi cıkmadan elma..salatalık falan veriyodum eline ama şimdi kopartıyo kocaman boğazında kalır diye veremiyorum....

emeklme konusunda hiç emeklemek istemiyo..ama tek elinden tututp yürütüyorum onu cok seviyo

Yarın sabah ayvayı yedik
Saatler bir saat geri alındı ya bizim minnoşlar bi saat erken uyanacaklar (
Eski saate kurulu biyolojik saatleri ne zaman düzene girer acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…