- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #74.201
çok şükür iyiyim bu bayramdan bişey anlamadım ama gelen gidenler oldu biz bayramlaşmaya gittik.dün akşlam misafirler geldi tam kalkacakken getirdiğim çay bardağını sehpaya koydum anlık oğlum iki parmağını soktu içine.zavallı oğlum ağladı suya tuttuk bepanthen sürdük hiçbirşey i yok.yaramazlığın ceremesini çekti
bu arada pütürlü çorba yemiyorlar zorlanıyorlar bende yarı pütürlü yapıyorum alıştıra alıştıra ne yapacağım bilmem ama herşeyi yiyorlar o açıdan hiç bür sorunumz yok süper.tek tek tavuk pincikleyip verince çiğniyorlar , birşeyi ezip verince çiğniyorlar ama çorbayı pütürlü olunca çeneleri mi yoruluyor artık bilemiyorum zorlanıyorlar.kahvaltıyı tek tek yapıyorlar ama çok az yeterli olmuyor.
buradayım nisanem sana cvp yazıyodum :):)
gözün aydın bizimkiler de emekliyorlar artık ve bi yerlere tutunarak ayağa kalkıyorlar çok mutlu oldum ama emeklemeyi motor gelişiminden saymıyorlarmış hugocuk demişti yanlış hatırlamıyorsam.
prematüre doğdukları için gene de mutluyum :)
:))) teşekkür ederim canım
gelişimi açısından değilde pıtır pıtır ortalıkta gezdiklerinde insanın bi hoşuna gidiyor işte:))
geçmiş olsun canım sürekli gözümüz üstlerinde olsa yinede bi şekilde kendilerine zarar vermeyi başarıyolar
malesefki anlık herşey
buarada bizdede pütürlüde sorun var
aynı şekilde ağzına ekmek peynir yumurta verince çiğniyor
çorbanın içinde denk gelse boğazına kaçırıyor bende ağırdan alıyorum
pütürsüzünü zor yediriyorum binbir şaklabanlıkla
pütürlüsünde napcam hiç bilmiyorum bende
hugocuk ne güzel ya hazır taze balık yapıyorsun ben adadayım ama taze balık bulamıyorum
geç olacak ama herkese ii bayramlar
ben evime kavuştum nihayet
gayet ii bi bayram geçirdim kayınvalidemlerde olmama rağmen
kızımda arıza çıkarmadı aksine her önüne gelene sırıttı şımardı durdu
sonuç olarak tabiki nazar değdi
ve kafasını iki kez morarttı daha doğrusu kendinden 5 ay büyük kuzeni tarafından morartıldı
allahtan öenmli bişey olmadı
umarım herkesin bayramı iyi geçmiştir
melitta hugocuk nasılsınız kızlar
ii bayramlar nasıldı bayramınız
gözün aydın bizimkiler de emekliyorlar artık ve bi yerlere tutunarak ayağa kalkıyorlar çok mutlu oldum ama emeklemeyi motor gelişiminden saymıyorlarmış hugocuk demişti yanlış hatırlamıyorsam.
evet ama yemedi emekleye emekleye geri kaçtıı
evet canım çünkü hiç emeklemeden yürüyen bebekler oluyo
bende bugün ekmek verdim eline kemirsin diş kaşısın diye ama ısıra ısıra yedi ekmeği
elinden aldığımda epey yemiş ekmeği
maşallah bebeklerin her hali ayrı bir tatlı oluyor.ben tavuk verdim geçenlerde güzel çiğnediler ama ilk defa tattıkları için yüzlerini ekşite ekşite yediler ama gerisini de istediler yedikçe verdim çimdik çimdik edip.daha balık bulamadım
evet burada bi arkadaşımın 9 aylıkken emeklemeden yürüdü :):)
burada komşumun doktoru ilk çocuğunda eline ekmek vererek alıştır demiş.6 aylıkmış o zaman bebeği.bende bazen denesem mi diyorum.
