- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #74.481
Ne cesaret izledin o videoları ben bi tane bile izlemedim kendimi kötü motive etmekten korktum
Ama şükür süper bir normal doğum yaptım hem de epidural almadan bildiğin en normal doğumu yaptım yani :))
Ve bağırmadım bile hani demişsin bebeil çıkınca kadın susuyor diye
Ben zaten susuyordum
Gerçekten doğum ile ilgili akımda hiç kötü düşüncem yoktu ve çok iyi bi motivasyonum vardı
İnşallah ikincisi de bu kadar rahat olur
kolay diyemeyeceğim ama en azından kendimi rahat hissettiğim bir doğum yaşadım şükür
Benim hastane fobim var sırf bu yüzden hamileyken özel muayenehanesi olan doktora gitmiştim. Ağlaya ağlaya doğuma girdim, bağıra çağıra çıktım, rezillik :) Başkasının yanında hastaneye gitmiş bile olsam sanki doktorun biri, "hey sen gel bakayım" diyecekmiş gibime geliyor. Saçmalık işte. Şimdi bebişimle gittiğimizde de heyecandan elim ayağım çekiliyor. Ama biraz daha soğukkanlı yaklaşıyorum anneyim ya.
günaydıınnn
artık sabah sekizde uyanıyoruzz
bu sabah tuzu alınmış keçi peynirini ezdim içine az su koydumm yedirdim yedi sıpacık
şöyle bir baktımda arnazarın kızına göre benimki hiçbişey yemiyo
endişeleniyorum acaba hatamı diye
dünde arkadaşımın kızı geldi maşallah herşeyi yiyiyo içiyo bizimki burun kıvırıyo
etli sebze çorbası bir öğün ve diğer öğünde sadece meyve
onun dışında emiyo ve devam sütü
devam sütüne çok düşkün oldu bu ara
tatlı diye vitamin şurubunu bile içmiyo
iştahı iyi ama hiçbişeyi görüpte istemiyo verin demiyo
tatlı meyveleri bile sevmiyo elma çok tatlı geliyo çok sevmiyo
ama dün kefiri bayılarak içti
daha diş bile yok doktorda yok dedi
acaba yetersizmi besleniyo dişleri çıkmıyo diye aklıma gelmiyo değil
hugocuk, arnazarın kızı benimkinden de hep ileri gidiyor.
oğlum 2 aydır tam emekliyor, o kadar hızlıki, odalarda benden önce gidiyor. sırayalarak koltukta ilerliyor
ama öyle ellerini bırakıp ayakta durma çabası yok, ayakta elini tutup yürütmeye kalkınca kıçını yere atıyor. yürümek istemiyor, denemesini yapmak istemiyor.
mesela arnazar bay bay, baş baş yaptıgını söylemişti uzun süre önce benimki yapmıyor
her türlü yaramazlığa evet ama taklitle bay bay falan yok
mutfak dolaplarını, vestiyeri açıyor, içindekileri döküyor falan
biz yemeğe oturmadan önce onu mutlaka doyurmama rağmen illaki bizim yemeğe saldırıyor, yaramaz diyordum ya
ekmek veriyoruz eline, pilav, makarna denedik yiyor
iştahlı ama 9 ayımız 2 gun önce bitti halen 8 kg göremedik
öyle maymunluk falan yapmıyor, gülüyor ama
arnazarınki kız bebek oldugu için sanırım dediği gibi gülüyor.
konuşma başlangıcı ilk aşaması taklit yapmak (baş baş, bay bay, alkış)
sonra ses takliti (senin çıkardıgın sei çıkaracak)
benimki geç konusacak galiba, nun yerine her şeye saldırmayı gtercih ediyor.
buzdolabı magnetlerim kırılmaya başladı
geçmiş olsun benimde boynum sırtım belim feci ağrıyor bu ay ın sonunda allah nasip ederse memleketime gidicem. o zaman kontrollerimi yaptıracağım.inşallah birde sırt fıtığım olmamıştır.umarım reflüdendir.
amiin inşallah arkadaşım hiç yaşlanıcakmışım gibi gelmiyor bana rabbim ne kadar ömür biçtiyse.önceden düşünmezdim ama anne olunca hayat benim için daha değerli oldu.
