2012 Şubat Anneleri

erken yürümüş maşallah...inşallah alışır canımkatı gıdalara

sorma zaten herşeye erken başladı 5 ci ayda emekledi 6 cı ayda alt dişleri çıktı şimdide bayağı yürüyoo arada emekliyo tabi yoruluyo sanırsam tam yaşına gelmeden gider paytak paytak yaramazımmm inş cnm alışır arkadaşlardan görüp heves edip hazırlıyorum yemek yemiyor çok üzülüyorum yesede çok azyiyor.anca tabakta pütürsüz olursa silip süpürüyor ozaman...hemşireler erken zorlama dediler ondan üstelemiyorum ama üzülmüyoda değlim yani.:97:

bizimki atmayı ögrenmiş masada elinde ne varsa atıyo arkasından bakıyo bide...çok komik yaaa...bide sarılırken sımsıkı sarılıyo bana omzumu ısırıyo...babası gibi haşin canım buda....müzik dinlerken oynuyo hemen kafasını sallıyo ellerini kaldırıyo....küçük ajdarım benim

Son düzenleme:
arkadaşlar mardinde kaçırılan öğretmenlerden haber var mı ?kaç gündür soracağım unutuyorum.

bu arada yarın yolcuyuuummmm :):):):)

öğleden sonra artık burada olamayacağım.

akşama kadar sohbet ederiz fakat hazırlıklardan da belki fırsat bulamayabilirim yeniden girmeye şimdiden hakkınızı helal edin.

kızlaaar katı olarak ne yediriyonuz ne yapıyonuzz yazın lütfen neler yiyo sizin bebişlerr

herşey yiyorlar.yoğurt ,meyve , tavuk , balık , çorba .çorba nın içine herşey koyuyorum artık.bu ayda baklagillere geçtik ama daha yapmadım.

günaydın kızlarr....

melittacım çok geçmiş olsun canım

bu arada minikerkeklerim hoşgeldin aramıza

çok teşekkür ederim arkadaşım çok şükür iyi bişey olmadı ama lop diye yere kapaklanınca korktum açıkcası.bugünde sol gözü azcık kanlanmış sulanıyor.yarın memleketime gideceğim hemen doktor a götüreceğim bebeklerimi.

geçmiş olsun. ben de beşiği alta indirmedim. gece kızı indir kaldır çok zor olcak alt kademede habire uyancak ama mecbur düşmeden alaym bari.

kayaist teşekkür ederim çok sağol arkadaşım hiç sorma bizde ertledik hep başımıza geldi aman aman dedim hemen indirdim söde eşim biz memleketten gelince hazırlarım demişti ama oğlan düşünce indirdim.evet çok zor oluyor kaldır indir ama fermuar lı yer var ya oradan çıkabiliyorlar.

çok şükür.bende kalınca bir yoregan vardı onu koydum şimdilik izmir den döndüğümde baştan aşşağı düzenleyeceğim beşiklerini.

minik erkeklerim aramıza hoşgeldin :) allah bağışlasın oğullarını.amin güzel rabbim bizleri evlatlarımıza evlatlarımızı da bize bağışlasın inşallah.

bende sevindim korktum bişey olcak diye iki saat uyutmadım gerçi kendi de uyumadı hınzır dün akşam indirdim.düzenledim.şimdi beşiklerinde uyuyorlar.yadırgamadı allah tan ama ilk bir iki kafasını kaldır bakındı ama alıştı sanırım :):):):)

yorgan koydum ama memleketten döndüğümde baştan düzenleyeceğim beşiklerini.belki o zamana kadar yürürlerse düzenlememe de gerek kalmaz.o yorgan yeter belki.çünkü yatakları da var içinde.

inşallah ama büyüdü ya ikisi de herşeyi karıştırıyorlar hınzırlık peşindeler.