maşallah bak senin oğlan baya ilerleme kaydetmiş fazla zorlanmazsın gibi geliyor bana ama ben baya uğraşacağım gibi.birde iki bebek iki eğitim demek
var mı pratik önerileriniz.şimdilik ben kendi ürettiğim yöntemlerle çiğneme reflekslerini geliştirmeye çalışıyorum ama şükür öyle yemek seçme sorunumuz yok.ne bulduysam veriyorum yüzlerini ekşitiyorlar ama yemekte istiyorlar çığlık atıp verin diye istiyorlar
nereye kayboldunuz hemen
buarada kızım bayramda tam anlamıyla emeklemeye başladı
hatta öyleki tutunup tutunup kalkıyor
daha sürünemezken bile birden bire nasıl bu kadar yol aldı hiç anlamadım
Canım emeklemeden yürümek gelişimin farklılık göstermesinden kaynaklanırevet canım çünkü hiç emeklemeden yürüyen bebekler oluyo
canım boğazına kaçar ya da yapışır diyedir. bizim doktor da yanında mutlaka yoğurt olacak dedi bir nevi çorba yapıyoruz biz de:) zaten oğlum pütürlü konusunda biraz sorunlu aslında sorun iştahı fazla yok ağzında bekletiyor bazen. mecbur yoğurda başvuruyorum. allahtan yoğurdu seviyor sıpa
merhaba güzel anneler ve güzel bebişleri. hepinize iyi bayramlar. ben aslında ocak annesiyim ama biliyorsunuzdur artık topikte kimse yok. antidepresif kübram buraya davet etti beni:) ee hamileyken de takip ediyordum zaten sizi hepinizi tanıyor gibiyim sizleri tekrar görünce yabancılık çekmedim hiç. umarım beni ve oğluşumu da aranıza kabul edersiniz. öpüyoruz oğlumla sizi
Canım ekmek ver, salatalık ver ellerine
Dilimlenmiş meyce ver
Oturt yanına kontrol ederek yemesini sağla
Zaten emerek yumuşatıyorlar :))
Ben çok uzun zamandır veriyorum salatalık ekmek
Emiyordu ama kopartmaya başladı şimdi daha tehlikeli bir hal aldı
Büyük kopartırsa diye korkuyorum bakıyorum yutamıyorsa alıyorum ağzında
Küçük kopartırsa yutuyor minnoş
Maşallah senin minnoşa emekleyenler kervanına katılmış
Gelişimleri bence de feci hızlandı dnle bugün bile farkediyor
Bizimki uyandığı anda ayakta korkuyorum parmaklıklardan düşer diye gerçi bayağı indirdik aşağıya ama nolur nolmaz bu yaramazların ne yapacağı belli olmuyor
Baksana seninki elini çaya sokmuş geçmiş olsun
Bu arada emekleme neden motor gelişim değilmiş kas kuvveti ile yaptıkları tüm hareketler motor gelişimdir, değildir diye düşünme sakın
Maşallah prematüre minnoşlara
Canım emeklemeden yürümek gelişimin farklılık göstermesinden kaynaklanır
Emeklemek kesinlikle bir motor gelişimdir
yerçekimine karşı sağladığı bir kaba motor gelişimdir
Dört gündür ancak popomu yere koyabildim :))
Feci yorgunum
Bayram bitti gitti ama hepinize iyi bayramlar daha nicelerini görün inşallah bebişlerinizle
bende denemek istiyorum ama doktorumuz henüz erken verme dedi.acele mi ediyorum yoksa yapmalımıyım bilemedim.kafam karmakarışık ama eline verince de kemirmesini çiğnemesini istiyorum .önümüzdeki ay kaşık maması yerine akşam öğünümzde de çorba olacak.iyice katı gıdalarla haşır neşir olduk.bakalım ben nasıl dayanıcam boynum belim beni mahvediyor birde iyice hareketlendiler.uyumaya vakit bulamadığım zamanlar oluyor.onlar uyuyunca ben hemen yemek işine girişiyroum.evi temizliyorum.
teşekkür ederim.benim oğlan uyandığında hemen beşikte dikeliyor bende korkuyorum akıl edipte öne doğru kendini atarsa diye.bilmiyorum tam hatırlamıyorum kim dediğini ama sanırım hugocuk demişti.
şükürler olsun akranlarıyla hemen hemen aynı şeyleri yapıyorlar beni de mutlu ediyor.prematüreler 1 yaşında yakalıyormuş akranlarını ama hamdolsun biz hemen hemen yakaldık gibi.zekalarında sorun olmasın da varsın geç yürüsünler varsın geç konuşsunlar.
rabbim evlatlarımızı korusun inşallah.
birde baba delisiyiz.bu aralarda kıskançlık mı başladı ne ? biri kucağı alındı mı diğeri de hemen istiyor.caretta carettalar gibi sürünüyorlar emekliyorlar ve dizlere tırmanıyorlar
büyüdükçe tatlılaşıyorlar ama büyüdüklerinde de canavarlaşıcaklar
o yorgunluk bende hiç bitmiyor ya deli olcam .böyle giderse kronik yorgunluğa yakalanıcamböyle olunca da kilo alamıyorum sıska bişey oldum
amin eınsteın cümlemizin inşallah
bana müsade külkediliğe devamöpüyorum hepinizi görüşürüz.
hayırlı geceler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?