aklımda memlekete gittiğimde deneyeceğim mutlaka.senin kaynanan iyiymiş ne güzel.benim kaynanam doğumdan önce iyidi ben öyle sanıyordum daha doğrusu.doğum için gittiğimde gerçekleri gördüm malesef sevdiklerini sanıyordum beni mükafat olsun diye gittim orada doğum yaptım birde çok pişmanım.
biz çok iyiyiz arnazar sen ve bebişin nasıl?maşallah senin bebiş baya ilerleme kaydetmiş benim bebeklere hala pütürlüye alıştırmaya çalışıyorum.doktorumuz eline elma salatalı kraker vs verme dedi.yiyecekleri pütürlü olarak ver korkma boğazında kalmaz dedi ama bilemiyorum.herşeyi tek tek bi güzel çiğniyorlar ama çorbayı çeneleri yorulduğu için mi bilmiyorum çiğneyerek yemek istemiyorlar.onun dışında bi sorunumuz yok aslında.ben çorbaları da pütürlü yesinler istiyorum.
bizim oğlan el çırpıyor ,kız artistlik pozlar veriyor mesela elini yanağına koyuyor ,popo yana dönkü bakıp bi kaş hava da sırıtıyor.babası bayılıyor.bazen utanıp yüünü saklıyor
hep meyve yemekten sıkılan tosuna datlu yaptıım
pirinnç ununu üzüm suyu ile pişirdim
piştikten sonra ceviz ekledim pekmezde koydum
blendrda birer dilim ayva ile elmayı püre yapıp tatlıya ekledim
bakalım uyanınca beyenecekmi sıpacık
dün itibari ile kızımın ateşi normale döndü çok şükür ama çok mızmız geceleri uyanıp uyanıp ağlıyor hem emmek istiyo hem emmiyor böyle enterasan bi durum içindeyiz.
sayfalar ilerlemiş okuyamıyorum doğru dürüst şöyle bi göz atabildim
okuldada sınavlar başladı sınav hazırla onları oku falan derken hiç vaktim kalmıyor inanın
umarım hepiniz iyisinizdir
hugocum melittacım geçmiş olsun
duracella evlilik yıldönümünüz kutlu olsun
bu arada bişey sorcam kızlar
ben bu cevizi daha yeni vermeye başlıcam ama nasıl?????????????
sizler nasıl veriyorsunuz
robottan çekince bile taneli kalmıyor mu???
nisane Allah kolaylık versin canım. ben fındık ve cevizi rondodan geçirdim, koydum kavanoza. buzdolabında saklıyorum. çok küçük taneler kalıyor. öyle kuru kuru yemedikleri için, birşeyle karıştırdığımızdan sorun olmuyor.
teşekkür ederim catcim
bende mamasına ekleyim o zaman
ister istemez korkuyorum en ufak bişeyde kusuyor malesef
eline versen kemiriyor,yumurtayı peyniri yiyor ama pürenin yada çorbanın içinde denk gelse taneye kusuyor
ben son ana kadar gülüyodum kapıdan girdik sedyede git git bitmiyo buz gibi oda bianda korktum
epidral bekliyorum olmaz acil hasta var anestezi yapcaz dediler herşey takılmış
yok dedim istemiyorum bırakın beni gitcem
kalkmaya çalışıyodum gerisini hatırlamıyorum uyandığımda biri vardı başımda
Bizimki de tek tek güzelce zeytinini, peynirini, yumurtasını ekmeğini yiyor ama bulamaç gibi bir şey de pütür varsa zorlanıyor yemek istemiyor. Aslında artık bulamaç gibi yemek istemiyor sanırsam.
yapma hugo senın ne kadar ılgılı bır anne olduğunu hepımızı bılıyoruz. yaptığın tarıflerden bellı hersy. dışler genetıkle ılgılı bır durumdur muhtemelen.sen hiç dışsız ınsan gordun mu:)çıkacak ınş dişleri. benım kızım ıkı seyı karıştırsam yemıyor. kendı kendıne geçtı katı gıdaya... püreyıde sevmıyor. her çocuk farklı. örneğin elma ıle armutu ezsem yemez. tek tek elıne versem yer.boyle bır çocuk...