kızım yerleri yalayıp tat alıyormuş gibi hmmmm hmmmm diyor elif azra napıyosun diyorum timsah gibi kıvranıp bana bakıyor korkudan sehpa köşelerini ısırıyorlar dişleri kaşınıyor ya serin ve sert şeyler hoşlarına gidiyor :)

Bizde hugodan duyduk sarıkanat aldık oğlana bakalım bitaneyİ yiyecekmi hazırladım uyanmasını bekliyorm inş yer daha önce sevmişti....diğer adıyla çinekop...

bu balığı söyleyen gizaydı ama ne zamandır girmiyor bende izmir e gidince alıp yediricem bol bol ama burada balıkçı bu mevsim de çıkmaz dedi.bakalım izmir de bulabilecek miyim ?

evet senin minik gerçekten erkenci:)) benim minik 8 aylıkken emeklemeye başladı şimdi de ellerini bırakıp gidesi var:)) benim miniğin de 4 dişi var. yemek yememesi insanı üzer gerçekten ben büyük oğlumda çok çektim daha da kocaman oldu yine yemesi sorun( inşallah küçük oğlum öyle olmaz.insan üzülmeyeyim dese de konu çocuk olunca zor.mama sandalyesi benimki chicco memnunum.arabası ,oto koltuğu ,yürüteç te almıştık hepsi aynı marka ve memnunuz.

hayırlısı olsun buklecim
sen ayrılmışmıydın çalıştığın bankadan? ben seni ücretsiz izinde biliyosum ama
evet doğru hatırlıyosun ücretsiz izindeyim henüz ayrılmadım başka yerlerede şansımı deniyorum işte devlet bankası daha iyi olur diye düşünüyorum

gel beklerim sıcak daha .. yemek konusundada çok üstüne düşme beğenmediğini ertesi gün verme biraz bekle sonra tekrar dene canım

melitta kefiri unutma
orda marketten al bol bol iç zaten hemen hafifliyecek yanman
mayasınıda temin et gelince yaparsın düzenli

ben bugün haşladığımız tavuğun suyundan ayırdım içine kereviz havuç doğradım
maydonoz ve kereviz yapraklarıda doğradım pişrip blendrdan geçirdim içine biraz ekmek doğradım yedirdim
bizim en büyük sorunumuz önlük istemiyo sürekli çıkartmak istiyo çoğunlukla takmıyorum ama bugün yeleği batmasın diye taktım çok sinirlendi

melitta kefiri unutma
orda marketten al bol bol iç zaten hemen hafifliyecek yanman
mayasınıda temin et gelince yaparsın düzenli

sağol hugocuk not aldım defterime mutlaka gidince alacağım ve başlayacağım.inşallah işe yarar bol bol dua edeceğim senin için.

senin yanma dışında mide bulantısı ve nefes alamama da yapıyor muydu ?birde sabahları mide ağrısı oluyor.

birde zatürre aşısını yaptırdın mı ?

bebeğine verem aşısı yaptırdın mı ?

ben daha bebeklerime yaptırmadım.kıbrısta verem vaka sı görülmediği için yok aşısı.türkiye ye gidince yaptıracağım

birde gebe iken kayınvalidemlerde kaldım doğum için o zaman bir enfeksiyon geçirdim gribal.zatürre olabilir mi diye düşünüyorum kan da da çıkmıştı sanırım.4 gün hastane de yatmıştım.onu da gitmişken bi baktırayım diyorum.

Son düzenleme:

ben çatalla eziyorum doktorumuz pütürlü ver artık demişti.blendırdan geçirdim ilk ay amaartık çatalla eziyorum.tavuğu alığı da çimdik çimdik ediyorum.

pütürlü yiyor mu ?

canım burda verem aşısınıda zaturre aşısınıda yapıyorlar mecbur yani
ben seneye yaptırıcam zaturre aşısını

Bende bu gun bugdayli yogurt corbasi yaptim yedi bayaa cok mutluyum :) Aksamda hugonun verdigi tarifi yapcam kizlar bu zature asisi ozel bir asi galiba 1 yasindan zonrami yapiliyor

canım burda verem aşısınıda zaturre aşısınıda yapıyorlar mecbur yani
ben seneye yaptırıcam zaturre aşısını

burada bazı vakalar görülmediği için yapılmıyormuş.bende memlekete gittiğimde hemen yaptıracağım bebeklerime ve eksik aşıları varsa tamamlattıracağım.

Bende bu gun bugdayli yogurt corbasi yaptim yedi bayaa cok mutluyum :) Aksamda hugonun verdigi tarifi yapcam kizlar bu zature asisi ozel bir asi galiba 1 yasindan zonrami yapiliyor

afiyet olsun yarasın bebeğine :):)

bende hiç bilmiyorum.türkiye ye geleceğim yarın en uygun zamanda dasağlık ocağına gidip öğreneceğim ve yaptıracağım.

Blendır kullanmayın zaten pütürlü yemeyen çocukların çoğu blendera alıştığı için yemiyor benm zaten blendrım yokta bide bütün vitamini öldürüyormuş metal bıçağı en güzeli ezmek yada cam rende kullanmak.bende bulursam alcm cam rende.meyvelerini rendeleyip kendim yaparım en azından.hazırlarda nasıl yapıldığını bilmiyoruz şimdilik idare ediyorum bulamadım burda çünkü.bende yayla çorbası yapıyorm şimdi akşama yedircm inş sever.biraz önce barbunyaları ezdik annemle yedi çorbasını.azda olsa yedi yani.

Hazelim allah benzeetmesin ajdara kızz sus öyle deme nane naneyi söyleyen dimi ajdar.gıcık bi adam yaa.. gülmek için bire bir ama...

Buklecim bebek arabamda kraft benm inş uygundur fiyatı ne kadara aldın sen cnm.bana kesin lazım en azından kendide otururken yemeye alışır eline veririm bişeyler...

Melitta hayırlı yolculuklar cnm.dikkat et bebekleri üşütme.olmadı turkcelse hattın telden gir kkya özletme bizi.ben öyle yapıyorum şuan.evimde internet yok çünkü..özleriz seni.bebeklerin ilaçlarınıda al yanına....öpüldünnnnn

ben kullanıyorum kullanmazsam yetiştiremiyorum
bizimki pütürlü yiyo zaten
ayrıca meyve filan ne bulursa yer kendi ben korkuyorum dişi yok diye ama yiyo

melittacım iyi yolculuklar canım

hemşire
bende kızıma sabah kahvaltıda yumurta sarısı tuzsuz peynir pekmez veriyorum ama tek tek yiyor bulamaç değil veya zeytinyağı ile yumurta sarısını çırpıp içine maydonoz dereotu peynir fala n koyup tavada yapıyorum
bazen eline ekmeğin kabuk kısmını veya cici bebe bisküvisini veriyorum kendi yiyor
yine eline mandalina verebiliyorum zaten meyveyi ancak bu şekilde yiyor
öğlede ben aslında bi hata yaparak elime ne geçerse katıp karıştırıp pişiriyorum böylelikle damak tadı oluşmuyor(
mesela bugün semizotu brokoli pırasa karnıbahar havuç maydonoz domates az soğan az tereyağ pirinç bulgur ve kıyma ile pişirip içinede 2 kaşık yoğurt koyup yedirdim(bunu püre şeklinde verdim)
ama püre yapmadan birazını ayırıp akşamda onu ezerek yani pütürlü yediriyorum ama çok yavaş yediği için çabuk bıkıyor ama her akşam mutlaka pütürlü bişey veriyorum
veya makarnayı iice haşlayıp eziyorum
yada bulgur veya pirinç pilavını sebzeli yapıp yine yoğurtla veriyorum
öyle orjinal tariflerim yok ama bunlarda yetiyor

burarada bi arkadaşın (adını unuttum( verdiği irmikli pekmezli meyveli tatlıya bayıldım çok teşekkür ediyorum kızıma denicem mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…