canım anneannem şunu soylerdı. kız çocuğu doğduğunda şöyle dermış . 40 ım çıkana kadar bana bakın. sonrasında zaten ben kendımı sevdırırım dermış. benım kızda o mısal. kız bebek olması bu sebeklıklerde onemlı bır etken. baksana melıtta nın kızıda pozlara başlamış. kız çocuklar bır ayrı şebek oluyor. ayrıca kılosu az 7.7 kg. hafıf olması sebebıylede çevık. erken oturdu erken emekledı ve muhtemelen erken yuruyecek.konuşmaaya da basladı ama bır farkla kürtçe konusuyor:) evde halası ıle vakıt geçiriyor. ben özellıkle kurtçe konuşmasını ıstedım. o da oyle yapıyor. kurtce düştü ket demek benımkı yere ne düşse ne atsak hemen det diyor. yadi anne demek bana adi dyor. baba - dede onları turkçe soyluyor. bazen kürtçe baba yabu demek. babasına yabaa dıyor. halasının adı zeynep . adını çağırırsam delep dıyor. bu şekılde basladı bakalım hayırlısı ıle :)
melıtta ayy maşallahhhh ya bebeışlere. muhtesem hepsıde değil mi.
kızlar bu arada dıyete devam edıyorum ıkı ayda toplam 6.4 kılogram verdım:) ınş daha da vereceğim. 87 ıle hamıle kalmıştım. bu tempo ıle gıdersem yaza kadar ınşşş 75 ınmek ıstıyorum. dua edın bana
dün itibari ile kızımın ateşi normale döndü çok şükür ama çok mızmız geceleri uyanıp uyanıp ağlıyor hem emmek istiyo hem emmiyor böyle enterasan bi durum içindeyiz.
sayfalar ilerlemiş okuyamıyorum doğru dürüst şöyle bi göz atabildim
okuldada sınavlar başladı sınav hazırla onları oku falan derken hiç vaktim kalmıyor inanın
umarım hepiniz iyisinizdir
hugocum melittacım geçmiş olsun
duracella evlilik yıldönümünüz kutlu olsun
bu arada bişey sorcam kızlar
ben bu cevizi daha yeni vermeye başlıcam ama nasıl?????????????
sizler nasıl veriyorsunuz
robottan çekince bile taneli kalmıyor mu???
püre şeklinde zor yediriyorum tanelisini hiç yediremem heralde
ama alışmasıda lazım
bakalım ne zaman cesaret edicem
Sezeryan oldum ben de. Hamile olduğumu öğrendiğim anda sezeryan demiştim. Öyle de oldu. Hiç korkmadım. Doğumdan sonra da hiç ağrı sızım olmadı. Eve geldim gece emzirmeye çocuğun altını açmaya hep kendim kalktım. Gündüz zaten normal dolanıyordum evde. Hatta eşimin annesi büyük gelin 2 hafta yataktan kalkmamıştı çocuğu kucağına vermiştik senin maşallahın var demişti. Keşke ben de yataymışım o zamanlar diyorum
nisanem hiç korkma.ben bugün pates verdim.yedi kızım oğlumda yedi oğlumun hiç dişleri yok halbuki.maşallah bundan sonra kesinlikle vereceğim.taneli şeyleri ise (kuru fasulye , nohut , bezelye vsvs ? elim arasında bi kere bastırıp hafifçe öyle veriyorum ve vericem de yoksa biz başedemicez. )
einstein senin tospik bulaşık makinasının kapağına tırmanmış ya az evvel o geldi aklıma deneme yapayım dedim. Koltuğun minderini çıkardım merdiven basamağı gibi oldu. Ata'nın oyuncağını da koltuğun en dibine koydum emekleyerek gitti, koltuk karşısında şaşırdı ve tırmandı. Hem de bir defada, geriye düşer dedim düşmedi. Birkaç defa yineledik, çok mutlu oldum. Sayende beyboşumun tırmanışını keşfettim öpüyorum seni :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?